eria Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 a ja pościel śliczną pochwalę :loveu::loveu: i że taka śnieżnobiała się dziwię :evil_lol: Quote
weszka Posted November 2, 2009 Author Posted November 2, 2009 [quote name='Od-Nowa']Vespuśce powoli zaczyna formować się zgrabna bródka :razz: to już prawie sznaucer :lol: tylko oczy pod grzywką się zapodziały[/QUOTE] Jest coś bródki i coś grzywki i coś na łapkach wykiełkowało :loveu: Jeszcze dłuuuga droga do sznaucera ale początek został uczyniony :lol: Oczka przymknięte bo walnęłam lampą po oczach - nie chciało mi się wstać żeby włączyć światło i było ciemno :roll: [quote name='eria']a ja pościel śliczną pochwalę :loveu::loveu: i że taka śnieżnobiała się dziwię :evil_lol:[/QUOTE] A dziękuję za pochwałę ale przy bliższym oglądzie już taka śnieżna nie jest :evil_lol: A teraz z początkiem tygodnia niespodzianka - zdjęcie Totka w peruce :grins: otóż to wcale nie jest Totek :diabloti: Fotka pochodzi ze strony sklepu oferującego peruki dla kotów ale jak je dostałam to nie mogłam się powstrzymać żeby was nie wkręcić :turn-l:No i się udało :roflt: Quote
eria Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 Fotka pochodzi ze strony sklepu oferującego peruki dla kotów Ludzie mają dziwne pomysły :roll: Czemu mają służyć peruki dla kotów .... Taki sklep ma rację bytu w ogóle hehe ;) Quote
weszka Posted November 2, 2009 Author Posted November 2, 2009 Jeśli chodzi o kota to z pewnością nie służą niczemu - choć jak poczytasz tutaj to ponoć rozwijające :roll: Quote
malawaszka Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 hahaha ty krętaczu weszkowy :evil_lol::evil_lol::evil_lol: a jaka cena tej peruki :crazyeye::crazyeye::crazyeye: Quote
Doginka Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 Witam wkręcacza perukowego:diabloti: Ale Vespusia ma ślicznie pościelone łóżeczko:loveu: I takie czyściutkie - ciekawe jak długo:diabloti: Aż do następnego deszczu?:diabloti: Quote
weszka Posted November 2, 2009 Author Posted November 2, 2009 Wkrętacz także się wita wieczornie :):diabloti: Vesperka jest czysta dziewczynka i tyle - dlatego może rezydować w białej różanej pościeli ;) Quote
AnkaG Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 Ty mała łobuzico - tak ciotki wkręcać :eviltong: Wespunia już dorosłego sznupa przypomina. :lol: Ja ciągle piore posciel i ciagle brudna. No ale moje na ogród wychodzą a ja często w sypialni leżę (juz wiesz czemu). A Keysi tak mnie koffa, że leci ze spaceru do mamuni do łóżeczka - często jeszcze w obroży.:mad: Quote
Od-Nowa Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 założyłam psiowy bazarek wreszcie ;) ale jeszcze nie koniec fantów! zapraszam na nowy bazarek - na Kielce oczywiście! tym razem coś dla podopiecznych :p ROGZ, HILTON, FRISBEE, SZARPAKI, FLUSIE itd.-na PSY Z KIELC! do 13.11.2009 Quote
weszka Posted November 4, 2009 Author Posted November 4, 2009 Taniu już się zameldowałam na bazarku :) Cudowności tam są :cool3: Oczywiście jeszcze debatuję nad frisbee - w końcu przed nami 6 grudnia seminarium z samym guru Darkiem Radomskim :multi: A skoro już jesteśmy przy sprawach szkoleniowych to 10 listopada czyli w przyszły wtorek Vesperka zaczyna psią szkółkę :multi: I jeszcze update wymiarów - 25,5 kg szczeniaka :loveu: a do wzrostu Dirki brakuje baaardzo niewiele, praktycznie jak stoją obok siebie są równe może 2-3 cm różnicy no i oczywiście nie ta masa bo w końcu Dirul sobie waży prawie 12 kg więcej :cool1: Quote
