elainfo Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 od około tygodnia taka samam sunia błąka sie po wolominie.. przed chwilą byłam ja z Anouk 92 zidentyfikowac :jest identyczna... mozemy ja odłowić jesli ktos ma jakies miejsce dla niej. Anouk zaraz wrzuci jej zdjęcie na watek dla porównania suczek. tylko jakoś tej rany tak na pierwszy rzut oka nie widać. mam wrażenie ,ze interesje sie dziećmi.. bardzi ja interesowała z daleka pani z małym dzieckiem... jest troszkę płochliwa ale nie tak ,zeby do niej nie podejsć.. Quote
Puchatek Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 No wreszcie jakiś sygnał. Czekamy z niecierpliwością na zdjęcia. Quote
elainfo Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 Puchatek napisał(a):No wreszcie jakiś sygnał. Czekamy z niecierpliwością na zdjęcia. zaraz ocenicie same.. ale jak dla mnie jest toćka w toćkę;-) białe podkolanówki na dwóch przednich lapkach.. rudy łepek z białą strzałką..puchatośc sierści.. suczka nie piesek..dla mnie to ona.. tylko brak oderwanego płata skóry na doopci po zderzeniu z autem.... Quote
anouk92 Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 Jeśli to ona to pytanie czy jest gdzie ją umieścić Quote
Puchatek Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 [quote name='elainfo']zaraz ocenicie same.. ale jak dla mnie jest toćka w toćkę;-) białe podkolanówki na dwóch przednich lapkach.. rudy łepek z białą strzałką..puchatośc sierści.. suczka nie piesek..dla mnie to ona.. tylko brak oderwanego płata skóry na doopci po zderzeniu z autem.... Albo nawet sami :roll: Tą raną a właściwie jej brakiem to bym się nie sugerował bo tak naprawdę kto to dokładnie widział? Zobaczymy, ocenimy :lol: Quote
Olga132 Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 Jak byłyśmy z Neigh w Białobrzegach to pani która sprzedaje w budce na przystanku gdzie błąkała się ta sunia mówiła, że to nie był wypadek samochodowy tylko że ona pogryzła się z psami Tylko ze ta sama Pani powiedziała nam że sunia została zabrana do Warszawy przez jakiś ludzi którzy przyjechali w okolice Zalewu Zegrzyńskiego na działkę Quote
Puchatek Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 Dla lepszego porównania: Zaginiona Znaleziona jak dla mnie to ona. Zdecydowanie! PS. Podobna do mojej Buni z awatarku :-) Quote
anouk92 Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 Zobaczie na białą strzałkę nad nosem - taka sama, niesymetryczna, schodzi na prawy bok. Quote
Puchatek Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 To wstępnie można odetchnąć. Żyje, nie jest w wiadomych schroniskach, wygląda że fizycznie nic jej nie dolega. Teraz "tylko" złapać i DT. :sad: Quote
elainfo Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 to jak czy jest gdzies dla niej jakieś miejsce??Suka przebywa na ulicy... trzeba by ja pilnie złapać i gdzies umieścić.. bo znów gdzieś zaginie..jak trafi do schronu tutejszego to juz napwno sie nie odnajdzie.. Quote
Olga132 Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 napisałam pw do asiuniap - pisała na tym wątku wczesniej że byc może miałaby dla niej dom jeśli nie to chyba szybko trzeba podjać decyzje o jakimś hoteliku Quote
Olga132 Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 napisałam jeszcze do jednej osoby czy by jej na jakis płatny tymczas nie wzięła - nie ma na co czekac. Miałysmy szczeście i sie odnalazła - drugi raz możemy już go po prostu nie mieć. Dziewczyny pomyślcie może ktoś by wziąła sunie do DT lub do jakiegoś niedrogiego hoteliku? Quote
anouk92 Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 Dzisiaj z Eląinfo będziemy próbowały ją złapać i zawieźć na SGGW - zrobimy sterylkę i posiedzi tam z 10 dni. Konieczna zbiórka pieniędzy - same nie damy rady. Czy ktoś się może zobowiązać do wpłat? Quote
elainfo Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 SUKA ODNALAZŁA SIE KILKNAŚCIE JAK NIE KILKADZIESIĄT KILOMETRÓW OD POPRZEDNIEGO JEJ MIEJSCA POBYTU.tO PRAWIE CUD ,ŻE ZOSTALA WYPATRZONA NA ULICY PRZEZ ANOUK92..PO TAK DŁUGIM CZASIE POSZUKIWAŃ PO SHRONISKACH I OKOLICACH.. NIEZMARNUJEMY TEJ SZANSY.. PILNIE dt POTRZEBNE.. mY Z ANOUK SŁUZYMY POMOCA TRANSPRTOWĄ (W OKOLICH WAWY)I ZŁAPANIEM SUNI.. ALE MUSIMY MIEC MIEJSCE I GWARANCJE ,ŻE KTOS SIE NIA ZAJMIE... Quote
