papudraczek Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 GrubbaRybba napisał(a):Dzięki za pocieszenie. To miłe, że nie tylko ja mam takiego swira. :) Nie jesteście sami!! ja też zaliczam się do takiej grupy wariattów!!:lol: do tego dochodzi rano wcześniejsza o godzinę pobudka bo psiak musi się wyszaleć!!!:roll: Proszę wymiziać Andzię ode mnie i moich rodziców!! Quote
GrubbaRybba Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 papudraczek napisał(a): Proszę wymiziać Andzię ode mnie i moich rodziców!! Oczywiście, z przyjemnością. :D Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 GrubbaRybba napisał(a):Dzięki za pocieszenie. To miłe, że nie tylko ja mam takiego swira. :) oj,nie tylko Ty. Ja też po powrocie z pracy najpierw karmię świnie, potem siebie. Przed 6 rano też najpierw świnki, potem ptaki, na koniec ja i potem pies:eviltong: Dzisiaj znienacka spytałam koleżanki czy nie zna kogoś, kto mógłby przewieźć świnkę wietnamską z okolic Bielska pod Tarczyn ( wątek z DG, szukają transportu). Zdumiona koleżanka najpierw myślała że żartuję, a potem spytała: a nie mogą dać jej w łeb i wziąć nową? :roll: I weź tu tłumacz że to do ogrodu, do towarzystwa dla kastrowanego knurka i psów.. Andzior rzeczywiście ma szczęście. To śmieszne, ale wyrzucenie do kontenera przez jakiegoś pacana na motorze w sumie wyszło jej na dobre. Życie jest pełne niespodzianek. Wymiziać proszę:] Quote
GrubbaRybba Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 Witajcie Kochani... Mam do was prośbę... Andzior ząbkuje, ma gorączkę (39 C) i nie je. Czy to normalne? Nie je już trzeci dzień, tzn coś tam skubnie czasem, ale bardzo malutko. Wczoraj byłam z nią u weta, dostała tabletki przeciwbólowe i przeciwzapalne, wczoraj jej dałam, a ona poszła spać po tej tabletce. Przespała pod kocykiem ze 3 godziny, a potem jak wstała i tak nic nie zjadła. Poza tym jest osowiała i smutna. Co mam z nią zrobić? Czy są jakieś żele dla psów, którymi smaruje się dziąsła podczas ząbkowania (tak jak dzieciom)? Może to głupie, ale ja już od dwóch dni jestem w panice. Moja mama powtarza, że jeszcze nikt nie umarł od ząbkowania, ale ja jak patrzę na Andziorka, takiego smutnego, to serce mi sie kraje. Nie wiem, jak jej pomóc. Quote
ocelot Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 Agnieszka nie martw się. Co prawda mój pies łagodnie przechodził ząbkowanie (dzieci też;)), ale zdarzało mu sie nie jeść 2-3 dni. Ważne, żeby piła. Ewentualnie dawaj jej jakieś smakołyki z ręki co jakiś czas. Trzeba poczekać troszkę, aż tabletki zaczną działać. Trzymajcie się. Quote
GrubbaRybba Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 ocelot napisał(a):Agnieszka nie martw się. Co prawda mój pies łagodnie przechodził ząbkowanie (dzieci też;)), ale zdarzało mu sie nie jeść 2-3 dni. Ważne, żeby piła. Ewentualnie dawaj jej jakieś smakołyki z ręki co jakiś czas. Trzeba poczekać troszkę, aż tabletki zaczną działać. Trzymajcie się. Dzięki za wsparcie i dobre słowo :loveu:. Daję jej smakołyki, ale ona nawet szynką gardzi. Dziś zjadła troszkę jajka i wypiła trochę rosołku. Ona jest taka chudziutka i ma takie smutne oczka. Mam nadzieję, że ją szybko przestanie boleć i będzie OK. Quote
Wilejkaros Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 Dla ludzi jest zel Sachol. Do kupienia w aptece bez recepty. Może mógłby pomóc? Quote
papudraczek Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 ojej Andzior ząbkuje!! Słyszałam że niektóre psy naprawdę ciężko to przechodzą!!Nie doświadczyłam tego bo moje znajdki zjadały zawsze wszystko co sięruszało:lol: bez względu na ból!! Będzie dobrze!! nie ma się czym martwić!! trzeba chyba tylko to kontrolować i być w kontakcie z wetem. Quote
GrubbaRybba Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 Andziorek wczoraj wieczorem zjadła rosołek z ryżem i kurczakiem :multi: i nawet zabawkę przyniosła i chciała, aby jej rzucać. Chyba tabletki zaczęły działać. Quote
ocelot Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 A może kup jej jakieś uszko świńskie? Albo kosteczkę wapniową? One to uwielbiają, a i ząbeczki się tępią i na pewno mniej bolą przy takim smakołyku;) Quote
