Jump to content
Dogomania

Taki wielki czarny terier rosyjski ! Rzeszów !!!Dojechał juz do domu !!!

Recommended Posts

• Replies 787
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Piękny pies, gdyby nie odległość, to spokojnie drugi schroniskowy CTR znalazłby u mnie domek.

Ludek napisał(a):
Niestety wielkoludom trudniej znaleźć domek niż mniejszym psiakom, ale może w końcu ktos i jego zauważy.

Nad zabraniem Era ze schroniska nie zastanawiałem się dłużej niż 10 minut, mimo że właśnie planowałem zakup "malucha" CTR-a. Ogłoszenie o Erhanie w schronisku znalazłem przeglądając strony hodowców ;).
Zamiast szczeniaka, do domu trafiło dorosłe ( 6,5 roku) wielkie psisko i to była najsłuszniejsza decyzja jaką można było podjąć. Niedługo miną 4 lata jak mamy w domu wspaniałego przyjaciela.

Posted

Erhan napisał(a):
Piękny pies, gdyby nie odległość, to spokojnie drugi schroniskowy CTR znalazłby u mnie domek.

Jeśli to tylko kwestia odległości to da się na to coś poradzić :cool3:

Posted

[quote name='malawaszka']a czy Erhan jest z Chojnic ze schroniska????

Tak, to właśnie ten ;). Przejazd pociągiem z Chojnic do Gdańska z wielkim, zarośniętym i niezbyt pięknie pachnącym pieskiem, to było niezapomniane i bezcenne przeżycie :evil_lol:.

[quote name='weszka']Jeśli to tylko kwestia odległości to da się na to coś poradzić

Obawiam się, że jeśli dalej nie będzie chętnych na Platona, to pewnie na tym, że "da się na to coś poradzić" się zakończy :lol:.

Posted

Może sie przyda

Dużego psa zrównoważonego psychicznie *(dzieci) nadającego się do stróżowania. Posiadam doskonałe warunki gwarantuję dobrą opiekę. Najchętniej terier rosyjski, owczarek kaukazki.

Kontakt:
woj. warmińsko-mazurskie
tel: 661513336
email:
[email protected]

Posted

[quote name='Erhan']

Tak, to właśnie ten ;). Przejazd pociągiem z Chojnic do Gdańska z wielkim, zarośniętym i niezbyt pięknie pachnącym pieskiem, to było niezapomniane i bezcenne przeżycie :evil_lol:.

Obawiam się, że jeśli dalej nie będzie chętnych na Platona, to pewnie na tym, że "da się na to coś poradzić" się zakończy :lol:.

haha no to faktycznie musiała być przygoda taka podróż :lol:

a jak Erhan do samców? bo tu znowu jest problem czy chłopaki by się dogadali :niewiem:

Posted

Zachowania Erhana bym się nie obawiał, bo w stosunku do psów-gości jest bardzo uprzejmy, nawet pozwala im wyjadać ze swojej miski :lol:.
Z tego co zauważyłem żyjąc z CTR-ami od 1990r. ( z krótką przerwą), jeśli przyjmą nowego domownika, to już na stałe i nie robi im specjalnej różnicy czy to pies, kot, szynszyl czy człowiek, no chyba że miałem/mam takie wzorowe i grzeczne psiny ;).

Posted

[quote name='beka']Może sie przyda

Dużego psa zrównoważonego psychicznie *(dzieci) nadającego się do stróżowania. Posiadam doskonałe warunki gwarantuję dobrą opiekę. Najchętniej terier rosyjski, owczarek kaukazki.

Kontakt:
woj. warmińsko-mazurskie
tel: 661513336
email: [email protected]

Pytanie czy pies będzie trzymany w kojcu. CTRy nie bardzo sie do tego nadają. Oczywiście przeżyja i przystosuja się do takich warunków, ale nie będą szczęśliwe. To pies, który jest silnie związany z człowiekiem i bardzo potrzebuje jego bliskości.
Ja mam dwa psy CTR i PRT (8 kg żywej wagi:evil_lol:) i moim zdaniem to właśnie PRT spokojnie mógłby mieszkać w odpowiednio przygotowanej budzie.

Posted

Wczoraj wieczorem odbyła się rodzinna narada:agrue: połączona z prezentacją :comp26: zdjęć:shock:i studiowaniem opisów ewentualnego nowego domownika:loveu:.

Platon jednogłośnie uzyskał "wotum zaufania":multi:.

Jak dogadam z szefem szczegóły urlopu, to będę dzwonił do schroniska żeby się umówić na wizytę i załatwienie adopcji Platona.

Jeśli nikt mnie nie ubiegnie, to myślę że Platon ma duże szanse przed świętami zmienić klimat na morski.

Zostaje mały problem logistyczny. Rozum podpowiada autko, ale ekonomia PKP, bo mój śmietnik to 20l / 100km wciąga przy delikatnej przejażdżce:shiny:, ale tym będę się martwił na końcu. Może ktoś ma jekieś inne propozycje rozwiązań transportowych - samolot odpada :lol: .

PS.Kompozycję spacerkowych ujęć Erhana wrzuciłem do galerii, ale nie wiem kiedy się tam ukaże.

Posted

Jestem po rozmowie z Opiekunami i Panią Kierowniczką ze schroniska.

Wstępnie umówiłem się na przyszły tydzień na wizytę w Rzeszowie.
Jak wszystko dobrze pójdzie to Platon na święta pod choinkę dostanie domek ;) - i ja też się wstępnie cieszę.