ewatr Posted December 13, 2007 Author Posted December 13, 2007 Erhan napisał(a):Jestem po rozmowie z Opiekunami i Panią Kierowniczką ze schroniska. Wstępnie umówiłem się na przyszły tydzień na wizytę w Rzeszowie. Jak wszystko dobrze pójdzie to Platon na święta pod choinkę dostanie domek ;) - i ja też się wstępnie cieszę. Super Erhan :multi: oby sie udało :kciuki: zeby sie chłopaki zaakceptowały .......... Quote
czarnula Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 Erhan ciesze sie ze wzgledu na Platona.. a tak w ogole to masz bardzo tolerancyjnego psa:) moj czarnuch nie pozwoli innemu psu zagladac do miski jeszcze jak w niej cos jest to tyle przyjazni:)bedzie pilnowal ani oka nie sposci..:roll: super,super.. a na dodatek trafi do osoby ktora zna sie na ctr i ich pielegnacji.. nie jeden bedzie ci zazdroscil tak pieknego psa jak Platon zobaczysz sam na zywo psisko wyglada jeszcze lepiej jak na zdjeciach.. Quote
Erhan Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 Będzie dobrze moi drodzy ;) i proszę mnie więcej nie straszyć :diabloti: Pies jest zwierzęciem stadnym i żyjąc w stadzie czuje się najlepiej. Jeśli w tych naszych stadach mieszanych ludzko-psich jest ustalony prawidłowy porządek t.j. najważniejsi są ludzie i oni kierują stadem, a na końcu psy, i taką hierarchię konsekwentnie utrzymujemy, to jestem pewien, że i między naszymi współtoważyszami nie będzie dochodzilo do scysji. To my naszym codziennym działaniem, poprzez zwykłe czynności jak spanie, jedzenie, nagradzanie i karanie ustalamy hierarchię w stadzie i nie jest to wcale trudne, choć niestety wielu ludzi nie może tego pojąć - czasami dużo szybciej pojmują to psy niż np. nasze pociechy i rodziny. Tylko i wyłącznie ludzie są winni temu, że w jakże wielu przypadkach, to pies staje się przywódcą, a od tego już tylko krok do nieszczęścia - najczęściej dla psa, bo jako np. agresywny do domowników i otoczenia jest usypiany, wyrzucany lub trafia do schroniska, a on przecież tylko w sposób dla psiej społeczności właściwy, stara się kierować stadem, ustawić współtoważyszy i domaga się należnych mu praw. Ale mi się wzięło na wywód :oops: :lol:, ale może i dobrze - może przy okazji przeczyta ktoś, kto o tym nie wie :lol: Quote
weszka Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 Erhan - bardzo mądre słowe. To chyba przeznaczenie, że trafiłeś na ten wątek. :kciuki: Quote
Erhan Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 [LEFT]:oops: Dzięki, staram się cały czas uczyć od mądrzejszych ;) [/LEFT] Quote
g_o_n_i_a Posted December 14, 2007 Posted December 14, 2007 Kciukasy trzmamy :kciuki: :) Platonek zasługuje na Szczęscie! Quote
Ula_czarnuszka Posted December 15, 2007 Posted December 15, 2007 Jest już decyzja kiedy wizytacja osobista (z przejęciem:loveu:) nastąpi? :cool3: Quote
weszka Posted December 15, 2007 Posted December 15, 2007 Sorki za offa ale tu kolejny czarnuch - sznaucer olbrzym lub CTR (ciężko z fot wyczuć) w potrzebie http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=101881 :( Quote
ewatr Posted December 15, 2007 Author Posted December 15, 2007 Mam ogromna prosbe do Erhana :lol: zadzwon do schroniska - szefowa chciała abys sie z nia jeszcze raz skontaktował przed przyjazdem do Rzeszowa podaje numer 0-510-170-788 .......... Quote
g_o_n_i_a Posted December 16, 2007 Posted December 16, 2007 To może ja pokażę Wam wczorajszego Platona w zimowej scenerii :cool3: Quote
czarnula Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 Widze ze czarnuszkowi zaczynaja odrastac wloski.. sliczniutki psina,eh... ale dobrze ze za niedlugo pojedzie do dobrego domku.. Quote
czarnula Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 A tak w ogole to nastepna psina ktora prosi o pomoc.. Opis Gdzieś kiedyś Milan Kundera pisał, że "Psy są naszymi łącznikami z rajem. Nie znają zła, zawiści ani niezadowolenia. Siedzieć z psem na wzgórzu w cudowne popołudnie to powrócić do Edenu, gdzie niezajmowanie się niczym nie oznaczało nudy, lecz spokój." Oto Twój łącznik z rajem, bouvier des flanders. Zaprowadzi Cię dokądkolwiek zechcesz.... Bouvier des flanders trafił do jednego z trójmiejskich schronisk w połowie listopada br. Nie zgubił się, został zgubiony celowo, a raczej porzucony na drdze wiodącej do schroniska właśnie... Bouvier, któremu szukamy domu jest ok. 8 letnim dorodnym samcem o nieczęsto spotykanym i pięknym umaszczeniu: srebrno- szary pręgowany, z tendencją do przejaśnień przejaśnień kolorze bawarki. Piękny, reprezentacyjny pies, ale tylko w pod warunkiem opuszczenia schroniska. Kiedyś ktoś o niego dbał - czesał, kąpał, strzygł, karmił, przytulał... I Bobek, bo tak mówimy na niego, tęskni za tym właśnie, za ręką, która przytuli i pogłaszcze po wiekiej głowie Nie wykazuje agresji w stosunku do innych psów, z dziećmi obchodzi się delikatnie, nie lubi czekolady ,ale uwielbia krakersy. Bobek był szkolony - zna podstawowe komendy, często zachowuje się jak pies, który ma za soba niejedną wystawę psów rasowych. Może i był wystawiany, może ma rodowód... ale nie jesteśmy w stanie odczytać tatuażu, który z wiekiem ulega wchłonięciu. Jest zdrowy. Mimo, że taki wielki nie ppotrafi funkcjonować w schroniskowym stadzie. Zagoniony przez współlokatorów do budy nie ma szans na adopcję. Bo kto zobaczy psa, który zrezygnowany i opuszczony nie wychodzi z budy? Może TY? Niech ktoś go pokocha, podaruje mu dom! Agnieszka 695-855-950 [email protected] Quote
Ula_czarnuszka Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 Czarnula, rozumiem, że mogę treść ogłoszenia przesłać buvikolubnej osobie? Możesz napisać skąd ogłoszenie, żeby niepotrzebnie nie powielać :oops: Quote
weszka Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 czarnula na moje oko to raczej nie bouvier ale sznaucer olbrzym pieprz i sól :(:(:( Czyli taki jak ja mam! Masz więcej zdjęć???? Quote
Pysia Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 To bouvier. Przed obcięciem miał typowy dla niektórych linii połowy kolor. Tu jest jego wątek : http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=100629&highlight=Bouvier Quote
czarnula Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 Pysia dzieki za watek.. no to juz nie musze nic wyjasniac.. Quote
weszka Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 OK - dzięki. Taki ostrzyżony nie wygląda zupełnie na bouviera ;) a ja mam sznaucerzą obsesję ;) koniec offa! Quote
ewatr Posted December 18, 2007 Author Posted December 18, 2007 A wracając do Platona to własnie rozsiadł sie wygodnie w pociągu i wyruszył w podróż do swojego domu ............:lol::multi::multi::multi: Quote
malawaszka Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 łiiiiiiiiiiii ależ to zostało wtajemnicy załatwione :laola: :loveu::loveu::loveu: bądź szczęśliwy mój piękny ukochany :loveu::loveu::loveu: Quote
ewatr Posted December 18, 2007 Author Posted December 18, 2007 malawaszka napisał(a):łiiiiiiiiiiii ależ to zostało wtajemnicy załatwione :loveu::loveu::loveu: No troche w tajemnicy :eviltong: ale wiesci mam prosto od szefowej , że Platon spodobał sie Erhanowi i ze cały przedział w pociagu dla chłopaka wynajeto ........... reszte to juz chyba dumny własciciel Platona napisze jak dojada do domu . Najważniejsze zeby sie rezydent z Platonem zapoznali i polubili :thumbs: Quote
malawaszka Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 tak tak tak trzymam z całej siły :kciuki: żeby chłopaki się polubili :multi::multi: Quote
g_o_n_i_a Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 Platonku :multi: Trzymam kciuki co byś się dogadał z swoim nowym kumplem :kciuki: Quote
matinestka Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 Platuszku cukierku .. a przez swoja chorobe mati nie mogla sie z Toba pożegnac :( Cukierku wielki i przesłdoki spokojnej drogi i czekam z niecierpliwościa na dalsze wieści zpodrózy i z pierwszych chwil w Domu :buzi: :bluepaw: Quote
weszka Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 Wspaniale :laola: czekam na wieści z nowego domu!!! Quote
Recommended Posts