demi Posted June 18, 2008 Posted June 18, 2008 ja myślę, zeby sie uspokoić :razz: i wziąć sie w garść i robic tak, zeby biedakom pomóc;) bo sie zaczyna tutaj dziecinada robić. tyle biedaków czeka wiec jest sie z kim swoją energią podzielic! a nie sie tu wykłucać, szkoda czasu! Quote
TOZ Wrocław Posted June 18, 2008 Posted June 18, 2008 Z trzech szczeniaków które zabrałem z Zamku z Panią Ela z Fundacji dwa mają już domki, w tym dla Szczepcia załatwiła domek pani Joasia J., a dla Madzi znalazłem domek ja (moim staraniem), szukamy tylko domku dla Dorci, a tymczasem potrzebny jest dla Dorci transport z Wrocławia do Kłodzka. Pozdrawiam PS. Dla tych, którzy pogubili się w sprawie psów z Zamku w Kamieńcu Ząbkowickim i nie widzą jak to się odbywało od 18 lat i ile różnych organizacji i osób bezskutecznie próbowało coś dla psów z Zamku zrobić, to polecam lekturę wiadomości na ten temat, zamieszczonych na stronie TOZ we Wrocławiu, na której jest wszystko szczegółowo opisane www.wroclaw.toz.pl Quote
TOZ Wrocław Posted June 18, 2008 Posted June 18, 2008 założyłem wątek transportowy na DOGO dla DORCI http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10340916#post10340916 Quote
demi Posted June 19, 2008 Posted June 19, 2008 pieknie, ja teraz zostałam z Dorcią na 4 dt :mad:- błagam boga, żeby sie nie zjadły u mnie w domu- bo moje psiaki szczeków nie zabardzo lubią... i 4 dni z życia wyjęte:lol: Quote
Edi100 Posted June 19, 2008 Posted June 19, 2008 Panie Szczepanie, proszę wybaczyć ale jeśli są jakieś sposoby byśmy choć z daleka mogli się przyczynić i popchnąć sprawę, to proszę pisać. Napewno każdy z Nas zrobi co w jego mocy. To zbyt długo trwa i czekanie staje się bezsilnością. Ja jestem strasznie impulsywna i najczęściej idę na żywioł. Zresztą Żmigrodzka sprawa... Sam Pan wie, bo miałam okazję Panu opowiedzieć przy okazji spotkania w Rawiczu w lecznicy. Myslę sobie jakby nieco "utruć" zycie Panu od Zamku. Może zawiadomić by tak Biuro antykorupcyjne ( zachodzi podejrzenie o korzyściach między wójtem a Sobiechem), Zawiadomić sanepid( podejrzewam że na Zamku panoszy się nie jedno pskudztwo( pieski wybaczcie), a zdaje się że ludzie tam "wycieczkują".Dalej Urząd Skarbowy, PIP ( chyba jacyś ludzie tam pracują, ciekawe jak są przygotowani- szkolenia BHP,gaśnice, tablice informacyjne), Straż Pożarną ( czy są spełnione wymogi p/pożarowe) Jakiś naczelny organ Weterynaryjny ( brak szczepień) i jeszcze do Biura prezydenta. Panie Szczepanie, może jak zaczną się wycieczki z kontrolami to zmięknie ten Paskudny Facet? Hm, zostaje nam jeszcze poprosić mafię, o pomoc w odebraniu Psów:diabloti::evil_lol: Quote
demi Posted June 20, 2008 Posted June 20, 2008 części z propozycji Edit nie wykorzystaliśmy- a raczej P. S i P.E z Mrunio. A trzeba się łapać wszytskiego w tym przypadku!!! Quote
TOZ Wrocław Posted June 20, 2008 Posted June 20, 2008 Edi100 Napisanie każdego pisma wymaga czasu, a spraw, które musimy załatwić jest sporo, za dużo, jak na 2-3 osoby w TOZ, które piszą pisma i załatwiają sprawy. Dlatego, jeśli ktoś napisałby choćby projekt pisma, znalazł potrzebne adresy i zaadresował je odpowiednio, a potem przesłałby nam "gotowca", to byłaby to dla nas duża pomoc. Nawet, jeśli by trzeba było pismo uzupełnić, poprawić, czy przeredagować, to i tak byłaby to dla nas duża pomoc. Najważniejsze, by dokładne i bezbłędne były adresy, nazwy i tytuły oraz nazwiska w adresach. Zatem, bardzo proszę o wsparcie w tym zakresie. Jeśli nasz plan wypali, to już wkrótce psy powinny być uwolnione od Sobiecha. Potem weźmiemy się za Wójta i innych, którzy są odpowiedzialni za tę sprawę i za to, że tak długo to wszystko trwa i że do tej pory wydawano pozytywne opinie o psach, pomimo oczywistego ich cierpienia w opinii wielu niezależnych od siebie i w czasie świadków, przez te wszystkie lata.... Problem tkwi w chorej mentalności społecznej obywateli, z których większość uważa, że" "to tylko psy", "to tylko koty", "to tylko zwierzęta" itd.... i że wobec tego można robić z nimi co się chce, a sprawy nie są warte zachodu i są na ostatnim miejscu ważności pod każdym względem. Tu tkwi główny problem i przyczyna zjawiska. Dlatego takie sprawy jak Kamieniec Z., Lewin Kłodzki, i inne tego typu, mogą trwać latami... bo to jest tylko objaw choroby toczącej społeczeństwo od spodu... dlatego tak częste jest przy tym przyzwolenie społeczne i obojętność w takich sprawach... Zatem chętnie skorzystamy z Waszej pomocy... bo ratowanie zwierząt, to suma działań wielu ludzi, a nie tylko wysiłek nielicznych i dlatego chętnie korzystamy z dobrodziejstw istnienia takich forów oraz z pomocy ich uczestników Quote
Edi100 Posted June 20, 2008 Posted June 20, 2008 Ja poszperam "w temacie", gdzie szukać uchybień....i jak powinno wyglądać "zawiadomienie" Quote
GoskaGoska Posted June 21, 2008 Posted June 21, 2008 Demi? Czy Dorcia jest dalej u Ciebie? Ja porobiłam jej ogłoszenia - sprawdz czy numer konktakowy jest ok ? I czy ona jest we Wrocławiu czy w Kłodzku, bo juz się pogubiłam?! http://allegro.pl/item387167873_bardzo_pilne_szczeniaczek_cudny_szczeniak_sunia.html , http://wroclaw.gumtree.pl/c-Spo-eczno-zwierzaki-LICZNY-SZCZENIACZKE-SUNIA-PILNIE-SZUKA-DOMU-CUDO-SZCZENIAK-W0QQAdIdZ58240312 czy to pewne , ze Madzia ma domek? Bo jej ogloszenie dalej u mnie na allegro wisi Quote
TOZ Wrocław Posted June 21, 2008 Posted June 21, 2008 Dorcia trafi do Kłodzka w poniedziałek, a Madzia ma już dom - pisałem o tym wcześniej. Podobnie jest ze Szczepciem, który również ma dom (został adoptowany jako pierwszy, Dorcia była druga, ale ja zwrócili, a Madzia ostatnia, ale ta ma dom, podobnie jak Szczepcio, tylko Dorcia ma pecha). Quote
TOZ Wrocław Posted June 21, 2008 Posted June 21, 2008 dzięki, będziemy wdzięczni [quote name='Edi100']Ja poszperam "w temacie", gdzie szukać uchybień....i jak powinno wyglądać "zawiadomienie"[/quote] Quote
GoskaGoska Posted June 21, 2008 Posted June 21, 2008 no to proszé o numer do kontaktu do Klodzka, bo rozumiemi, ze pies jest w DT, a nie DS,sunia ma u mnie allegro mogé zmienic dane, jesli jestescie zainteresowani. Quote
demi Posted June 21, 2008 Posted June 21, 2008 Dzieki, bardzo dzieki, narazie nr jest podany do mnie;) i sunia jest do poniedziałku u mnie ale, zeby ktoś interwencje w robił, bo nie ma komu, to nie mogę się załadować jeszcze szczeniakiem... i biedula bedzie musiała znów na dt jechać do Kłodzka, ale nie mam namiarów konkretnych. wiec czekamy na info... Quote
GoskaGoska Posted June 23, 2008 Posted June 23, 2008 czy Dorcia pojechała do Klodzka, czy jeszcze we Wrocławiu. Proszę o info. Na allegro ma obserwatora, jesli zmieni się jej miejsce zamieszkania to zmienie ogloszenie. Dzięki Quote
TOZ Wrocław Posted June 23, 2008 Posted June 23, 2008 namiary do Pani Elżbiety Śmigielski z Fundacji Mrunio http://beta.centrum.pl/mrunio/ Dorcia ma dzisiaj pojechać do Kłodzka [quote name='GoskaGoska']no to proszé o numer do kontaktu do Klodzka, bo rozumiemi, ze pies jest w DT, a nie DS,sunia ma u mnie allegro mogé zmienic dane, jesli jestescie zainteresowani. Quote
TOZ Wrocław Posted June 23, 2008 Posted June 23, 2008 Jednak Dorcia pozostanie kilka dni u Asi, ale namiary na Panią Elę i tak są aktualne:-) podaję drugi adres strony Fundacji Mrunio: www.FundacjaMrunio.org Quote
emilia2280 Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 A jest szansa, zeby TOZ wspomógl tez karmá dla tych biedaków, zeby dotrwaly do konca tej batalii o nie? Quote
TOZ Wrocław Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 [FONT=Arial]TOZ jest w stałym kontakcie z Fundacją Mrunio, z którą współpracujemy. Czyni to Fundacja Mrunio, za pośrednictwem swojego wolontariusza. Poza tym psy są podobno regularnie dokarmiane przez kogoś z Ząbkowic (Mateo79). TOZ we Wrocławiu, z racji dużej odległości i braku możliwości transportowych oraz szczupłości finansów w stosunku do wielości i zakresu akcji, które prowadzi, nie możne bezpośrednio organizować akcji dokarmiania tych psów [/FONT][FONT=Arial](pomagamy od lat 200 karmicielom we Wrocławiu, wspieramy różne zwierzęta ludzi biednych z Wrocławia i okolic, dożywiamy zwierzęta w domach tymczasowych, ale stale tego, co możemy jest za mało w stosunku do potrzeb). Niewątpliwie, psy są również dokarmiane przez turystów i same też poszukują jedzenia w Kamieńcu Ząbkowickim, do którego często uciekają w poszukiwaniu pożywienia. Poza tym, przypominam, ze TOZ we Wrocławiu jest jedną z wielu organizacji na Dolnym Śląsku, ale mimo znacznego nagłośnienia sprawy w mediach, żadna z nich, oprócz Fundacji Mrunio - wiodącej organizacji w tej sprawie (TOZ pomaga Fundacji Mrunio na różne sposoby - prawo, Internet, opracowywanie pism, kontakty, nasi wolontariusze, m.in. Asia itd.), nie podjęła jakichkolwiek działań, by pomóc tym psom. Zatem, TOZ i Fundacja Mrunio oraz inne osoby, zaangażowane w sprawę, robią to, co jest w danej sytuacji możliwe. Jeśli ktoś uważa, że to mało (nasze działania są opisane na stronie www.wroclaw.toz.pl bardzo dokładnie), to jest nam przykro, a jednocześnie zachęcamy wszystkich, by sami też fizycznie lub w inny sposób przyłączyli się do działań. O naszych problemach piszemy od dawna, ale nie ma chętnych, by zapewnić choćby transport, którego obecnie nie mamy, że nie wspomnę tu o karmie czy innych formach pomocy. Najłatwiej jest kibicować, użalać się, współczuć i krytykować, a o wiele trudniej zrobić cokolwiek, a najtrudniej tak dużo jak robimy to my, TOZ we Wrocławiu i Fundacja Mrunio z Jaszkowej Dolnej k/Kłodzka.[/FONT] Quote
demi Posted June 25, 2008 Posted June 25, 2008 Dorciuchna jest narazie u mnie do odwołania. Wiec cały czas telefon mój aktualny -693-511-896- aśka. nie chce dziąszki skazywać na dalszą tułaczkę po tymczasach, bo miała ich już trochę... Pamietam Gosi o Twoim allegro- więc gdyby coś z sunią ruszyło w którąkolwiek stronę dam znać! Quote
GoskaGoska Posted June 25, 2008 Posted June 25, 2008 nie ma sprawy, dzięki za info. narazie ma jednego obseratora , moze ktos zadzowni w jej sprawie. Quote
TOZ Wrocław Posted June 25, 2008 Posted June 25, 2008 UWAGA PILNE !!!!!!! TOZ we Wrocławiu prosi osoby, które dysponują kamerami video i mogą pojechać do Kamieńca Ząbkowickiego lub mogą wypożyczyć TOZ taką kamerę, w celu nagrania filmu z kolejnej kontroli organizowanej przez Wójta w Zamku, w dniu 4 lipca br. (piątek), o zgłaszanie się do TOZ: Szczepan Kawski - 602-732-179, [email protected] PS. A może ktoś może nam zasponsorować zakup takiej kamery? Quote
kaja555 Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 Nikt z okolic tam nie może pojechać z kamerą? :shake: Quote
TOZ Wrocław Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 Niestety żadnego odzewu na nasz apel w tej sprawie Quote
Recommended Posts