Jump to content
Dogomania

Łysa Tragedia - niegdyś sznaucerka olbrzymka......schron okolice Wawy

Recommended Posts

• Replies 209
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='weszka']Yona może Ty dasz radę pomóc??? A jak nie Ty to do kogo można się zwrócić z prośbą :modla:o podanie suce Frontline???

Ja jestem ciotką ino od ogłoszeń. W schroniskach nie bywam. Na dodatek przez kilka dni nie ma mnie w okolicach Warszawy...
Zaraz zapytam Neigh, kto zna Łysolinke i mógłby...

Posted

Naprwdę nikt nie może? Ciotkli zlitujcie się:( Psina cierpi i strasznie jej żal:placz:
Gdyby nie te setki kilometrów, nie prosiłabym tak usilnie
:( Litości!

Posted

Byłam wczoraj w schronisku. Zapewniono mnie, że pies jest leczony dwu torowo - dostaje leki przeciwświerzbowe i przeciwgrzybiczne.......

Ja mam w tej chwili w domu umierającego psa........mojego. I dwa tymczasy, w tym jeden w totalnej rozsypce.........przepraszam na dogo będę mało uchwytna.

Posted

Kto jeszcze może ''doglądać" tę bidę?
Ciotki ile kosztuje hotelik i czy macie jakiś zaprzyjaźniony????Albo jakiś płanty DT???Nie chcę by odeszła samotnie:(

Posted

Edi100 napisał(a):
Kto jeszcze może ''doglądać" tę bidę?
Ciotki ile kosztuje hotelik i czy macie jakiś zaprzyjaźniony????Albo jakiś płanty DT???Nie chcę by odeszła samotnie:(

Mam - około 450 zł miesięcznie.

Posted

czia napisał(a):
Ja po prostu głośno i intensywnie myślę, nie mogę zapomnieć jej oczu:placz:, trzeba koniecznie ją zacząć leczyć!
Mam na ukończeniu kojec, w którym ewentualnie miałam zamykać jednego z naszych psów jak wychodzę do pracy, ale wiadomo wszystkie mieszkają w domu i kojec stoi wolny. Niestety mój TZ nie wyraził zgody, a wręcz mam szlaban.:angryy: Finansowo nie wyrabiamy na utrzymanie gromadki kotów i naszych 3 psów, już i tak dziewczyny z miau mnie wspierają na leczenie kociaków. :shake:
Serce chce, a głowa mówi stop. A domków stałych brak i dla kotów i dla starszych psów. Dlatego też jestem na dogo coraz rzadziej, niestety.

Tu pewnie utrzymanie miesięczne sunieczki okazałoby się tańsze niż 450zł:cool3: bo, w którymś kolejnym poście Czia łamała się, że za karmę i koszty leczenia sunia mogłaby u niej być.

Posted

Napisałam kilka emaili do psich hotelików,z prośbą o pomoc w szukaniu domków Łysolince i Pedrusiowi.Wierzę że to ludzie kochający Psy i może mają znajomych o wielkich serduchach?
Podałam linki do wątku.
Dobranoc Bidusiu:(

Posted

A może telefon do schroniska? Jak kilka osób zadzwoni i spyta o tą sunię to nie oleją jej leczenia, nie będzie tylko starą anonimową suką ale psem, o któregego ktoś się martwi.
Tak mi wpadło do głowy a jestem daleko i nie mogę przyjechać.

Posted

aganiechaa napisał(a):
A może telefon do schroniska? Jak kilka osób zadzwoni i spyta o tą sunię to nie oleją jej leczenia, nie będzie tylko starą anonimową suką ale psem, o któregego ktoś się martwi.

Słuchajcie tylko nie to. Cisza na wątku nie oznacza, że nikt o niej nie myśli. Są kłopoty i stąd to milczenie. Telefon tylko pogorszy sprawę.

Posted

aganiechaa napisał(a):

Bardzo proszę nie prowokować nikogo to takich pomysłów.......Miałam już dość nieprzyjemności w schronisku po takich telefonach. Ludzie dzwonią, opieprzają często niewinnych ludzi......a potem np. ja mam problemy. Nie chcę mieć problemów z wejściem do schroniska.
Strasznie łatwo ocenić niesprawidliwie siedząc przed kompem...............

Wet powiedział, to co powiedział. Nie mam podstaw żeby nie wierzyć. Prawda jest taka, że w tych warunkach żadne lecznie nie da rezultatu.
I co z tego, że pewną dobermankę wyleczono z nużycy..............Lada moment będzie miała nawrót. Zimno, kiepskie jedzenie ........no schronisko. Prawda jest taka, że takim psom potrzebny jest dom, opiekun........
Ja mam 7 zwierzaków w domu ...............dlatego nie mam czasu na siedzenie przed kompem........

Jednak zawsze nim coś się zrobi........warto pomyśleć czy się nie szkodzi........