Jump to content
Dogomania

Terierkowaty bez łapki ( Rozek vel. HARRY )- w CUDOWNYM DOMU - u dorotikus ! ! ! ! !

Recommended Posts

• Replies 329
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam i dziekuje wszystkim za pomoc w transporcie Rożka(teraz Harry jak mały czarodziej:) i obiecuję pomoc dla Kasi bez łapki i oczywiście innych biednych misiaków.Jeszcze raz bardzo dziękuje za pomoc.

Posted

witamy bardzo serdecznie :loveu:

ogromnie sie ciesze, ze Rozek dostal swoja szanse, ze bedzie szczesliwy

A P. Dorotka jest z nami na forum wiec bedziemy miec najswiezsze informacje z pierwszej reki! :multi:

wszystkiego dobrego zycze!
pozdrawiam serdecznie

Posted

Witaj Dorotko o wielkim sercu!!! Jesteś wspaniałą istotą, która dostała równie wspaniałego psiulka. Po prostu jesteście warci siebie!!:multi::multi::multi::loveu::loveu::loveu:
Uściskaj tego małego Pottera ;)

Posted

Witaj serdecznie!:multi::loveu: super, że będziesz tutaj gościem i liczymy na porcję zdjęc Rozia (Harrego)

to wspaniale-widziec jak ktoś chce-tak po prostu to adoptuje psa.

jesteś super!

Posted

dorotikus napisał(a):
Witam i dziekuje wszystkim za pomoc w transporcie Rożka(teraz Harry jak mały czarodziej:) i obiecuję pomoc dla Kasi bez łapki i oczywiście innych biednych misiaków.Jeszcze raz bardzo dziękuje za pomoc.

A ja sie zastanawialam, czemu nie mam dzisiaj zadnej wiadomosci mailowej :lol: .
Witaj na forum :lol: !
I rowniez licze na swieze wiesci o Harrym ( :loveu: cudny psiak i piekne imie ! jesli od Harrego Pottera, to sie nie dziwie - ten psiak to Czarodziej po prostu ! ! ! Zobacz, ile osob zaczarowala ta kochana mala istotka :loveu: ).

Posted

[quote name='beamicha']dzisiaj wpłynęły pieniążki z AFN 113,45 dziękuję:loveu:
a Magda na jakie konto wpłaciła 50zł?

Magda wplacila raczej na moje, bo nie pytala o Twoje.
Sprawdze i przeleje Ci.

A w tej chwili juz jest na koncie beamichy - 269,95 zl.

Dobrze policzylam ?

dorotikus - 80,-
zuziaM - 50,-
starlet1 - 26,50
AFN - 113,45 ( w tym 39,- "Psiaki J.G." + 74,45 "Kasia bez lapki" )

Posted

Harry jest NAJ:wspanialszy;śliczniejszy;radośniejszy i kochany:loveu: on o tym wie i umie tą wiedze wykorzystać. Wszyscy go rozpieszczają ale jest taki cudowny że się nie dziwię(wole nie myśleć co się dzieje kiedy jestem w pracy a wiem że tata karmi go wszystkim co tylko zechce).Kiedy wieczorem idzie spać siadamy z mamą przy jego łóżku i patrzymy jak zasypia oczywiście z obowiązkowym głaskaniem po brzuszku a on patrzy na nas i pewnie myśli, co za wariatki.Sorki że wcześniej nie pisałam co słychać ale w poniedziałek i wtorek mieliśmy wizytę u weta bo misiu ma grzyba(strasznie się drapie) i trzeba było zapodać zastrzyki(moje biedactwo było strasznie nie pocieszone:shake:) .Teraz słodko chrapie i nabiera sił na wieczorny spacerek i wariactwa w domu.:eviltong:
PS macie jakiś sposób na to żeby nie szczekał i nie wył podczas naszej nieobecności, bo mimo że to 3 godziny kiedy jest sam to smutno mi że jest taki zrozpaczony i niepewny ,no i sąsiedzi mogą być nie zadowoleni.

Posted

dorotikus napisał(a):
Harry jest NAJ:wspanialszy;śliczniejszy;radośniejszy i kochany:loveu: on o tym wie i umie tą wiedze wykorzystać. Wszyscy go rozpieszczają ale jest taki cudowny że się nie dziwię

siadamy z mamą przy jego łóżku i patrzymy jak zasypia oczywiście z obowiązkowym głaskaniem po brzuszku a on patrzy na nas i pewnie myśli, co za wariatki.

PS macie jakiś sposób na to żeby nie szczekał i nie wył podczas naszej nieobecności, bo mimo że to 3 godziny kiedy jest sam to smutno mi że jest taki zrozpaczony i niepewny ,no i sąsiedzi mogą być nie zadowoleni.

Ja po prostu szaleje ze szczescia, ze Ten slodki niuniek znalazl najcudowniejszy dom pod sloncem :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :multi::multi::multi: ! ! !

Biedaczek, grzyba musial sie w schronisku nabawic, albo ..... i wczesniej, nie wiadomo przeciez w jakich warunkach mieszkal biedaczek :shake:.
Zastrzyki mam nadzieje, ze dzielnie znosi.
Kiedy mial wszczepianego czipa, to nawet nie zauwazyl uklucia ( a igla byla gruuuuuba :shake: )... dzielny chlopczyk :lol:!

