Elurin Posted October 29, 2007 Posted October 29, 2007 Śliczny maluch! Rybbo, moglibyśmy się jeszcze spotkać na Polu, ale dopiero 10-11 listopada. Kama jest w lepszej formie - choć za duża na zabawę z Andziunią. Quote
GrubbaRybba Posted October 29, 2007 Posted October 29, 2007 Jasne :) Ja w każdy weekend staram się iść z małą do parku, aby się wybiegała. W najbliższy weekend mnie nie ma, bo jadę do rodzinki, ale w następny już jestem. Tak więc nie ma sprawy. :) Zobaczysz, jak mała rośnie i jak szybko biega. Zadziwia mnie jej prędkość. Ona potrafi biec równo z psem niewiele mniejszym od twojej Kamy. Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted November 4, 2007 Posted November 4, 2007 to chyba butelkę już przerosła? Quote
GrubbaRybba Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 Witajcie :) Kilka wiadomości z długiego weekendu... Otóż razem z Andziorem pojechałyśmy do moich rodziców na wieś. Tam Andzior szalał po podwórku, tradycyjnie obgryzał mojego staruszka Burgunda i drażnił koty, które regularnie traciły cierpliwość i Andzior dostawał po nosie. Byłyśmy też na długim spacerze nad rzeką. A zresztą wszystko zobaczycie na zdjęciach... Najpierw spacerek nad rzeką: Quote
GrubbaRybba Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 Po spacerku psiaki spały na moim łóżeczku... ... i na dywanie. Quote
GrubbaRybba Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 A potem było molestowanie kotów (tu Andzia oszczekiwała Bolka, który był wyraźnie niezadowolony): Tu Andzior wśród zabawek :) Quote
GrubbaRybba Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 No i jeszcze wczorajsze bieganie po podwórku, gra w piłkę i obgryzanie krzaków: Quote
Karena Posted November 5, 2007 Author Posted November 5, 2007 Jak Andzia wyrosła! Zdjęcie oko w oko z kotem bombowe! :lol: Quote
GrubbaRybba Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 Elurin, co z naszym weekendowym spotkaniem na polach? Czy jest nadal aktualne? A może ktoś jeszcze chce się w realu spotkać na Polach Mokotowskich? :razz: Quote
Elurin Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 Rybbo - nie wiem. Mam teraz problemy osobiste, nie mam pojęcia, co będę robił w sobotę. Na razie nie mogę, jeśli coś się zmieni, dam znać najpóźniej w piątek w dzień. Quote
Wilejkaros Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 Ale Andzia maleńka przy tym olbrzymie. Słodziak taki mały! Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted November 14, 2007 Posted November 14, 2007 jaka ona ładna:loveu: i długonoga jest:p Quote
GrubbaRybba Posted November 19, 2007 Posted November 19, 2007 Najwyższy czas opowiedzieć w kilku zdaniach o Andziorku. Dawno bowiem nic nie pisałam. Andziorek ma się wybornie. Ostatni tydzień, gdy byłam chora, Andzior korzystał w mojego zwolnienia i zalegał z rozkoszą ze mną w łóżku całymi dniami. Andzia waży już 4,5 kg i zrobiła się bardziej kudłata. Wygląda trochę jak pluszowa zabawka, a trochę jak pies Asterixa i Obelixa. Tak słodziak.:loveu: Jeśli chodzi o zachowanie, to energia ją rozsadza. Na spacerach tak się rozpędza, że jak się jej kończy smycz, to czasem aż robi fikołka. Nie da się jej jednak w żaden sposób uspokoić. Ona ciągle biega i wszędzie jest jej pełno. Jest poza tym bardzo mądra. Umie już siadać, leżeć, dawać łapę, na komendę chodzi na tylnych łapach (tzw. surykatkowanie) i zostaje (choć nie za długo). Poza tym robi najróżniejsze piruety, gdy tylko zobaczy nagrodę i kliker. Andzia uczy się w rekordowym tempie. Trzy powtórzenia komendy i już wie o co chodzi i pamięta. Niestety tak samo szybko uczy się złych rzeczy i wykorzystuje nasze słabości. i nieuwagę. Tak więc nie mamy już gałek w szafkach, kabla od telefonu, progu do łazienki i mamy zdecydowanie węższe nogi od kuchennych krzesełek. :evil_lol: No cóż, takie są przyjemności posiadania szczeniaka. To tak w skrócie o Andziorze. Quote
Karena Posted November 19, 2007 Author Posted November 19, 2007 No proszę, jaka bystra panienka :evil_lol: Wygłaskaj ją ode mnie. Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted November 21, 2007 Posted November 21, 2007 mała sczęściara :loveu: proszę wymiziać! Quote
GrubbaRybba Posted November 22, 2007 Posted November 22, 2007 Andzior wygłaskana i wymiziana od ciotek z dogo. Quote
GrubbaRybba Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 Wstawiam wczorajszą sesję zdjęciową Andzi, czyli pies na łóżku... Quote
Elurin Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 Piękny kudłaczek:loveu: A jak podrosła! W tym wieku to psiaki rosną w oczach chyba:lol: Quote
Wilejkaros Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 Długonoga pannica o mądrym spojrzeniu. Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted November 24, 2007 Posted November 24, 2007 jaka ona piękna, coraz ładniejsza! :loveu: (Co za pacanica wyrzuciła takie cudo do śmieci?) Quote
Karena Posted November 24, 2007 Author Posted November 24, 2007 To nie pacanica, tylko jakiś pacan, który uciekł na motorze :mad: Quote
GrubbaRybba Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 Wiecie co, tak sobie czasem myślę, że mam fioła na punkcie Andzi i coraz groźniej to wygląda :razz:. Wczoraj tak o tym pomyślałam. Kto bowiem codziennie po 8 godzinach w pracy, zmordowany i głodny, zamiast jeść i odpocząć, zabiera psa i samochodem jedzie kawał drogi do parku, aby pies się wybiegał i aby rozwijał mięśnie i nie wyrósł cherlawy. Mróz, wiatr, czy deszcze, obojętne. Wczoraj na polach mokotowskich byłam sama, żywej duszy dookoła, wiatr zimny, śnieg pada, a ja spaceruję godzinę. Ktoś mógłby pomyśleć, że wariatka jakaś. :evil_lol: Ciągle powtarzam Andziorowi, że ma więcej szczęścia, niż rozumu. :stupid: Quote
Elurin Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 E tam, a normalne jest, że człowiek po 8 godzinach najpierw leci do świnek morskich, gada do nich, nosi, daje warzywka, i dopiero potem siada do obiadu? A ja tak mam:lol: A że Andzia ma bardzo wiele szczęścia, to fakt. Quote
GrubbaRybba Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 Elurin napisał(a):E tam, a normalne jest, że człowiek po 8 godzinach najpierw leci do świnek morskich, gada do nich, nosi, daje warzywka, i dopiero potem siada do obiadu? A ja tak mam:lol: A że Andzia ma bardzo wiele szczęścia, to fakt. Dzięki za pocieszenie. To miłe, że nie tylko ja mam takiego swira. :) Quote
Recommended Posts