natalia_aa Posted June 8, 2008 Author Posted June 8, 2008 A teraz fotki z piątkowego spaceru Onyxa. I kolejny ideał psiego gatunku :) Czemu tyle czasu bez nowego domu? Ani ja, ani pracownicy, ani reszta schroniskowych wolontariuszy nie potrafimy tego zrozumieć. Quote
Wola Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 czemu takie cuda czekają chyba nigdy nie pojmiemy, tak jak nigdy nie pojmę jak łatwo wpłynąć na ludzką psychikę i wpoić im czego mają się bać a czego nie... a potem cierpi na tym zwierz. Moja suczka np. lubi dzieci a spotkałam się z matkami co dzieci biorą na ręce i łukiem przechodzą. Spotkałam nawet raz małe dziecko które bardzo oburzone zwróciło się do ojca "zobacz tato, ten pies nie ma kagańca" myślałam że padnę. Ale ludziom się nie wytłumaczy, boją się to się boją i koniec, potem jest grupa tych co się nie boją, ale nie wezmą bo sąsiad się będzie bał. No i niestety mniej liczni Ci co się nie boją i mają w nosie co inni pomyślą ale Ci są zapsieni po uszy.:roll: Quote
Tengusia Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 Onyx jest booooooooooooski :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: Quote
natalia_aa Posted June 9, 2008 Author Posted June 9, 2008 Obydwaj chłopacy są rewleacyjni pod każdym względem. Jednak większy sentyment mam do Luxika, jest po prostu wiekszą bidą z mniejszymi szansami na adopcje, czyli takie psy, które uwielbiam ;) Quote
Tengusia Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 natalia_aa napisał(a):Obydwaj chłopacy są rewleacyjni pod każdym względem. Jednak większy sentyment mam do Luxika, jest po prostu wiekszą bidą z mniejszymi szansami na adopcje, czyli takie psy, które uwielbiam ;) no to ja znowu od dawien dawna choruje na pitka red noska a tu same takie slicznosci a ja nie moge zadnego przygarnac :placz: (Onyx, Tajronik u Darii) Quote
natalia_aa Posted June 9, 2008 Author Posted June 9, 2008 A to Wam jeszcze coś pokażę, z serii: "Marta i... świnia ;)" Cytuję wiadomość od Marty: Jest to naprawdę wielkie przeżycie gdy można odmienić los małej istotki i w zamian dostać tak wiele uścisków, „lizaczków” i całą masę miłości Smile - polecam!! Ostatnio jak wiecie Neber miał zabieg… a po zabiegu trzeba pilnować aby się nie otwierała rana na „brzuszku”… a oto nasze sposoby na język Nebera A tak wygląda nasz księżycowy krajobraz spacerowy... Szkolenie zawsze i wszędzie… A teraz lekcja latania!! Quote
Tengusia Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 kolejny psi raj ... serce rosnie na widok takich zdjec, na wydzwiek takich slow :thumbs: Quote
natalia_aa Posted June 9, 2008 Author Posted June 9, 2008 Zmęczony i zbuntowany – „Nie będę latał – tak będę leżał!“ „a teraz zjem cały ten piach!!“ Do następnego odcinka! Piaszczysty buziak od Neberka Pozdrowienia dla „Ciapkowiaków“ Smile Quote
karolina1 Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 Widze Neberek lata pod same niebo :evil_lol: a z jedzeniem piachu..rewelacja :evil_lol: :loveu::loveu: Quote
natalia_aa Posted June 14, 2008 Author Posted June 14, 2008 Z terapią wodną chłopaków tj Onyx i Luxa musimy poczekać, bo nam sie pogoda zepsuła i ciągle pada. Aczkolwiek obydwaj chłopcy byli ostatnio na wspólnym spacerze. Wyhasały się, wybiegały za wszystkie czasy chyba. Na spacerze ich relacje są super, poza tym, że Lux próbuje zdominować Onyxa natomiast w kojcu jak wszyscy wiemy wesoło nie było, ale poza kojcem to świetni kumple ;-) Ponadto Lux ma początki pionizacji kolan - jego chód jest taki "szczudłowaty", "sztywny". Tzn. że za kilka lat może mieć problemy z chodzeniem. Co jeszcze? Dlaczego tyle złego go spotyka... Mam łzy w oczach jak widzę go szczęśliwego, hasającego po lesie wraz z innymi psami, dlaczego nikt tego nie widzi. Dlaczego każdy patrzy na wygląd a nie na charakter psa... Ile ja bym dała by mieć tak wdzięcznego i wiernego psa u swego boku, ja jestem w nim zakochana po uszy. Quote
doddy Posted June 14, 2008 Posted June 14, 2008 Kurcze, nie mam już pomysłu jak temu Luxowi pomóc... Teraz jeszcze problemy z łapami. Ostatnio z Asią będąc pod OBI oglądałyśmy baseny w promocji i śmiałyśmy się, że dobre do rehabilitacji Luxa by były... Quote
natalia_aa Posted June 14, 2008 Author Posted June 14, 2008 Głupie baby, wannę z hydromasażem mu kupcie ;) Ja już też nie wiem co robić, od przyszłego tygodnia zacznę działać w gazetach. Na stawy i jemu, i Onyxowi zamówiłam już 15kg Royala Mobility. Quote
doddy Posted June 14, 2008 Posted June 14, 2008 Jakbym mogła to i z hydromasazem by wanne miał. Quote
Wola Posted June 15, 2008 Posted June 15, 2008 Natalia będziesz dziś w schronisku? na nowych w tym rożnym kojcu, gdzie kiedyś Hades siedział (nigdy się numeracji nie nauczę) siedzi sympatyczny, chyba starszy pies. Imię ma bez "x" ja mu się też specjalnie nie przyglądałam, ale chyba coś z bulla ma. Quote
natalia_aa Posted June 15, 2008 Author Posted June 15, 2008 Wiem gdzie. To Atos, 7-8 letni pies. Skomplikowany przypadek... Napisze Ci na PW. Quote
natalia_aa Posted June 15, 2008 Author Posted June 15, 2008 I kolejne wieści od Neberka i jego rodziny ;) W związku z tym, że musze wyjechać... Neber miał wczoraj spacer gigant na którym pozwoliłam mu się na maxa wybrudzić i wychasać ale za to po powrocie.... trzeba się było wykąpać więc nowa sesja kąpielowa pozdrawiam!!! i do usłyszenia! Anomalia i Neber "Kleopatra" "ale ło so chodzi?" drzemka po śniadanku żebranie na dystans - gdy my jemy śniadanko Quote
natalia_aa Posted June 15, 2008 Author Posted June 15, 2008 Zdjęcie robione dzisiaj przez jedną z wolontariuszek: Quote
natalia_aa Posted June 16, 2008 Author Posted June 16, 2008 Kopiuję wypowiedź ciotki doddy z Fundacji AST: W końcu udało się nam uruchomić produkcje kubeczków. Na sprzedaż jest 100 kubeczków w 2 wzorach. Wszystkie kubeczki są białe, z tymi oto wzorami. W ilości 70 sztuk jest kubeczków z tym nadrukiem: W ilości 30 sztuk jest kubeczków z bullem: Cena za 1szt. to 30zł W Warszawie można odebrac osobiście, w przypadku wysyłki naleźy doliczyć koszty. Jeszcze nie wiem jakie bo nie wysyłałam. Zamówienia u mnie na pw. PS: Jak ktoś z Gdynii by chciał to możemy jedną przesyłką wziąć, bo ja już zamówiłam :) Quote
natalia_aa Posted June 16, 2008 Author Posted June 16, 2008 Wola napisał(a):ale śliczne kubki :loveu: rewelacja :loveu: To bierz! Prezent z okazji zakończenia roku sobie kupisz, od razu % możesz w nim pić. Quote
Wola Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 obecnie muszę odkurzyć pajęczynę z portfela ale zobaczę co da się zrobić i dam Ci znać, a jak nie to postaram się kogoś znajomego do zakupu zwerbować. Quote
Alicja Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 rewelka http://images33.fotosik.pl/287/783a7e968b34fce9.jpg Coś ma z ASTa ze sztywnym ;) uchem http://images27.fotosik.pl/230/a4bb12502e81c2af.jpg Quote
natalia_aa Posted June 18, 2008 Author Posted June 18, 2008 Byłam dzisiaj z naszym fotografem i chłopakami na długim spacerze, niestety fotograf nie wzięła karty do aparatu ;) Ale nic straconego w przyszłym tygodniu będzie pewnie cała masa fotek (pogoda nam się poprawia, więc nad wodę się wybieramy w końcu). A to jeszcze jedna fotka z poprzedniego spaceru: Quote
Recommended Posts