Jump to content
Dogomania

SZNAUCEROWNIA czyli PIEPRZNA GALERYJA. Cóż za Ekstrawagancja!

-  

36 members have voted

1. 1. -

• -
      20
    • -
      7

Recommended Posts

Posted

No właśnie - przykre to :( U nich te rzeczy chyba po prostu nie są niczym dziwnym, jak wiadomo Anglicy mają świra na punkcie psów więc i o nie dbają, a biznes psi jest tak rozwinięty że szok. Nie sądziłam jednak że są aż takie przebitki cenowei u nas.

• Replies 12.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

NIe myślałam (o ja głupia), że będziesz fotografowała też czarne.
Czy może widziałaś tam Malinkę Dyas? (dostała na jednej z wystaw nominację, ale nie wiem, czy Milda pojechała z nią; Milda to właścicielka Arasa - ojca szczeniaków, które właśnie mamy; bedąc w Kownie na kryciu widzieliśmy też Malinkę i bardzo nam się podobała). Gdyby była, to nie podarowałabym sobie, że wcześniej nie dałam znać. (ale zdaje się, że nasi przyjaciele z Litwy nie byli pewni, czy pojadą i raczej optowali za rezygnacją z wyjazdu; muszę ich spytać)

Posted

jak to miło sobie taką fajną olbrzymkową relację obejrzeć !!
Zauważyłam,że dużo tam psów z naturanymi uszami i kopiowanymi ogonami ;)

Posted

zerduszko napisał(a):
A gdzie kurduple??

Bosko i pięknie, tylko te brody dziwne ;) Ja bym musiała swój osobisty wzorzec wprowadzić ;)

Mini i średniaki są sędziowane dzisiaj. Anglicy mają inny podział niż FCI. Olbrzymy są w grupie Working, a reszta sznaucerów jest w Toy&Utility.
A co jest dziwnego z brodami???

marako napisał(a):
NIe myślałam (o ja głupia), że będziesz fotografowała też czarne.
Czy może widziałaś tam Malinkę Dyas?

W Anglii wszystkie kolory idą razem ;) Pieprzaków było zaledwie kilka więc musiałam się wyżyć na czarnych. Zresztą to dla mnie czysta przyjemność bo olbrzym to olbrzym bez względu na kolor.
Malinka nie była zgłoszona.

Doginka napisał(a):
Pisałam tu dużo wcześniej i mój post diabli wzięli:baddevil::angryy:
Teraz się tylko przywitam;-)

eria napisał(a):
jak to miło sobie taką fajną olbrzymkową relację obejrzeć !!
Zauważyłam,że dużo tam psów z naturanymi uszami i kopiowanymi ogonami ;)

Miło mi, że się miło oglądało :) Rzeczywiście u nas się już rzadziej spotyka taką wersję - albo cały kopiowany albo cały naturalny.

Na teraz mam filmik ze sznaucerzego ringu:
[video=youtube;wx0fOgl7IGY]http://www.youtube.com/watch?v=wx0fOgl7IGY[/video]

a później będzie ciąg dalszy zdjęć ;)

Posted

......... i jeszcze jeden

To jest nie do zniesienia jak dogo działa. Strona mi się zawiesiła, a w tym czasie okazało się że ten sam post wysłał się 4 razy. W dodatku nie można skasować :angryy: Nie wiem czy kiedykolwiek to forum jeszcze będzie działać jak należy :roll:

Posted

30 min usilowałam się tu dostać, dogo działa koszmarnie........

ale filmik zdołałam obejrzeć i też czekam na ciąg dalszy zdjęć!

Posted

po nie dobrowolnej przerwie od neta dziś już mogę wejść!!!

Dziękuję Ci, że pamiętałaś o mojej prośbie i że udało Ci się kupić to na czym mi tak zależało!!!
Fotki super!filmik obejrzę później bo teraz coś mi nie działa...wrrrrrrrrr...

Posted

Nie wierzę we własne szczęście! Udało sie zalogować i dogo działa :) Może więc uda się wstawić kilka nowych zdjęć ;)

Poglądowe fotki Cruftsowe :)

prosty patent a jaka wygoda! boksy dla każdego psa to super sprawa - nie ma wojny o kawałek podłogi

królewski piesek

Posted

Ring owczarków niemieckich jakże różny od naszych! Normalni ludzie, zero krzyków, dresów, psy jakby normalniejsze w tym wszystkim ;)

a takiego kiedyś będe miała - Podenco Ibicenco czyli Podenco z Ibizy albo Ibizian Hound. Są gładko i szorstkowłose. Zawsze adorowałam Psa Faraona marząc o takim ale po rozmowach tam z hodowcami wiem że to nie jest pies dla mnie - ma silny łowiecki charakter i nie jest łatwo go trzymać w ryzach, a Podenco jest taki jak lubię - chętny do współpracy. Piękny pies!

Posted

Tak w ramach przerywnika - kilka fotek Vesperzycy :)

Teraz mam już dwie ładne sznaucerki - w sobotę wyrwałam Dirki - 3.5 godz. roboty a jeszcze by się z godzinkę przydało ale już padłyśmy obydwie. Przed Katowicami czeka mnie jeszcze poprawka Vesper ale to już spoko ;)

Posted

a ja sie juz ,gupia , dziwilam czyzby strzygli przed samym wyjsciem na ring?
powiedz wiesniaczce co to jest takupa koltunow ,czy dredow?
zdjecia fajowe , filmik tez super ale mialas fajnie , troche zazdroszcze wiesz , pikne przezycie !

a Vesperka cudna i jaka juz dorosla !!!! jejku az mnie sciska :razz:

Posted

Od-Nowa napisał(a):
Vesperuś - cudo :loveu::loveu::loveu::loveu:

Dobrze że się mamusi chrzestnej podoba córunia :loveu:

Tekla64 napisał(a):
a ja sie juz ,gupia , dziwilam czyzby strzygli przed samym wyjsciem na ring?
powiedz wiesniaczce co to jest takupa koltunow ,czy dredow?
zdjecia fajowe , filmik tez super ale mialas fajnie , troche zazdroszcze wiesz , pikne przezycie !

a Vesperka cudna i jaka juz dorosla !!!! jejku az mnie sciska :razz:

Dirulek nie jedzie do Katowic :shake: wycofałam ją po wypadku bo nie mogłam jej na czas wyskubać, a poza tym nie wiedziałam jak długo się będzie dziewczynka zbierać. Teraz jak ją skubałam na tym boku gdzie oberwała to widać było że jeszcze nie jest 100% dobrze i coś tam jeszcze ją pobolewa. Minął trochę ponad miesiąc ale takie poważne krwiaki czy pęknięte żebra wymagają czasu żeby się całkiem wyleczyć.
Oj tak przeżycie Cruftsa to super sprawa. Zwłaszcza, że było to moje marzenie od kiedy zaczęłam się bawić w wystawy i psie tematy - czyli jakieś 20 lat temu :crazyeye: Wtedy było jeszcze mało realne, a teraz proszę! Można sobie jechać, a nawet zabrać psa! :lol:
Wyjaśnienie - ta kupa dredów to Bergamasco :razz:

No! Ba! Vesper dorosła bo będzie miała za tydzień ROK :crazyeye::crazyeye::crazyeye:!!! Kiedy to zleciało???? Już psi podrostek, a w dodatku została psią kobietą, to już żaden szczeniak. Szczeniak to dopiero (a może raczej znów) do nas przyjedzie ;) I znów się zacznie, a tu ona ledwo odchowana i całkiem jeszcze durnowata :evil_lol: