BajkaB Posted December 4, 2007 Posted December 4, 2007 Agnieszka napisała już prawie wszystko.Operacja da małemu możłiwosc w miarę normalnego stawiania łapki i zapobiegnie dalszemu jej obcieraniu i kaleczeniu.Wiem,że dr.Gierek zrobi wszystko co się da,aby Morisek jak najlepiej funkcjonował.W przypadku Łapki,konieczne były 3 zabiegi.W przypadku Moriska dr.Gierek na razie sugeruje,iż mógłby to być 1 zabieg i potem rehabilitacja.Poza tym Morisek ,jego zdaniem jest grzeczniejszy i chętny do współpracy.Łapka tylko na początku była grzeczna,potem to też był mały,czarny potwór:angryy:Kochany nad życie,ale żywioł. Mamy zdjęcie rtg,na skanerze nie udało się idealnie go pokazać,ale widoczne są cechy zniekształcenia. Postaram sie jeszcze poprawić skan zdjęcia. Tak jak obiecałam,postaram sie zapewnić maluchowi wszystko co będę mogła.Na razie Brajluś podzielił się z małym funduszami.Mały musi być jeszcze szczepiony,więc gdyby ktoś zechciał go wspomóc byłoby cudownie. Dr.Gierek wystawi fakturę dopiero całościową.Dzisiejsza wizyta ,zdjęcie rtg i tabletki na odrobaczenie to 60zł.Agnieszka ma wpisaną w książeczce kwotę. Morisek to cudowny,kochany maluch.jest w dobrych rękach i mam nadzieje,zę trafi na tak wspaniały i kochający domek docelowy jak Łapka. Quote
Witokret Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 Psiak miał niesamowite szczęście, że trafił na Was :loveu: Teraz już będzie tylko lepiej :lol: Z całej siły trzymamy kciuki za malucha :thumbs: Quote
taxelina Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 A ile w sumie bedzie kosztowac operacja? Quote
BajkaB Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 Kosztu operacji ,rehabilitacji i leczenia nie znamy dokładnie.Mogę jednak przypuszczać,ze bedzie mniej wiecej taki jak u Łapki. Jeśłi ktoś ma czas i chęć zachęcam do przestudiowania topiku: http://www.wielun.fora.pl/aktualnosci,2/malutka-lapka-z-wyrokiem-dozywocia-odmienmy-to-wspolnie,473.htm Wtedy dużo więcej bedzie Wam wiadomo. Quote
taxelina Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 Not Found The requested URL /aktualnosci,2/malutka-lapka-z-wyrokiem-dozywocia-odmienmy-to-wspolnie,473.htm was not found on this server. Quote
taxelina Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 http://www.wielun.fora.pl/aktualnosci,2/malutka-lapka-z-wyrokiem-dozywocia-odmienmy-to-wspolnie,473.html Quote
AguśSosnowiec Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 No nareszcie mogę napisać parę słów.. Ale widzę że tu na moriskowym wątku od popołudnia ciszaaaa... jak makiem zasiał:mad::mad::mad: A Morisek dziś znowu cały dzień nic tylko wariował:evil_lol:, a teraz zmęczony śpi.:lol: Bawili się dzis we trójkę- Morisek,Zuzia i Mysza(dla niewtajemniczonych- moja 6-miesięczna kotka;)), śmiechu mieliśmy duzo patrząc na to co wyprawiają. Niestety nie mam juz czasu ani siły pisać coś więcej:oops:.. Wybaczcie:sad: Szersza relacja + fotki napewno jutro bedą:cool3: Jestem padnięta tym dniem, choróbsko mnie chyba łapie znowu:shake: Morisek przesyła wszystkim piękny uśmiech i wieeeele merdań ogonkiem hehehe:loveu: I prosi, żebyście pomogli zebrać pieniążki na jego operację... Dobranoc kochani! Quote
bea_m Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 Ja jutro cosik wpłacę. Nie można całymi kosztami obarczać jednej osoby. Ps. Wpłace na konto p. Edyty bo mam alergię na A.... ;) Quote
halbina Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 Kochany Święty Mikołaju! W tym roku nie proszę Cię o nic dla siebie, tylko o dom dla mojego przyjaciela. On teraz nie ma domu ani kochających go bliskich, a bardzo tego pragnie! Mój przyjaciel także prosi, ale nie może napisać do Ciebie, bo nigdy nie nauczył się pisać. To nie znaczy jednak, że jest gorszy albo głupi. On potrafi bezgranicznie kochać i gotów jest oddać życie za swój dom i swoich bliskich. Jest wierny i lojalny aż po kres swego życia. Mój przyjaciel pies… Proszę Cię, spraw, by każdy na świecie dostał to, czego najbardziej potrzebuje! PS: I proszę o udaną operację łapki mojego przyjaciela, wtedy to już na pewno ludzie go pokochają... Quote
egradska Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 Aguś, czemu nie śpisz w środku nocy:crazyeye: czyżbyś nie mogła się już doczekać na Mikołaja?:x-mas: Quote
Aga_Mazury Posted December 6, 2007 Author Posted December 6, 2007 Dzień Dobry Morisku ...:loveu: Quote
BajkaB Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 Jesuuuu:crazyeye:Dziewczyny,czy Wy nie wiecie co to noc?Co jedna to lepsza..:shake: Podejrzewam,że Agnieszka nie spała,bo pewnie Morisek z kompanią uznał,że pora na zabawę...:loveu: Dzisiaj czekam na Agnieszkę,bo dla malucha mam kolejną porcyjke żarełka. Quote
AguśSosnowiec Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 Tak jak napisała BajkaB- Morisek właśnie środek nocy uważa za najlepszą porę do zabawy:diabloti:, na dodatek koty w nocy NIE MAJĄ PRAWA SIĘ NAWET PORUSZYĆ, bo Morisek od razu daje znać że go to drażni i drze sie w niebogłosy (co z tego że jest 3 czy 4 nad ranem:mad:). Dziś od swojej kochanej Cioci Edytki Morisek dostał przecudne prezenciki Mikołajkowe (zresztą nie tylko Morisek:loveu:), dlatego DZIĘKUJEMY Z CAŁEGO SERCA, CAŁE STADKO MERDA WESOŁO OGONKAMI I PRZESYŁA MIZIASTE CAŁUSKI DLA PRZEKOCHANEJ BajkiB!!!!!!:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Jak mój luby wróci to porobimy nowe fotki i powstawiamy, żebyscie mogli znowu popatrzec na ta śliczną buzię moriskową:lol::lol::lol: Quote
AguśSosnowiec Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 Mam chwilkę więc wklejam obiecane fotki:) Niestety dzis Morisek wiercił się niemożliwie i raczej nie był chetny do pozowania:diabloti: A oto "Szalona Trójka"- czyli Zuzia, Morisek i kotka Mysza:evil_lol: A oto Mysza w całej swej okazałości:loveu: (niestety trochę rozmazane, ale to dlatego że nie mamy aparatu i wszystkie zdjęcia sa robione telefonem tz) Właśnie w tej chwili znowu zabawom nie ma końca, Morisek zaczepia Myszę a potem szybko ucieka do swojego łózeczka i się "chowa" przed nią, na zasadzie "To nie ja cię zaczepiałem, mnie tu w ogóle nie ma" :diabloti: A tak w ogóle co tu taka cisza cały dzień??????? Ledwo kilka osób napisało cosik, a reszta cichutko tak..:mad::mad::mad::mad::mad: Quote
egradska Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 och, Aguś, Aguś, rozumiem Cię doskonale:lol: Na początku roku mieliśmy na przechowaniu dwa schroniskowe szczeniaczki, które pełnię mocy zabawowej okazywały w środku nocy:evil_lol: Inna sprawa, że myśleliśmy, że to przez nas, bo zazwyczaj siedzimy po nocach, wtedy tłumaczenia jakoś same się robią:evil_lol: Quote
halbina Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 Całe stadko piękne! i na dodatek zabawowe... :multi: Quote
marola Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 Może coś przeoczyłam, jeśli tak to wybaczcie pytanko, ale jak długo Morisek może zostać na tymczasiku? P.S. On jest słodki :loveu: Quote
BajkaB Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 To ja odpowiem za Agnieszkę:Morisek zostanie tak długo jak trzebaczyli do czasu znalezienia domu docelowego. Agnieszko jak Cię odwiedze to z aparatem,bo wszyscy muszą koniecznie zobaczyć wyraźniejsze fotki Twojego stadka. Powiem Wam,ze widzę jednak dodatkowo pozytywne strony posiadania stadka w zróżnicownym wieku.U mnie szczeniole na tymczasie od razu były wychowywane przez starsze psy.Mowy nie było o nocnych zabawach.W nocy się spało,rankiem i w dzień rozrabiało.I to też wtedy,kiedy starszyzna zaakceptowała.No chyba,ze znalazło się samodzielne zajecie w postaci np.ściągania mojej bielizny z suszarki i defilowania po domu z majtkami i biustonoszami..:angryy:Ciekawe czy u mnie Moris też by rozrabiał w nocy?:diabloti:Wątpię.:loveu: Quote
Gemini666 Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 U mnie Ramzes co chwila porywa coś z kosza na bieliznę i paraduje po domu :) Nawet pod prysznic wchodzi :evil_lol: Quote
Peter Beny Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 No nie , Moriska nikt nie odwiedza :mad::mad::mad: No i gdzie to wsparcie finansowe :shake::shake: Wujek chociaż zagląda :loveu::loveu::loveu: Quote
bunia Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 Ja też tylko mogę zaglądać i podglądać:roll: Quote
halbina Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 ja mogę najwyżej zaglądać... kasy ni mom... :shake: :roll: :oops: Quote
BajkaB Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 Aguś,a gdzie wieści,gdzie fotki?:mad:Czyżby goście wczoraj ukradli Moriska?:evil_lol: Quote
Recommended Posts