Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 431
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Neigh napisał(a):
Uroczyście oświadczam, że ogłoszenia sztuk 6 powieszone w Załubicach.

Brawo! Miejmy nadzieję że ktos sie odezwie(może jacys sąsiedzi widzieli że ktoś przygarnął psa)
Ja natomias dostałam telefon z gminy - musieli sobie troche trudu zadac bo na pismie nie podałam nr tel - przypuszczam, że zadzwonili pod numer z którego wysyłałam faks i tam podali im mój domowy.
No więc Pani (zapewne ta sama z która ty Neigh rozmawiałas(pytała mnie czy już do nich dzwoniłam:cool3:) udzieliła mi następującej informacji- otóz gmina dostała olśnienia i przypomnieli sobie, że 10 października na terenie gm Białobrzegi odłowiono 2 psy - z tym, że czarne!
Mam tel do osoby która je odłowiła ale nie odbiera - w dodatku poczta głosowa włącza sie po niemiecku:crazyeye:
będę jeszcze próbowała

Posted

no skoro sobie cos jednak przypomnieli ...to moze sie okazac ze te 2 czarne to były w białe ruda łatki ......nasza sunia :placz::placz::placz::placz::placz::placz:gdzie nasza sunia znikneła

Posted

[quote name='Neigh']Caly czas mówię, że należałoby sprawdzić Chrcynne. Ja niestety nie mam kiedy..........
Usiłowałem znaleźć gdzie się to znajduje i okazało się że takiej miejscowości nie ma. Na szczęście program był na tyle inteligentny że podpowiedział. Ta miejscowość to Chrcynno
Tak tylko dla ścisłości piszę jakby ktoś miał ten sam problem co ja ze znalezieniem ;-)

Posted

[quote name='Puchatek']Usiłowałem znaleźć gdzie się to znajduje i okazało się że takiej miejscowości nie ma. Na szczęście program był na tyle inteligentny że podpowiedział. Ta miejscowość to Chrcynno
Tak tylko dla ścisłości piszę jakby ktoś miał ten sam problem co ja ze znalezieniem ;-)

A widzisz..........a mnie w gminie cały czas Chrcynne i chrcynne.

Dobrze, że zwróciłeś uwagę........to gdzieś koło Nasielska ma być podobno....

Posted

Puchatek napisał(a):
Planer trasy pokazuje mi niecałe 5 km od centrum Nasielska, na wschód z lekkim odchyleniem na południe na trasie w kierunku Legionowa

Jak bym miała czas to bym się przejechała.........ale kurak ( drobiem rzucam a nie mięchem)..... nie mam

Posted

[quote name='Puchatek']Usiłowałem znaleźć gdzie się to znajduje i okazało się że takiej miejscowości nie ma. Na szczęście program był na tyle inteligentny że podpowiedział. Ta miejscowość to Chrcynno
To schronisko jest blisko Krzyczek może ok. 3-4 km w środku lasu , jakieś bunkry wojskowe itp. Normalny czlowiek z ulicy nie ma szans tam trafić, marne oznakowanie....
jeśli ta suka tam trafila to szybko trzeba ją wyciągać....:shake:

Posted

enia napisał(a):
To schronisko jest blisko Krzyczek może ok. 3-4 km w środku lasu , jakieś bunkry wojskowe itp. Normalny czlowiek z ulicy nie ma szans tam trafić, marne oznakowanie....
jeśli ta suka tam trafila to szybko trzeba ją wyciągać....:shake:

Zgadza się. Jak szukałem tego Chrcynna to rzuciły mi się w oczy Krzyczki. Też kilka km od Nasielska tylko całkiem na wschód, w pobliżu trasy na Pułtusk. Tylko nie wiem które Krzyczki bo ich tam na tej drodze ze cztery są: Krzyczki Żabiczki, Krzyczki Pieniążki i jeszcze dwa jakieś ale nie pamiętam.

Krzyczki Szumne i Krzyczki Karasie.

Posted

enia napisał(a):
Mi chodzi o schron w Krzyczkach.Chrcynno i Krzyczki Pieniązki są blisko siebie.

Mnie też o ten schron chodzi. Te Krzyczki są tam na jednej trasie co kilometr następne ale jak już napisałaś jest w Krzyczkach Pieniążkach (ja po prostu nie wiedziałem w których Krzyczkach jest schron).

Posted

Puchatek napisał(a):
Mnie też o ten schron chodzi. Te Krzyczki są tam na jednej trasie co kilometr następne ale jak już napisałaś jest w Krzyczkach Pieniążkach (ja po prostu nie wiedziałem w których Krzyczkach jest schron).

Schronisko mieści się w Krzyczkach Pieniążkach. To wiem na pewno:-). Nigdy tam wprawdzie nie bylam.....ale wiem.

Posted

ANETTTA napisał(a):
a moze wystarczyło by tam zadzwonic niekoniecznie jechac

sprubuje poszukac jakies namiary

Obawiam się, że nie wystarczy. Chyba mało znasz realia takich małych schronisk......

Posted

Duży biało-rudy bernardyn błąka sie w okolicy ul. Jaśminowej w Warszawie. Być
może się zgubił, i właściciel przeczyta ten list.
Nawet nie wiem, gdzie to można jeszcze zgłosić, żeby mu pomoc jak najszybybciej.Informacje o blakajacym sie bernerdynie znalazlam na tym forum , gdzie podaje bezposredni link. moze ktos go szuka??? http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=664&w=70797967

a jak nie to inna bidulka :placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz:

Posted

Diana S napisał(a):
zaglada i co z sunka...

Nie ma :shake:
W schroniskach jej nie ma bo cioteczka Neigh szukała.......więc albo jest u tych państwa, którzy niby ją przygarnęli albo gdzieś bidula się ukryła.....ale gdzie....i czym się pożywia itp........:placz:

Posted

Jeśli jest namiar, że się gdzieś po Wawie podobne COŚ błąka to moze warto sprawadzić.........

Czasem bywa tak, że ludzie wezmą.......a jak nie do końca spełnia oczekiwania ............to hmmmm