Fides79 Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 ale Vesperka sie pięknie prezentowała :loveu: ale ta mina jest rewelacyjna [url]http://img130.imageshack.us/img130/4816/minivesp8.jpg[/url] [url]http://img718.imageshack.us/img718/1984/honda2q.jpg[/url] Honda jest pięknym psem :p i arissowe czarnuszki też super :) Quote
weszka Posted April 13, 2011 Author Posted April 13, 2011 Cieszę się ogromnie, że moja śmisznotka się podoba. Faktycznie dziewczynka bardzo się zmienia i nabiera fajnych sznaucerowych kształtów :) [quote name='zerduszko']Weszka, pikna ta Twoja dziewczyna :) 100% sznaucera w sznaucerze ;)[/QUOTE] Tzw. typ klasyczny ;) Quote
lilo Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 [URL]http://img130.imageshack.us/img130/4816/minivesp8.jpg[/URL] to chyba najbardziej szorstkowłosy sznaucerek jakiego widziałam :) strasznie pocieszna jest :) muszę sobie kiedyś taką sprawic :) Quote
jambi Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 weszko, a ja z innej beczki :) [quote name='weszka'] UZI mój pierwszy sznaucer średniak [/QUOTE] weszka, prośbe mam taką, potrzebuje kilka słów na temat średniaka - taki opisik króciutki ;) sama z średniakiem to miałam do czynienia tyle, że czasem mijam takiego pod moim blokiem, a potrzebuje zdania osób, które cos na ten temat wiedzą Quote
Justa Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 Człowiek zabiegany, nie ma czasu zaglądać a tu takie wieści !!! Trzymam kciuki za małe kluseczki ! I z niecierpliwością czekam na potwierdzenie oraz zdradzenie, kto zostanie szczęśliwym tatusiem :loveu: Oczywiście sukcesów wystawowych również gratuluję, ale masz najpiękniejsze pieporzno-solne suczki w Polsce, wiec cóż się dziwić :loveu: Quote
zerduszko Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 [quote name='jambi']sama z średniakiem to miałam do czynienia tyle, że czasem mijam takiego pod moim blokiem, a potrzebuje zdania osób, które cos na ten temat wiedzą[/QUOTE] Wiesz jak to mówią: szalone średniaki :scared: Quote
Culineo Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 hihih średniaki podobno ..są bardzo żywe :evillaug: Quote
Justa Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 Średniaki są kwintesencją sznaucerowości :diabloti: Quote
eria Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 [quote name='jambi'] weszka, prośbe mam taką, potrzebuje kilka słów na temat średniaka - taki opisik króciutki ;) sama z średniakiem to miałam do czynienia tyle, że czasem mijam takiego pod moim blokiem, a potrzebuje zdania osób, które cos na ten temat wiedzą[/QUOTE] myślę że powinnaś uderzyć z tym do Ariss !!! :) Quote
jambi Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 [quote name='eria']myślę że powinnaś uderzyć z tym do Ariss !!! :)[/QUOTE] może i fakt, w każdym razie fajnie by było mieć informacje z kilku źródeł ;) a aaa no i tak, zerduszko, zapomniałam, że Ty tez miałas średniaka :megagrin: Quote
zerduszko Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 To, że ja miałam to nic, jedna jaskółka... ale jak mi ludzie gadali "Czemu Ty się dziwisz, przecież średniaki są szalone", to się zaczęłam bać ;) Już wolę pier...knięte miniaki ;) Quote
jambi Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 no wiesz... ja przez taką jedną jaskółkę pokochałam olbrzymy ... mimo, że moja jaskółeczka dała mi nieźle w kość, przewróciła światopogląd i wymusiła dokształcenie... :) Quote
ariss Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Dzięki za dedykacje, całkiem fajna ta suczka:razz: dobrze, że już skończyła MŁ.Ch nie będzie zagrażać:diabloti: [quote name='jambi'] weszka, prośbe mam taką, potrzebuje kilka słów na temat średniaka - taki opisik króciutki ;) sama z średniakiem to miałam do czynienia tyle, że czasem mijam takiego pod moim blokiem, a potrzebuje zdania osób, które cos na ten temat wiedzą[/QUOTE] Jaki jest średniak? Ta zawadiacka grzywka ukrywa mega inteligentną bestie. Szybko się uczą nie tylko przez komendy i szkolenia ale również przez obserwacje a swoją wiedzę zawsze wykorzystują. Drą japę jak coś się dzieje w okolicy i rwą się do tego, żeby sprawdzić co zakłóca spokój, mają zawsze ostatnie zdanie, czyli np. odwołane wrócą, ale muszą zrobić jeszcze kilka kroków do obiektu który im nie pasuje(to tylko jeden z przykładów). Zdecydowanie nie są dla każdego, trzeba być bardzo konsekwentnym, wymagającym i cierpliwym. Kochają szkolenie, naukę nowych rzeczy, właściwie wszystko co mogą robić z Tobą, a mogą to robić 24h na dobę. Można a nawet trzeba uczyć je wyciszenia. Pracować przy komputerze możesz nawet kilka godzin jeśli siedzisz cały czas na tyłku:) gdy zachcesz np. herbatki i ruszysz swoje cztery litery średniak zrobi to samo i roześmianą gębą będzie pytał, gdzie idziemy, co robimy, a jak siądziesz z powrotem to co chwile będziesz mieć inna zabawkę na kolanach. Średniaki powinny trafiać w ręce ludzi aktywnych, kochających długie spacery, podróżujących zawsze z psem, uprawiających sport( w którym średniak może towarzyszyć). Przy średniaku nie często można pozwolić sobie na stwierdzenie „Nie chce mi się” bo on zrobi wszystko żeby Ci się zachciało…albo ruszyć dupę albo pozbyć się psa. To taki mały wstęp bo na temat średniaków można piać i pisać… Quote
malawaszka Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 [quote name='ariss'] Pracować przy komputerze możesz nawet kilka godzin jeśli siedzisz cały czas na tyłku:) gdy zachcesz np. herbatki i ruszysz swoje cztery litery średniak zrobi to samo i roześmianą gębą będzie pytał, gdzie idziemy, co robimy[/QUOTE] hahahaha mam to samo z miniakami :D Quote
jambi Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 [quote name='ariss']Jaki jest średniak? Ta zawadiacka grzywka ukrywa mega inteligentną bestie. Szybko się uczą nie tylko przez komendy i szkolenia ale również przez obserwacje a swoją wiedzę zawsze wykorzystują. Drą japę jak coś się dzieje w okolicy i rwą się do tego, żeby sprawdzić co zakłóca spokój, mają zawsze ostatnie zdanie, czyli np. odwołane wrócą, ale muszą zrobić jeszcze kilka kroków do obiektu który im nie pasuje(to tylko jeden z przykładów). Zdecydowanie nie są dla każdego, trzeba być bardzo konsekwentnym, wymagającym i cierpliwym. Kochają szkolenie, naukę nowych rzeczy, właściwie wszystko co mogą robić z Tobą, a mogą to robić 24h na dobę. Można a nawet trzeba uczyć je wyciszenia. Pracować przy komputerze możesz nawet kilka godzin jeśli siedzisz cały czas na tyłku:) gdy zachcesz np. herbatki i ruszysz swoje cztery litery średniak zrobi to samo i roześmianą gębą będzie pytał, gdzie idziemy, co robimy, a jak siądziesz z powrotem to co chwile będziesz mieć inna zabawkę na kolanach. Średniaki powinny trafiać w ręce ludzi aktywnych, kochających długie spacery, podróżujących zawsze z psem, uprawiających sport( w którym średniak może towarzyszyć). Przy średniaku nie często można pozwolić sobie na stwierdzenie „Nie chce mi się” bo on zrobi wszystko żeby Ci się zachciało…albo ruszyć dupę albo pozbyć się psa. To taki mały wstęp bo na temat średniaków można piać i pisać…[/QUOTE] kurde... no to normalnie coś pomiędzy olbrzymem a miniaturą.... [B]Dzieki ariss![/B] :Rose: Quote
zerduszko Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Słyszałam jeszcze taką opinię, że średniaki wybitnie nie lubią zostawać same, co mocno wokalizują - ale czy to prawda, nie wiem :lol: Quote
