Jump to content
Dogomania

Pomeraniany (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

w oczekiwaniu na fotki z wystawy :)
czyli jak sie bawi Pimpek:roll:
pies aportujacy

pies rozpruwacz zabawek

pies tropiciel

i pies przewodnik malamuta;)

milego dnia zyczymy wszystkim i rowniez czekamy na wiesci z wystawy:)

Posted

[quote name='anyia']w oczekiwaniu na fotki z wystawy :)
czyli jak sie bawi Pimpek:roll:
pies aportujacy

pies rozpruwacz zabawek

pies tropiciel

i pies przewodnik malamuta;)

milego dnia zyczymy wszystkim i rowniez czekamy na wiesci z wystawy:)
Super fotki !!!. Jaki dumny stoi z tym patyczkiem :cool3:

Posted

Nasze (Roxi i reszta bandy) zdjęcia z wczoraj :cool3:

sprawdzamy, czy już można popływać ;)

inni zimną wodą się nie przejmują :cool3:

a późnij zażywają kąpieli słonecznych :lol:

działania z zaskoczenia :lol:

niestety bez powodzenia, nie udało się wykraść zabawki :cool3:

Posted

Dziękujemy za ładne i przyjemne fotki i x malamutami i z buldożkami, z dowcipnym komentarzem/tytułem. No i nie mogę doczekać się wiadomości (i fotek) z Jarosławia!

Posted

Dziękujemy za ładne i przyjemne fotki i z malamutami i z buldożkami, z dowcipnym komentarzem/tytułem. No i nie mogę doczekać się wiadomości (i fotek) z Jarosławia!

Posted

anyia

kuba rozpruwacz i pies przewodnik są najlepsze ;)

pokoik

brr
jak popatrzylam jak one w tej zimnej wodzie brodza to az mi sie zimno zrobilo :)

ale ja tam widze jeszcze małego psiaka (łaciatego) z Lhamca Laco - czy mnie oczy nie mylą :)

Może napiszesz coś wiecej :)

pozdrawiam

p.s. ja tez czekam nieciepliwie na zdjęcia i wieści z Jarosławia

Posted

filonek_bezogonek napisał(a):

ale ja tam widze jeszcze małego psiaka (łaciatego) z Lhamca Laco - czy mnie oczy nie mylą :)

Filonku, jak zwykle wzrok sokoła i na dodatek jeszcze super refleks ;) Widzę, że trzymasz rękę na pulsie i żaden miot szpiców nie umknie Twojej uwadze. Tak, to PRINCESSA Lhamco Laco, sunia po GRZE POZORÓW Kontarpunkt i TAYSONIE Jurajski Zakątek. W tej chwili ma 4 miesiące.

Posted

Uff! ATKA zakończyła czempionat! Została też zwycięzcą rasy, na grupie nic nie zdobyła. Aslanek sie lekko skompromitował: na ringu nie było stolika, więc trzymalismy swe psy na rekach, aby sędzia mogła obejrzec zgryz. No i Aslan ubzdurał sobie, że musi mnie bronić. Warczał, szczerzył zeby i gulgotał: odejdź od mojej pani. W efekcie ocenę ma ładną, ale bez cwc - własnie za to grubiańskie zachowanie.
Marianka nie dojechała, niestety. Za to Sesto Senso z delcantico robił furorę! Wystąpił w szczeniaczkach, dotarł do finału BISa, ale wybrano oczywiście najwieksze osobniki :). Sesto jest fantastyczny! Był najcześciej fotografowanym psem na wystawie! Ma piekny włos, główkę, jest króciutki. W prywatnej rozmowie kilku sędziów uznało, że jest to piesek z ogromna przyszłością. Stefano był dumny. Senso ma cudny charakter, jest przyjazny, patrzy w oczy, zaczepia do zabawy. naprawdę rośnie nam cudo!!!
A sama organizacja - trochę smutne te warunki w Jjarosławiu: mało miejsca, jakoś tak ponuro.
Acha, wracając dostałam mandat za przekroczenie prędkości.

Posted

I powiem wam jeszcze, że sędzia Katarzyna Boryczko zrobiła na mnie dobre wrażenie: była bardzo dokładna, opisy sa także dokładne i szczegółowe, tłumaczyła, co jej się podoba, a co nie. Bardzo honorowo zachowała sie przy volpinach Stefano, przynając, że jest to tak rzadka rasa, że ona może jedynie posługiwać się wzorcem, a nie doświadczeniem. Stefano był tym oczarowany, bo to pierwszy taki przypadek go spotkał na ringu - szczera rozmowa o volpinach.
Sędzia chętnie rozmawiała o budowie naszych psów, tłumaczyła, dlaczego ten jej się bardziej podoba, niż, np., konkurent. Nie jest pobłażliwa.
Po klubówce to prawdziwe wytchnienie - móc zejśc z ringu bez wrażenia, że straciło się czas na przyjazd. Tu pani sędzia była oceniająca, ale jednocześnie po partnersku traktowała hodowce, jak kogos, kto wie, po co przyjeżdża na wystawę i dlaczego hoduje daną rasę. Jeśli można przynawac jakieś gwiazdki sędziom, to ja bym wnioskowała.:razz:

Posted

Pokoik :) fajnego masz tego ciapka :)

Smocze Pole - gratuluje - choc to bylo oczywiste ze Atka z palcem w nosie zrobi championat.

co do do sędziny mam swoje zdanie :) Bylam sedziowana w Zakopanem i jej wybory wówczas byly (nazwijmy to ) "osobliwe" choc nie powinnam narzekać bo moja sucz dostala i I lok i zloto i doskonała i zachwyt nad nia był przez sedzine wyrazony :)
Ale nie satysfakcjonowalo mnie to bo chyba nie o takie "czucie rasy" mi chodzilo.

Posted

smoczepole napisał(a):
Uff! ATKA zakończyła czempionat! Została też zwycięzcą rasy, na grupie nic nie zdobyła. Aslanek sie lekko skompromitował: na ringu nie było stolika, więc trzymalismy swe psy na rekach, aby sędzia mogła obejrzec zgryz. No i Aslan ubzdurał sobie, że musi mnie bronić. Warczał, szczerzył zeby i gulgotał: odejdź od mojej pani. W efekcie ocenę ma ładną, ale bez cwc - własnie za to grubiańskie zachowanie.
Marianka nie dojechała, niestety. Za to Sesto Senso z delcantico robił furorę! Wystąpił w szczeniaczkach, dotarł do finału BISa, ale wybrano oczywiście najwieksze osobniki :). Sesto jest fantastyczny! Był najcześciej fotografowanym psem na wystawie! Ma piekny włos, główkę, jest króciutki. W prywatnej rozmowie kilku sędziów uznało, że jest to piesek z ogromna przyszłością. Stefano był dumny. Senso ma cudny charakter, jest przyjazny, patrzy w oczy, zaczepia do zabawy. naprawdę rośnie nam cudo!!!
A sama organizacja - trochę smutne te warunki w Jjarosławiu: mało miejsca, jakoś tak ponuro.
Acha, wracając dostałam mandat za przekroczenie prędkości.
Witam Wszystkich po przerwie-niestety od piątku nie miałam połaczenia z internetem.:diabloti::angryy::mad:
Mariolciu -gratulacje dla Ciebie i Ateczki -z okazji ukończenia Championatu :loveu::multi::multi::multi:
Pozdrowienia dla Wszystkich:lol::lol::lol:

Posted

Mariolko, gratulacje dla ATKI za ukończenie czempionatu, my niestety nie dojechalismy z powodów rodzinnych i logistycznych, ale w Katowicach to już będziemy na 100%.
Pozdrawiamy wszystkich:loveu:

Posted

Dziękuję Wam kobietki za gratulacje. Bardzo się cieszę, że moja ukochana sunia jest już czempionką. Marianko, brakowało nam ciebie, wyglądaliśmy cię ze Stefano. No to teraz do zobaczenia na którejś z wystaw. Ja przez najbliższy czas będę jeździc tylko towarzysko, "ciagając" mojego małego gburka Aslanka. A niech nie my.śli sobie, że będzie lekko.:angryy:

Posted

[quote name='smoczepole']Dziękuję Wam kobietki za gratulacje. Bardzo się cieszę, że moja ukochana sunia jest już czempionką. Marianko, brakowało nam ciebie, wyglądaliśmy cię ze Stefano. No to teraz do zobaczenia na którejś z wystaw. Ja przez najbliższy czas będę jeździc tylko towarzysko, "ciagając" mojego małego gburka Aslanka. A niech nie my.śli sobie, że będzie lekko.:angryy:

Mariola

nie doceniasz aslana !!!!:angryy:

on nie jest małym gburkiem - to filozof - on najpierw mysli i potem robi :)
Kazda czynnosc poprzedzona jest szczególową analizą :) i jeśli on nie chce czegoś zrobic albo robi coś z bez werwy to w jego (słuszym) mniemaniu tak powinno być - i pewnie on sie Tobie dziwi ze Ty tego nie rozumiesz , bo to dlaniego jest takie oczywiste ;)

Jeszcze raz gratulacje dla Championów na Smoczym Polu

Posted

I ja dołączam swe gratulacje dla bliźniąt ze Smoczego Pola i ich pracowitej, wszędobylskiej Pani! (Wszędobylskiej w znaczeniu, że odwiedza odległe wystawy, na które innym jest za daleko).Odrobina ze splendoru uzyskanego championatu Atki spływa też na tatusia Improwizatora !

Posted

[quote name='filonek_bezogonek']Mariola

nie doceniasz aslana !!!!:angryy:

on nie jest małym gburkiem - to filozof - on najpierw mysli i potem robi :)
Kazda czynnosc poprzedzona jest szczególową analizą :) i jeśli on nie chce czegoś zrobic albo robi coś z bez werwy to w jego (słuszym) mniemaniu tak powinno być - i pewnie on sie Tobie dziwi ze Ty tego nie rozumiesz , bo to dlaniego jest takie oczywiste ;)

/quote]

Filonku, oczywiście zgadzam się z tym, że psy myślą, ale nie bardzo wierzę w to, że każda czynność jest poprzedzona szczegółową analizą - to ewidentna personifikacja.

Posted

[quote name='Neutralka']

Filonku, oczywiście zgadzam się z tym, że psy myślą, ale nie bardzo wierzę w to, że każda czynność jest poprzedzona szczegółową analizą - to ewidentna personifikacja.

oczywiście ze personifikacja - ależ czy nie jest tak że to psy upodobniaja sie do ludzi ...
a może to ludzie upodobniają sie do psów ??? :question::niewiem::hmmmm:

tak jak przypadki wskazane poniżej :) :eviltong:

ten pan nazywa się Paul Keevil i jeste "weteranem" jeżeli chodzi o organizowane w UK konkursy na podobienstwo psa i wlasciciela. Na ostatni z konkursow zaproszono go juz jako jurora aby nie blokowal innych uczesnikow :)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...