Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 160
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie ma adresówki.Słuszna uwaga.Dziś zostanie naprawiona.My jej nie puszczamy ze smyczy,a te zdjęcia są robione w ogrodzie.Ale adresówka musi być.
Nie puszczamy jej ze smyczy,bo to za wcześnie.
Raja jest u nas 10 dni.Stosunki między suniami pozytywne.Raja tylko czasem warknie na Wenus.Ale Wenus chowana bardzo bezstresowo,raczej się tym nie przejmuje.My się tylko przejmujemy(chyba za bardzo).
Raja chodzi za mną krok w krok.Bardzo szybko się przywiązała.Bardzo lubi jeść i bawić się piłką w ogrodzie.Spacery na smyczy tak średnio.Raczej ogonek podkulony i szybko do domku.Ale codziennie dwa porządne spacery są(nie przesadzamy z długością,bo ona jeszcze dochodzi do siebie).
Rajka jest bardzo grzeczna.Nie sprawia żadnych kłopotów.I daje nam mnóstwo radości.
Trochę nas tylko straszą,że nie można ich zostawić samych(wet i treser),bo mogą się pogryżć.A kiedyś nastąpi taki moment,że ja do pracy,mąż do pracy,dwie babcie do pracy.
Nie wiemy,czy iść na żywioł i zostawiać je same,czy Raję zostawiać u teściowej(w tym samym domu).
No ale mamy jeszcze 10 dni na myślenie.Bo za 10 dni mąż do roboty i zostaję z nimi na miesiąc sama.Trzymajcie za mnie kciuki.

Posted

moglibyscie juz je przyzwyczajac.

Drop z Gryfem tego samego dnia zostaly same razem pomimo ze jadaly w oddaleniu- nie separacji. Oba przezyly, a raczej przespaly ten czas spokojnie.zabawki byly pochowane, dwie miski wody zostawione.

Posted

o witaj Desi, jak miło że tu wpadłaś! :lol:
Za 10 dni, to będą już 3 tygodnie, wiele spraw moze się jeszcze przez ten czas ułożyć. Z każdym dniem powinno być coraz lepiej. Nie ma co decydować już dzisiaj.
Serdecznie Was pozdrawiam!:loveu:

Posted

Ja dopiero wczoraj przeczytałam sobie ten wątek na forum(od początku do końca).Nie wiedziałam,że tak wiele osób interesowało się sprawą suni i trzymało kciuki.
W imieniu swoim i Raji bardzo Wam dziękuję.Raja to cudowny pies.Właśnie wczoraj mąż powiedział ,że mi bardzo dziękuje,że znalazłam Raję i że ją adoptowaliśmy.To jest dużo większa radość i satysfakcja, niż kupno szczeniaka( a takie mieliśmy plany).
Raja jest bardzo mądra i grzeczna.Chodzi za nami krok w krok.Bawi się narazie sama.Nosi zabawki,podrzuca piłkę.Czekamy kiedy zacznie się bawić z Wenus.Jedzą pięknie razem,trochę na wyścigi.Na początku Raja zdecydowanie wygrywała.Teraz jest remis.Śpią koło siebie na posłaniach.Każda ma swoje.Chociaż Raja czasem próbuje zająć Wenus,ale na to jej nie pozwalamy.
Zaczęła zostawać sama w domu.Nie piszczy,nic nie niszczy.Jakby była z nami zawsze.
Jutro kolejna wizyta u weta.Chcemy ,żeby obejrzał łapki.Czasami kuleje,ale widać,że nie sprawia jej to bólu.
Chyba będziemy zostawiać je razem.Nic nie wskazuje,żeby miały się pogryżć.To nigdy nie będzie dłużej,niż 3-4 godziny.
Pozdrawiam wszystkich Julita

Posted

Właśnie wczoraj mąż powiedział ,że mi bardzo dziękuje,że znalazłam Raję i że ją adoptowaliśmy.To jest dużo większa radość i satysfakcja, niż kupno szczeniaka( a takie mieliśmy plany).

to piękny komplement od męża:lol:

bardzo sie cieszę, ze coraz lepiej i lepiej, i że wszystko się miedzy Raja i Wami i między suczkami układa.
Taki dom ona mogła sobie tylko wymarzyć, to jak wygranie w totolotka głównej nagrody!

W adoptowaniu dorosłego psa po przejściach, wspaniale jest docierać do niego, zmieniać go, dawać mu poczucie bezpieczeństwa, patrzeć jak on się otwiera, ufa, kocha z wielkim oddaniem. Jest to super przeżycie, doświadczenie, obserwacja, wspaniała sadysfakcja!

Posted

On i tak wiedział,że będą w domu 2 psy,bo ja od roku o niczym innym nie mówiłam.Zawsze moim marzeniem było mieć kilka psów.
Piotrek chciał owczarka niemieckiego(ja niekoniecznie),więc postanowiłam wziąć sprawy w swoje ręce i znalazłam Raję.A że okazało się,że jest to pies marzenie,więc wszyscy się ogromnie cieszymy.
Myślę,że z następnym nie poszłoby już tak łatwo.

• 2 weeks later...
Posted

Jakie fajne cudaki, a ta beżowa to chyba sika na naszą łaciatkę :mad:

Lamia2 jak Ty już coś powiesz, to na prawdę! Jakie sika na nasza łaciatkę, jaka beżowa??:crazyeye:

na weimarke beżowa.... co za ignorancja!;)

Posted

[quote name='tanitka']Lamia2 jak Ty już coś powiesz, to na prawdę! Jakie sika na nasza łaciatkę, jaka beżowa??:crazyeye:

na weimarke beżowa.... co za ignorancja!;)
heheh tanitka wybacz jej...ona sie nie zna na wyzlach, tak jak my np nie znamy sie na bullowatych:eviltong:
weimarka...bezowa hehee:evil_lol::evil_lol:
pozdrawiam lamia:loveu:

• 4 weeks later...
Posted

wiadomości są na bieżąco, tylko czasu ciągle brak, zeby dalej je przekazywać wiernym kibicom!:oops:

kopiuję z forum wyzłów:
\U nas super.Suczki są zaprzyjażnione.Bawią się w domu od rana.Nici z leniuchowania w łóżku.O ósmej zaczyna się bieganie po domu i podgryzanie siebie i nas.Idziemy na długi spacer i póżniej jest już spokojniej.Na spacerach biegają raczej osobno.Mała ma mnóstwo energii.Poranny spacer(o.k.1,5h)to dla niej rozgrzewka.Potem jest zabawa w domu i obszczekiwanie sąsiadów i ich kotów w ogrodzie.Wysłałam zdjęcia.Nie widać już ani jednej kosteczki.Apetyt w dalszym ciągu doskonały.
Myślimy o agility,ale boję się,że może zacząć skakać przez płot.Może w weekend się umówimy na zajęcia.Pozdrawiam\.