Jump to content
Dogomania

Łysa Tragedia - niegdyś sznaucerka olbrzymka......schron okolice Wawy

Recommended Posts

Posted

OGROMNA PROŚBA DO WSZYSTKICH I KAŻDEGO Z OSOBNA -
POMÓŻCIE YONIE OGŁASZAĆ TRAGEDIĘ I AKTUALIZOWAĆ JEJ OGŁOSZENIA. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ogloszenia już istniejące:
allegro
gratka

Dziś będąc w schronie zobaczyłam poniższą Tragedię.

Tragedia nie ma imienia. Tragedia kiedyś była sznaucerką olbrzymką....z kopiowanymi uszami i ogonem. Jasne.......nie była "czystej krwi". Była za to zatrudniona. Pracowała mianowcie na parkingu. Jednak parking zamknięto.........sunie też zamknięto ..........w schronie.

To, że na stare lata przyszło jej ukrywać się za budą, ( podgryzają, straszą, dręczą.......schroniskowe wygi ) to przyszło jej zmagać się z chorbą.
Na zdjęciach tego nie widać, ale Tragedia jest niemal cała .........łysa. Na dodatek pokryta ranami, strupami. Tego się nie da opisać.
Przepytany na tą okoliczność wet stwierdził, że to uczulenie na pchły......

Mój też przepytany dodał........albo świerzb ( możliwe, że złapany w schronie )

Stałyśmy dziś przed jej klatką z Chrupkiem.......nie będę powtarzała słow które pojawiły się na naszych ustach. Bo nie nadają się na stronę.......ani nie przystoją kobietom.

Nie mam jej dokąd zabrać..............w jej przypadku może to być hotel u znajomej wetki, albo szpitalik zakaźny. Obie wersje kosmicznie drogie.

Dawno nie miałam takiej depresji.........mam dość. Słowo daję.........ja już nie mogę

• Replies 209
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Za duże tego zła, za dużo cierpienia:placz:
Zaraz przyjdą mrozy a tu nawet bieda sierści nie ma. Nie pozwólmy by odeszła z zimna....
Musi być jakiś ratunek. Musi:placz:

Posted

:placz::placz::placz: biedna słodka psina :placz::placz::placz: młoda chyba nie jest co??? boszzz i skąd tu tyle domków dla starszych psiaków brać?? :-(

Neigh a jakby ją zakropić fiprexem???? dałoby radę? Bo jeśli to pchły to wyobrażam sobie jak ona cierpi - Pepa co jest u mnie teraz też miała pełno pcheł i strasznie jej to przeszkadzało :shake:

serce mi pękło - te oczka takie zdezorientowane :-(

Posted

Spryskać się da........wczoraj nie miałyśmy przy sobie, w sobotę załatwimy. Chrupek stawała wczoraj na glowie, żeby jej kolegę z boksu przekwaterować gdzie indziej.......

Moim zdaniem jeśli się jej stamtąd nie wyciągnie ............daję jej maks miesiąc życia.

Posted

Boshe :( Jaka bidusia staruszka. Oczka smutne, przestraszone, łapki się rozjeżdżają. Staruszka w takich warunkach :( Hotel i leczenie konieczne. Trzeba by zrobić aukcję cegiełkową na allegro. To jedyna szansa na zebranie kasy.

Posted

Yona napisał(a):
Neigh, może poproś w pierwszym poście o pomoc we wklejaniu i aktualizowaniu ogłoszeń.

mam to robić ?
tzn nie prosić tylko aktualizować pierwszy post ?

Posted

Maupa4 napisał(a):
mam to robić ?
tzn nie prosić tylko aktualizować pierwszy post ?

Jeśli to możliwe, bardzo Cię proszę.......to dramatyczny przypadek......

Posted

[quote name='Neigh']Jeśli to możliwe, bardzo Cię proszę.......to dramatyczny przypadek......

O czym Wy mówicie?...:razz:

Neigh...

Ja proszę Ciebie, żebyś w pierwszym poście wielkimi, czerwomymi wołami napisała prośbę do dogomaniaków wchodzących na ten wątek, żeby pomogli nam robić ogłoszenia na tych o potralach.

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=9859

Tekst jest (wszak sama napisałam), zdjęcia też.
Ja nie dam rady zrobić więcej ogłoszeń i ich aktualizować. No, kiedyś Ci mówiłam, że ogłoszenia tak raz na tydzień trzeba wykasować i zrobić na nowo, bo "spadają" i są niewidoczne, a na to trzeba trochę czasu mieć. Ja mam teraz 15 psów, za chwilę, jak sama wiesz 20 !!!

POMOCY !!!

Czy teraz rozumiecie, co miałam na myśli?... :cool3:

Ja wystawiłam suńkę na allegro i gratce. Jak gdzieś ja "dołożę", to napiszę.