Edi100 Posted October 21, 2007 Posted October 21, 2007 A możesz się dowiedzieć w schronie? Ona się bardzo meczy i jeszcze ten ziąb:placz: Quote
Neigh Posted October 21, 2007 Author Posted October 21, 2007 [quote name='Edi100']A możesz się dowiedzieć w schronie? Ona się bardzo meczy i jeszcze ten ziąb:placz:[/quote' Mogę zapytać, ale jaką obstawiasz odpowiedź? Quote
Edi100 Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 Neigh napisał(a):[quote name='Edi100']A możesz się dowiedzieć w schronie? Ona się bardzo meczy i jeszcze ten ziąb:placz:[/quote' Mogę zapytać, ale jaką obstawiasz odpowiedź? Standardową...:shake: Może uda się nam zorganizować środek i bedą jej aplikować? Tak, tak wiem pobożne życzenie:roll: Quote
malawaszka Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 ale przecież to nie jest takie pracochłonne - wystarczy jedno podanie frontline i już pcheł nie ma! nie trzeba podawać regularnie - jeden raz wystarczy! Asher ma w podpisie, że ma do sprzedania w atrakcyjnej cenie frontline dla psa 20-40 kg - czy jakby się udało ten frontline kupić to podacie jej????????? :modla: Quote
weszka Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 Byłoby wspaniale gdyby się udało. Przecież to chwilka, a suni ulży. Quote
asher Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 Dziewczyny, jeśli ta sunia bidunia faktycznie ma uczulenie na pchły, to frontline ma ode mnie gratis. Ale koniecznie trzeba by sprawdzić, czy to nie jakieś inne paskudztwo. Bo jeśli tak, to frontline może zaszkodzić :shake: I nie trzeba zabierać jej ze schronu na badanie. Trzeba tylko pobrać zeskrobinę i zawieźć do weterynarza. Jeśli macie jakiegoś zaprzyjaźnionego weta, to na pewno poinstruuje was, jak taką zeskrobinę pobrać. Quote
Edi100 Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 Biedna łysa Staruszka. Czy Ona ma jakies szanse:( Może allegro? ktoś zobaczy i pokocha? Quote
Lulka Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 poprzednia wetka stosowała w takich przypadkach stronghold i to z duzym powodzeniem Quote
Edi100 Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 Czy widomo coś? Tak mi żal tej biednej łysej Suczynki:( Ona nawet imienia nie ma:(:placz: Quote
Yona Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 Na allegro obejrzało ją już ponad 2600 osób, ale obserwtora ma dopiero jednego... Telefonów w jej sprawie, jak rozumiem ZERO... Neigh przecież zaraz by nam powiedziała... Quote
Neigh Posted October 23, 2007 Author Posted October 23, 2007 [quote name='Yona']Na allegro obejrzało ją już ponad 2600 osób, ale obserwtora ma dopiero jednego... Telefonów w jej sprawie, jak rozumiem ZERO... Neigh przecież zaraz by nam powiedziała... Tak dokładnie. Nie pytał słownie NIKT Quote
malawaszka Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 asher napisał(a):Dziewczyny, jeśli ta sunia bidunia faktycznie ma uczulenie na pchły, to frontline ma ode mnie gratis. Ale koniecznie trzeba by sprawdzić, czy to nie jakieś inne paskudztwo. Bo jeśli tak, to frontline może zaszkodzić :shake: I nie trzeba zabierać jej ze schronu na badanie. Trzeba tylko pobrać zeskrobinę i zawieźć do weterynarza. Jeśli macie jakiegoś zaprzyjaźnionego weta, to na pewno poinstruuje was, jak taką zeskrobinę pobrać. Neigh a co z propozycją Asher??? Asher czy frontline może zaszkodzić???? Quote
Neigh Posted October 24, 2007 Author Posted October 24, 2007 Ja na razie absolutnie nie dam rady tego zrobić. a. mam psa ( własnego ) z podejrzeniem chłoniaka b. znajdę kotkę 6 miesięcy z chorobą głodową i ciąża najpawdopodobniej c. wielką tajemnicę Quote
malawaszka Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 a kto tam jeszcze bywa w schronie????? błaaagaaaammmm dziewczyny frontline jest tylko zakropić - to chwila jest a suni tak bardzo ulży!!!!!!! :modla: Quote
weszka Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 O ile ona się nadaje na Frontline :roll: Bo może lepszy będzie Stronghold :roll: Kurcze najlepiej jednak żeby najpierw zobaczył to jakiś normalny (!) wet i ocenił żeby nie zaszkodzić. Tylko czy to możliwe? Quote
weszka Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 Właśnie weszłam na stronę Frontline i jest tam ulotka informacyjna że moze być stosowany w APZS (Alergiczne Pchle Zapalenie Skóry) więc chyba można samozwańczo zaaplikować Tragedii... skoro wet w schronie stwierdził że to APZS Quote
malawaszka Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 Pepa została potraktowana frontlinem i super podziałał - pchły nie żyją, skóra się poprawia i sierść odrasta :razz: Quote
Edi100 Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 Jejku, ulzyło by dziewczynie:roll: Tak mi jej żal:placz: Quote
weszka Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 Neigh - kto poza Tobą mógłby Tragedię popsikać Frontlinem??? Quote
aganiechaa Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 Rany czytam ten wątek i sunia jest biedna ale przyznam nie rozumiem wątek ma już kilka dni a nie ma nikogo, kto by przypilnował pracownika schroniska lub weta do zaaplikowania suni leku??. Może jacyś inni wolontariusze? Skoro jest lekarstwo a przecież ktoś karmi te zwierzaki codziennie to co chodzi? Jeśli to faktycznie uczulenie na pchły z autopsji wiem, że ładnie schodzi(ja miałam jeszcze jakieś zasypki zmniejszające swędzenie). Strasznie mi żal tej sunieczki ale jestem trochę z innej części Polski ale nie chciałabym przeczytać za kilka dni, że sunia odeszła bo było ;lekarstwo ale nikt nie miał dla niej kilku chwil aby go podać. Quote
Edi100 Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 Jestem zbyt daleko:( Pomyślałam sobie o kubraku dla Łysolinki:roll:Byłoby jej cieplej...:( Quote
Recommended Posts