Jump to content
Dogomania

Trust - pozostaje na zawsze w u p. Teresy:-) wiedziałam........

Recommended Posts

• Replies 704
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jestem.......przepraszam, o 21.30 weszłam z pracy. Mam pogibane godziny, lecę na twarz.

Wpłaty:
Moska - 30 zł

Eva, zaraz Ci wyślę numer konta.
Dziewczyny, wielkie Wam dzięki za wszystko, gonię ( dosłownie ) resztą sił. Moja osobista sunia ma babeszjozę.........ale jest lepiej, tyle ze ledwo zipię. Także wybaczcie, ton taki komunikacyjno - oschły.

Trust chyba na początek będzie musiał do szpitala........wiem, że dziś cały dzień z budy dziś nie wyszedł. Z nim naprawdę jest kiepsko......Słabiutki taki.
Muszę jutro parę tel wykonać, bo mimo, że Chrupek ma zniżki na Śreniawitów i to najbliżej mnie........( Śreniawitów to lecznica ), to ja bym go wolała na Ursynów - jakoś tak bardziej im ufam. Ale
a. kto go tam odwiedzi?
b. czy jest miejsce
c. daleko, cholera, daleko

Jutro obdzwonię różne źródła ciotkowe - ma się te znajomości:-) hihih i zobaczymy.

Ufff. A teraz udaję się na wątek bernardynki - planować polowanie.

Posted

to gdzie Trust będzie? Tam gdzie proponowała Neris, tam gdzie Chrupek czy tam gdzie Neigh? Czy wy mówicie o tych samych miejscach?... ja się nie orientuje w Warszawie, ani w jej okolicach.. proszę wyjaśnijcie mi ;-)

Posted

Obiecuję wszystko wyłożyć łopatologicznie.........no fakt nie każdy wie, że rzucam nazwami lecznic.

Jak się ustali maszrutę.....to się wszystko dokładnie wyłoży. Na razie to ja szybciej myślę niż piszę. A piszę ( słowo honoru) bardzo szybko i bezwzrokowo ( się pochwaliła).

Tak naprawdę, to gdzie, kiedy i jak.....będzie zależało od jego stanu.

Będzie dobrze.........myślę, że w poniedziałek godzina W.

Posted

:niedowia: dobra kobitki... rozumiem, że w poniedziałek nastąpi akcja odławiania Trusta, potem weterynarz, a potem hotelik, a potem może DT....

Mówisz Neigh "łopatologicznie" mi wytłumaczysz, tak więc czy dobrze zrozumiałam?

swoją drogą też piszę szybko i bez wzrokowo :P ;-) :p

Posted

A sprawdzę:-). Myślałam, że to przysłowek - beznadziejnie, bezradnie, bezdusznie itp.. Całe życie sie człowiek uczu:-) I baaardzo dobrze.
Się tez podobno sypia w nocy:-)
I nie wstaje o 6 rano.
Leeecę i będę znowu poźnym wieczorem.

Posted

Neigh, a może zwrócić się o pomoc do fundacji działających na terenie Wawy. Przecież jest ich parę. Czytam i się wkurzam.
Dobrze, że akcja jest ustalona, ale ja cały czas myślę o cierpieniu Trusta. Dla nas 2 dni to pestka, dla Niego to wieczność :-( A teraz jeszcze serwujesz info o onku z porażoną łapą, który również cierpi, i który również nie jest leczony. Co to jest to Jozefowo (Józefów)???????:angryy:

Posted

Dziewczyny macie już coś na poniedziałek zaplanowane? Powiedzcie jak to wszystko ma wyglądać, o której go zabieracie i jak go przewieziecie, macie czym?

Na razie nie zmieniam w internecie ogłoszeń, chociaż żadna z was mi nie odpowiedziała, na pytanie czy mam to zrobić.. ;-) zobaczymy co powie wetka, jaka będzie diagnoza, jak się Trust będzie czuł i wtedy zaktualizujemy, wtedy też damy ogłoszenia do GW, myślę, że to kwestia kilku dni nim dowiemy się czegoś o Trust-cie.

Posted

ciekawe, a ja mam taką sprytną książeczkę (być może nie jest taka sprytna jak myślałam ;-) ) autor Irena Arctowa - Razem czy osobno i napisane jest:

" Oddzielnie pisze się:
przyimki bez, do, na, nad, od, po, pod, poza, przed, przez, przy, w, z, za, w połączeniu z rzeczownikami, przymiotnikami, przysłówkami i zaimkami, np.:
bez kozery, bez liku, bez mała, bez wątpienia"

wzrokowo.... jak? to chyba przysłówek, tak?
Wiecie ja tam filologii polskiej nie studiuje, zawsze miałam problem z pisownią łączną i rozdzielną...

Acha, jak piszę tutaj w okienku "szybka odpowiedź" słowo bezwrokowo to podkreśla mi je na czerwono.. ale wiadomo, to tylko maszyna i mądrzejsza od człowieka nie jest :D

Mogę nie mieć racji z tą pisownią i być może słowo to piszę się razem.
Ale to chyba nie jest istotne dla Trust'a, co?

Posted

Dla Trusta nie jest to istotne.

Przewieźć mamy czym - ja mam kombi. Spoko. Myślę, że do południa będzie już poza schroniskiem.
Plany są w trakcie ustalania. Z życia wiem, że i tak w ostatecznym rozrachunku będzie inaczej. Jak się dzieje to zawsze wszystko na raz. Najdalej jutro położy mi się na wycieraczce jakas sunia i powije 14 szczeniąt...........np:-).

Gosiu schronisko to Józefów k. Legionowa. Jest kolejny "przypadek" - niewykluczone, że też będzie miał wątek.

Staram się tak wszystko obmyśleć, żeby lecząc Trusta wydobyć czas na jeszcze jednego.....albo dwa. ( bernardyn z padaczką - ma wątek).
Wiem, że odpowiadam półsłowkami, chaotycznie. Wybaczcie.........taki czas. Miedzyczas:-)

W miedzyczasie miałam babeszjozę, robiłam plany odłowu bernardynki, przywiozłam sobie stadko trzódki chlewnej na tymczas, obiecałam przetrzymać psa z Ostrowii aaaa i pracowałam chyba:-). Zajęło mi to dwa dni.

Posted

Niczego lookata na razie chyba nie zmieniajmy........sorki, że nie powiedziałam wcześniej. Myślę, że za kilka dni będzie WRESZCIE wszystko jasne.

Posted

[quote name='Neigh']Niczego lookata na razie chyba nie zmieniajmy........sorki, że nie powiedziałam wcześniej. Myślę, że za kilka dni będzie WRESZCIE wszystko jasne.
Poza tym dom ( ten za miesiąc) jest tymczasowy. Podpisałam się niemal własną krwią, że domu docelowego szukamy intensywnie dalej........

Neigh, Kochana?...
A gdzieś Ty się podpisywała własną krwią?...:eek:

Posted

[quote name='Neigh']NIe powiem.........:roll:

Yona mówiłam Ci ostatnio, że Cię kocham? Bo jak nie to oficjalnie mówię:-)

Czuję w tym podstęp :cool1:
Mów, czego chcesz :mad:

Posted

Yona napisał(a):
Czuję w tym podstęp :cool1:
Mów, czego chcesz :mad:

Masz na pw:-) Znasz mnie hihihihi.

Nooo teraz to tylko trzymać kciuki za diagnozę u starszego pana. Ale jakaś taka pełna optymizmu jestem. No bo gorzej to już było, teraz to tylko lepiej i lepiej i lepiej.
Absolutnie się nie zgadzam na inną wersję wydarzeń:-)

Posted

Neigh napisał(a):
Masz na pw:-) Znasz mnie hihihihi.

Nooo teraz to tylko trzymać kciuki za diagnozę u starszego pana. Ale jakaś taka pełna optymizmu jestem. No bo gorzej to już było, teraz to tylko lepiej i lepiej i lepiej.
Absolutnie się nie zgadzam na inną wersję wydarzeń:-)

A co to takiego to PW?... :)
Ja nie mam żadnego PW :)