schroniskoJozefow Posted October 5, 2007 Posted October 5, 2007 no to swiatelko w tunelu dla trusta.... 3mam kciuki Quote
Eva Posted October 5, 2007 Posted October 5, 2007 Jeśli wszystko gotowe to kiedy realizacja??? Prosiłam o nr. konta !!! Quote
lookata Posted October 5, 2007 Posted October 5, 2007 Mam nadzieję, że wszystko sie powiedzie, obiecuje dorzucić jakąś kwotę po 8 października, wtedy będę miała pewne środki. Quote
Neigh Posted October 5, 2007 Author Posted October 5, 2007 Jestem.......przepraszam, o 21.30 weszłam z pracy. Mam pogibane godziny, lecę na twarz. Wpłaty: Moska - 30 zł Eva, zaraz Ci wyślę numer konta. Dziewczyny, wielkie Wam dzięki za wszystko, gonię ( dosłownie ) resztą sił. Moja osobista sunia ma babeszjozę.........ale jest lepiej, tyle ze ledwo zipię. Także wybaczcie, ton taki komunikacyjno - oschły. Trust chyba na początek będzie musiał do szpitala........wiem, że dziś cały dzień z budy dziś nie wyszedł. Z nim naprawdę jest kiepsko......Słabiutki taki. Muszę jutro parę tel wykonać, bo mimo, że Chrupek ma zniżki na Śreniawitów i to najbliżej mnie........( Śreniawitów to lecznica ), to ja bym go wolała na Ursynów - jakoś tak bardziej im ufam. Ale a. kto go tam odwiedzi? b. czy jest miejsce c. daleko, cholera, daleko Jutro obdzwonię różne źródła ciotkowe - ma się te znajomości:-) hihih i zobaczymy. Ufff. A teraz udaję się na wątek bernardynki - planować polowanie. Quote
lookata Posted October 5, 2007 Posted October 5, 2007 to gdzie Trust będzie? Tam gdzie proponowała Neris, tam gdzie Chrupek czy tam gdzie Neigh? Czy wy mówicie o tych samych miejscach?... ja się nie orientuje w Warszawie, ani w jej okolicach.. proszę wyjaśnijcie mi ;-) Quote
Neigh Posted October 5, 2007 Author Posted October 5, 2007 Obiecuję wszystko wyłożyć łopatologicznie.........no fakt nie każdy wie, że rzucam nazwami lecznic. Jak się ustali maszrutę.....to się wszystko dokładnie wyłoży. Na razie to ja szybciej myślę niż piszę. A piszę ( słowo honoru) bardzo szybko i bezwzrokowo ( się pochwaliła). Tak naprawdę, to gdzie, kiedy i jak.....będzie zależało od jego stanu. Będzie dobrze.........myślę, że w poniedziałek godzina W. Quote
Neigh Posted October 5, 2007 Author Posted October 5, 2007 Ja nie widzę problemu.......... Gdybym wygrała w totka, biorę wszystkie wolne miejsca:cool3: Quote
lookata Posted October 5, 2007 Posted October 5, 2007 :niedowia: dobra kobitki... rozumiem, że w poniedziałek nastąpi akcja odławiania Trusta, potem weterynarz, a potem hotelik, a potem może DT.... Mówisz Neigh "łopatologicznie" mi wytłumaczysz, tak więc czy dobrze zrozumiałam? swoją drogą też piszę szybko i bez wzrokowo :P ;-) :p Quote
Neigh Posted October 6, 2007 Author Posted October 6, 2007 A sprawdzę:-). Myślałam, że to przysłowek - beznadziejnie, bezradnie, bezdusznie itp.. Całe życie sie człowiek uczu:-) I baaardzo dobrze. Się tez podobno sypia w nocy:-) I nie wstaje o 6 rano. Leeecę i będę znowu poźnym wieczorem. Quote
GoniaP Posted October 6, 2007 Posted October 6, 2007 Neigh, a może zwrócić się o pomoc do fundacji działających na terenie Wawy. Przecież jest ich parę. Czytam i się wkurzam. Dobrze, że akcja jest ustalona, ale ja cały czas myślę o cierpieniu Trusta. Dla nas 2 dni to pestka, dla Niego to wieczność :-( A teraz jeszcze serwujesz info o onku z porażoną łapą, który również cierpi, i który również nie jest leczony. Co to jest to Jozefowo (Józefów)???????:angryy: Quote
lookata Posted October 6, 2007 Posted October 6, 2007 Dziewczyny macie już coś na poniedziałek zaplanowane? Powiedzcie jak to wszystko ma wyglądać, o której go zabieracie i jak go przewieziecie, macie czym? Na razie nie zmieniam w internecie ogłoszeń, chociaż żadna z was mi nie odpowiedziała, na pytanie czy mam to zrobić.. ;-) zobaczymy co powie wetka, jaka będzie diagnoza, jak się Trust będzie czuł i wtedy zaktualizujemy, wtedy też damy ogłoszenia do GW, myślę, że to kwestia kilku dni nim dowiemy się czegoś o Trust-cie. Quote
Puchatek Posted October 6, 2007 Posted October 6, 2007 [quote name='lookata']swoją drogą też piszę szybko i bez wzrokowo :P ;-) :p Wielki Słownik Języka Polskiego jest jednak innego zdania bezwzrokowo Quote
