Ludek Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 Niestety wielkoludom trudniej znaleźć domek niż mniejszym psiakom, ale może w końcu ktos i jego zauważy. Quote
Ula_czarnuszka Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 Halo, szukamy domu dla Platona... Komu przyjaciela i obrońcę na długie lata?? Quote
Erhan Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 Piękny pies, gdyby nie odległość, to spokojnie drugi schroniskowy CTR znalazłby u mnie domek. Ludek napisał(a):Niestety wielkoludom trudniej znaleźć domek niż mniejszym psiakom, ale może w końcu ktos i jego zauważy. Nad zabraniem Era ze schroniska nie zastanawiałem się dłużej niż 10 minut, mimo że właśnie planowałem zakup "malucha" CTR-a. Ogłoszenie o Erhanie w schronisku znalazłem przeglądając strony hodowców ;). Zamiast szczeniaka, do domu trafiło dorosłe ( 6,5 roku) wielkie psisko i to była najsłuszniejsza decyzja jaką można było podjąć. Niedługo miną 4 lata jak mamy w domu wspaniałego przyjaciela. Quote
malawaszka Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 a czy Erhan jest z Chojnic ze schroniska???? Quote
weszka Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 Erhan napisał(a):Piękny pies, gdyby nie odległość, to spokojnie drugi schroniskowy CTR znalazłby u mnie domek. Jeśli to tylko kwestia odległości to da się na to coś poradzić :cool3: Quote
Erhan Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 [quote name='malawaszka']a czy Erhan jest z Chojnic ze schroniska???? Tak, to właśnie ten ;). Przejazd pociągiem z Chojnic do Gdańska z wielkim, zarośniętym i niezbyt pięknie pachnącym pieskiem, to było niezapomniane i bezcenne przeżycie :evil_lol:. [quote name='weszka']Jeśli to tylko kwestia odległości to da się na to coś poradzić Obawiam się, że jeśli dalej nie będzie chętnych na Platona, to pewnie na tym, że "da się na to coś poradzić" się zakończy :lol:. Quote
beka Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 Może sie przyda Dużego psa zrównoważonego psychicznie *(dzieci) nadającego się do stróżowania. Posiadam doskonałe warunki gwarantuję dobrą opiekę. Najchętniej terier rosyjski, owczarek kaukazki. Kontakt: woj. warmińsko-mazurskie tel: 661513336 email: [email protected] Quote
malawaszka Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 [quote name='Erhan'] Tak, to właśnie ten ;). Przejazd pociągiem z Chojnic do Gdańska z wielkim, zarośniętym i niezbyt pięknie pachnącym pieskiem, to było niezapomniane i bezcenne przeżycie :evil_lol:. Obawiam się, że jeśli dalej nie będzie chętnych na Platona, to pewnie na tym, że "da się na to coś poradzić" się zakończy :lol:. haha no to faktycznie musiała być przygoda taka podróż :lol: a jak Erhan do samców? bo tu znowu jest problem czy chłopaki by się dogadali :niewiem: Quote
Erhan Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 Zachowania Erhana bym się nie obawiał, bo w stosunku do psów-gości jest bardzo uprzejmy, nawet pozwala im wyjadać ze swojej miski :lol:. Z tego co zauważyłem żyjąc z CTR-ami od 1990r. ( z krótką przerwą), jeśli przyjmą nowego domownika, to już na stałe i nie robi im specjalnej różnicy czy to pies, kot, szynszyl czy człowiek, no chyba że miałem/mam takie wzorowe i grzeczne psiny ;). Quote
malawaszka Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 ahhh no to Erhan - pies marzenie :loveu::loveu::loveu: a może wkleisz nam jego fotkę tutaj - może ktoś zobaczy jak Platon będzie wyglądał jak odrośnie i się zakocha w nim?:razz: Quote
Ludek Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 [quote name='beka']Może sie przyda Dużego psa zrównoważonego psychicznie *(dzieci) nadającego się do stróżowania. Posiadam doskonałe warunki gwarantuję dobrą opiekę. Najchętniej terier rosyjski, owczarek kaukazki. Kontakt: woj. warmińsko-mazurskie tel: 661513336 email: [email protected] Pytanie czy pies będzie trzymany w kojcu. CTRy nie bardzo sie do tego nadają. Oczywiście przeżyja i przystosuja się do takich warunków, ale nie będą szczęśliwe. To pies, który jest silnie związany z człowiekiem i bardzo potrzebuje jego bliskości. Ja mam dwa psy CTR i PRT (8 kg żywej wagi:evil_lol:) i moim zdaniem to właśnie PRT spokojnie mógłby mieszkać w odpowiednio przygotowanej budzie. Quote
Erhan Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 Wczoraj wieczorem odbyła się rodzinna narada:agrue: połączona z prezentacją :comp26: zdjęć:shock:i studiowaniem opisów ewentualnego nowego domownika:loveu:. Platon jednogłośnie uzyskał "wotum zaufania":multi:. Jak dogadam z szefem szczegóły urlopu, to będę dzwonił do schroniska żeby się umówić na wizytę i załatwienie adopcji Platona. Jeśli nikt mnie nie ubiegnie, to myślę że Platon ma duże szanse przed świętami zmienić klimat na morski. Zostaje mały problem logistyczny. Rozum podpowiada autko, ale ekonomia PKP, bo mój śmietnik to 20l / 100km wciąga przy delikatnej przejażdżce:shiny:, ale tym będę się martwił na końcu. Może ktoś ma jekieś inne propozycje rozwiązań transportowych - samolot odpada :lol: . PS.Kompozycję spacerkowych ujęć Erhana wrzuciłem do galerii, ale nie wiem kiedy się tam ukaże. Quote
dzodzo Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 :cool3:ale super!!!!! Erhan-respect!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Ula_czarnuszka Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 :multi::multi::multi: Szkoda, że mieszkamy na drugim końcu Polski i nie możemy pomóc :oops: Quote
Erhan Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 Damy radę:-). Urlop od poniedziałku, jak nic na gwałt nie wpadnie:lol: Quote
ewatr Posted December 12, 2007 Author Posted December 12, 2007 Erhan dostałeś moja odpowiedz na gg ? Quote
Erhan Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 ewatr napisał(a):Erhan dostałeś moja odpowiedz na gg ? Niestety nic nie ma:shake: Ok. wiadomości doszły, będę zasięgał języka u źródeł Quote
weszka Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 O rety! Ale wieści :multi: 3mam kciuki!!! Quote
Erhan Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 Jestem po rozmowie z Opiekunami i Panią Kierowniczką ze schroniska. Wstępnie umówiłem się na przyszły tydzień na wizytę w Rzeszowie. Jak wszystko dobrze pójdzie to Platon na święta pod choinkę dostanie domek ;) - i ja też się wstępnie cieszę. Quote
malawaszka Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 WOW!!!! Trzymam :kciuki: :loveu::loveu::loveu: Quote
malawaszka Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 tak siedzę i myślę - bo kurcze jednak to są dwa dorosłe samce - czy w razie czego TFU TFU ODPUKAĆ!!! macie jak odizolować chłopaków???? Quote
Erhan Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 TFU, TFU, ODPUKAĆ przez lewe ramię - miejsc cichego odosobnienia na tych panów wystarczy, jakby chcieli rozrabiać :evil_lol: Quote
malawaszka Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 no to rewelacja :multi::multi::multi: już jestem spokojna i czekam na szczęśliwy finał :kciuki: zaciskając zęby z zazdrości :oops::lol: Quote
Edi100 Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 Wow, jednak Grudzień chyba magiczny!:multi: Quote
Recommended Posts