Ulka18 Posted December 25, 2008 Posted December 25, 2008 Nie wiem czy z Konstancina :shake: A jest jakis na czarnej liscie? Boje sie, zeby chetni nie wsiedli w auto i nie przyjechali. Do panstwa z Gliwic napisalam, zeby kontaktowali sie z kierownikiem w sprawie adopcji i ze pies pracujacy jakim jest doberman nie nadaje sie do samotnego zostawania w domu po 10 godzin. Temat: doberman Od: "Profil1" <[email protected]> Data: N Grudnia 21 2008, 7:52 pm Był dzisiaj telefon od Pana z Warszawy w sprawie dobermana. Ma jutro dzwonić do mnie w sprawie adopcji. My do końca roku nie zdążymy z kastracją, ale jak gość będzie mądrze radził to mu go wydam. Quote
Klementynkaa Posted December 25, 2008 Posted December 25, 2008 Ulka18, pan z Konstancina jest jeszcze przed sprawdzeniem, nie jest spisany na straty ale też pisze o kilka psów równocześnie. daj znac jak i co! Quote
Ulka18 Posted December 27, 2008 Posted December 27, 2008 Rubi teraz Byron, który ma sie dobrze, rozwija sie wspaniale, ma niebywala sile, ktora zmienia kondycje jego Panciow na nowo. Byron geht es gut, als wir hier Schnee hatten, war er ganz kirre, da er seine Spuren nicht mehr so richtig finden konnte ;-). Ansonsten entwickelt er sich prächtig, er ist ein Kraftpaket und fordert unsere Kondition jeden Tag auf neue heraus :-). Quote
dzodzo Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 dostalam z allegro zapytanie o Zeusa "Witam! chciałabym się zapytać o Zeusa jak sie zachowuje w stosunku do innych psów i ludzi , czy jest agresywny???" w zasadzie to nie wiem czy pani oczekuje odpowiedzi czy jest agrsywny czy nie jest?:roll: Quote
Ulka18 Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 Do schroniska tez przyszlo to zapytanie, napisalam jak jest naprawde. Nic wiecej ta Pani nie chciala wiedziec. Panstwo z Katowic zrezygnowali z Zeusa, gdy napisalam, ze 10 godzin samotnosci i krotkie spacery to raczej nie dla dobermana. poza zeusem byliśmy zainteresowani tylko bejbi ale uświadomiono nas że sunia dewastuje mieszkanie wiec sie nie zdecydowalismy, z tego co pan pisze zeus tez tak ma wiec niestety musimy poszukac innego pieska... Quote
Klementynkaa Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 jasne :angryy: a do mnie sobowtór pisał :angryy: o KOPIEGO :angryy: durne, parszywe babsko, niech sobie pluszowego pieska kupi bo na nic innego nie zasługuje. Quote
Ulka18 Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 Poprosilam kierownika o sprawdzenie, moze mi sie jutro tez uda sprawdzic o ile zdaze. Quote
dzodzo Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 dałoby radę sprawdzić czy Zeus ma bliznę na przedniej łapie przy poduszce i czy reaguje na imię DOR?????? Quote
Ulka18 Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 Zeus nie bardzo reaguje na imie DOR. On sie caly czas cieszy, gdy ktos do niego podejdzie, wierci doopinka. Nie ma blizny przy poduszce, ma zgrubienie pod prawym kolankiem. A teraz wiadomosc dnia :multi::multi::multi: Esterka sie doczekala :multi: To bardzo fajniasta sunia, mialam okazje z nia pogadac przez kraty w sobote, super ma mordke z takimi zębiszonkami juz starszymi. Temat: Estera Od: Dobermann-Nothilfe Data: Pn Stycznia 5 2009, 10:04 am Do: mielec@bezdomne Bitte Estera fertig machen, sie kann im März mitkommen :-) Aber bitte mal neue Photos machen Quote
dzodzo Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 ok, dzieki za sprawdzenie..w takim razie to niecelny strzal z powodu Esterki wielkie hurrraaaa:multi: Quote
Reno2001 Posted January 5, 2009 Author Posted January 5, 2009 No to wieeelkie UFFF w kierunku Estery. Teraz, kiedy skończy się jej allegro już go nie odnowię :multi: :eviltong:. Quote
Ulka18 Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Adoptowane zostaly : mala suczka Uleńka oraz doberman Zeus. [SIZE=2]Adopcja Zeusa nie była z nami konsultowana. Prosilam o jego przytrzymanie do czasu sprawdzenia domu. Od: "Profil1" Data: Cz Stycznia 8 2009, 2:23 pm Do: Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt w Mielcu Zeusa nie da się przytrzymać. Facet jest z Warszawy. Dzisiaj jechał do Wrocławia i zrobił koło żeby zahaczyć o Mielec. Wczoraj poszła do adopcji mała sunia z wyb.19 Reno, moze zmien tytul watku, ze Dimitris mix dobek szuka domu. Quote
Reno2001 Posted January 8, 2009 Author Posted January 8, 2009 No trudno, nie możemy miec nad wszystkim kontroli. Pozostaje nam wierzyc w dobre intencje nowego opiekuna Zeusa. Cieszę się, że Uleńka znalazła dom. Quote
dzodzo Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Zeusa zaadoptowal Łukasz, troche marudzil i wybieral ale jak widac w koncu sie zdecydowal.Trochę o nim wiemy, mam nadzieje ze Zeus nie będzie dymil;)bo zamieszkał z siostra tego goscia i babcią ok 75 letnia w Konstancinie jeszcze kwiestia kotow, bo wybieral dlugo miedzy innymi dlatego ze ma koty i bal sie dobkowej reakcji mnie martwi ze jednak go nie wykastrowano a wizyty nie było przed adopcją ale wyślemy moze kogos na poadopcyjna jak sie uda, czy moje pieniadze mozna w takiej sytuacji dołozyć do jakiejs pilnej sterylki? Quote
Ulka18 Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Wlasnie mialam zaproponowac przeksiegowanie wplaty na jakas sterylke lub na Esterke/Dimitrisa. Esterka jedzie do Niemiec w marcu. A sterylki ida jedna za druga, doktor sie rozpedzil, dzieki Bogu. Niestety nie dajemy rade wszystkiego przypilnowac, a kierownik ma problemy z zaloga :shake: nic sami z siebie nie zrobia, wszystko on musi nadzorowac. Bardzo sie ciesze, ze macie kontakt z Lukaszem i ze wiadomo co to za gosc. Ulga straszna i kamien z serca. Quote
Reno2001 Posted January 8, 2009 Author Posted January 8, 2009 dzodzo napisał(a):Zeusa zaadoptowal Łukasz, troche marudzil i wybieral ale jak widac w koncu sie zdecydowal.Trochę o nim wiemy, mam nadzieje ze Zeus nie będzie dymil;)bo zamieszkał z siostra tego goscia i babcią ok 75 letnia w Konstancinie jeszcze kwiestia kotow, bo wybieral dlugo miedzy innymi dlatego ze ma koty i bal sie dobkowej reakcji mnie martwi ze jednak go nie wykastrowano, czy mohe pieniadze mozna w takiej sytuacji dołozyć do jakiejs pilnej sterylki? Uff, dobrze Asiu, że wiesz cokolwiek o tej adopcji. Tez ubolewamy nad niewykastrowaniem psa, ale niestety, zadnej z nas nie ma na miejscu i nie idzie tego dopilnowac :roll:. Bardzo jesteśmy Ci wdzięczne, ze pieniądze moga przejśc na sterylkę :calus:. Te jakos idą, na całe szczęście. Quote
dzodzo Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 na jaką sterylkę to już same zdecydujecie:) ja sercem jestem z dobermanami ale jak pojdą na inną suczkę to tez dobrze;) a pan Łukasz od Zeusa juz sie zameldowal i nawet zaprosil do siebie, Zeus chyba zostanie Zeusem,jest wykąpany,wymiziany, ogolnie dośc posluszny mimo brakow w wychowaniu a kot spotkanie przezyl mimo ze pogoniony na drzewko takze optymistycznie!!!! Quote
Ulka18 Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 A teraz to dopiero niespodzianka :crazyeye: jednak kierownik nie wie wszystkiego :cool3: a robota odbywa sie po cichu i bez rozglosu :razz: Od: "Profil1" Data: Pt Stycznia 9 2009, 7:34 am Do: Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt w Mielcu Pani Agnieszko Zeus pojechał bez jajek. Okazało się, że Zeus był wykastrowany, on nie miał jajek. Quote
dzodzo Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 a to ci numer:-ohihi w wolnej chwili wstawie foteczki od Łukasza z domku juz;) Quote
dzodzo Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 Zeus po kąpieli:) w nowym domku:) bidulek odsypia stres poschroniskowy Quote
Ulka18 Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 Fajny ten Zeus, wyglada kapitalnie. Kierownik widac go troche podpasl :cool3: Takiego psa to fajnie kąpac, rach-ciach i po krzyku....a moje dwie panny wykąpac to jest wysilek. :evil_lol: Niech sobie Zeusek odespi te kilka tygodni schroniska, teraz jest juz bezpieczny. Dzodzo, pozdrow prosze p. Lukasza od nas i podziekuj za Zeuska. Quote
Reno2001 Posted January 9, 2009 Author Posted January 9, 2009 Alez mnie ucieszyła ta jajeczna informacja :evil_lol::evil_lol:. No i oczywiście fotki. Rewelacja!!! Quote
dzodzo Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 właściwy pies na własciwym miejscu, Zeus ma wypasik mieszkanko;) jak widać jest jeszcze nie do konca pewny siebie ale na to trzeba czasu, pamietam jak przywiozlam z Mielca Bejkę na pierwszych zdjeciach miala taki sam dziki wzrok... Quote
Recommended Posts