Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 419
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Słuchajcie nie wiem , bo nie dałam rady przez spowolnienia na dogo przebrnąc przez cały wątek czy Luna miała odnawiane allegro. Wiem, ąe pierwsza aukcja została zakończona
Wobec tego postanowiłam ją wystawić. Jesli jest wystawiona to proszę o info, wtedy wycofam swoją aukcję.

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=257455890

Tekst do ogłoszeń LUNY

LUNA – Łódź
Był piękny wrześniowy dzień kiedy Luna została przywiązana do jednego z łódzkich ogrodzeń . Mijały długie godziny, ale nikt po nią nie przychodził. Głodna i spragniona sunia popiskiwaniem zaczynała wykazywać swój niepokój. Właściciela jednak nie było w pobliżu. W końcu ktoś się zainteresował porzuconą dalmatynką i przekazał w odpowiednie ręce. Zaczęły się poszukiwania . Dawanie ogłoszeń, nie przynosiło efektów .Nikt się nie zgłosił po tzw podrzutka.
Wkrótce okazało się co mogło być przyczyną pozbycia się tej ślicznej suni. Luna od początku dużo piła i sikała. Nie nadążała za swoja potrzebą wychodzić na zewnątrz. Prawdopodobnie brudziła w domu. Badania potwierdziły wstępne rozpoznanie- ropomacicze.

Żeby ratować jej życie trzeba było poddać Lunę zabiegowi usunięcia narządów rodnych. Dziś sunia jest zdrowa i pełna życia. To wspaniały i kochany psiak. Dalmatynka jest mądrą i czułą psinką garnąca się do człowieka. Toleruje psy w swoim otoczeniu, choć na początku podchodzi do nich nieufnie, a skłonna byłabym powiedzieć, że się ich boi. Po przełamaniu pierwszych lodów szybko się z nimi zaprzyjaźnia.. Może przebywać także w towarzystwie kotów.
Ta wyjątkowo piękna 4 letnia sunia czeka na nowy kochający dom. Jest tak jak wspomniałam wcześniej wysterylizowana i zachipowana.
Luna jest 4 letnią sunią, zaszczepiona i zachipowaną. Przebywa na terenie Łodzi
Chętnych do adopcji suni prosimy o kontakt telefoniczny
Tel. 504 267 964
Decydując się na psa pamiętajmy, że zwierze nie jest rzeczą. To istoty, które tak samo jak my czują ból i cierpienie. Adoptując psa zyskujemy prawdziwego, wiernego przyjaciela, który nigdy nie zdradzi i nie zawiedzie. Odpłacajmy im tym samym.

Posted

szajbus piękny tekst :loveu:
Prawie się popłakałam :-(
ciapuś i szajbus jak zwykle niezastąpione
Bardzo dziękuję za banerek i piękny tekst do ogłoszenia:Rose:

Luna dzisiaj zamiast jak skowronek rano do pracy z pańcią lecieć,przekręca się właśnie na drugi bok i tylko nos spod kołdry wystaje :eviltong:
Chyba L4 sobie wzięła albo dzień wolny z urlopu.
Ucałowałam nosek i poszłam sama na chleb zarabiać :cool3:

Posted

pamiętacie "moich" ludzi z Warszawy? spotkanie przełożyliśmy na piątek. dzisiaj zadzwonił do mnie facet, mówi, że on jest bardziej skłonny ku Centowi, żona ku Waszej Lunie, a oboje się zastanawiają nad Barrym... w piątek pokażę im AFN-owską umowę adopcyjną, czy jeżeli okażą się fajni, mogę podać im numer telefonu z pierwszego posta? czy będzie możliwy transport Luny do Warszawy, jeżeli żona ostatecznie przekona męża?

Posted

Jak będzie dzwonił facet, z Warszawy, w sprawie Luny, i powoła się Annę Bykowską (to ja), to znaczy, że domek już sprawdzony i podchodzić bez obaw - bo telefon podam dopiero, jak ludzie okażą się fajni :) jutro lub pojutrze (facet nie wie, czy mu coś w pracy nie wypadnie, więc zobaczymy) spotkam się z nimi i przedstawię AFN-owską umowę adopcyjną oraz dam telefony kontaktowe. jeżeli wybiorą Lunę, bądź zechcą dowiedzieć się o niej więcej - będą dzwonić.

Posted

Rozmawiałam na gg z bea m. Zobowiązuję się dowieźć sunie w poniedziałek wieczorem.
Będę musiała być w kontakcie tel. z osobą od której ją będę odbierać, ponieważ nie mogę teraz zaproponować konkretnej godziny. Będę na badaniach i nie wiem jak długo to będzie trwało...

Także sunia prawdopodobnie dojedzie (oczywiście jak domek przejdzie przez wizytę) bardzo późnym wieczorem.

Posted

W razie potrzeby polączeń telefonicznych Bunia jak nie operuje i nie ratuje żucia zwierzakom odbiera tel pod nr 501-267-964 . Cioteczki dziękuję za wspólpracę.