Neigh Posted November 17, 2007 Author Posted November 17, 2007 A dobrze:-). Zaczął szczekać. W ciągu dnia jest w kojcu, nocuje w łączniku. Pani Teresa martwi się, że może być to dla niego za duża różnica temperatur... Poza tym biega jak oszlały i udaje ze ma z 5 lat mniej:-). No i apetyt mu baaaaaaardzo dopisuje. O niego sie zdecydowanie nie muszę martwić. Co mnie niezmiernie cieszy.. Eva wpłata 30 zł - wielkie dzięki:-). Pójdzie na: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=99731 Bo finansowo mnie to powyższe mocno przerosło..... Quote
quasimodo Posted November 17, 2007 Posted November 17, 2007 Tak się cieszymy z "drugiego" życia Truścika :multi: Żeby tylko zdrówko dopisywało... Czy dalej potrzebny DS, czy ułożyly sie jakoś relacje między pieskami? Quote
Neigh Posted November 17, 2007 Author Posted November 17, 2007 To jest tak: nikt go stamtąd nie wyrzuci........ale gdyby się znalazł inny dom.......to p. Teresa zabrałaby kolejną potrzebującą bidę......."na oku" ma ślepego krecika. A dopóki jest Dziadek.....no to jest Dziadek. Z drugiej strony takie "przerzucanie" go też bez sensu....... Quote
Neigh Posted November 19, 2007 Author Posted November 19, 2007 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=99731 Powyżej link do wątku .........wprawdzie kota, ale czy ja wybieram, co mi na drodzie ( dosłownie !) staje. Wygrałyśmy z panleukopemią ( kto zna, ten zrozumie co to znaczy). Kosztowało mnie to 610 zł.....i to jeszcze nie koniec. Bardzo Was wszystkich proszę o pomoc. Wynalazłam jakieś rzeczy na bazarki, ale nie umiem ani nie mam czasu ich robić......Wszystko jak na razie wskazuje na to, że Święta w moim domu w tym roku odwołane... Quote
Miki Posted November 20, 2007 Posted November 20, 2007 Słuchajcie, zwracam się do członków "Koła Przyjaciół Trusta", którego również mam przyjemność i zaszczyt być członkiem.:evil_lol: Koło Przyjaciół Trusta przeznaczyło w pewnym momencie 200 zł dla Beja. Bej jak wiadomo jest w dobrych , jedziemy z nim jutro na badania na SGGW. Na jego "koncie" są pieniądze na leczenie itp. Zwracam się do Was z prośbą o zgodę na przekazanie tych 200 zł Neigh na leczenie kotki Kawy, na które ta dobra kobieta dużo, bardzo dużo pieniędzy wydała. Ponieważ i Trust i Bej i szczeniaki z Nieporętu i Tola i kotka Kawa to wszystko jej "dzieci" trzeba je wszystkie traktować jako całość i dać Neigh moralne prawo do decydowania na którą biedę przeznaczy pieniądze. Dogo działa w tej chwili bardzo słabo :shake: i jest to właściwie jedyna możliwość, aby jakoś to dalej funkcjonowało. Bardzo proszę o pozytywne :evil_lol: opinie w tej sprawie. Quote
Mośka Posted November 20, 2007 Posted November 20, 2007 Ja się przychylam do wniosku ;) Trzeba łatać dziury na bieżąco.. Quote
Eva Posted November 20, 2007 Posted November 20, 2007 Jasne, że tak. Przy ostatniej swojej wpłacie napisałam Neigh, że ma przeznaczyć na największą " biedę", która aktualnie potrzebuje pomocy. Quote
Neigh Posted November 20, 2007 Author Posted November 20, 2007 No tak.......owszem 700 zł to dla mnie zabójcza kwota. No doliczając Tolkę i takie tam.......w tym miesiący wydałam ponad tys zł na różne bidy. Faktem jest przydałoby mi się te 200 zł jak nigdy. Z drugiej strony......no jak ja tak mogę wejść tam na wątek i napisać: te 200 zł co ja dałam na Beja, to teraz zabieram, bo mi potrzebne....... Kurcze.......no jakoś tak nie teges.:oops: Quote
quasimodo Posted November 20, 2007 Posted November 20, 2007 Neigh napisał(a):No tak.......owszem 700 zł to dla mnie zabójcza kwota. No doliczając Tolkę i takie tam.......w tym miesiący wydałam ponad tys zł na różne bidy. Faktem jest przydałoby mi się te 200 zł jak nigdy. Z drugiej strony......no jak ja tak mogę wejść tam na wątek i napisać: te 200 zł co ja dałam na Beja, to teraz zabieram, bo mi potrzebne....... Kurcze.......no jakoś tak nie teges.:oops: No wiesz co?????? To chyba oczywiste, ze Ci sa teraz potrzebne na inne biedy. Bej to na pewno zrozumie... Quote
Neigh Posted November 20, 2007 Author Posted November 20, 2007 Zrobię tak: Jutro o 10 mamy badania na SGGW. Zobaczę ile będzie rachunek itp. Może powiedzą, ze jednak operacja.......i to co on ma nazbierane to jest nic...... Poczekam do jutro z decyzją. Cholera jasna, że zawsze sie wszystko o pieniądze rozbija:angryy: Powinnam poszukać sponsora.......no jeszcze jakby był przystojny;-)i brunet absolutnie i niezmiennie:-) Quote
Eva Posted November 20, 2007 Posted November 20, 2007 Neigh napisał(a): Cholera jasna, że zawsze sie wszystko o pieniądze rozbija:angryy: Powinnam poszukać sponsora.......no jeszcze jakby był przystojny;-)i brunet absolutnie i niezmiennie:-) Neigh w pełni się zgadzam :evil_lol: Quote
Eva Posted November 20, 2007 Posted November 20, 2007 aaaaaaa no i oczywiście ,co zapomniałaś dodać, musi lubić duuuuuże ilości zwierzaków w domu, na tapczanie i w innych tego typu miejscach. Musi polubić sierść na spodniach, od czasu do czasu kłaczek koci na talerzu i takie tam drobiazgi..... Quote
Hakita Posted November 20, 2007 Posted November 20, 2007 Jak się znajdzie taki ideał, to koniecznie trzeba sklonować...:cool3: Neigh, przelewik pewnie jutrem dotrze. ;) Quote
Neigh Posted November 20, 2007 Author Posted November 20, 2007 Dzięki Hakit:-) Bo dla nas to się powinno specjalny model faceta wyhodować:-). Taki co się nie dziwi jak się go zrywa o 2 w nocy i krzyczy wstawaj, wstawaj.......Mysza wlazła za kanapę i wyjść nie może!!! * * tekst autentyczny. Mysza to były tymczas - kot jakby ktoś miał wątpliwości. Quote
Mośka Posted November 21, 2007 Posted November 21, 2007 :lol::lol::lol: Cierpliwe te nasze chłopy :lol: Quote
Neigh Posted November 21, 2007 Author Posted November 21, 2007 Dostałam Paczuszkę od MIkołaja Malagos:-). Jutro Wam opowiem, dziś lecę na ryj. Quote
gusia0106 Posted November 22, 2007 Posted November 22, 2007 Neigh, jak już będziesz opowiadać to wyślij mi proszę na priv numer konta... Śledzę wątek Trusta od początku...Jest strasznie podobny do mojego Varia. Do tego stopnia, że jak zobaczyłąm jedno z jego zdjęć to nie wiedziałam czt to Vario czy Trust :cool3: I jeśli grono przyjaciół Trusta nie jest zamknięte........:oops::oops: Quote
Mośka Posted November 22, 2007 Posted November 22, 2007 gusia0106 napisał(a): I jeśli grono przyjaciół Trusta nie jest zamknięte........:oops::oops: Ależ, zapraszamy :cool3: Quote
Neigh Posted November 22, 2007 Author Posted November 22, 2007 No coś Ty? Przyjaciele Trusta - to miejsce otwarte dla wszystkich tych, którzy są głęboko przekonani o tym, że niemożliwe jest możliwe. I że warto próbować - nawet gdyby wyglądało to na kompletne szaleństwo. No bo w sumie po co szukać domu dla psa, który umiera. Gdy tyle młodych, pięknych i ślicznych a bezdomnych wokoł A Trust się uparł i nie umrze:megagrin:, bo on jest starej daty hihihi.l ma zasady. Ostatnio np. barykaduje p. Teresę i nie daje jej wyjść. Pani jest od zabawiania i głaskania a nie od chodzienia do pracy. I tak trzymać:-).. Tak a'propos p. Teresy. To jest anioł w ludzkiej skórze, wiecie? No i połknęła bakcyla hihih. Znalazła 3 szczeniaki, a wyadoptowała 4. Jak była nadprodukcja chętnych to pojechała do schronu po brakującego. Moja szkoła:-). 4 psy raz wyadoptowałam na jedno ogłoszenie z dobrym zdjęciem;-). Nooo to mój rekord był. O pomyśle p. Teresy napiszę poźniej i to duuużo. Lecę zarabiać;-) Quote
gusia0106 Posted November 22, 2007 Posted November 22, 2007 :multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi: To tylko na numer konta czekam:cool3: Quote
Neigh Posted November 23, 2007 Author Posted November 23, 2007 A ja sie chciałam na razie pochwalić ( o p. Teresie poźniej, bo muszę się za pracę wziąć) ze dostałam od Malagos paczkę Mikołajową. I tak ogrooomne witaminy - dla Toli, trzeba dziecko dowitaminizować No i robale nam już nie straszne.........na 100 kg zwierza mamy tabletek. Niech no sie tylko jakiś robal pojawi:mad: Quote
Asiaczek Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 Neigh - ja dzisiaj nadałam obiecaną paczuszkę dla Ciebie. Co mogłam, to tam do srodeczka wsadziłam. Przeznacz ją na tego zwierzaka, który najbardziej bedzie potrzebował pomocy i wsparcia.:lol: Pzdr. Quote
Recommended Posts