Princess_York Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 Nasz przydomek też już jakiś czas istnieje pod nazwą ROSA AURUM (fci) :) . Quote
Foxowa Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 Gratulacje! Mam takie pytanie, bo na stronie w komunikatach istnieje informacja: [quote]Ustalono również, że każdą zmianę przy przydomku hodowlanym (dopisanie współwłaściciela lub jego wykreślenie) Oddział pobierać będzie od właściciela i współwłaściciela przydomka opłatę tak jak za jego rejestrację, czyli 65 zł.[/quote] I tu jest informacja o dopisaniu lub wykreśleniu współwłaściciela. A o zmianie właściciela nie ma informacji i nie wiem czy też obowiązuje taka opłata. Bardzo proszę o odpowiedź, bo nie wiem czy jest sens na razie przydomek rejestrować. Quote
Vesper Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 [quote name='FredziaFredzia']Sirenita i Iter canis mi się podobają :)[/QUOTE] Cieszę się bardzo- mam nadzieję, że pomogłam- choć trochę. Będziesz teraz rejestrować? Gdybyś podawała te wymyślone przeze mnie, napisz, z czystej ciekawości chciałabym wiedzieć :D Powodzenia. A hodujesz samoyedy tylko? Quote
Vesper Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 [quote name='Princess_York']Nasz przydomek też już jakiś czas istnieje pod nazwą ROSA AURUM (fci) :) .[/QUOTE] Czyli "złota róża"- dobrze tłumaczę? Wymyślając przydomki łacińskie mam problem z końcówkami przymiotników, na szczęście moja ponad 80-cio letnia Babcia dobrze zna łacinę i co nieco pamięta (ś.p.Dziadek był nauczycielem i wykładowcą tego języka). Quote
Aysel Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 arielko - ja z łaciną się od roku męczę ;) Jak ktoś chce jakiś łaciński przydomek to chyba jestem w stanie pomóc przetłumaczyć ;) Quote
Vesper Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 Mój też jest łaciński ;) (Ostentator) ale miałam inne propozycje, ten nie był nr 1 ani nawet nr2,,, No trudno, jest taki jaki jest. Quote
Aysel Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Ależ Ostentator jest świetny! Taki dumny! Naprawdę fajny :) A jakie miałaś na pierwszych miejscach? Ja pierwszy wpisałam Apocatequil i tenże został przyjęty (najbardziej mi się podobał). Drugi to był Coeur de Lion, trzeci chyba Sakhmet a później Faolan. Jakoś tak ;) Quote
Daria_13 Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 The team with the green Jeep Mini Mafia Mu- dla jakiejś małej, zadziornej rasy ;p MILLION MARS, MONSTER MAUI, MONTI MELLA Miss Malibu może coś się spodoba :) Quote
Vesper Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 [quote name='Aysel']Ależ Ostentator jest świetny! Taki dumny! Naprawdę fajny :) A jakie miałaś na pierwszych miejscach? Ja pierwszy wpisałam Apocatequil i tenże został przyjęty (najbardziej mi się podobał). Drugi to był Coeur de Lion, trzeci chyba Sakhmet a później Faolan. Jakoś tak ;)[/QUOTE] Fajnie że Ci się podoba :) Ja miałam na 1-ym Anima Mundi, później: Ostentator, Superator, Rex Genesis, Amicus Optimus, i dwa inne- miałam kartkę z 7-mia propozycjami, a dawali już tylko 5. A ja sobie (jak zwykle po swojemu) wymyśliłam, że ten ulubiony, najlepszy- będzie jeden w środku, a drugi na końcu (Z Jolandu w ogóle nie wzięli pod uwagę, a Superator już jest- tak jak 1-szy, który też mi się podobał). A Sekhmet to nie jest przypadkie imię jakiejś bogini egipskiej? Wiem że mam je w swoim "spisie imion"- taki gotowiec, jak ktoś potrzebuje to mogę zawsze pomóc) ;)) No i był jeszcze chyba "Maga succinis"- anagram od Canis Magicus co oznaczało "pomocnicy czarownicy", a Canis Magicus- wiadomo- magiczny pies ;). Kiedyś miałam jazdę na jakieś taroty i inne tego typu rzeczy- wyleczyłam się z tego, ale coś mi chyba pozostało :D A co oznacza "Apocatequil"? W małym francuskim słowniku nie mam tego słowa, a chociaż moja siostra ma męża Francuza- ze mną rozmawia po angielsku :D Quote
Vesper Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 [quote name='Daria_13']The team with the green Jeep Mini Mafia Mu- dla jakiejś małej, zadziornej rasy ;p MILLION MARS, MONSTER MAUI, MONTI MELLA Miss Malibu może coś się spodoba :)[/QUOTE] Daria, nie chcę w żadnym wypadku Cię poprawiać, ale jeżeli chodziło Ci o "drużynę z zielonego jeepa" powinno być "from the green jeep". Teraz jest "Drużyna z zielonym jeepem"- może o to chodziło, nie wiem... Mnie się podoba Monti Mella :) ale mam już przydomek... Quote
Aysel Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 Tak, Sakhmet to egipska bogini ;) Apocatequil to aztecki bóg burzy :) Quote
Princess_York Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 [quote name='arielka186']Czyli "złota róża"- dobrze tłumaczę? Wymyślając przydomki łacińskie mam problem z końcówkami przymiotników, na szczęście moja ponad 80-cio letnia Babcia dobrze zna łacinę i co nieco pamięta (ś.p.Dziadek był nauczycielem i wykładowcą tego języka).[/QUOTE] Tak dobrze tłumaczysz ;) . Koleżanki pomysł ,chciałam coś orginalnego . Nazwa miała zawierać słowo [I]PRO[/I] ,no ale padło na[I] Rosa Aurum [/I] . Dałam 5 propozycji i na pierwszym miejscu była właśnie złota róża :) . Quote
Vesper Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 [quote name='Aysel']Tak, Sakhmet to egipska bogini ;) Apocatequil to aztecki bóg burzy :)[/QUOTE] W takim razie bardzo fajna nazwa! Próbowałam rozszyfrować, co oznacza nazwa Twojej hodowli i nie mogłam... :) Quote
FredziaFredzia Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 [quote name='arielka186']Cieszę się bardzo- mam nadzieję, że pomogłam- choć trochę. Będziesz teraz rejestrować? Gdybyś podawała te wymyślone przeze mnie, napisz, z czystej ciekawości chciałabym wiedzieć :D Powodzenia. A hodujesz samoyedy tylko?[/QUOTE] Chcę zarejestrować nazwę hodowli, na zaś, gdybym kiedyś kupiła sukę (niekoniecznie samoyeda) i chciała ją pokryć - i nie załatwiała wszystkiego na szybko ;) Quote
Marchewkowy Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 Już wymyśliłam przydomek, ale potrzebowałabym pomocy kogoś kto zna francuski :( Bo nie wiem czy ma być d'. du czy de... a nie chce mieć przydomka z błędem. Będę bardzo wdzięczna za kontakt PW jak ktoś mógłby mi pomóc :) Quote
Korenia Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 [quote name='Marchewkowy']Już wymyśliłam przydomek, ale potrzebowałabym pomocy kogoś kto zna francuski :( Bo nie wiem czy ma być d'. du czy de... a nie chce mieć przydomka z błędem. Będę bardzo wdzięczna za kontakt PW jak ktoś mógłby mi pomóc :)[/QUOTE] Możesz mi wysła, siostra umie francuski :) Quote
Marchewkowy Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 Dziękuję ci bardzo :) masz pełną skrzynkę i nie mogę wysłać wiadomości :) Quote
Korenia Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 [quote name='Marchewkowy']Dziękuję ci bardzo :) masz pełną skrzynkę i nie mogę wysłać wiadomości :)[/QUOTE] Już zrobiłam czystkę ;) Quote
killerek Posted July 17, 2011 Posted July 17, 2011 a macie może jakieś pomysły dla hodowli Siberian Husky ;) ? tylko zagraniczne ;) Quote
NightQueen Posted July 17, 2011 Posted July 17, 2011 [quote name='killerek']a macie może jakieś pomysły dla hodowli Siberian Husky ;) ? tylko zagraniczne ;)[/QUOTE] Northern Spirit Syberian Wolf Race to Freedom Express Yourself [COLOR=#cc0000] [/COLOR][URL="http://www.google.pl/search?hl=pl&biw=1920&bih=841&sa=X&ei=nbciTurzKY-ZOpjLofEO&ved=0CCMQBSgA&q=express+yourself&spell=1"][B][/B][/URL] Quote
FredziaFredzia Posted July 17, 2011 Posted July 17, 2011 [quote name='Light of Shin-Ra'] Rain forrest Forrest of the wind Way of Walhalla Legend of Walhalla Forrest of the thunder Storm in my heart Ride the lightning (znane nie :lol:) Silent force Celtic spirit Spirit on the wind Wild child Shinning eyes Second chance Ivory tower Fey i the light Morning star Riverdance Second Nature Kasmodiah Kiss the future Beyond in invisible i polskie Straceni w Karpatach (ulubiona płytka) Duchy świetlistego lasu W krwawym blasku księżyca (jak ktoś wilkołaki lubi) Wilczy szaniec (pewno już jest ale co szkodzi sprawdzić) [/QUOTE] Od pierwszej strony jest masa wymyślanych przez dogomaniaków przydomków, podałam przykładowy post. Warto poszperać bo są perełki! :) Quote
Arielka Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Killerek a zakladasz hodowle? ja mam dwie nazwy URUKATARIS albo Celtyckie Duchy Quote
FredziaFredzia Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 Ja mogę podać kilka nad którymi się zastanawiałam, kiedy wypisywałam kartę do rejestracji: Konterfekt Akompaniament Moloko Satori Quote
DitaMolosy Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 ja też zaczynam się rozglądać za przydomkiem jeden juz mam na 100% zarezerwowany, jeszcze wymyślam inne, a tu widzę genialna twórczość!! może jeszcze takie sie spodobają el negro perro- czarny pies corazon del perro- psie serce Molosus Just Do It ;) Giantland From Wonderland From Dreamland Realm of Shades Little Sparkle Royal Gold Dignified Dog Imperial Majestic Star Quote
Eewa Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 Prośba o pomoc w wymyśleniu przydomka dla border collie, coś co odnosiłoby się do Celtów, albo coś z Luną, albo coś z charakterem tych pracusiów, inteligencją, najlepiej po angielsku, francusku lub celtycku. Z góry dziękuję, wolne + moje pomysły udostępnię jak tylko mi zarejestrują. Quote
Recommended Posts