Mośka Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 Trzeba działać - nie mogę inaczej pomóc jak tylko się dorzucic. Deklaruje 50,00 pln. Quote
elainfo Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 anouk92 napisał(a):Dzisiaj z Eląinfo będziemy próbowały ją złapać i zawieźć na SGGW - zrobimy sterylkę i posiedzi tam z 10 dni. Konieczna zbiórka pieniędzy - same nie damy rady. Czy ktoś się może zobowiązać do wpłat? Aha.. ok- no to jedziemy:razz: prosimy o wsparcie finansowe..same mamy juz wydatki w setkach złotych miesiecznie na inne psy... a pobyt w Sggw kosztuje.... Quote
Olga132 Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 DZIEWCZYNY WIELKIE DZIEKI JA OCZYWIŚCIE TEZ SIĘ SKŁADAM 50 zł Quote
aamms Posted October 22, 2007 Author Posted October 22, 2007 Rany, ale zmiany.. dawno mnie tu nie było i dopiero dzisiaj anouk92 do mnie zadzwoniła.. Wszystko wskazuje na to, że to ta sama sunia, tym bardziej, że w Białobrzegach już jakiś czas temu przestała się pokazywać.. Podobno jakiś facet ją zabrał.. i wygląda na to, że jeśli to prawda, to jemu też mogła zwiać.. Tyle wiem od Lidki, do której od razu zadzwoniłam.. Nie wiem ile jest prawdy w tych informacjach, bo pochodzą od osób trzecich a może nawet czwartych, ale najbardziej mnie przekonuje ta strzałka na nosku.. Trzymam kciuki za udane łowy.. I jeszcze jedno - z okolic Białobrzegów zniknęły ostatnio wszystkie bezdomne psy.. Nie wiadomo, czy się nimi ktoś zaopiekował, czy wylapane przez hycla wylądowały w Krzyczkach.. :placz: To też usłyszalam od Lidki.. Quote
elainfo Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 kto jeszcze dorzuci cosik na sunie.. nie ma dt -suka w efekcie jedzie na sggw- ale to jest płatna inicjatywa!!! tylu było chetnych na poczatku watku do wsparcia finansowego .. a jak jest kokretna akcja to 2-3 osoby sie oferuja...z pomoca:-(:-(:-( niechciałybysmy żeby to ,że Anouk92 przypadkowo wypatrzyła suke na ulicy ,której poszukiwania trwały od en-czasu stało sie teraz jej "garbem" na plecach.. pomózcie!! mamy z Anouk naprawde wiele wydatków miesiecznie na inne psy.. HEEELPPPPPP PLIZZZZZZZZZZZZZZZ!!! Quote
anouk92 Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 Bardzo prosimy o deklarację czy ktoś może pomóc w opłaceniu sterylki i pobytu suni na SGGW - prosimy również o bazarki - sunia ma szanse opuścić ulicę ale bez wpłat nie jesteśmy w stanie podjąć się tego samodzielnie. Dzisiaj od 17-ej będziemy próbowali ją złapać i zawieźć na SGGW. W razie czego podaje mój numer 513-077-146 Sterylka takiego psa to pewnie ok. 500 zł. Pobyt 20 zł za dobę - musi tam zostać min. 10 dni chyba że wcześniej znajdzie się dla niej domek. Więc koszt jej pobytu to ok. 700 zł - chyba że dojdzie jeszcze jakieś leczenie - sunia wygląda na zdrową ale trzeba ją przebadać. Quote
anouk92 Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 Sunia się znalazła a wszyscy znikneli. Aamms zmień tytuł że wsparcie finansowe potrzebne Quote
paros Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 Sunia błaka sie i trzeba pilnie ją zabrać z ulicy :-(:-(:-( Quote
malagos Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 a czy mi sie wydawało, ze wczesniej , zanim zaginęła, ktoś ofiarował dom tymczasowy?.... Quote
ANETTTA Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 ktos kto mohgłby przygranc sunie znlazłam na tym watku cytuje asiuniap Zarejestrowany: Jan 2005 Miasto: Warszawa Postów: 2060 Proszę o podanie tel. do aamms. Azyl pod Psim Aniołem może pomóc w leczeniu suki. Potrzebuję więcej zdjęć i, hm, czemu piszecie, że to bernardyn? Wg mnie to mix kaukaza albo inny azjata. Koło bernardyna wg mnie nawet nie leżała. czy to o to chodziło ja deklaruje 20zł m-cznie tyle moge w razie czego dorzuce cos wiecej ale nie obiecuje a moze emir by ja przygarneła tylko zeby miała schronien ie ............. biorac po uwage ze tu sajuz jakieś deklaracje moze to taniej niz hotelik plisssssssssssssssssss popytajcie kto bardzoej si zna z EMIR Quote
Recommended Posts