Jump to content
Dogomania

Terierkowaty bez łapki ( Rozek vel. HARRY )- w CUDOWNYM DOMU - u dorotikus ! ! ! ! !

Recommended Posts

Posted

[quote name='Witokret']
Dorotikus, ivermektyna tylko pomoże psiakowi - to chyba jedyny środek, który działa na tego typu wirusy (oprócz oczywiście kapieli w odpowiednich środkach). Też teraz leczymy psiaka, który ma nużeńca - i tez dostaje ivermectyne. Jeżeli psiak ma faktycznie świerzbowca, to musicie uważać bo to zakaźne jest (również dla ludzi) - pytanie tylko, czy miał robioną zeskrobinę ???? Bez tego jednoznacznie nie można określić rodzaju zakażenia skóry - może to zwykły nużeniec ?

dokładnie-wątpię by wet zrobił Rożkowi zeskrobinę-na hodowlę czeka się o.14 dni wcześniej robi się zeskrobinę i ogląda pod szkiełkiem-potem zakłada hodowlę-po otrzymaniu wyniku celuje się odpowiednie leczenie dla psa w zależności od wykrytego rodzaju świeżbowca-bo może byc nie jeden a w połączeniu z 2 - ma -ja to wiem dla mnie to drobiazg .....ale czy wet zrobił to w odpowiedni sposób......bo widzę, że żadnej hodowli Rożek nie miał:shake:.............

• 2 weeks later...
  • Replies 329
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='magda z.']:loveu::loveu::loveu:harry trafił do raju:) :multi:

Oj, ja tez tak mysle :lol:

Psiaczek " skonsultowany " u innego weta.
I mam nadzije, ze wyzrowij szybciutko pod dobra opieka lekarska......bo , z najlpsza jest w domu, to .... wystarczy popatrzec na te zdjecia :lol: !
Po prostu - KROLEWICZ HARRY :loveu: !

Posted

Transport Rozka - Harrego - rozliczony.
Wlasnie przelalam dla beamichy brakujace 20,- zl :lol: !
Dziekujemy serdecznie kochanym dziewczynom za zrobienie bazarku na splate dlugu :lol:.

• 2 months later...
Posted

Alez tu dawno nikt nie zagladal :mad: !

A ja przepraszam, ze tak pozno, ale wreszcie .....

WKLEJAM nowe zdjecia naszego slodziaczka ... to WIELKI SZCZESCIARZ ! ! ! ! ! :lol:

Leniuszek ... spioszek...

Pomaga przy zmianie poscieli ... slodki niuniek :lol:

Nooooo.... a tu to po prostu REWELACJA ! ! !
Sliczne po prostu BUCIKI :loveu: i cudny sweterek :loveu:... Czyz to nie SZCZESCIARZ ? ? ? ? ? :lol::loveu:

Posted

No to uchyle rabka tajemnicy, ze byc moze Rozek ( Harry ) bedzie mial wkrotce ... kolezanke :multi: !
Bardzo sie ucieszylam, kiedy sie dowiedzialam.
Sunia tez ma problem z lapka ... polamana, drutowana, dlugo w gipsie ...:shake:.
Ale przy tak wspanialej rodzinie z pewnoscia bedzie najszczesliwsza na swiecie i szybko zapomni o bolu i cierpieniach...
Trzymam kciuki mocno ! ! !

• 1 month later...
Posted

Oto nowe fotki Harriska.

Harry to prawdziwy LORD, codziennie rano musi mieć przygotowaną świeżą herbatę . Uwielbia psie czekoladki które skutecznie wyłudza od mojego taty:evil_lol:. Zapisał się też do klubu osiedlowych dewotek i cały czas wygląda przez okno. Na spacerkach szaleje i poznaje nowych kolegów ma ich dużo bo on kocha wszystkie pieski, tylko pieski czasem uciekają bo on tak kopie tylnymi nogami że bardzo często piesek dostaje piachem albo trawą w oczy i ucieka. Harry później stoi rozgląda się za pieskiem i nie wie co się stało i gdzie jest kolega???:crazyeye:
To ja na spacerku

• 4 weeks later...
Posted

[quote name='dorotikus']

Nie zapomne tych przecuuuuudnyyych oczyskow :loveu: chyba juz nigdy :lol: !
Cudowny, wspanialy, piekny chlopczyk.
Ma sliczna siersc, taka dluga i gesta... a jaka bielutka :lol: !
Buziaczki, kochane malenstwo :loveu: !

Posted

[quote name='oktawia6']
kiedy będzie kastrowany?

A cioteczka oktawia6 .... nie wstyd tak podgladac chlopaka :mad:, ze .... cos niecos tam ma ..... :lol: ?

• 2 weeks later...
  • 3 months later...
Posted

Nasza rodzina powiększyła się!! dołączyła do nas Coco ( od Coco Chanel :eggface:imię wymyślił mój TZ- bo wiadomo jak pieski pachną po schronisku;)) .Na początku była strasznie przerażona bo to sunia po przejściach ale nasz czarodziej Harry jej pomógł i dzięki niemu szybciej się zaklimatyzowała. Coco tak jak Harry lubi herbatę, razem wyglądają przez okno( oczywiście zamknięte ,więc całe szyby są w noskach :evil_lol:), papuguje po nim nawet drapanie tylnymi łapami chociaż chyba sama nie wie po co to robi ale tak trzeba. Teraz z biednej przerażonej suni mamy wariata z głową pełną szalonych pomysłów :diabloti:.

Oto Harry z Coco

Tutaj mój niuniek na oparciu od wersalki. Nie wiem dlaczego ale on musi się wdrapać najwyżej jak się da więc jeżeli ma do wyboru położyć się na samym oparciu a na oparciu z kocami to wiadomo co wybierze :razz:

To Coco po sterylce w śmiesznych śpiochach

A tutaj razem

• 1 month later...
Posted

No i minął rok od kiedy Niuniuś jest z nami. Pamiętam kiedy zobaczyłam go na allegro i to była miłość od pierwszego wejrzenia :iloveyou:, nawet nie sądziłam że dzięki niemu będziemy tak szczęśliwi. Te codzienne ranne całuski , picie herbatki , spanie kołami do góry . Cały czas się zmienia wie że jak coś szeleści to znaczy że tam jest coś słodkiego , kiedy wracam do domu wpycha nochal do mojej torby w poszukiwaniu smakołyku, polubił ogórki , pomidory ,paprykę i inne „dziwne smakołyki ” o które bym go nie podejrzewała. Jedynie co się nie zmienia to jego radość życia bo on ma w sobie coś takiego że kiedy na niego patrzysz to wszystkie troski odchodzą na bok . Mam nadzieje że to szczęcie będzie z nami jeszcze przez długie lata bo takiego skrba to ze świecą szukać. Sto lat Harry :BIG: