Jump to content
Dogomania

Taki wielki czarny terier rosyjski ! Rzeszów !!!Dojechał juz do domu !!!

Recommended Posts

Posted

Erhan napisał(a):
Jestem po rozmowie z Opiekunami i Panią Kierowniczką ze schroniska.

Wstępnie umówiłem się na przyszły tydzień na wizytę w Rzeszowie.
Jak wszystko dobrze pójdzie to Platon na święta pod choinkę dostanie domek ;) - i ja też się wstępnie cieszę.

Super Erhan :multi:

oby sie udało :kciuki: zeby sie chłopaki zaakceptowały ..........

• Replies 787
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Erhan
ciesze sie ze wzgledu na Platona..
a tak w ogole to masz bardzo tolerancyjnego psa:) moj czarnuch nie pozwoli innemu psu zagladac do miski jeszcze jak w niej cos jest to tyle przyjazni:)bedzie pilnowal ani oka nie sposci..:roll:

super,super..
a na dodatek trafi do osoby ktora zna sie na ctr i ich pielegnacji..
nie jeden bedzie ci zazdroscil tak pieknego psa jak Platon zobaczysz sam na zywo psisko wyglada jeszcze lepiej jak na zdjeciach..

Posted

Będzie dobrze moi drodzy ;) i proszę mnie więcej nie straszyć :diabloti:

Pies jest zwierzęciem stadnym i żyjąc w stadzie czuje się najlepiej. Jeśli w tych naszych stadach mieszanych ludzko-psich jest ustalony prawidłowy porządek t.j. najważniejsi są ludzie i oni kierują stadem, a na końcu psy, i taką hierarchię konsekwentnie utrzymujemy, to jestem pewien, że i między naszymi współtoważyszami nie będzie dochodzilo do scysji. To my naszym codziennym działaniem, poprzez zwykłe czynności jak spanie, jedzenie, nagradzanie i karanie ustalamy hierarchię w stadzie i nie jest to wcale trudne, choć niestety wielu ludzi nie może tego pojąć - czasami dużo szybciej pojmują to psy niż np. nasze pociechy i rodziny. Tylko i wyłącznie ludzie są winni temu, że w jakże wielu przypadkach, to pies staje się przywódcą, a od tego już tylko krok do nieszczęścia - najczęściej dla psa, bo jako np. agresywny do domowników i otoczenia jest usypiany, wyrzucany lub trafia do schroniska, a on przecież tylko w sposób dla psiej społeczności właściwy, stara się kierować stadem, ustawić współtoważyszy i domaga się należnych mu praw.

Ale mi się wzięło na wywód :oops: :lol:, ale może i dobrze - może przy okazji przeczyta ktoś, kto o tym nie wie :lol:

Posted

Mam ogromna prosbe do Erhana :lol:
zadzwon do schroniska - szefowa chciała abys sie z nia jeszcze raz skontaktował przed przyjazdem do Rzeszowa podaje numer
0-510-170-788 ..........

Posted

A tak w ogole to nastepna psina ktora prosi o pomoc..

Opis
Gdzieś kiedyś Milan Kundera pisał, że "Psy są naszymi łącznikami z rajem. Nie znają zła, zawiści ani niezadowolenia. Siedzieć z psem na wzgórzu w cudowne popołudnie to powrócić do Edenu, gdzie niezajmowanie się niczym nie oznaczało nudy, lecz spokój."

Oto Twój łącznik z rajem, bouvier des flanders. Zaprowadzi Cię dokądkolwiek zechcesz....

Bouvier des flanders trafił do jednego z trójmiejskich schronisk w połowie listopada br. Nie zgubił się, został zgubiony celowo, a raczej porzucony na drdze wiodącej do schroniska właśnie...
Bouvier, któremu szukamy domu jest ok. 8 letnim dorodnym samcem o nieczęsto spotykanym i pięknym umaszczeniu: srebrno- szary pręgowany, z tendencją do przejaśnień przejaśnień kolorze bawarki. Piękny, reprezentacyjny pies, ale tylko w pod warunkiem opuszczenia schroniska. Kiedyś ktoś o niego dbał - czesał, kąpał, strzygł, karmił, przytulał... I Bobek, bo tak mówimy na niego, tęskni za tym właśnie, za ręką, która przytuli i pogłaszcze po wiekiej głowie
Nie wykazuje agresji w stosunku do innych psów, z dziećmi obchodzi się delikatnie, nie lubi czekolady ,ale uwielbia krakersy. Bobek był szkolony - zna podstawowe komendy, często zachowuje się jak pies, który ma za soba niejedną wystawę psów rasowych. Może i był wystawiany, może ma rodowód... ale nie jesteśmy w stanie odczytać tatuażu, który z wiekiem ulega wchłonięciu. Jest zdrowy.
Mimo, że taki wielki nie ppotrafi funkcjonować w schroniskowym stadzie. Zagoniony przez współlokatorów do budy nie ma szans na adopcję. Bo kto zobaczy psa, który zrezygnowany i opuszczony nie wychodzi z budy?
Może TY?

Niech ktoś go pokocha, podaruje mu dom!

Agnieszka
695-855-950 [email protected]

Posted

malawaszka napisał(a):
łiiiiiiiiiiii ależ to zostało wtajemnicy załatwione :loveu::loveu::loveu:

No troche w tajemnicy :eviltong: ale wiesci mam prosto od szefowej , że Platon spodobał sie Erhanowi i ze cały przedział w pociagu dla chłopaka wynajeto ...........
reszte to juz chyba dumny własciciel Platona napisze jak dojada do domu .
Najważniejsze zeby sie rezydent z Platonem zapoznali i polubili :thumbs:

Posted

Platuszku cukierku .. a przez swoja chorobe mati nie mogla sie z Toba pożegnac :(
Cukierku wielki i przesłdoki spokojnej drogi i czekam z niecierpliwościa na dalsze wieści zpodrózy i z pierwszych chwil w Domu :buzi:

:bluepaw: