Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 316
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dorothy napisał(a):
helo! czy jest ktoś z tamtych stron kto pomoże w transporcie?

Dziękuje przede wszystkim za szanse dla piesia.
Pewnie ze pomoge i mam nadzieje ze w tych stronach nie zostane sama...
Wszystkie zamojskie psiaki z dogomanii dotarły do nowych domów, mysle ze i teraz tak bedzie:lol:
Zaraz wrzuce prosbe na watek transportowy, bede tez szukała wsród znajomych.
A czy mozna rozwazac dojazd do Krakowa? U nas wiele osób studiuje w Krakowie, moze będzie łatwiej cos znależć...
Ide do pracy, TZ ma wolne wiec podjedzie do schronu, moze uda sie wyprowadzic skajka...

Posted

Czekam na wieści z wizyty w schronisku.
Z Krakowa mogłabym odebrać go osobiście. Oczywiście jeśli to mój dom będzie jego DT.;)

A nie ma wieści o domu stałym dla piesia?

Posted

Nie ma wiesci bo wczoraj nic z tego nie wyszło; TZ był, ale kierownik jezdził poza Zamośc po psy.
Piesio jest, bez zmian, nadal bardzo nieufny.
Dzisiaj próbujemy jeszcze raz.

Posted

Piesio czeka.
Pytałam dzis o jego podroz ze Stalowej; przyjechał bez problemu w klatce z innymi psami.
Pracownk mówi, ze nadal chowa się w czasie podawania jedzenia, ale juz nie tak głeboko jak wczesniej.
Był natomiast bardzo przestrarszony przy próbie wyprowadzenia go z kojca, bardzo stersuje sie tez przy większej ilosci osób przy siatce. Zupełnie nie reaguje na biegajacego luzem psa. Stres?
Rozmawiałam z kierownikiem, proponuje przewóz w klatce, moze udostepnic jedną ze schroniska.
I tutaj zaczyna sie problem... W niedziela wracają do Krakowa koledzy syna i mysłałam, ze przewiozą malucha...Niestety, klatka nie miesci sie w tak małym aucie:roll:
Szukam nadal, ale moze ktos jakies inne propozycje?
Na transportowym cisza, spróbuję zaraz jeszcze raz.

Posted

martaa2 napisał(a):
Piesio czeka.
Pytałam dzis o jego podroz ze Stalowej; przyjechał bez problemu w klatce z innymi psami.
Pracownk mówi, ze nadal chowa się w czasie podawania jedzenia, ale juz nie tak głeboko jak wczesniej.
Był natomiast bardzo przestrarszony przy próbie wyprowadzenia go z kojca, bardzo stersuje sie tez przy większej ilosci osób przy siatce. Zupełnie nie reaguje na biegajacego luzem psa. Stres?
Rozmawiałam z kierownikiem, proponuje przewóz w klatce, moze udostepnic jedną ze schroniska.
I tutaj zaczyna sie problem... W niedziela wracają do Krakowa koledzy syna i mysłałam, ze przewiozą malucha...Niestety, klatka nie miesci sie w tak małym aucie:roll:
Szukam nadal, ale moze ktos jakies inne propozycje?
Na transportowym cisza, spróbuję zaraz jeszcze raz.

A nie mogliby przewieźć piesia bez klatki? Albo w mniejszym transporterku?
Śliczny jest...:loveu: Taki piesek w schronie...:shake:

Posted

Również rozpytuję o transport.
Czy ew. ktoś dowiózłby go do Sanoka? Tak na 100% będę wiedziała jutro, czy i kiedy ta opcja wchodzi w grę.

Posted

Transporter musi być niestety spory, bo skye ma tak ok metra długości, choć jest niewysoki. Nie można psa zwiniętego w precel umieścic w kontenerze i żeby się nie mógł ruszyć.

Posted

baffi2 napisał(a):
A nie mogliby przewieźć piesia bez klatki? Albo w mniejszym transporterku?
Śliczny jest...:loveu: Taki piesek w schronie...:shake:

Mniejszy transporter nie wchodzi w grę. A mlodzi jada we 4 a pies jest spory i nie wiadomo jak bedzie sie zachowywał.w drodze.

Posted

tak, z fundacji rottków

Agnieszka P napisała że może dla najstarszej udałoby sie tymczas znaleźć ale to narazie nic pewnego, narazie napisałam do niej PW, czekam na odpowiedź