weszka Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 Tragedia :( A czy w ogóle wet ją obejrzał? No ja wiem jak to bywa w schronach ale przeciez nie może tak pies siedzieć bez żadnej opieki wet, nie wiadomo co mu jest, dlaczego łysy i tylko marnieje :( Quote
Edi100 Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 Właśnie:( Czy może ją zdiagnozować jakis dobry wet? Musi być jakieś rozwiązanie na pomoc dla Łysolki:( Niedługo będzie -20 a Ona tam sama, w zimnie....:placz: Quote
Neigh Posted October 15, 2007 Author Posted October 15, 2007 No więc tak: wet schroniskowy stwierdził uczulenie na pchły. Trochę szybko jej to łysienie poszło.........jak na moje oko, ale się nie znam. Z drugiej strony to by tłumaczyło te rany i strupy. Charakter - na tyle na ile można ocenić przez krate. Do kraty nie podchodzi. Nie reaguje na wołania. Siedzi za budą i popiskuje czasem. Boi się. Wygląda na istotę w głębokim szoku. Typowa trauma psa, który trafia nagle w taką rzeczywistość. Boi się psa z boksu, boi się podejść. Z tym, że to nie jest taki "dziki lęk", tylko takie totalne oszołomienie. Quote
Edi100 Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 met,oferowała DT płatny. Może to jekies rozwiazanie choć tymczasowe???? Mała siedzi mi w głowie:( Quote
Neigh Posted October 16, 2007 Author Posted October 16, 2007 Pytanie jest zwięzłe i krótkie.............ILE? Quote
weszka Posted October 16, 2007 Posted October 16, 2007 Neigh napisał(a):Pytanie jest zwięzłe i krótkie.............ILE? No właśnie??? Quote
Neigh Posted October 18, 2007 Author Posted October 18, 2007 Bardzo dobre pytanie. Weźcie pod uwagę, że my te psy wyciągamy tylko za to co ze swojej kieszeni........albo za to co ludzie wpłacą...... Quote
Edi100 Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 Neigh napisał(a):Bardzo dobre pytanie. Weźcie pod uwagę, że my te psy wyciągamy tylko za to co ze swojej kieszeni........albo za to co ludzie wpłacą...... Może jednak warto sie nad tym mocniej zastanowić? Nie wiem, może cegiełkowe allegro?:shake: Żal starowinki, zal... Quote
Neigh Posted October 18, 2007 Author Posted October 18, 2007 Edi100 napisał(a):Może jednak warto sie nad tym mocniej zastanowić? Nie wiem, może cegiełkowe allegro?:shake: Żal starowinki, zal... Płatny dom tymczasowy by się znalazł - ale to 450 zł miesięcznie + leczenie. Powiedzmy, że na miesiąc się znajdzie.....a co dalej? Nauczona doświadczeniem smutnym wiem, że jak sie tymczas znajdzie, to jakoś tak zainteresownie ogółu spada. Ja niestety nie mogę sobie pozwolić na branie odpowiedzialności za kolejnego psa.......... Quote
Yona Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 Ty mnie Neigh tutaj nie obrażaj :boom: Ja jeszcze nigdy nie opuściłam psa, którego ogłaszam. Zawsze ogłaszam do skutku. A jak skutku w postaci domku ni ma, to przynajmniej są ogłoszenia, czyli wyraz mojego zainteresowania psem :) Quote
Neigh Posted October 18, 2007 Author Posted October 18, 2007 [quote name='Yona']Ty mnie Neigh tutaj nie obrażaj :boom: Ja jeszcze nigdy nie opuściłam psa, którego ogłaszam. Zawsze ogłaszam do skutku. A jak skutku w postaci domku ni ma, to przynajmniej są ogłoszenia, czyli wyraz mojego zainteresowania psem :) Dlatego, że jesteś chlubnym wyjątkiem co jakiś czas publicznie Ci miłość wyznaję, nie?:diabloti: Neris mi ostatnio mówiła, że krążą na dogo plotki o naszym ślubie........ Quote
Miki Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 Neigh napisał(a):Dlatego, że jesteś chlubnym wyjątkiem co jakiś czas publicznie Ci miłość wyznaję, nie?:diabloti: Neris mi ostatnio mówiła, że krążą na dogo plotki o naszym ślubie........ No niech skonam. Nie pcham się do trójkąta, bo jedyny pies którego ogłaszałam znalazł dom. Co prawda u mnie, ale to szczegół. :evil_lol: Quote
Yona Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 Neigh napisał(a):Dlatego, że jesteś chlubnym wyjątkiem co jakiś czas publicznie Ci miłość wyznaję, nie?:diabloti: Neris mi ostatnio mówiła, że krążą na dogo plotki o naszym ślubie........ To mój TZ się wkurzy :) Kto mu żarcie będzie robił?... On taki wybredny :evil_lol: Quote
Neigh Posted October 18, 2007 Author Posted October 18, 2007 Gotować możesz mu nadal.........ja i tak się wiecznie odchudzam.......to moje dzieci przy okazji nakarmisz.......zgodziła się łaskawie:-). Dobra lecę zarobić na ten mariaż:cool3: Quote
Edi100 Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 A może met, by się zgodziła wziąć Babuline na DT.???:modla::modla::modla::modla::modla: U niej nie jest drogo, a przynajmniej Łysolka nie gniłaby w boksie:placz: Quote
Yona Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 Edi100 napisał(a):A może met, by się zgodziła wziąć Babuline na DT.???:modla::modla::modla::modla::modla: U niej nie jest drogo, a przynajmniej Łysolka nie gniłaby w boksie:placz: No ale ILE??? Pytamy już przez 20 postów :mad: Quote
Edi100 Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 [quote name='Yona']No ale ILE??? Pytamy już przez 20 postów :mad: male psy - 100zl plus karma srednie psy - 150zl plus karma duze psy - 200zl plus karma Z tego co wyczytałam to koszt karmy 50zł Ale nie wiem, czy ma jeszcze wolne miejsce:( Quote
Neigh Posted October 18, 2007 Author Posted October 18, 2007 Interesujace przyznaję........ktoś tu zna met bliżej? żeby tak po kumotersku prosić? Quote
Dorothy Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 z Kazimierzy Wielkiej stokilkadziesiat km za Krakowem na wschod, a moze polnocny wschod, nie pamietam dokladnie. nie liczcie na nic wiecej niz kojec i buda, ponadto ona ma tyle na glowie (schronisko - fundacja dla koni, koty i psy na tymczasach itd i male dziecko, i jest sama) ze nie liczylabym na jakies jezdzenie do weterynarza leczenie i szczegolna opieke. Ona nie wie w co rece wlozyc... ;] nie wiem czy dla tej psicy to dobrze by bylo siedziec w kojcu i czekac nie wiem na co... Quote
Edi100 Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 Niestety nic innego nie przyszło mi do głowy:(:oops: Quote
Recommended Posts