Dobrym sposobem na .... zamkniecie psiakowi mordeczki podczas nieobecnosci domownikow, moze byc wieeeeelka (!) kosc wolowa, ktora moze dostac , kiedy wychodzicie z domu. Zajmie sie nia na dosc dlugo i nie bedzie plakal. A z czasem po prostu przyzwyczai sie do zostawania w domu na kilka godzinek.

Ale kosc musi byc koniecznie wolowa i jak najwieksza.
Albo surowa, albo taka kupiona w sklepie ZOO - wedzona.
Po powrocie do domu mu ja odbierac, zeby sie nia nie znudzil.

I wiesz, ja tez go glaskalam po brzusiu, kiedy usypial :lol:.

I jeszcze jedno w nim szczegolne zauwazylam - jego spojrzenie (!) - jest niesamowite ! On tak patrzy prosto w oczy ! A spojrzenie ma wtedy .... rozczulajace !
Moze na mnie tak patrzyl, bo nie wiedzial, co sie dzieje .... tak wyczekujaco.... co dalej bedzie ? ? ?

A w czasie kapieli, kiedy mu szorowalam boczki ..... jak on mruczal (!) :lol:....
To wspanialy piesio ! ! !:lol: :loveu: :lol: :loveu:
Zasluguje na najlepszy dom .... i taki wlasnie ma ! ! !
Pozdrawiamy wspaniala rodzine Harrego ! ! ! :lol:

Posted

Ale wieści!!!:multi::loveu:
Dorotikus, super że zajrzałaś i teraz wieści o Rożku...przepraszam, Harrym :loveu:, będą od Ciebie!:multi:No po prostu lepiej trafić nie mogł!:loveu:Wyobraziłam sobie to wieczorne usypianie...:lol::loveu: Dużo zdrówka dla Harrego i dla całej rodzinki!

Posted

Rożek, kiedy się upewni że nie zostaje na zawsze sam, tylko domownicy wracają-przestanie rozpaczać:)
Będzie wiedział że wrócicie.
Tak to poprostu jest.Trzymam kciuki!

Posted

[quote name='zuziaM']Magda wplacila raczej na moje, bo nie pytala o Twoje.
Sprawdze i przeleje Ci.

A w tej chwili juz jest na koncie beamichy - 269,95 zl.

Dobrze policzylam ?

dorotikus - 80,-
zuziaM - 50,-
starlet1 - 26,50
AFN - 113,45 ( w tym 39,- "Psiaki J.G." + 74,45 "Kasia bez lapki" )
zgadza się mam jeszcze wpłatę od P. Eweliny A. 30zł czyli razem jest 299.95

brak 20zł dziękuję:loveu:

Posted

dorotikus napisał(a):
Jezeli możecie poczekać do 10.11.2007 to ja wpłace.

A ja mam nadzieje, ze wczesniej jeszcze sie pieniazki uzbiera :lol:.
Bazarek zalozony :lol:.

Pozdrawiam Dorotke i kochanego Harrego ... jejciu, jak to dostojnie brzmi :lol: !

No i prosze o nowe wiesci ..... a moze zdjecia :roll:.....:modla:....

Posted

Niuniek jest słodki i bardzo grzeczny. Jest co raz pewniejszy siebie, szczeka jak usłyszy coś na klatce i na spacerkach też zmiana ( jakie szczęście ma ten dalmatyńczyk że jestem na smyczy bo bym mu pokazał kto rządzi na naszym podwórku :x:x) i co najważniejsze przytył dwa kilo:errrr::multi:!!!!!!! Co jest dla mnie dużym pocieszeniem bo okazało się że misio nie jest chory na grzybicę tyko ma świerzb i jutro znowu wizyta u weta(dobrze że rodzice wspomogli mnie troszku bo krucho w tym miesiącu z kaską, mam tyko nadzieje że nie będzie trzeba robić często zastrzyków bo to dla niego stres:shake: ). A propos rodziców, dostał w prezencie szeleczki i ubranko i cały czas przynoszą jakieś smakołyki :lol:.W ogóle cała rodzina dopytuje się o Harrego i musimy wysyłać wszystkim fotki. Mój mąż porozsyłał nawet kolegom. A oprócz tego szaleje, chrapie, wpycha się łóżka i wie że główkę trzeba położyć na poduszce:roll:.Mamy duże szczęście że jest z nami:multi: :loveu:
PS jak mam dodać fotki bo nie umiem znaleźć takiej funkcji.

Posted

Dorotikus, ivermektyna tylko pomoże psiakowi - to chyba jedyny środek, który działa na tego typu wirusy (oprócz oczywiście kapieli w odpowiednich środkach). Też teraz leczymy psiaka, który ma nużeńca - i tez dostaje ivermectyne. Jeżeli psiak ma faktycznie świerzbowca, to musicie uważać bo to zakaźne jest (również dla ludzi) - pytanie tylko, czy miał robioną zeskrobinę ???? Bez tego jednoznacznie nie można określić rodzaju zakażenia skóry - może to zwykły nużeniec ?