Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='weszka']Jak się zachowują wasze gluciaki? Bo moje jakieś markotne. Nie chcą jeść tylko zakopane i zaklejone śpią... zima czy co???[/quote]

O! moje nadaktywne za to - demolują terra :lol: postarałam się dałam im ich własny talerz! żeby nie jadły z ziemi, żeby sepia nie nasiąkała tym torfem, a te łobuzy roznoszą to wszystko po całym terra :mad: zero szacunku dla moich starań :lol:

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

malawaszka moje mają miseczkę głęboką na jakieś 5 cm i nic nie roznoszą. :) Tzn. co najwyżej ziemie do miski, ale warzywek/owoców/sepii nie wynoszą. :) Może coś głębszego jest lepsze, albo moje za małe jeszcze na roznoszenie.:niewiem:

Posted

[quote name='supergoga']
W listopadzie będęmiała transport do Bydgoszczy - jeśli ślimki do Bydgoszczy aktualne - to pojada.[/quote]

Rozglądam się nad akwarium :)
popytam znajomych, może jeszcze ktoś zmorę przygarnie

Ile ich jeszcze do wydania zostało?

Posted

[quote name='SZPiLKA23']Ściałabym takiego ślimola, jak miałam 9 lat to wypościłam na dom 40 tylko tych naszych;) mama była zachwycona :evilbat:[/quote]
Szpilcia, ja mam cztery ślimki:loveu::loveu::loveu: Na szczęście nie demolują terrarium, wszamnęły prawie pół kabaczka i teraz wiszą jak nietoperki:evil_lol: Nie miałam gdzie podziać mojego wcześniejszego udomowionego parę lat temu winniczka Fraktala i teraz siedzi razem z nimi. Problemów nie sprawiają, sepię obgryzają, jeden czasami się zakopuje do ziemi, ale jak zapodam jabłko to się wszyscy zlatują...co prawda, niedawno przy czyszczeniu musiałam je powyjmować z terra, nie zauważyłam, że Czesiosław wyczaił glutki i siem zainteresował:oops: na szczęście zdybałam go jak przymierzał się do Maleństwa i wisiał z otwartą paszczą nad michą:crazyeye:Miałam takie serduszko z prasowanej kredy dla ptaków (po ś.p. Papucie - zielona falista) i skrobałam im to nożem na talerzyk - ale fakt, sepia lepsza:p

Posted

Weszka gratulacje.
Ale ja taka ciemna - skąd się biorą te fajne podtytuły: sznaucerowa ciotka, paniusia itp. Kto i za co je nadaje.
I co to znaczy VIP - bo ja gratuluję a sama nie wiem czego? :lol:

Posted

Jak się wykupi abonamet to ma się takie "bajery" ;) a poza tym nie ma tych latających reklam co mnie osobiście wkurzało bo mój komp staruszek jakoś ich nie lubi ;)

Posted

O wystawę zapytam, czy ktoś się nie wybiera. Może. A jak nie to początek listopada jest psia u nas. Popytaj u siebie, czy na nią nie jedzie ktoś. To wielka wystawa na banko z Lublina ludzie jadą.

Posted

Hmm dziś przeczytałam w GW że do 12 finalistów konkursu ''moja Firma'' załapała się niejaka Monika lat 29 z Zabrza która chce założyć hodowlę ślimaka afrykańskiego ( zapewne niestety w celach konsumpcyjnych :-()
Ja bym nie mogła zjeść tak uroczego stworzenia jakim jest ślimaczek ;)
I duzo tam jeszcze młodzieńców zostało do adopcji bo widzę ze popyt na ślimaczka jest

Posted

Właśnie mam ofertę transportu do Warszawy na 22.10.
Tyle, że odbiór byłby w wyznaczonym miejscu przez Czię - żeby nie musiała jeździć po Warszawie.
Cięzko się tam jeździ jak się miasta nie zna.

Proszę o potwierdzenie przyjęcia ślimków do warszawy i ilości. A ja w poniedziałek zaczynam kombinować.

DIF - czy dasz radę odebrać cały zestaw od Czii - i inne osoby chętne odebrałyby od Ciebie.
Byłoby super - to taka szansa dla nich na domeczki.

Posted

[I][SIZE=4][COLOR=Blue]a ja myslałam ,że to żart z tymi ślimakami :lol: a widzę,że to adopcje pełną parą :lol:
dzwoniłam jak coś z ta sobotą do Bydg.
[/COLOR][/SIZE][/I]

Posted

chce dwa ślimki! niech jadą do wawy, tam je ktoś dla mnie odbierze :loveu:

czy możliwy byłby przewóz tym transportem karmy z Trzcianki pod poznaniem do Warszawy? Dla psów z Krężla którym kończy się karma ?

Posted

czy może być to podłoże
[url=http://animalia.pl/produkt,10324,125,Terra_Zoo_Pod%C5%82o%C5%BCe_do_terrarium_-_kokos.html]Terra Zoo Podłoże do terrarium - kokos 4l - podłoża do terrariów - terrarium - dla gadów i płazów - sklep zoologiczny Animalia.pl[/url]

i ten box

[url=http://animalia.pl/produkt,1272,127,Exo-Terra_Faunarium_large.html]Exo-Terra Faunarium large 37 x 22 x 24.5 cm - terraria - terrarium - dla gadów i płazów - sklep zoologiczny Animalia.pl[/url]

Posted

Może byc to podłoże, moje teraz mają. I box też.
Co do karmy to ja nie wiem, która to Trzcianka. Bo jeśli ta o której myślę, to nie jest koło Poznania tylko koło Piły, kawał drogi.
A transport jedzie przez Poznań.

Zapisuję ślimaki a Ty się zapytaj o Trzcianke, choć tak jak mówię, nie wiem czym i jak jedzie transport .

Posted

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f521/poszukuje-transportu-z-poznania-rozne-miasta-dla-afrykanskich-slimakow-121797/#post10979092[/URL]

Czia zaoferowała transport glutków.

Posted

Ja potwierdzam dwa ślimaki. Tylko, że odebrać mogę dopiero po godzinie 16, jak skończę pracę. Jeśli slimaki przyjadą wcześniej to czy ktoś mógłby je odebrać i przechować kilka godzin?

Posted

[quote name='malawaszka']wow
! ale nasze takie wielkie chyba nie będą bo to jakaś inna odmiana - nie ta największa[/quote]

Kto wie...
Obudzisz się któregoś ranka i znajdziesz takiego kolosa wśród resztek terrarium ;)

Posted

[quote name='supergoga']DIF odbierze ślimaki - mysle, że można będzie odebrać po 16.00.
Czyli powoli gluciki powoli pakują walizki.[/quote]

W środę pracuję do 15-tej. Mogę pojechać po ślimki, ale nie będę mogła ich rozwozić po całej Warszawie. Musimy się umówić w jednym miejscu o konkretnej porze!