Jump to content
Dogomania

Taki wielki czarny terier rosyjski ! Rzeszów !!!Dojechał juz do domu !!!

Recommended Posts

• Replies 787
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jak razem pobiegają to będzie:
nas nie dogoniat ...:evil_lol:

Zaprzyjaźniony Chart polski - Ignis zwany Igi ;-) i Platon na niedzielnym spacerku

• 2 months later...
Posted

Dziękujemy bardzo:Rose:, oba czarne mają się dobrze, chociaż Erhana trzeba było dwa tygodnie temu wyrywać z łap tego czarnego, co się szwęda z kosą :mad: Akcja zakończyła się pełnym powodzeniem, pozostawiając jedynie znacznie uszczuplone zasoby gotówki :evil_lol:

Posted

Erhan napisał(a):
Dziękujemy bardzo:Rose:, oba czarne mają się dobrze, chociaż Erhana trzeba było dwa tygodnie temu wyrywać z łap tego czarnego, co się szwęda z kosą :mad: Akcja zakończyła się pełnym powodzeniem, pozostawiając jedynie znacznie uszczuplone zasoby gotówki :evil_lol:

O rany a coz to Erhankowi było :-( ? Az tak było ciężko ?

Mizianko dla wiekoludów ;) i prośba o zdjecia maleństw :evil_lol:

Posted

Co Erhanowi było, tego dokładnie nie stwierdzono, bo komplet badań nic nie wykazał. Wieczorem wyglądało na to, że pies ma lekką sr...;) biegunkę -myślę normalka czasami mu się przytrafia. Dostał procha na wstrzymanie i smectę do picia i ...przez noc pogoniło go tylko dwa razy.
Rano wyszedł niechętnie, wydalił z siebie porządną porcję "żywej" krwi po czym padł na glebę i koniec. Pierwsza myśl - koniec z psem :-(. Dzwonię do naszej wetki, żeby przyjechała z zastrzykiem, ale pogadałem sobie z automatyczną sekretarką:roll:. "Wrzuciliśmy" te prawie 60kg Erhana do pojazdu i szybciutko do szpitala. W szpitalu decyzja, że próbujemy powalczyć o psa, bo zaszkodzić pewnie mu już nie zaszkodzimy, a uśpić zawsze mamy czas. Zastrzegam tylko lekarzom, że ze względu na wiek Erhana (11lat) i jego chore serducho nie zgadzam się na procedury operacyjne wymagające narkozy.
Robimy komplet badadań krew, mocz, kał, rtg, usg i ...nic, wszysko jakby w idealnym porządku:roll:, tylko temperatura wysoka prawie 42st i to na pewno nie w wyniku przegrzania, bo dzień był w marę chłodny, a jeepek ma sprawną klimę :cool3:. Na zdjęciach rtg tylko trochę zagazowane jelita, no i zwyrodnienia kręgosłupa, o których już dawno wiemy. Reszta wyników wzorcowa:-o.
Psa nawodniono, dostał zastrzyki przeciwzapalne, przeciwbólowe i dwa antybiotyki i na drugi dzień był jak nowy, a portfel pana zrobił się taaaaki chudziutki :evil_lol:.
I tak pogonilśmy kosiarza :mad:, niestety mimo tego sukcesu zdaję sobie sprawę, że Erhanowi :loveu: zbyt dużo czasu już nie zostało, ale jak mi jeszcze raz taki numer odwali, to jak mawia Pysia, "wypcham normalnie":evil_lol:

Posted

O rany toscie mieli przezycie ufffffffffffff ....dobrze , że sie unormowało
ale najgorzej jak nikt nie wie co psu czy cżlowiekowi było ...
kocham ten rodzaj diagnozy :mad:

Zdrowia i długiego zycia Erhanku :loveu:ci zyczę
i pozdrowienia dla Plastusia :loveu:

Posted

Czarne wpadły pod kosiarkę i mają już letnie fryzurki :evil_lol:

Golenie wyszło chyba nieźle, bo pozwoliły sobie zrobić parę fotek w czasie odpoczynku na łonie;)

Posted

Osz kurcze :crazyeye: ale przystojniaki wyfryzowane :loveu::loveu:

a jeszcze jakbys mi uchylił rąbka tajemnicy .......ktory jest nasz ;)
no dobra Twoj ale od nas :lol: bo za nic nie rozroznie a chce wydrukować i do schroniska zawizc coby zobaczyli przystojniaka

Osobiscie stawiam na goscia na 1 planie :roll:

Posted

malawaszka napisał(a):
no ale brody to mogłeś im zostawić :obrazic:

Mogłem, ale nie zostawiłem :diabloti:, bo te dwa szkodniki piją teraz co chwilę i roznosiły mi w tych brodach wodę po całym metrażu:cool1:

Gdyby leżały po chlaniu spokojnie jak poniższy pijak, to brody może bym zostawił, alee nieeee, one muszą się szwędać i roztrząsać popitę wszędzie ;)

Teraz przez jakiś czas będę miał suche podłogi i ściany w mieszkaniu ;)