zerduszko Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 [quote name='weszka']A skoro już jesteśmy przy sprawach szkoleniowych to 10 listopada czyli w przyszły wtorek Vesperka zaczyna psią szkółkę :multi: [/QUOTE] Ooooo, a gdzie taka impreza?? Ja się uczę rzucać, z rok już prawie :placz: Bystrzacha ze mnie :eviltong: Quote
Od-Nowa Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 moja kochana dziewczynka!! na uniwersytet idzie :diabloti::lol: update suczynowy - bomba :evil_lol: kawał byka!! Quote
malawaszka Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 [quote name='zerduszko'] Ja się uczę rzucać, z rok już prawie :placz: Bystrzacha ze mnie :eviltong:[/QUOTE] :turn-l: kupiłam kiedyś talerzyk... Luna nawet nie spojrzała, talerzyk pojeździł w aucie i zaginął - chyba gdzieś wysiadł :evil_lol: Quote
zerduszko Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Na moją brodatą, to ja nawet nie liczę, co najwyżej jak uczę Lizkę (no, razem sie uczymy), to nagle wraca z leśnej wyprawy, wyrywa mi z ręki i ucieka :mad: Jak jej karzę, to mi przyniesie, przeskoczy nogę, no wsio. Ale to musze kazać. Żeby ona miała z tego radochę, to w nagrodę kawał mięsa musiałby być :p Quote
Od-Nowa Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 bo,żeby nakręcić trzeba się namęczyć :diabloti: skoki i inne ewolucje to nic przy pięknie zrobionych podstawach z motywacji :p:evil_lol: w nakręcaniu na łup bardzo pomagają szarpaczki na naszym nowym bazarku :-) Quote
malawaszka Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 [quote name='Od-Nowa']bo,żeby nakręcić trzeba się namęczyć :diabloti: [/QUOTE] komu by się chciało :diabloti: Quote
zerduszko Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 [quote name='malawaszka']komu by się chciało :diabloti:[/QUOTE] Mi się chciało i ..... o kant taka robotę rozbić. Człowiek się 100 razy bardziej namęczy, a efekty ino zadowalające. Dlatego mam postanowienie kupić książkę Górnego :razz: i się w końcu bawić jak waćpanna lubi :oops: Quote
malawaszka Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Luna kocha patyki i tym się bawimy - po co mam ją zmuszać do brania do pyska plastiku czy gumy skoro się nimi brzydziła od zawsze :lol: Quote
jo_ann Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Jak pies nie ma tego w sobie-to sie mozna ... :p a efekty co najwyzej srednie beda ;) Quote
weszka Posted November 4, 2009 Author Posted November 4, 2009 [quote name='zerduszko']Ooooo, a gdzie taka impreza?? Ja się uczę rzucać, z rok już prawie :placz: Bystrzacha ze mnie :eviltong:[/QUOTE] Impreza frisbowa tuż pod Krakowem - jednodniowe seminarium. A szkółka z posłuszeństwa w szkole Axio w Krakowie :lol: Zajęcia 2x w tyg. więc będzie co robić :cool3: [quote name='Od-Nowa']moja kochana dziewczynka!! na uniwersytet idzie :diabloti::lol: update suczynowy - bomba :evil_lol: kawał byka!![/QUOTE] Póki co to raczej psia podstawówka do uniwerku daaaleko :diabloti: Byczeje szczeniątko choć nie wiem gdzie bo chuuuude to bardzo i wygląda jak piesek na szczudłach (cienki tułów wysoko