Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

zgodnie z obietnicą zajrzałam, oblookałam. Już był taki psiak na dogo. To jest wada rozwojowa. Na pewnym etapie rozwoju embrionalnego nastąpił błąd i nie wykształciła się prawidłowa dłoń, nadgarstek, przedramię, tylko paluchy się rozdzieliły, jest to rodzaj mutacji. Jest wiele czynników, które mogą doprowadzić do tego: błąd w replikacji DNA, jakiś czynnik uszkadzający zewnętrzny np promieniowanie, leki czasami. W każdym razie to go nie boli. Z powodu niekompletności łapinki nie może jej używać normalnie ale nie jst to jego wielkim problemem, bo nigdy jej nie używał. Tylko wtedy rodzi się kwestia, jeśli ludzie nie umieją go zaakceptować, wtedy trzeba łapinkę mu amputować, bo takie psy są często bardziej akceptowane ale nie jest to w żadnym razie konieczne, wystarczy, żeby o nią dbać, przycinać regularnie pazurki i tyle. Taka łapka powoduje, że Morisek jest bardziej niezwykły od innych:lol: Wracaj maluchu na pierwsza stronkę!!!!

Posted

rybon36 napisał(a):
W każdym razie to go nie boli. Z powodu niekompletności łapinki nie może jej używać normalnie ale nie jst to jego wielkim problemem, bo nigdy jej nie używał. Tylko wtedy rodzi się kwestia, jeśli ludzie nie umieją go zaakceptować, wtedy trzeba łapinkę mu amputować, bo takie psy są często bardziej akceptowane ale nie jest to w żadnym razie konieczne, wystarczy, żeby o nią dbać, przycinać regularnie pazurki i tyle. Taka łapka powoduje, że Morisek jest bardziej niezwykły od innych:lol: Wracaj maluchu na pierwsza stronkę!!!!

Więc jeśli on tej łapki w ogóle nie używa i nie obciera jej o ziemię, to nie ma problemu?
Dla mnie on jest jeszcze bardziej słodziachny z tą przytuloną łapką, nie rozumiem jak można takiego cuda nie chcieć! Skoro operacja nie wróży odzyskania sprawności, a amputować nie trzeba, to uważam że maluszek powinien pozostać taki jak jest.

Posted

Psina powinna pozostać w taki jaki jest. Jemu nie przeskaza łapka to czemu wtrącać się. Jest piękny, rozkoszny z niezwykłym pyszczkiem. Na pewno znajdzie domek.

Posted

Ja też mam pieska z niesprawną przednią łapką, niedawno wzięty ze schroniska(uszkodzony nerw) i Vigo świetnie sobie radzi z bezwładną łapką. Skacze, hasa jakby miał sprawne wszystkie 4 łapki. Mimo swej niesprawności jest bardzo wesołym i radosnym psiakiem i mam nadzieję że tą śliczną KRUSZYNKĘ z wyjatkową łapką szybko ktoś przygarnie.
MALUSZKU ZYCZĘ CI KOCHANY BYS SZYBKO ZNALAZŁ DOMEK!!!
:loveu: