Jump to content
Dogomania

SZNAUCEROWNIA czyli PIEPRZNA GALERYJA. Cóż za Ekstrawagancja!

-  

36 members have voted

1. 1. -

• -
      20
    • -
      7

Recommended Posts

Posted

jak miało się już stać to najgorsze to dobrze, że nie chorowała długo, ja pamiętam jak cięzko było z Bolusiem... wszyscy cierpieliśmy... wiem, że to marne pocieszenie... :(

śpij słodko lalunia [']

• Replies 12.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Oczywiście [B]malawaszko[/B] że z dwojga złego to lepiej, że tak ale... choć byliśmy świadomi że to nastąpi - raczej wcześniej niż później - to nikt nie sądził że sytuacja tak się potoczy i że pożegnamy się nagle w ciągu doby :( Była w dobrej formie i nagle się załamało :( Zresztą nigdy nie jest się gotowym :( Zawsze jest za wcześnie i nie wtedy...

[B]ariss[/B] dziękuję kochana.

Przekażę wszystkie wyrazy współczucia Marcie i Tadkowi - w końcu Sympa była jednak najbardziej ich psem...

Takie przemyślenia... 12 lat i prawie miesiąc temu w tym samym gabinecie wet. witałam Sympę na świecie... a dziś ją w tym samym miejscu i z tymi samymi wetami pożegnałam :(

Posted

Boże, nie tak miało być:placz:
Dziś wróciłam z pogrzebu, wchodze tu, bo miałam nadzieję, że Sympulek walczy, a tu takie złe wiadomości:-([IMG]http://smileys.smileycentral.com/cat/4/4_9_3.gif[/IMG]
Waszko, trzymajcie się jakoś[URL="javascript:add_smilie(":glaszcze:","smid_77")"][IMG]http://opisy.7all.info/emote/glaszcze.gif[/IMG][/URL]
Sympa opiekuj się moim Tilo
[*]

Posted

Raz jeszcze bardzo Wam dziękujemy za wsparcie i to, że jesteście...
Bardzo nam wszystkim smutno, pusto, Sympa robiła duużo zamieszania swoją osobą - była nieodrodną , co tu dużo mówić upierdliwą :diabloti: córeczką swojej mamusi Bunieczki :loveu: Kochaliśmy ją i za to i pomimo tego a teraz brakuje wszystkiego :placz::shake:

Posted

weszko, przykro mi bardzo.. Tak to jest, ze nasze Słonka odchodzą od nas.. Zawsze za wcześnie..
Trudno sie nam z tym pogodzić. Zwierzaki sa jak najbliżsi ludzie.. Jak odchodzą zostaje luka, której nie zapełni żaden inny pies.. Ale serce człowieka ma dużo miejsca - i na te które przyjdą i na te, które odeszły.. I to jest najważniejsze..

Posted

Bardzo przykro mi z powodu Sympy. Wyjątkowo szybki był ten guz-zabójca. Mimo jednoznacznych wyników badań zawsze ma się jakąś nadzieję, a tu koniec przyszedł tak niespodziewanie. Trudno to znieść, ale trzeba to zaakceptować, tak jak wszystko inne.

Nie zaglądałam długo, bo rodziliśmy strasznie ciężko (ponad 24 godziny + na koniec cesarka, bo łożyska nie odchodziły i blokowały wyjście szczeniakom). Nie wiem, jak Grace wytrzymała to wszystko; wet próbował wyjmować jej te łożyska ręcznie i pobudzać coraz słabsze skurcze bardzo męczącymi metodami przez wiele godzin, już po wielogodzinnym rodzeniu 11 szczeniąt. Mam teraz w domu cyrk na kółkach - 10 piszczących czarnuchów, które dostawiamy do ssania na zmianę, dokarmiamy, a przedtem jeszcze 3 dni walczyliśmy o życie jednego malucha, ale jednak bezskutecznie.

Mam pytanie. Na krótkiej stronce swojej hodowli (na razie strona jest tylko u mnie na kompie, a chciałabym ją już opublikować) chciałabym umieścić kilka linków do przyjaznych stron www (mam na myśli stronę adopcyjną szcznaucerów oraz stronę hodowli z Litwy, z której pochodzi tato maluchów oraz ... Ekstrawagancję). Jeśli nie miałabyś nic przeciwko temu - będę bardzo zaszczycona; bardzo cenię i lubię Was i Wasze pieprzaki. (oczywiście możesz odmówić nie podając przyczyn).

Na razie muszę opublikować tę stronę pod tymczasowym adresem, bo nie dostałam jeszcze potwierdzenia przydomka hodowlanego, a taką zamierzam zarejestrować domenę. Jeśli chcesz najpierw zobaczyć te moje wypociny (sama tworzyłam stronkę, a brak mi umiejętności i talentu), zanim się zgodzisz - wypuszczę wersję bez linków i poczekam na Twoją decyzję wtedy.
Dzięki.

