Jump to content
Dogomania

Zagłodzony pies, nie wychodzi od roku z mieszkania! Szukamy D. stałego! Brutus za TM.

Recommended Posts

• Replies 522
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 4 weeks later...
Posted

Dziekuję!!!

Szczerze mówiąc nie piszę bo mam niezbyt dobre wieści... :shake: Brutusek ma padaczkę, niestety w ostatnim czasie nasiliły się ataki, może przez pogodę? Brutus ma atak najczęściej wieczorem, dośc krótki, ale ostatnio zsiusiał się podczas napadu :-(
Wygląda na to, że będzie trzeba wprowadzić leki- w najbliższym czasie Bru będzie potrzebował dokładnych badań i wtedy zdecydujemy z wetem jaki leczenie zastosować...

Posted

Matko :crazyeye:powiedz mi jeszcze do kiedy Bru moze byc u twojej cioci?? Plisss:oops: jest taki sliczny popytam podzwonie moze ktos sie na niego skusi:cool3:.aha i powiedz mi jeszce jaki on jest duzy(szczegolnie mnie wzrost interesuje);)Moze cos sie da zalatwic problem z padaczka jak ktos 1 raz ma psa bedzie mu trudno :-(i tu problem jest

Posted

Tyle ile będzie trzeba ;) Myslę, że gdyby znaleźli sie sponsorzy skonni do wpłacania w sunie no powiedzmy 100 zł/msc. to mógłby i na zawsze. ;) Na razie dzieki Pokerkowi :loveu: mamy 20 zł miesięcznie, ale to niestety nie pokrywa kosztów utrzymania chłopaka....

• 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

Bo mam net dopiero od trzech dni i nadrabiam zaległości ;)

Brutusek ostatnio ma sie coraz lepiej. wypiękniał, wreszcie ostatecznie wyleczyliśmy swędząca skórę. Fuferko właśnie wymienia na zimowe- więc wszędzie kudli jak guuupi, bo szubę to ma iście niedźwiedzią :evil_lol: Poza tym rozbestwia sie coraz lepiej- już nie dla niego podłogi, o nie- Bru rozkłada zadek na fotelu, albo na kanapie- tylko w nocy (przynajmniej na razie) nie pcha się do łózka ale śpi w swoim koszyczku...
Co jeszcze? Może to, że nareszcie Bru sie "wyluzował"- juz sam domaga sie pieszczot (i potrafi mi naburkać, jak sie nie przywitam z nim po przyjściu :evil_lol: - normalnie gada pod nosem :evil_lol:). Biega coraz lepiej, widać, że mu słuzy ciepłe spanie i preparaty na stawy. Naśladując KrA bawi się piłeczką i wesoło podskakuje.....

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

Gruby, jak to gruby- panoszy się po chacie cioci, moje psy goni, jak przyjdą ze mną (ostatnio oberwało sie Gabie), kotów pilnuje, coby grzeczne były... Trochę dokuczają mu tylne łapki (Bru ma coś nie tak z miednicą, lub kręgosłupem, albo tym i tym- stary, zaniedbany uraz... i chore stawy), więc drepcze po jednym schodku. ale na podwórzu to daje czadu, wesoło podskakując podczas galopu, co przy jego posturze strasznie śmiesznie wygląda ;)

Siedzi już u cioci rok. I ani widu, ani słychu domku....

Posted

[quote name='ulvhedinn']No to sie pokazujemy:

[IMG]http://img56.imageshack.us/img56/9955/agf00065yo3.jpg[/IMG][/quote]

rozumiem, że Brutus to ta mordka na pierwszym planie? :lol:

Ciocia jest ZE ZŁOTA :loveu: Gorące pozdrowienia dla Niej

Posted

tak, to wlasnie ta kudlata ciemna plamka na pierwszym planie.

ulv mowi, ze pokochali sie z ciocia. to wlasnie dla niego pojda rzeczy za ta niebotyczna kase z ksiazki (kinga).
wiec walczcie dziewczynki ladnie i wytrwale :eviltong:

• 1 month later...
Posted

Brutusek i reszta ferajny dopstali dziś od cioci Poker piękne mięsne kości, których jest tyle, że wystarczy dla wszystkich, więc będą miały dodatkową przekaskę do mamlania w Wigilię :cool3: