teqquila Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 Moze zalozyc dla niego nowy watek ?/ i w tytule dac ze na juz potzrebny DT ?? Tylko kurka wszsystko zapchane !! Quote
agata-air Posted October 16, 2007 Posted October 16, 2007 a jak ludzie kasowo?? moze oni płaciliby za hotelik?? Wiem wiem marzenia ale może;/ Quote
bea_m Posted October 16, 2007 Author Posted October 16, 2007 To jest nie możliwe. Żeby psiak bardzo w typie rasy nie miał wzięcia. I to w dodatku po pełnym serwisie :( Quote
szajbus Posted October 16, 2007 Posted October 16, 2007 Słuchajcie nie wiem , bo nie dałam rady przez spowolnienia na dogo przebrnąc przez cały wątek czy Luna miała odnawiane allegro. Wiem, ąe pierwsza aukcja została zakończona Wobec tego postanowiłam ją wystawić. Jesli jest wystawiona to proszę o info, wtedy wycofam swoją aukcję. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=257455890 Tekst do ogłoszeń LUNY LUNA – Łódź Był piękny wrześniowy dzień kiedy Luna została przywiązana do jednego z łódzkich ogrodzeń . Mijały długie godziny, ale nikt po nią nie przychodził. Głodna i spragniona sunia popiskiwaniem zaczynała wykazywać swój niepokój. Właściciela jednak nie było w pobliżu. W końcu ktoś się zainteresował porzuconą dalmatynką i przekazał w odpowiednie ręce. Zaczęły się poszukiwania . Dawanie ogłoszeń, nie przynosiło efektów .Nikt się nie zgłosił po tzw podrzutka. Wkrótce okazało się co mogło być przyczyną pozbycia się tej ślicznej suni. Luna od początku dużo piła i sikała. Nie nadążała za swoja potrzebą wychodzić na zewnątrz. Prawdopodobnie brudziła w domu. Badania potwierdziły wstępne rozpoznanie- ropomacicze. Żeby ratować jej życie trzeba było poddać Lunę zabiegowi usunięcia narządów rodnych. Dziś sunia jest zdrowa i pełna życia. To wspaniały i kochany psiak. Dalmatynka jest mądrą i czułą psinką garnąca się do człowieka. Toleruje psy w swoim otoczeniu, choć na początku podchodzi do nich nieufnie, a skłonna byłabym powiedzieć, że się ich boi. Po przełamaniu pierwszych lodów szybko się z nimi zaprzyjaźnia.. Może przebywać także w towarzystwie kotów. Ta wyjątkowo piękna 4 letnia sunia czeka na nowy kochający dom. Jest tak jak wspomniałam wcześniej wysterylizowana i zachipowana. Luna jest 4 letnią sunią, zaszczepiona i zachipowaną. Przebywa na terenie Łodzi Chętnych do adopcji suni prosimy o kontakt telefoniczny Tel. 504 267 964 Decydując się na psa pamiętajmy, że zwierze nie jest rzeczą. To istoty, które tak samo jak my czują ból i cierpienie. Adoptując psa zyskujemy prawdziwego, wiernego przyjaciela, który nigdy nie zdradzi i nie zawiedzie. Odpłacajmy im tym samym. Quote
bunia Posted October 17, 2007 Posted October 17, 2007 szajbus piękny tekst :loveu: Prawie się popłakałam :-( ciapuś i szajbus jak zwykle niezastąpione Bardzo dziękuję za banerek i piękny tekst do ogłoszenia:Rose: Luna dzisiaj zamiast jak skowronek rano do pracy z pańcią lecieć,przekręca się właśnie na drugi bok i tylko nos spod kołdry wystaje :eviltong: Chyba L4 sobie wzięła albo dzień wolny z urlopu. Ucałowałam nosek i poszłam sama na chleb zarabiać :cool3: Quote
bea_m Posted October 17, 2007 Author Posted October 17, 2007 Hmmm skąd ja to znam? Cmok w nosek spod kołdry. Super te dalmaśki są :) Quote
bea_m Posted October 17, 2007 Author Posted October 17, 2007 Jest już 18 dalmasków bez domków. Luna spadaj do domciu bo nam statystyki zawyżasz. Quote
znikam Posted October 17, 2007 Posted October 17, 2007 pamiętacie "moich" ludzi z Warszawy? spotkanie przełożyliśmy na piątek. dzisiaj zadzwonił do mnie facet, mówi, że on jest bardziej skłonny ku Centowi, żona ku Waszej Lunie, a oboje się zastanawiają nad Barrym... w piątek pokażę im AFN-owską umowę adopcyjną, czy jeżeli okażą się fajni, mogę podać im numer telefonu z pierwszego posta? czy będzie możliwy transport Luny do Warszawy, jeżeli żona ostatecznie przekona męża? Quote
bea_m Posted October 18, 2007 Author Posted October 18, 2007 Znikam nr po to jest podany żeby podać go dalej. Z Łodzi do Wawy nie jst daleko. Pewnie ciotki coś wymyślą. Quote
szajbus Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 Oby się zdecydowali. To taka śliczna sunia Quote
znikam Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 Jak będzie dzwonił facet, z Warszawy, w sprawie Luny, i powoła się Annę Bykowską (to ja), to znaczy, że domek już sprawdzony i podchodzić bez obaw - bo telefon podam dopiero, jak ludzie okażą się fajni :) jutro lub pojutrze (facet nie wie, czy mu coś w pracy nie wypadnie, więc zobaczymy) spotkam się z nimi i przedstawię AFN-owską umowę adopcyjną oraz dam telefony kontaktowe. jeżeli wybiorą Lunę, bądź zechcą dowiedzieć się o niej więcej - będą dzwonić. Quote
Gonitwa Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 Oby ona też się dała do domu zagonić- statystyki polepszy;) Quote
bea_m Posted October 18, 2007 Author Posted October 18, 2007 Poszukiwani dogomaniacy z Wałbrzycha i okolic. Trzeba sprawdzić domek przed adopcją. Quote
Gonitwa Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 Rita&Diana- polecam- zaklikajcie na pw lub 10586561 to jej gg Quote
agata-air Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 Luna do domu!!! ja już nie mam siły, znacie kogos kto był chciał psiaka, może być do ogrodu?? :-( http://www.dogomania.pl/forum/showth...01#post8010001 Quote
RITA & DIANA Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 dostałam wiadomość na gg, sprawdze ten dom dla Luny w sobote i wszystko Wam opisze , obiecuje rzetelne podejscie do sprawy, GONITWA!!!!!!!!! dzieki za zaufanie Quote
pusia2405 Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 Rozmawiałam na gg z bea m. Zobowiązuję się dowieźć sunie w poniedziałek wieczorem. Będę musiała być w kontakcie tel. z osobą od której ją będę odbierać, ponieważ nie mogę teraz zaproponować konkretnej godziny. Będę na badaniach i nie wiem jak długo to będzie trwało... Także sunia prawdopodobnie dojedzie (oczywiście jak domek przejdzie przez wizytę) bardzo późnym wieczorem. Quote
Gonitwa Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 Super! Oby domek okazał się godzien naszej łaciatej... Quote
bea_m Posted October 18, 2007 Author Posted October 18, 2007 W razie potrzeby polączeń telefonicznych Bunia jak nie operuje i nie ratuje żucia zwierzakom odbiera tel pod nr 501-267-964 . Cioteczki dziękuję za wspólpracę. Quote
Recommended Posts