Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Xena już za TM

Poprosiłam dziewczyny z biurze o sterylizację suni, dziś miał być zabieg...

Na stole jednak okazało się, że Xena, jak się okazało 6-7 letnia suka, ma guzy na obydwóch listwach mlecznych, na węzłach chłonnych... Operacja w warunkach schroniska? Zostawienie jej w tym stanie? - spowodowałoby, że to tylko kwestia czasu, aż guzy przerzucą się na płuca.

Rano o godzi 9 dostałam telefon: "Natalia, co robimy?"
Niestety fakt, że suka po tak ciężkiej operacji niedoszłaby do siebie w schronisku, to, iż jest kojcowa i ma swoje lata przesądził o tym, że postanowiliśmy ulżyć jej w cierpieniu i uśpić

Posted

No niestety...

Macie wieści od Nebera, choć tutaj jest się z czego cieszyć, choć tez nie do końca.
Z psem ok, ale rozmawiałam z Marta jej narzeczony dostaje alergii i narazie każda rozmowę na temat tego czy Neber zostanie, ucina, krótkim i dosadnym NIE.
Narazie czekamy...

CUDA - CUDA - CUDA!!!!!
Neberek staje się coraz bardziej kochany każdego dnia! (nie wiem jak to możliwe ale on chyba może wszystko co niemożliwe )
Pozwólcie że wymienie :
1) Umie jeżdzić samochodem bez demolowania go, zabrałam go ze sobą do pracy i okazało się, że możemy jeździć we dwoje autem bez problemu - nie trzeba go ani trzymać ani pilnować - jeżdzi jako grzeczny pasażer siedząć grzecznie i patrząc przez okno (czasem tylko zazdrosny jest, że cb radio częściej dotykam niż jego uszko ale wtedy po prosty się nieco przysuwa )
2) Kocha dzieci! Wczoraj jak wysiadaliśmy po ciężkim dniu z samochodu pod domem napadła na nas cała chmara rozkrzyczanych dzieci w różnym wieku. Zaczeły go głaskać i nie byłam w stanie połapać się kto go teraz ma na smyczy... dzieci odprowadziły nas do domu i wszystkie były zachwycone jakim jest słodkim i wesołym psiakiem Chcą go nawet odwiedzać... ehm.. zobaczymy jak to będzie
3) Kocha ciastka! Za ciastko wykona każdą komendę Jest dobrze wytresowanym łakomczuchem : )
4) Nie skacze na nikogo! To jest największy fenomen! Nie licząc ciężkiej soboty i kawałka niedzieli... nie zdażyło mu sie już skakać na mnie! Na innych zupełnie tego nie robił, więc tutaj po prostu nic sie nie zmieniło - nadal jest superowy! Więc na spacery nie muszę brać "dodatkowej smyczy".
5) Lubi inne psy!! Wcześniej zauwazyłam, że inne psy supełnie nie robią na nim wrażenia. Nawet jak były tuż obok i na niego szczekały - ignorował je. Dzisiaj jednak miał spotkanie (przez siatkę ale jednak) ze szczeniakiem sąsiadki - ma ona kilkumiesięcznego owczarka, prześlicznego rozrabiakę. Neberek podszedł do niego machając ogonem, powąchały i podotykały się noskami przez otworki w siatce ogrodzenia. Agresja do małych psiaków - mniej niz zero. Mimo wszystko na razie nie planuje szukać mu kumpli... bo co innego szczeniak a co innego inny dorosły pies.. ale jest to dobry znak

Pozdrawiam serdecznie
Anomalia

PS: Jeszcze tylko chodzenie przy nodze, wytępienie żebrania przy stole oraz zlikwidowanie pociągu do kanapy... (nie udało mu się na nią wejść ale kombinuje..) - wtedy proponuje Nebera na PSA ROKU 2008

PS2: Jutro o 12:00 Neberek ma zabieg ( nie będzie miał już "jajek") - trzymajcie za niego kciuki - aby szybko doszedł do siebie.

Posted

karolina1 napisał(a):
Jaki był powód powrotu Metaxy??!!

Nie były to do końca odpowiednie warunki dla amstaffa.
Dla stróżującego owczara i owszem, ale nie dla tak rodzinnego psiaka jak Metaxa.

Posted

A teraz informacja na temat DT dla Luxa... Pozostawiam to bez komentarza.

No niestety ruszyc sie ruszylo ale na niekorzysc . Z powodow osobistych jednak nie moge dac Malemu tymczasu. Niestety fakt faktem staralam sie jak moge wszystko zdazyc poukladac choc i tak sie dosc dlugo przedluzalo. Teraz juz wiem ze nie moge go niestety przyjac do siebie nawet nie wiecie jak nad tym ubolewam bo wiele z Was liczylo na to... Wiem ze pewnie zaraz beda przykre slowa ewentualnie padaly ale niestety nie moge... Moge za to pomoc finansowo choc wiem ze to i tak bedzie malo bo naprawde chcialam go wziasc tak jak Shilke. Niestety nie do konca jest to dla mnie mozliwe. Licze na to ze cos uda sie wymyslec. Wybaczcie naprawde. A nie chce przedluzac bo nim ja poukladam to wszystko to ktos moze sie zlituje i go wezmie na DT.PRZEPRASZAM

Pozwolę sobię wkleić:

Dziewczyny i nie tylko mam prośbę o głosy;-)
W imieniu Fundacji ''AST'' i wszystkich potrzebujących TTB prosimy i Ciebie drogi użytkowniku o oddanie swego głosu w konkursie Krak-Vet'u.

Wystarczy się zarejestrować i zagłosować w ankiecie by Twój głos został przyjęty.

Oto link do strony konkursu :

http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=7776

PAMIĘTAJ : Konkurs trwa tylko do 31 maja !

Robiąc tak niewiele, w tak krótkim czasie możesz przyczynić się do pomocy tym biednym, potrzebującym psom.
Rejestracja trwa tylko 30 sekund, dla Ciebie to tak niewiele a dla Fundacji AST szansa na pomoc kolejnym bullowatym.

Posted

Się nie uda, nie ma co się łudzić kochani.
W tych konkursach panuje coś takiego jak ustawki, w tym miesiący ma wygrać schronisko w Łeczycy i możemy sobie stawać na głowie, a Łęczyce i tak będą góra.

PS: Metaxa miała iść w środę na sterylizację a tu klops...
Cieczki nam dostała, narazie przebywa u Joli na DT.

Posted

natalia_aa napisał(a):

PS: Metaxa miała iść w środę na sterylizację a tu klops...
Cieczki nam dostała, narazie przebywa u Joli na DT.

Właśnie chciałem pytać co u niej :p Ten DT w orłowie ? Bo jestem niemal pewien, że to właśnie ona mnie obszczekała z balkonu jak wracaliśmy z Żabą z plaży :p

Posted

Fenris napisał(a):
Właśnie chciałem pytać co u niej :p Ten DT w orłowie ? Bo jestem niemal pewien, że to właśnie ona mnie obszczekała z balkonu jak wracaliśmy z Żabą z plaży :p

Sii w Orłowie ;)

Posted

natalia_aa napisał(a):
Sii w Orłowie ;)

To dobrze, bo już myślałem że mam zwidy :lol: a goopio mi sie było wgapiać :roll::evil_lol: druga piesa tysz ładna :p i tysz nas obszczekała :evil_lol:

Posted

Fenris napisał(a):
To dobrze, bo już myślałem że mam zwidy :lol: a goopio mi sie było wgapiać :roll::evil_lol: druga piesa tysz ładna :p i tysz nas obszczekała :evil_lol:

A trzeciej suni nie było? :cool3:
Jola ma 2 swoje amstaffki, rude z ciętymi uszami + chwilowo Metaxa.

Posted

natalia_aa napisał(a):
A trzeciej suni nie było? :cool3:
Jola ma 2 swoje amstaffki, rude z ciętymi uszami + chwilowo Metaxa.

Niet, tylko dwie panny mię łobszczekały, Metaxa i ruda panna z ciętymi uszami i ciemną maską :p widocznie trzecia miała gdzieś obserwacje balkonowe w pełnym słońcu :roll: i wolała w domq siedzieć :evil_lol:

Posted

Neber oficjalnie zostaje u Marty.
Spotkałyśmy się ostatnio w schronisku, dopełniła pozostałych formalności i pies jest oficjalnie jej własnością.
Natomiast bierze ona pod uwagę ewentualność, oddanie psa, w wypadku gdy alergia narzeczonego będzie bardzo dokuczliwa i uciążliwa.
Wówczas jednak, (cytuje Martę) "choćbym miała chodzić od drzwi do drzwi i przyszłym właścicielom robić testy psychologiczne, psa do schroniska nie oddam"

Myślę jednak, że wszystko będzie dobrze, a przynajmniej jest na dobrej drodze.

Posted

Ciotka wielkie dzięki.
Jeszcze tylko Tixy brak ;)

Wstawiam zdjęcia z piątkowego spaceru.
Lux to psi ideał, spuszczony ze smyczy trzyma się człowieka, jest przy nodze na każde zawołanie.
Czasem aż było to meczące, bo chcieliśmy by się tylko do zdjęcia odwrócił, gwizdamy a on już na kolana wskakuje ;)
Lux to taka ciapa, tym razem sunai z boksu potraktowała go ząbkami i ma małą rankę na uchu...
Uwierzcie nie potrafię zrozumieć, że tak długo siedzi w schronisku!