GrubbaRybba Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 Ona ma świńskie ucho i kosteczkę wapniową, poza tym ma chyba kilkadziesiąt zabawek, które notorycznie rozwleka po całym domu, ostatnio nawet nieświadomie spałam z rozmamlanym świńskim uchem. ;) Quote
ocelot Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 A to i u mnie bywa, że Maks do łóżka wnosi swoje różne trofea. (A ma już 3 lata) Quote
Marzena&Gusti Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 Cześć!Śliczna ta Twoja dziewczynka:) Quote
GrubbaRybba Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 Marzena&Gusti napisał(a):Cześć!Śliczna ta Twoja dziewczynka:) Och :oops: dziękuję! :lol: Quote
Elurin Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 Rybbo, czy nadal chodzisz z Andziunią na Pole Mokotowskie, mimo pogody? I czy Andzior bardzo się brudzi? Jestem ciekaw, jak to wygląda u pieska z taką sierścią. Mógłbym się zjawić na Polu w niedzielę z czarną :lol: Quote
GrubbaRybba Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 Elurin napisał(a):Rybbo, czy nadal chodzisz z Andziunią na Pole Mokotowskie, mimo pogody? I czy Andzior bardzo się brudzi? Jestem ciekaw, jak to wygląda u pieska z taką sierścią. Mógłbym się zjawić na Polu w niedzielę z czarną :lol: Witaj :) dawno Cię tu nie widziałam :mad: Ostatnio chodzę z Andziorem na Pola raz lub dwa razy w tygodniu. Pogoda mnie odstraszyła i już codziennie mi się nie chce. Andzior brudzi się niemiłosiernie. Ocieka błotkiem. Poza tym ona kładzie się brzuchem do góry przed każdym psem, więc nie tylko łapy ma brudne. :evil_lol: Możemy się umówić na niedzielę, ja na pewno będę (chyba, że będzie lodowato, będzie wiać i padać okrutnie), nie wiem jednak o której godzinie, ale to najwyżej się zdzwonimy. Quote
Elurin Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 No co mnie bijesz? ;) To wstępnie umówmy się na niedzielę. Ja będę z czarną, mam nadzieję, że już będzie mróz i psice nam się nie ubłocą. Masz teraz robotę z wycieraniem małej... Znam to, pierwsza Kama uwielbiała się tarzać, czasem nie patrzyła, gdzie. Quote
Marzena&Gusti Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 Moglibyśmy z Gustim dołączyć któregoś dnia na spacerek na pola?Akurat w niedzielę mam gości,ale może następna niedziela... Quote
Wilejkaros Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 Elurin, dlaczego nadal nie mogę Cię skojarzyć z SP 239? Mieszkamy od siebie 2 bloki, a i Kamy czarnej na zdjeciu nie kojarzę... Chyba że wzrok już nie ten... Quote
Elurin Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 No...Pierwsza Kama chodziła na spacery dookoła szkoły, druga chodzi na skwer między Złotą a Chmielną (ten na tyłach Żabki). Nie wiem, czemu nie kojarzysz Czarnych. W okolicy to jedyne takie suńki - pierwsza była a druga jest. Jak Cię to męczy, to możemy się spotkać. Akurat jestem "na chorobie", wychodzę jutro z psicami koło 12-tej. Jesli w dzień pracujesz/studiujesz, to w sobotę też koło 12-13-tej wyskoczę z suczydłami - na ten skwerek za Żabką. BTW, na portalu nasza-klasa.pl jest forum naszej szkoły i klas (na pewno mojej). Może Cię to zainteresuje. Quote
Wilejkaros Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 Skwer za Żabką zwany przez mój rocznik "placykiem" jest mi znany... Jeśli jutro o 12 będę w okolicy (bo "teoretcznie" pracuję), to może Was na spacerze zobaczę. Sunie charakterystyczne bardzo, to z moim wzrokiem marnie chyba. Przecież musiałam Kamę nie raz widzieć. Źle z moją pamięcią, oj źle... Quote
Elurin Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 Wilejkaros napisał(a):Skwer za Żabką zwzny przez mój rocznik placykiem Przez mój też :lol:. Tylko myśmy mówili "placyk" jeszcze na ten kawałek asfaltu z trzepakiem za pojedynczą kamienicą w podwórku. Często gęsto myliliśmy oba...:lol: To do zobaczenia. Quote
Wilejkaros Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 Tamten to był placyk mały chyba. Jeszcze było Zakole (przy kinie Delfin) i stara, dobra Kolejówa... Quote
Elurin Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 Zakola nie znam, my nic tak nie nazywalismy. Kolejówa...Kolejówa będzie zawsze :lol: Quote
Recommended Posts