Jump to content
Dogomania

Zuza czy po czterech latach bedzie musiala zmieniac dom? :(

Recommended Posts

• Replies 190
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Niestety informacja zostala potwierdzona, dzwonilam dzisiaj do pani z hotelu i ona powiedziala ze ludzie przyjechali po suczke ale zdecydowali sie na psa (w pierwszej mysli pomyslalam ze to dlatego ze jest bardziej reprezentacyjny :roll: mam nadzieje ze sie myle i ze Omen dobrze trafil ;)). Takze teraz zostaje znalezc dom dla suczki :shake: Pani z hotelu powiedziala ze da ogloszenie do gazety, ja dzisiaj zmienie Allegro ... mam nadzieje ze mala nie bedzie musiala dlugo czekac :modla:

Dla przypomnienia sunia ma 16 m-cy, wabi sie Zuza i bardzo zle znosi samotnosc i zamkniecie. Podobno bardzo skacze w kojcu chcac sie wydostac, obrygazal sobie tez lapy i ogonek :-( dlatego trzeba szybko znalezc jej kochajacy domek :p

Jutro jade zobaczyc sunie i porozmawiac z pania zeby mogla u niej zostac az do czasu gdy znajdzie domek. Boje sie troszke ze nie bede miala serca ja tam zostawic :eviltong:
Pozdrawiam

Posted

Tengusia napisał(a):
Niestety informacja zostala potwierdzona, dzwonilam dzisiaj do pani z hotelu i ona powiedziala ze ludzie przyjechali po suczke ale zdecydowali sie na psa (w pierwszej mysli pomyslalam ze to dlatego ze jest bardziej reprezentacyjny :roll: mam nadzieje ze sie myle i ze Omen dobrze trafil ;)). Takze teraz zostaje znalezc dom dla suczki :shake: Pani z hotelu powiedziala ze da ogloszenie do gazety, ja dzisiaj zmienie Allegro ... mam nadzieje ze mala nie bedzie musiala dlugo czekac :modla:

Dla przypomnienia sunia ma 16 m-cy, wabi sie Zuza i bardzo zle znosi samotnosc i zamkniecie. Podobno bardzo skacze w kojcu chcac sie wydostac, obrygazal sobie tez lapy i ogonek :-( dlatego trzeba szybko znalezc jej kochajacy domek :p

Jutro jade zobaczyc sunie i porozmawiac z pania zeby mogla u niej zostac az do czasu gdy znajdzie domek. Boje sie troszke ze nie bede miala serca ja tam zostawic :eviltong:
Pozdrawiam

czyżbyś chciala dolaczyć do grona 3-psiarzy???:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Bylam dzisiaj u Zuzy, sunia jest poprostu niesamowita. Jak na moje oko to zgrabna, wycwiczona pitbullka (moja Fazula przy niej to grubasek). Jest wielkosci mojej Fazy, czyli malutka. Nie ma wogole zbednego tluszczu tylko same miesnie a do tego mieciutka siersc jak to na mloda morde przystalo. Zdjecia wogole nie oddaja jej uroku. Dziewczyna ma duzy zapal do szarpania i skakania. Przez cala godzinke jak byla puszczona na placu obgryzala opone ktora kiedys byla kwietnikiem, a raczej wyrywala z niej malutkie kawalki. Skacze do sznurka na wysokosc 170 cm. Jak dla mnie to ona byla trenowana i to ze swietnym skutkiem (choc ja pewnie bym ja troszke podtuczyla). Sunia bardzo zle znosi zamkniecie, jest psem ktory poprostu musi cos robic, szarpac, gryzc, skakac. W kojcu bardzo wariuje raniac sie przy tym. Puszczona caly czas albo cos gryzie albo gdzies biegnie, nie ma czasu zeby stanac, ADHD w psiej postaci. Musi szybko znalzc domek bo nie przetrwa zimy w kojcu (w tym hotelu sa kojce na dworze), jesli sunia trafi do schroniska to albo zmarnieje (tak jak pisalam jest sunia z ktora ktos duzo cwiczyl to nie kanapowiec tylko sportowiec) albo zdziczeje i zacznie byc agresywna.
Moze znajdzie sie chociaz ktos kto wezmie ja na DT, trzeba jej pomoc jest naprawde sliczna. Jak wracalismy to moj TZ powiedzial ze gdybysmy mieli warunki to mielibysmy trzy psy - nie ukrywam ze oboje jestesmy zauroczeni ta suczka. W srode jedziemy zrobic jej jakies fajne zdjecia, ktore oddadza jej prawdziwy urok, kupie jej tez gumowa pilke ktora powinna ja zajac podczas pobytu w kojcu (moj Bolek taka rozgryzal kilka tygodni wiec i ona moze bedzie ja miala kilka dni - Bolek dostawal ja na chwile ona bedzie ja miec caly czas).

Bardzo was prosze o pomoc w oglaszaniu !!!!!!! Trzeba pomoc tej suni !!!!!!!!

Posted

Narazie sunia jest w hotelu, jak pojade do niej w srode to zapytam sie wlascicielki jak dlugo moze tam byc i ile bedzie trzeba zaplacic za jej pobyt tam, mysle jednak ze da sie to jakos zalatwic bez wiekszych kosztow ;) narazie skupmy sie na oglaszaniu suni, jesli bedzie trzeba zaplacic za jej pobyt to napewno nie bedziemy musialy robic tego z dnia na dzien i dostaniemy czas na zdobycie pieniedzy ... tym bardziej ze to nie pierwsza psiak ktora trafia do adopcji za posrednictwem tej pani i jej hotelu. Domu szuka rowniez pies kaukaz, zle ulozony i przejawiajacy agresje - aktualnie przebywa u ojca tej pani ktory go szkoli. Pies byl kupiony bo ludzie mieli ogrod i chcieli by piesek sobie po nim biegal, niestety nie sprostali wymaganiom jesli chodzi o specyfike rasy. Psiak zaatakowal kolezanke panstwa i tak trafil do ludzi z hotelu ktorzy zajmuja sie rowniez szkoleniem psow.

Pozdrawiam

Posted

Zuzia dzieki Jenny19 ma swoje ogloszenia na

4łapy.pl/ogłoszenia
animalia.pl
autogiełda.pl
bono-polska.pl
dogs.pl
e-tablica.com
giełdaogłoszeń.pl
grudziadz.net
gumtree.pl
kupiszpsa.pl
kupiepsa.pl
mojpupil.pl
pajeczyna.pl
pomocpsom.kynologia.er.pl
forum.gazeta.pl
dwukropek.pl
zwierzaki.org
adopcje.org

Teraz czekamy na kochajacy domek dla naszego malego ADHD

Posted

andzia69 napisał(a):
Zuza - do gory!!!

Tengusia - a ty urabiaj tą panią - może czasem będzie potrzebna nam jej pomoc i jej hotelik gdyby się trafił np. drugi Maniuś...

Mysle ze kontakt z wlascicielka hotelu bedzie, wiem tez ze podobno pomaga osoba z fundacji rottkow (chyba nawet jeden rottek z fundacji jest u niej ale nie jestem pewna :roll:)

Poki co podnosze Zuzie oby szybko znalazla domek bo noce coraz zimniejsze sa :shake:

Posted

ruda76 napisał(a):
Na " niebieskim" forum dziewczyna probuje załatwic dla niej tymczas.
Czeka tylko na zgode ojca ale przeciez napewno juz czytałas;)
Moze się uda

Podnosze moja Zuzanne ;) mam nadzieje ze uda jej sie szybko znalezc swoj domek, ktos wyslal do mnie maila ze mogl by sie nia zajac jesli bylaby w hotelu pod Wroclawiem i ze to zaprzyjazniony hotelik tej osoby ... tyle ze tu poki co nic nie placimy za sunie a tam juz pewnie bedzie trzeba placic :roll: dziewczyna z niebieskiego niestety nie da rady z tymczasem :( dzwonila tez do mnie pani z wroclawia ale ona ma dziecko 14 m-czne a ja nie dalam rady dzisiaj podjechac do Zuzy i sprawdzic jak reaguje na dzieci :placz:no i inaczej pewnie zareaguje na mojego 9 letniego syna a inaczej na brzdaca ktory dopiero zaczyna poznawac psa :roll: mam nadzieje ze uda mi sie jeszcze w tym tygodniu podjechac do Zuzi ... poki co ide z moimi potforkami na spacerek a potem na noc do pracy :grab:

Posted

Zuzia nadal czeka :( przez te nocki cale zycie mi sie rozjechalo :shake: ale mam nadzieje ze jutro juz uda mi sie dojechac do Zuzy choc obiecac nie moge bo dzis znow mam nocke (naszczescie ostatniom :multi:) a jutro popoludniu mam zebranie w szkole no a rano bede pewnie spac :tard: ... poki co Zuzia nadale czeka :(

Dzisiaj ktos dzwonil do mnie w sprawie adopcji, ze ma juz asta i szuka kolezanki dla niego. Jak uslyszalam haslo ze fajnie ze nie jest wysterylizowana bo beda moze kiedys szczeniaki to doslownie rece mi opadly :splat:ostatnio brak mi sil na walke z ludzka niewiedza :wallbash: ale wierze ze znajdziemy dobry domek dla Zuzy :candle::candle::candle:

Posted

Bylam dzisiaj u Zuzi, sunia jest swietna choc wymaga tresury i poswiecenia jej czasu (duzo czasu ;) ). Dostala odemnie pileczke w prezencie i poprostu oszalala z radosci, latala z nia w kolko i wogole nie wypuszczala jej z pyska, jak probowalam ja zagadac smakolykiem to byla na tyle sprytna ze puszczala pile lapala smakolyk i spowrotem chwytala pile, zanim ja zdazylam po nia siegnac. Bylam z nia na krotkim spacerze, ciagnie jak szalona, ale jak jej sie pare razy powtorzy do nogi to zwalnia, co swiadczy ze trzeba z nia poprostu troche popracowac. Z mojej opini to takie wcielenie Bolka tylko w mlodszym wydaniu, nie oddawanie pileczki, szalenstwo i takie tam. Mysle ze jak sunia by porzadnie sie wyszalala to i bardzo by sie uspokoila. Pewne jest jednak ze szukamy dla niej domy bez malych dzieci i raczej bez innych zwierzat bo do konca nie wiadomo jak reaguje na inne psiaki. Wlascicielka hotelu powiedziala ze sunia moze u niej byc ale bedzie w kojcu na zewnatrz co wiadomo jak sie skonczyc moze zima przy tak krotkiej siersci :( Dlatego dobrze by bylo znalezc jej dom jeszcze przed zima, ja porozmawiam nastepnym razem z wlascicielka o mozliwosci wstawienia jej budy do kojca, zawsze byloby to jakies rozwiazanie. Pytajcie wszystkich moze ktos bedzie ja chcial !!!!!