zawieszony na grubych łapach) :evil_lol: [quote name='malawaszka']:turn-l: kupiłam kiedyś talerzyk... Luna nawet nie spojrzała, talerzyk pojeździł w aucie i zaginął - chyba gdzieś wysiadł :evil_lol:[/QUOTE] Dirki też nie spogląda - uważa że gonienie za pustym talerzem to jakieś nieporozumienie :evil_lol: [quote name='zerduszko']Jak jej karzę, to mi przyniesie, przeskoczy nogę, no wsio. Ale to musze kazać. Żeby ona miała z tego radochę, to w nagrodę kawał mięsa musiałby być :p[/QUOTE] Kawał mięsa zawsze musi być dla pokazania że to fajne i dla motywacji. Nie ma w tym nic złego, wręcz przeciwnie. Ale jeśli to nie jest to co tygrysy lubią najbardziej nie ma co na siłę ;) [quote name='Od-Nowa']bo,żeby nakręcić trzeba się namęczyć :diabloti: skoki i inne ewolucje to nic przy pięknie zrobionych podstawach z motywacji :p:evil_lol: w nakręcaniu na łup bardzo pomagają szarpaczki na naszym nowym bazarku :-)[/QUOTE] To fakt. Nic samo nie chce przyjść i mało który pies od razu łapie że to fajne za czymś gonić. Najpierw trzeba pokazać. A że nie każdy psiak ma pasję aportu to już inna sprawa. Szarpaczki świetna rzecz ale nie oddam jednego z nich! Mój ci on :mad::diabloti: [quote name='malawaszka']Luna kocha patyki i tym się bawimy - po co mam ją zmuszać do brania do pyska plastiku czy gumy skoro się nimi brzydziła od zawsze :lol:[/QUOTE] Dirki też bierze w pysk tylko miękkie zabawki i patyki. Nic twardego ją nie kręci że tak powiem :diabloti: Zresztą z niej aportet kiepski bo - pewnie też i w tym trochę mojej winy bo mało nad tym pracowałam/pracuję. Za to Vesper nadrabia jej brak zainteresowania swoim wielkim umiłowaniem noszenia i aportowania różnych przedmiotów :loveu: Quote
weszka Posted November 4, 2009 Author Posted November 4, 2009 [quote name='jo_ann']Jak pies nie ma tego w sobie-to sie mozna ... :p a efekty co najwyzej srednie beda ;)[/QUOTE] Ooo witam Cię u nas :multi: Dobrze to ujęłaś - praca pracą ale pasja musi być - zresztą też o tym napisałam wyżej :razz: Quote
zerduszko Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Axio czyli klikerowo? [quote name='weszka']Kawał mięsa zawsze musi być dla pokazania że to fajne i dla motywacji. Nie ma w tym nic złego, wręcz przeciwnie. Ale jeśli to nie jest to co tygrysy lubią najbardziej nie ma co na siłę ;)[/QUOTE] No dokładnie, a po co siebie męczyć :eviltong: Nauczyłam ją aportować, nosi chętnie, ale: pieskowi trza rzucać blisko - a ciężko rzucać talerzem na dł. dwóch łokci ;) Przy nakręcaniu na piłkę raz dwa mnie nauczyła jak daleko rzucać, bo inaczej sobie sama będę biegać :mad: Quote
weszka Posted November 5, 2009 Author Posted November 5, 2009 Tak, klikerowo :) Dzisiaj suki porządnie wyszalały się po łąkach i nadrobiły braki za ostatnie parę dni bo wyszłam wcześniej z pracy i zdążyłam jeszcze przed ciemnościami. Niestety nadeszła najgorsza pora roku jeśli chodzi o spacery człowieka pracującego... Quote
eria Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Taaa wychodzisz rano -jeszcze ciemno, wracasz popołudniu -już ciemno:roll: Quote
weszka Posted November 5, 2009 Author Posted November 5, 2009 Teraz rano to jeszcze nie jest aż tak ciemno jak dopiero będzie... No ale cóż zrobić, przeżyć jakoś trzeba (i częściej zrywać się z pracy ;)) Quote
Recommended Posts