Posted

[B]marako[/B] dziękuję za słowa pocieszenia... takie to już jest to życie że jego nieodłączną stroną są pożegnania naszych psich przyjaciół, którzy zdecydowanie za krótko żyją :(
Oj to się biedna Grace że taki miała ciężki poród i Wy z nią namęczyliście. Ale dobrze że maluszki już są, szkoda straty jednego maleństwa
[*] choć 10 to nadal piękny przychówek. Życzę Wam duużo zdrowia i sił i liczę na duuużo zdjęć :) Bardzo chętnie zobaczę stronę, a link albo baner z mojej strony oczywiście weź i będzie mi bardzo miło. Odwdzięczę się tym samym :)

[B]Doginko[/B] jestem ale jakoś nie mam ani nastroju ani zbytnio czasu (głupi czas w pracy) żeby tu zaglądać. Miło mi jednak że tu ktoś zagląda :)

Posted

[quote name='weszka']
[B]Doginko[/B] jestem ale jakoś nie mam ani nastroju ani zbytnio czasu (głupi czas w pracy) żeby tu zaglądać. Miło mi jednak że tu ktoś zagląda :)[/QUOTE]
Czekamy na jakieś fotki albo sprawozdania z seminariów ;)

Ps. Gdzie można kupić te szarpaki?? Allegro się zakończyło :(

Posted

Relacja z semi już była, a na nowe póki co się nie zanosi chyba że frisbowe w kwietniu. Fotek żadnych też nie mam. Czyli ogólna kiepścizna.
A o szarpak najlepiej zapytaj sprawczynie czyli [B]gusię[/B].

Posted

tu jest gusi1972 galeria :-)
można śmiało pisać w sprawie szarpaków i nie tylko :-)
[url]http://www.dogomania.pl/threads/145462-Kala-moja-czarna-lA-niAE-ca-miA-oA-AE[/url]

Posted

Dzięki, jutro szukam jakiegoś rozsądnego hosta na początek, zanim przyjdzie przydomek (już czekam 3 miesiące).
Nie wiem tylko jak pobrać banerki Twój i strony adopcyjnej, bo może ładniej byłoby z banerkami niż z samym gołym adresem strony.

Czy już pakujesz się na Wielką Wyprawę? Crufts chyba już niedługo?

Posted

[quote name='marako']Dzięki, jutro szukam jakiegoś rozsądnego hosta na początek, zanim przyjdzie przydomek (już czekam 3 miesiące).
Nie wiem tylko jak pobrać banerki Twój i strony adopcyjnej, bo może ładniej byłoby z banerkami niż z samym gołym adresem strony.

Czy już pakujesz się na Wielką Wyprawę? Crufts chyba już niedługo?[/QUOTE]

Zawsze ładniej wyglądają banery od gołych linków. Co do wstawienia to zależy w czym robisz stronę. programie którego ja używam ściągam baner jako obrazek, zapisuję na dysku, a później na stronę wstawiam jako obrazek i ustawiam hiperłącze. Jest też możliwość że po prostu zaznaczysz banerek na mojej stronie i skopiujesz go do swojego pliku w którym ma być umieszczony ale nie wiem czy to się uda (jeśli jest jako html może zadziałać) - musisz popróbować ;)

Cruft's już za tydzień ale przez ostatnie wydarzenia zupełnie straciłam radość z wyjazdu :shake: Poza tym w pracy mam sajgon i wszystko wskazuje że na dzień przed wyjazdem będę miała przymusowy wyjazd służbowy do Wiednia wrrrr :angryy: co mi oczywiście mega nie pasuje. Próbuję się wykręcić ale obawiam się, że może się nie udać.

[quote name='Doginka']Trzymasz się jakoś Weszeczko?:buzi:[/QUOTE]

Jakoś... :roll:
Na takie smutne chwile trzeba sobie znaleźć cel, a najlepszym celem jest... szukanie nowej mordy. Ciiiii póki co to tajemnica :cool3: ale chyba szykuje się niespodzianka :diabloti:

Ale mam dla Was miły filmik :loveu: niestety bokiem a nie mam jak go obrócić.

[video=youtube;uAmoksHS2OM]http://www.youtube.com/watch?v=uAmoksHS2OM[/video]

Posted

[quote name='weszka']
a najlepszym celem jest... szukanie nowej mordy. Ciiiii póki co to tajemnica :cool3: ale chyba szykuje się niespodzianka :diabloti:
[/QUOTE]

wyłapałam to zdanie dobrze ukryte w samym środku wypowiedzi:diabloti::evil_lol:

czy Ty myślisz, że nam to wystarczy:diabloti: choć troszkę jeszcze zdradź :cool3: