baffi2 Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 Mam prośbę... wklejcie mi na tym wątku bannerek Moriska bo mam problem ze skopiowaniem z waszych podpisów...;) Quote
neverend Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 [quote name='baffi2']Mam prośbę... wklejcie mi na tym wątku bannerek Moriska bo mam problem ze skopiowaniem z waszych podpisów...;) Quote
Edi100 Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 Dobranoc Morisku, niech nowy tydzień przyniesie dobre rozwiązania! Quote
luka1 Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 Szyszka, nie zła ta psinka? co? A widziałaś filmik? Quote
Edi100 Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 Och Morisku, nie było ciotki i nie zajrzała do Ciebie.:( Już się poprawiam! Quote
rybon36 Posted October 16, 2007 Posted October 16, 2007 zgodnie z obietnicą zajrzałam, oblookałam. Już był taki psiak na dogo. To jest wada rozwojowa. Na pewnym etapie rozwoju embrionalnego nastąpił błąd i nie wykształciła się prawidłowa dłoń, nadgarstek, przedramię, tylko paluchy się rozdzieliły, jest to rodzaj mutacji. Jest wiele czynników, które mogą doprowadzić do tego: błąd w replikacji DNA, jakiś czynnik uszkadzający zewnętrzny np promieniowanie, leki czasami. W każdym razie to go nie boli. Z powodu niekompletności łapinki nie może jej używać normalnie ale nie jst to jego wielkim problemem, bo nigdy jej nie używał. Tylko wtedy rodzi się kwestia, jeśli ludzie nie umieją go zaakceptować, wtedy trzeba łapinkę mu amputować, bo takie psy są często bardziej akceptowane ale nie jest to w żadnym razie konieczne, wystarczy, żeby o nią dbać, przycinać regularnie pazurki i tyle. Taka łapka powoduje, że Morisek jest bardziej niezwykły od innych:lol: Wracaj maluchu na pierwsza stronkę!!!! Quote
baffi2 Posted October 16, 2007 Posted October 16, 2007 do góry maluszku, obyś znalazł domek... A czy rozważaliście DT?? Quote
Arlene Posted October 17, 2007 Posted October 17, 2007 Biedactwo. Jest taki śliczny! Oby znalazł się domek... Quote
AśkaK Posted October 17, 2007 Posted October 17, 2007 rybon36 napisał(a):W każdym razie to go nie boli. Z powodu niekompletności łapinki nie może jej używać normalnie ale nie jst to jego wielkim problemem, bo nigdy jej nie używał. Tylko wtedy rodzi się kwestia, jeśli ludzie nie umieją go zaakceptować, wtedy trzeba łapinkę mu amputować, bo takie psy są często bardziej akceptowane ale nie jest to w żadnym razie konieczne, wystarczy, żeby o nią dbać, przycinać regularnie pazurki i tyle. Taka łapka powoduje, że Morisek jest bardziej niezwykły od innych:lol: Wracaj maluchu na pierwsza stronkę!!!! Więc jeśli on tej łapki w ogóle nie używa i nie obciera jej o ziemię, to nie ma problemu? Dla mnie on jest jeszcze bardziej słodziachny z tą przytuloną łapką, nie rozumiem jak można takiego cuda nie chcieć! Skoro operacja nie wróży odzyskania sprawności, a amputować nie trzeba, to uważam że maluszek powinien pozostać taki jak jest. Quote
luka1 Posted October 17, 2007 Posted October 17, 2007 Psina powinna pozostać w taki jaki jest. Jemu nie przeskaza łapka to czemu wtrącać się. Jest piękny, rozkoszny z niezwykłym pyszczkiem. Na pewno znajdzie domek. Quote
agabudyn Posted October 17, 2007 Posted October 17, 2007 Ja też mam pieska z niesprawną przednią łapką, niedawno wzięty ze schroniska(uszkodzony nerw) i Vigo świetnie sobie radzi z bezwładną łapką. Skacze, hasa jakby miał sprawne wszystkie 4 łapki. Mimo swej niesprawności jest bardzo wesołym i radosnym psiakiem i mam nadzieję że tą śliczną KRUSZYNKĘ z wyjatkową łapką szybko ktoś przygarnie. MALUSZKU ZYCZĘ CI KOCHANY BYS SZYBKO ZNALAZŁ DOMEK!!! :loveu: Quote
Paulina_mickey Posted October 17, 2007 Posted October 17, 2007 Morisku kochany obyś szybko znalazł kochający domek:loveu: Quote
Edi100 Posted October 17, 2007 Posted October 17, 2007 Morise nigdzie chyba nie jest ogłoszony:( Może jakiś chętny DT?:loveu: Quote
luka1 Posted October 17, 2007 Posted October 17, 2007 Jeszcze żaden szczeniak tak mnie nie zauroczył. Quote
Edi100 Posted October 17, 2007 Posted October 17, 2007 Jest taki słodki. Może jednak znajdzie się Ktoś chętny by dać mu DT?:cool3::loveu: Quote
rybon36 Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 napisz to w tytule, szybciej się znajdzie, podnoszę, bo pilne Quote
Alpina Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 I do góry słodziaku. Piękny szczeniaczek! Quote
Edi100 Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 rybon36 napisał(a):napisz to w tytule, szybciej się znajdzie, podnoszę, bo pilne Rybon, dziękuję że zajrzałaś i za konsultację:) Quote
AśkaK Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 Czy maluszek był już szczepiony na wirusówki? Quote
Recommended Posts