lookata Posted October 6, 2007 Posted October 6, 2007 ciekawe, a ja mam taką sprytną książeczkę (być może nie jest taka sprytna jak myślałam ;-) ) autor Irena Arctowa - Razem czy osobno i napisane jest: " Oddzielnie pisze się: przyimki bez, do, na, nad, od, po, pod, poza, przed, przez, przy, w, z, za, w połączeniu z rzeczownikami, przymiotnikami, przysłówkami i zaimkami, np.: bez kozery, bez liku, bez mała, bez wątpienia" wzrokowo.... jak? to chyba przysłówek, tak? Wiecie ja tam filologii polskiej nie studiuje, zawsze miałam problem z pisownią łączną i rozdzielną... Acha, jak piszę tutaj w okienku "szybka odpowiedź" słowo bezwrokowo to podkreśla mi je na czerwono.. ale wiadomo, to tylko maszyna i mądrzejsza od człowieka nie jest :D Mogę nie mieć racji z tą pisownią i być może słowo to piszę się razem. Ale to chyba nie jest istotne dla Trust'a, co? Quote
Neigh Posted October 6, 2007 Author Posted October 6, 2007 Dla Trusta nie jest to istotne. Przewieźć mamy czym - ja mam kombi. Spoko. Myślę, że do południa będzie już poza schroniskiem. Plany są w trakcie ustalania. Z życia wiem, że i tak w ostatecznym rozrachunku będzie inaczej. Jak się dzieje to zawsze wszystko na raz. Najdalej jutro położy mi się na wycieraczce jakas sunia i powije 14 szczeniąt...........np:-). Gosiu schronisko to Józefów k. Legionowa. Jest kolejny "przypadek" - niewykluczone, że też będzie miał wątek. Staram się tak wszystko obmyśleć, żeby lecząc Trusta wydobyć czas na jeszcze jednego.....albo dwa. ( bernardyn z padaczką - ma wątek). Wiem, że odpowiadam półsłowkami, chaotycznie. Wybaczcie.........taki czas. Miedzyczas:-) W miedzyczasie miałam babeszjozę, robiłam plany odłowu bernardynki, przywiozłam sobie stadko trzódki chlewnej na tymczas, obiecałam przetrzymać psa z Ostrowii aaaa i pracowałam chyba:-). Zajęło mi to dwa dni. Quote
Neigh Posted October 6, 2007 Author Posted October 6, 2007 Niczego lookata na razie chyba nie zmieniajmy........sorki, że nie powiedziałam wcześniej. Myślę, że za kilka dni będzie WRESZCIE wszystko jasne. Quote
Yona Posted October 6, 2007 Posted October 6, 2007 [quote name='Neigh']Niczego lookata na razie chyba nie zmieniajmy........sorki, że nie powiedziałam wcześniej. Myślę, że za kilka dni będzie WRESZCIE wszystko jasne. Poza tym dom ( ten za miesiąc) jest tymczasowy. Podpisałam się niemal własną krwią, że domu docelowego szukamy intensywnie dalej........ Neigh, Kochana?... A gdzieś Ty się podpisywała własną krwią?...:eek: Quote
Neigh Posted October 6, 2007 Author Posted October 6, 2007 NIe powiem.........:roll: Yona mówiłam Ci ostatnio, że Cię kocham? Bo jak nie to oficjalnie mówię:-) Quote
quasimodo Posted October 6, 2007 Posted October 6, 2007 No to teraz najważniejsze, żeby wet nie znalazł u niego czegoś paskudnego... Quote
Yona Posted October 6, 2007 Posted October 6, 2007 [quote name='Neigh']NIe powiem.........:roll: Yona mówiłam Ci ostatnio, że Cię kocham? Bo jak nie to oficjalnie mówię:-) Czuję w tym podstęp :cool1: Mów, czego chcesz :mad: Quote
Neigh Posted October 6, 2007 Author Posted October 6, 2007 Yona napisał(a):Czuję w tym podstęp :cool1: Mów, czego chcesz :mad: Masz na pw:-) Znasz mnie hihihihi. Nooo teraz to tylko trzymać kciuki za diagnozę u starszego pana. Ale jakaś taka pełna optymizmu jestem. No bo gorzej to już było, teraz to tylko lepiej i lepiej i lepiej. Absolutnie się nie zgadzam na inną wersję wydarzeń:-) Quote
Yona Posted October 6, 2007 Posted October 6, 2007 Neigh napisał(a):Masz na pw:-) Znasz mnie hihihihi. Nooo teraz to tylko trzymać kciuki za diagnozę u starszego pana. Ale jakaś taka pełna optymizmu jestem. No bo gorzej to już było, teraz to tylko lepiej i lepiej i lepiej. Absolutnie się nie zgadzam na inną wersję wydarzeń:-) A co to takiego to PW?... :) Ja nie mam żadnego PW :) Quote
Hakita Posted October 6, 2007 Posted October 6, 2007 To ja poproszę to PW :smile: z numerem konta ma się rozumieć. ;) Quote
Eva Posted October 6, 2007 Posted October 6, 2007 :loveu: Hakitko, Ty wszędzie starasz się pomóc. Jesteś taka Kochana:loveu:. Quote
Eva Posted October 6, 2007 Posted October 6, 2007 Piesku, wytrzymaj jeszcze trochę, proszę..... Staramy się Ci pomóc. Nie zostawimy Cie, biedaku samego..... Quote
Recommended Posts