Wanilka Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 smoczepole napisał(a):Kto jedzie w kwietniu do Lublina? Jadę tylko "towarzysko", więc pytam, żeby nie dublować piesków. Wystawię Aslanka w czempionach, ale nie wiem, czy brac Atkę, bo może ktoś kończy czempionat w suczkach w otwrtej? To wtedy nie będę brała rywalkiAtki. Ja jadę ....ale z samoyedem:razz: Z nadzieją na rozpoczęcie dorosłego championatu:lol:
filonek_bezogonek Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 [quote name='smoczepole']Kto jedzie w kwietniu do Lublina? Jadę tylko "towarzysko", więc pytam, żeby nie dublować piesków. Wystawię Aslanka w czempionach, ale nie wiem, czy brac Atkę, bo może ktoś kończy czempionat w suczkach w otwrtej? To wtedy nie będę brała rywalkiAtki. Smocze POle my na razie pasujemy :) Lublin nam nie pasuje :) cieszę sie ze wzorzec sie spodobal :) Pani Tereso to zdjęcie tez mi sie podoba :) - mam taką funckje w programie graficznym ze ze zdjęć "robi" obraz w wolnej chwili sie pobawię zrobię dla Pani "pseudoobraz" :)
Neutralka Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 C\ytałam gdzieś ten wzorzec sędziego, chyba w "Pomeranian Reader" i jest raczej dowcipny niż obraźliwy, więc sędziowie nie powinni się obrażać, tylko przyjąć niektóre sugestie - na przykład bardzo rozsądną i słuszną sugestię, że nie powinni okazywać przerażenia na widok stawki psów na ringu i sprawiać wrażenia, że widzą te psy pierwszy raz w życiu.
Neutralka Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 Imparato napisał(a):Filonku,bardzo trafnie to ujełaś-zasługiwał bo podobał się sędziemu ,sędziemu się podobał to zasługiwał.:Dog_run: Jestem zachwycona Waszą zgodnością na temat tego, że skoro podobał się sędziemu to zasługiwał i odwrotnie, bo normalnie słyszy się przecież przy ringu, że sędziującej osobie podobał się nie ten pies co powinien, że wygrał najgorszy i tak dalej - skąd ta dobroduszność u Szanownych Pań? Smocze Pole - ja jadę do Lublina w kwietniu,ale nie wahaj się przed wystawieniem Atki Z grubsza będę wystawiała te same psy co w Legionowie..
filonek_bezogonek Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 [quote name='Neutralka']Jestem zachwycona Waszą zgodnością na temat tego, że skoro podobał się sędziemu to zasługiwał i odwrotnie, bo normalnie słyszy się przecież przy ringu, że sędziującej osobie podobał się nie ten pies co powinien, że wygrał najgorszy i tak dalej - skąd ta dobroduszność u Szanownych Pań? nie wiem jak widzi to Pani Teresa :niewiem: :hmmmm: ale wg mnie "oko sędziowskie" jest nieomylne i tylko zwykli śmiertelnicy się mylą jeśli twierdzą , że nie wygrał właściwy pies :cool3: Poza tym zdanie sędziego jest niepodważalne :) i nie należy dyskutować na ten temat z sędzią na ringu :agrue:( o czym wspomina regulamin wystaw) - a contrario - można dyskutować poza ringiem :) :motz: :zly7:Stąd pewnie wszelkie uwagi jakie się pojawią są poza ringiem Godzina pozna :seeyeah:- czas iść do łóżka - Dobranoc :sleep2:
McDzik Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Ja miałam jechac do Lublina na tą krajówkę, ale z leonbergerem, żeby ukończyć Młodzieżowy Championat... niestety wujkowi wypadło jakieś wesele i musi jechać, a ja siedze w domu... i po planach... :( Ale powodzenia wszystkim!
deptusie Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Witamy serdecznie WSZYSTKICH po dłUUUUUUUUUUUUgiej przerwie!!!:crazyeye: Jak zwykle -brak połączenia,a pózniej brak mozliwości zalogowania się:shake: Deptusie do Lublina nie wybierają się. MOI MILI -CHCEMY ZYCZYĆ WAM W TE CUDOWNE ŚWIĘTA-WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE, SPOKOJU,RADOSCI,DUŻO ZDRÓWKA DLA WAS I WASZYCH POCIECH,PIĘKNEJ RODZINNEJ ATMOSFERY PRZY WIELKANOCNYM STOLE I PAMIETAJCIE-NIE PRZEJADAJCIE SIĘ:nono::eating::laola: A TE WIOSENNE KWIATUSZKI DLA WAS WSZYSTKICH ABYSCIE NIE ZAPOMNIELI O WIOŚNIE,KTÓRA CHYBA ZAPOMNIAŁA O NAS-HE HE HE;):niewiem::Rose: Z NAJLEPSZYMI ZYCZENIAMI -WIOLETTA Z PIOTREM -PLUS CAŁY KLAN DEPTUSIÓW:smilecol:
Imparato Posted March 23, 2008 Posted March 23, 2008 Pani Mariolko,obejrzałam Pani stronę i od dzisiaj jestem Pani gorącą fanką.Wspaniałe to co Pani robi dla tych biednych zwierząt .:loveu::buzi:
filonek_bezogonek Posted March 23, 2008 Posted March 23, 2008 i Hodowla Vintoyra również składa wiosenne ( póki co tylko z nazwy) , Świąteczne życzenia
smoczepole Posted March 24, 2008 Posted March 24, 2008 Imparato napisał(a):Pani Mariolko,obejrzałam Pani stronę i od dzisiaj jestem Pani gorącą fanką.Wspaniałe to co Pani robi dla tych biednych zwierząt .:loveu::buzi: Dziękuję pani Teresko! Przyznam, że czasem, gdy znowu natykam się na biedę porzuconą w lesie, wrzeszczę "dlaczego ja?!". Chłopaki z Jastkowa tez sa juz weteranami w szukaniu domów dla podrzutków i psów niechcianych. Oj, chyba juz taki naz los.:shake: Na smocze pole tez juz dotarła zima. Konie wystawiają łby ze stajni, ale ich nie wypuszczam, bo śnieg jest mokry i wieje spory wiatr. Zaraz im zaparzę siemię lnaine, żeby kiszeczki lepiej pracowały:razz:.
Afi Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 Pozdrawiam wszystkich po świętach, brzuchy jeszcze pełne?:cool3: Kto z Was wybiera się do Legionowa na krajówkę? Jadę pierwszy raz z małą, mam trochę tremę, mam nadzieję, że Afi nie będzie miała, zabieram też russell terierkę (mam nadzieję, że po ostatnie CWC...) to może doda małej otuchy.
edie21 Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 witam też wszystkich po przerwie,może nie świątecznej ale jednak, właśnie dziś wykluła mi się pisanka. ARNY Sladka opavia został tatusiem. od godz. 7 do 8 dzisiejszego ranka, I-TAKA Mumuru urodziła 2 śliczne córeczki. piszę o tym ponieważ jedna córeczka poszła w mamusię i jest czarna a druga poszła w tatusia,tak jak on,jest BRĄZOWA. zdjęć jeszcze nie umiem wstawić ale jak tylko się nauczę odrazu to zrobię. teraz to już się zajmę robieniem wszystkiego co w mojej mocy aby się zdrowo wychowały
filonek_bezogonek Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 moje wielkie gratulacje :) Proszę wysłać do mnie zdjęcia na e mail [email protected] a ja wstawię je za Pania na forum :)
anyia Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 my rowniez gratulujemy maluszkow.. i czekamy na fotki:) a od nas zupelnie zmalamucialy Pimpus... moje malamuty uciekaja przed zimnem do domu a ten maluch zupelnie odwrotnie....calymi dniami moglby ganiac po mrozie:shake:
edie21 Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 filonek_bezogonek napisał(a):moje wielkie gratulacje :) Proszę wysłać do mnie zdjęcia na e mail [email protected] a ja wstawię je za Pania na forum :) tak, chętnie,ale mam tylko jedno i nie za bardzo estetyczne, ponieważ isia zapragnęła urodzić bawiąc się ze mną na rękach. uznała że tak będzie dobrze a to właśnie pancia,czyli JA, nie czekałam grzecznie ani nie poszłam w porę do przygotowanej porodówki. taki jest wstęp do pierwszego zdjęcia jakie mamy i na tą chwilę jedynego. zależy mi na tym estetycznym widoku mniej niż na samym fakcie pokazania tej mojej czekoladki. będę też wdzięczna jeśli ktoś mi podpowie jak to mogę zrobić samodzielnie. ale to przy okazji.na tą chwilę kombinuję jakby tu skutecznie to foto wysłać na ten podany adres.
filonek_bezogonek Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 anyia az milo popatrzeć na takiego Pimpka :) moja wiewióra wygląda obecnie (delikatnie mówiąc) "skromnie" jeśli chodzi o włos :) edie21 znalazłam tutaj na dogomanii taki temat http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=108248 opisuje techniki obróbki zdjęc i wstawiania ich na forum :) pozdrawiam M
edie21 Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 muszę to trochę postudiować,prościej się nie da? komputer jako zwierze egzotyczne powinien stać w klatce. do tego musi być jakiś chory, tyle jedzenia na około niego, a ile więcej picia,w ogóle nic nie zjadł i nie wypił. no... trochę to potrwa zanim sama coś wstawię. skutecznie,oczywiście.
filonek_bezogonek Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 no dobra postaram się to napisać w skrócie :) 1. najpierw wchodzimy na strone www.imageshack.us - tam 'ładudjemy" zdjęcie jakie chcemy wstawić (zaznaczyłam cyfra 1 - to gdzie przeszykujemy zawartość naszego komputera , gdzie mamy zapisane zdjęcie , zeby je wybrać) 2. następnie stawiamy "ptaszka" V obok rozmiaru 640 x 480 9 to jest rozmiar zdjęcia - zeby był względnie dopasowany do wymiarów forum) 3. ostatecznie klikamy na napis HOST IT ( zaznaczyła go cyferką 2) 4. potem strona się "przeładuje" i pojawi się nowe okno. Zjeżdzamy na sam dół tego okna i wybieramy link ( adres naszego zdjęcia) obok którego jest napisane DIRECT LINK TO IMAGE i kopiujemy wszystko to co zaznaczyłam czerwonym prostokątem 5. na sam koniec wchodzimy na dogomanie i zaczyznamy pisac post. z górnego meny wybieramy przycisk "wstaw obrazek: - to ten zaznaczony kółkiem z cyfrą 4. 6. Klikamy na niego -> wyskakuje nam ramka 7. kasujemy "http://" i wklejamy to co skopiowaliśmy - czyli ten link do naszego obraska (adres naszego obrazka) np http://img227.imageshack.us/img227/8713/42473216pi8.jpg klikamy OK i powinno wszystko działać :) zadanie wymaga kilku prób i błędów zeby wyszło poprawnie :)
filonek_bezogonek Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 Zdjęcie maluszków: [IMG]http://img405.imageshack.us/img405/2417/32172219cd9.jpg[/IMG]
Neutralka Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 Anviu, Pimpuś jest pięknie owłosiony i jak zawsze z miną pełną godności z lekką dozą arogancji. Bez malamuta też prezentuje się bardzo ładnie. Filonku, nie cierp z powodu niedoboru sierści u matki dzieciom - porośnie znacznie obficiej, niż była. Edie 21 - gratuluję 2 córeczek, a zwłaszcza brązowej i z ciekawością czekam na jej fotkę
Neutralka Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 W czasie, gdy pisałam swoją notatkę, zdjęcie się waśnie pojawiło! Będę teraz czekała na następne, ukazujące więcej brązowego ciałka.
filonek_bezogonek Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 [quote name='Neutralka']. Filonku, nie cierp z powodu niedoboru sierści u matki dzieciom - porośnie znacznie obficiej, niż była. [/quote] trzymam za słowo :cool3::cool3: bo na Ryśkę w tej kwestii nie mogę liczyć ona mało słowna jest pod tym względem :razz:
Recommended Posts