Jump to content
Dogomania

około 30 letnia kobyła do rzeźni? :(NIE!!! MA SWÓJ DOM:))) DZIĘKUJEMY:))))))))

Recommended Posts

Posted

Klacz nie wygląda źle, jak na swój wiek. Odleżyny są częściowo wygojone. Kopyta zdecydowanie do zrobienia, być może również zęby. Klacz wymaga odrobaczenia, szczepień i odpowiedniego karmienia (łatwo przyswajalne papki, pasza rozdrobniona, gnieciona, moczona), ale[FONT=Comic Sans MS] eutanazja??? nie![/FONT]

Wg mnie doskonałym rozwiązaniem jest zaproponowana przez dziewczyny stajnia w sąsiedztwie klaczy. Jeśli nadal jest miejsce, to 250 zł jest bardzo dobrą ceną. Do tego oczywiście trzeba doliczyć kowala, weterynarza itd. Na miejscu są osoby chętne, by doglądać staruszki.

W tej chwili wszystko w Waszych rękach. [FONT=Comic Sans MS]Zasponsorujecie kobyłce spokojną starość?[/FONT] Może to będzie kilka miesięcy, może rok... Najbliższa fundacja skazała staruszkę na śmierć, nawet jej nie oglądając. Damy klaczy szansę?

• Replies 265
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Najważniejsze sprawy:

- kto się podejmie regularnego sponsoringu - czyli wpłat co miesiąc (może być 100, a może być 10 zł), w sumie potrzeba 250 zł miesięcznie
- kto da jakieś pieniążki jednorazowo, żeby było na transport, kowala, weterynarza
- kto przekopiuje wątek klaczy na inne fora, blogi, strony, roześle mailami do rodziny, znajomych i współpracowników
- kto wydrukuje ogłoszenia i apele o pomoc, rozwiesi w stajniach, sklepach zoologicznych, a nawet w miejscach ze zwierzętami nie związanych

Jak widzicie, [FONT=Comic Sans MS]każdy w jakiś sposób może pomóc. Sprawmy, by sam koniec życia staruszki był ciepły i spokojny[/FONT]. Czy nie tak właśnie większość z nas chciałaby odejść? Z Waszą pomocą to będzie możliwe!

kontakt w sprawie całej akcji i zbiórki z Dagmarą (ksenka1)
kontakt ze mną, czyli Sandrą ;) 502 309 385

Posted

Greven to ja Cię uświadomie bo z wielka ciekawościa czytalam wątek czekajac na info ... i co zrobił Pegasus .
Słuszne zakładałam , ze nie zrobił nic. Może zacznie cos robic przed kampanią wyborczą ale na prezydenta więc jeszcze troche to potrwa. Szczegóły przy okazji jak sie kiedys zobaczymy.

pozdrawiam,
Beata wspolpracujaca z KPDZ Tychy i Naszą Szkapą.

Posted

Cioteczki a czemu nikt nie interesuje się BAlbinką??? Hopaj koniku do góry po życie! (greven ja ostatnio mam kłopoty finansowe, ale 50,00 na kobyłkę na pewno wysupłam!)

Posted

Cóż, mam już czworonożnych wirtualnych podopiecznych, więc stówy Balbince nie mogę zaoferować. Ale dycha co miesiąc znajdzie się na pewno. Jakby co, proszę o info na priv (mogę podać - również na priv - mój mail).

Posted

:loveu:Serdecznie dziękujemy za deklaracje.:loveu:

Rozmawiałam z Sandrą i ustaliłysmy ze pieniążki będą wpłacane na moje konto (o wpłatach będę pisała na bierząco), wogóle bedę prowadziła sprawę klaczy.

Numer konta podam kiedy Greven pojawi się w wątku i zatwierdzi to, poniewaz nie chcę być pomówiona o... Wiecie co.
Dlatego Czekamy na Sandrę :)

Jeszcze raz bardzo, bardzo dziękujemy!

Posted

Jestem i oficjalnie upoważniam Dagmarę (ksenka1) do prowadzenia akcji kryptonim "Babinka" oraz do zbierabia pieniędzy na jej konto ;) Ustaliłyśmy, że nadaje się ono o tyle lepiej od mojego, że Dagmara (ksenka1) dostaje powiadomienia o wpłatach i bez problemu może na internetowym rozliczeniu sprawdzić co i od kogo. Proszę przesyłajacie pieniądze z dopiskiem koniecznie! z dopiskiem BABINKA.

Za wszelkie deklaracje wpłat serdecznie dziękuję :loveu:

Warto porozmawiać z kimś, kto robi bannerki, żeby zmajstrował coś dla Babinki (ten w podpisie ksenki to banner Orawy z urwanym kopytem). Ja z osób robiących bannery po nicku kojarzę tylko Polną... aż wstyd, bo inne osoby też robiły dla mnie bannerki, a tu taka amnezja... :oops:

Dagmara, odezwiesz się do Polnej?

Posted

I tak z błogosławieństwem Sandry zaczynam rozsyłać nr konta na PW osób które już zadeklarowały pomoc.

Jeśli ktos jeszcze chce proszę się odezwać :)

W tytule wpłaty proszę wpisać "babinka-dogo-nick" (oczywiście każy podaje swój nick ;)

Jeszcze raz serdecznie dziękuję :loveu: