Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pani, chetna na Onyxa, dzownila, ze wziela 2 letniego asta... tak, wiec redzik nadal szuka domu.

Ponadto wczoraj trafila do nas blekitna amstaffka, jutro jade do schroniska to zobacze co to za sztuka...

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

widziałam błękitną cud sunię. Jest śliczna. Nie miałam okazji poznać charakterku, ale jeszcze trochę wystraszona nową sytuacją jest. Natalia na pewno napisze coś więcej ;)

Posted

Monika, ktora miala wziac Luxa na tymczas sie nie odzywa.
Dzwonie do niej dzisiaj caly dzien, bo wedle zapewnien pies mial jechac dzis albo jutro do Warszawy i nic...
Zostawilam jej wiadomosci na sekretarce i nic...
Czyzby kolejna pohopna decyzja?

Nie wiem, co teraz bedzie, Lux pracuje i chodzi tylko w domu, w schroniskowym boksie lezy calymi dniami, nie staje na tylne lapki, poddaje sie i popada w depresje.
Ada niestety moze go brac tylko 2-3 razy w tygodniu, a to za malo, by pies powrocil do sprawnosci...

Posted

Zdjecia wkleje, jak tylko Daria je obrobi i mi przesle, bo ma ich na aparacie zapewne kolo 1000.

Blekitna sunia, o imieniu Metaxa jest rewelacyjna, ma niespelna rok.
Ma piekna budowe, po prostu kupa miesni.
Kocha ludzi, pieszczoty, domaga sie kontaktu z czlowiekiem.
Jest jeszcze nieco wystraszona cala ta sytuacja i lekko zdezorientowana, ale ogonek "chodzi" jej caly czas jak wiatraczek.
Sunia napewno zna komende "siad", bo tyle udalo nam sie od niej wyciagnac na pierwszym spacerku,
Ponadto jest agresywna w stosunku do innych zwierzat, tak wiec szukamy domu bez czworonogow.

Posted

No to czekamy. No Metaxa jest śliczną dziewuchą..
W tczewie bullowate to same białe przychądzą w kropki czarne.:evil_lol: ( Nie licząc Gobiego)

Był Onyx biały w czarne łaty, potem Siksa i teraz Detox.

Posted

W koncu mam zdjecia to wrzucam ślicznotke:

SXLEJKA to ok. 1-1.5 roczna sunia, mix amstaffa. Jest kochana, i przeurocza, mogłabym o niej pisać w samych superlatywach. To jest pies bez wad, naprawdę! W schroniskowym boksie jest wystraszona, siedzi sobie z boku, zbytnio się nie wychylając, ale jak się do niej wejdzie, od razu wtula się w człowieka. Uwielbia długie spacery, zabawy z kijeczkiem, nie mniej jednak jest bardzo nie śmiała. Jest taka delikatna, maleńka, nie chce się nikomu, z niczym narzucać. Co więcej jest absolutnie nie agresywna, zarówno w stosunku do ludzi jak i psów.. Zabrana na spacer po plaży, biegała luzem i grzecznie się słuchała, nie oddalała się od grupy, biegnąc przodem, co chwile się odwracała czy aby na pewno wszyscy w komplecie. No po prostu jestem nią oczarowana. Pies ideał.

Posted

I nie tylko Ty w niej zauroczona jesteś, przecie to kochana sunia. Oby znalazła dom, co by więcej od jej charakteru i wyglądu chcieć, pies ideał jak Natalia mówi.

Posted

Tattwa:

1.Czy ja bym mogla prosic o edycje allegro dla Luxa.
Chodzi mi o to, by zmienic miasto na Gdynie poki co.
Bo on ma jeszcze 2 inne allegro (w tym jedno cegielkowe tez na Warszawe).

2. Prosze o wystawienie na allegro takze Sxlejki.

3. Prosze o zmiane allegro Xeny i dorzucenie jej nowych fotek (ktore zaraz wstawie)

Posted

Ano rękę do fotek to jednak 3eba mieć :p
Ja muszę Żabsku w końcu porobić, pogoda piękna ... ale oczywiście nigdy nie mam ze sobą aparatu ... i fona też już narazie niet.

Posted

o dżisys ......dotarłam ......ale cudeńka wam przybyły :loveu:......ale wolałabym żeby do domku poszły ....u nas w Rybniku chwilkę była sunieczka ASTok. 8miesieczna szybciutko znalazła domeczek ...i dopsz bo już TZ podpisywał papiery rozwodowe jak pakowałam się na tymczas do klatki :razz::razz:

Posted

[quote name='Alicja']o dżisys ......dotarłam ......ale cudeńka wam przybyły :loveu:......ale wolałabym żeby do domku poszły ....u nas w Rybniku chwilkę była sunieczka ASTok. 8miesieczna szybciutko znalazła domeczek ...i dopsz bo już TZ podpisywał papiery rozwodowe jak pakowałam się na tymczas do klatki :razz::razz:

Ty oszołomie jeden :evil_lol:
Jakis taki spsuty ten Twoj TZ jest, moze se go na lepszy model change :diabloti:

A te pseudoastki to wcale nie takie nowe sztuki kobitko, ino zdjec dobrych nie bylo komu zrobic do tej pory.

Posted

[quote name='natalia_aa']Ty oszołomie jeden :evil_lol:
Jakis taki spsuty ten Twoj TZ jest, moze se go na lepszy model change :diabloti:

A te pseudoastki to wcale nie takie nowe sztuki kobitko, ino zdjec dobrych nie bylo komu zrobic do tej pory.

:splat: o masz .....widzisz ....jak ja sie teraz w te Qdłaczkowe qdly zaplatałam to nawet łysolki lepiej wygladają ,a foty faktycznie są super :cool2:
TZ mi powiedział ze 1 pies i ani kudła więcej :roll:

Posted

[quote name='Alicja']:splat: o masz .....widzisz ....jak ja sie teraz w te Qdłaczkowe qdly zaplatałam to nawet łysolki lepiej wygladają ,a foty faktycznie są super :cool2:
TZ mi powiedział ze 1 pies i ani kudła więcej :roll:

Masz Ci los z tym TZ :roll:
Ty uwazaj, bo jak on taki anty kłaczek, to jeszcze Cie na łyso każe opitolić :evil_lol:

Btw Qdlaczek jest pikny.