malawaszka Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 [quote name='zerduszko']Słyszałam jeszcze taką opinię, że średniaki wybitnie nie lubią zostawać same, co mocno wokalizują - ale czy to prawda, nie wiem :lol:[/QUOTE] a to Swiss Ci powiedział czy jeszcze ktoś? :evil_lol: Quote
jambi Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 [quote name='zerduszko']Słyszałam jeszcze taką opinię, że średniaki wybitnie nie lubią zostawać same, co mocno wokalizują - ale czy to prawda, nie wiem :lol:[/QUOTE] ale to nie jest wyłączna domena średniaków :cool3: Quote
Tekla64 Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 nawet nie szanucerow hihihi znam pare innych ras co darly ryja , nie zapomniane sa dla mnie w tej kwestii jamniki Quote
zerduszko Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 [quote name='jambi']ale to nie jest wyłączna domena średniaków :cool3:[/QUOTE] Nie wiem, nie znam - ale mi się pierwszy taki pies trafił (znaczy niektóre też miały na początku problem, ale dały się przyuczyć). A co się radziłam ludziów, co z tym zrobić, to sporo osób mówiło, że ten typ tak ma. I już. Quote
ariss Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 [quote name='malawaszka']hahahaha mam to samo z miniakami :D[/QUOTE] bo Sznaucer to Sznaucer:loveu::loveu::loveu: [quote name='jambi']kurde... no to normalnie coś pomiędzy olbrzymem a miniaturą.... [B]Dzieki ariss![/B] :Rose:[/QUOTE] jak chcesz coś więcej wiedzieć to pytaj:lol: [quote name='zerduszko']Słyszałam jeszcze taką opinię, że średniaki wybitnie nie lubią zostawać same, co mocno wokalizują - ale czy to prawda, nie wiem :lol:[/QUOTE] kwestia indywidualna;) Quote
weszka Posted April 14, 2011 Author Posted April 14, 2011 [quote name='lilo'][URL]http://img130.imageshack.us/img130/4816/minivesp8.jpg[/URL] to chyba najbardziej szorstkowłosy sznaucerek jakiego widziałam :) strasznie pocieszna jest :) muszę sobie kiedyś taką sprawic :)[/QUOTE] Bo sznaucer ma być psem szorstkowłosym a nie wacianą kukiełka ;) Co do sprawiania sobie takiej... całkiem niezły pomysł ;) [quote name='Justa']Człowiek zabiegany, nie ma czasu zaglądać a tu takie wieści !!! Trzymam kciuki za małe kluseczki ! I z niecierpliwością czekam na potwierdzenie oraz zdradzenie, kto zostanie szczęśliwym tatusiem :loveu: Oczywiście sukcesów wystawowych również gratuluję, ale masz najpiękniejsze pieporzno-solne suczki w Polsce, wiec cóż się dziwić :loveu:[/QUOTE] Dzięki [B]Justa[/B] za miłe słowa :) Już niedługo mam nadzieję pewne dane zostają odtajnione i pokazane ;) Póki co patrzę Dirulcowi głęboko w oczy ale nie chce mi nic zdradzić czy jest jej więcej w środku ;) [B]Jambi[/B] masz piękny opis od [B]ariss.[/B] Właściwie nie mam nic do dodania :) Mój UZI taki właśnie był. Do mnie trafił jako 1,5 roczny pies totalnie niewychowany i nie obyty z życiem w mieście ale błyskawicznie nauczył się wszystkiego. Był z lekka szalony, miał niespożytą energię i bezgranicznie kochał mojego tatę. Chodził za nim krok w krok tak jak napisała ariss. Mnie teraz patrząc z perspektywy by już chyba przeszkadzała ta jego nadpobudliwość i lekka nerwowość w zachowaniu - chodźmy, róbmy, skaczmy, drzyjmy japę ;) ale to on rozkochał mnie w sznaucerach i był cudownym przyjacielem :loveu: W domu nic nie niszczył, nie wył pozostawiony sam. Wspaniale wkomponował się w nasze życie, na koniec zaakceptował nawet największego wroga pod swoim dachem tj. kota ;) Był też świetnym stróżem, psem bardzo odważnym, niezbyt przyjaznym do innych większych samców, nie znosił kotów i kochał wszystkie suczki. Muszę kiedyś wstawić fotki tego wariatuńcia :razz: Quote
jambi Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 [quote name='ariss'] jak chcesz coś więcej wiedzieć to pytaj:lol: [/QUOTE] dzieki! nie omieszkam :) Quote
Recommended Posts