Jump to content
Dogomania

około 30 letnia kobyła do rzeźni? :(NIE!!! MA SWÓJ DOM:))) DZIĘKUJEMY:))))))))

Recommended Posts

• Replies 265
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dagmara, daj znać, gdy będziesz miała informację od chłopaka, który deklarował pojechać na wizytę przedadopcyjną. Bardzo bym chciała, żeby Babinka była już w nowym miejscu - odetchnę z ulgą.

Posted

Na wizytę przedadopcyjną jadą 2 osoby, za co im bardzo dzięku. Wizyta odbędzie się w poniedziałek i jeśli wszystko wypadnie pomyslenie to Babinka koło srody bedzie w nowym domku.
Przygotuj papiery ;)

I pytanie do sponsorów Babinki.
W związku z tym ze Babinka zostanie adoptowana a nie pójdzie na hotel-czy możemy wpłacone przez Was pieniążki przeznaczyc na pomoc w łapaniu 8 ogierów arabskich?

Proszę o potwierdzenie każdej osoby która wpłaciła kaskę.
Pozdrawiam

Posted

Oczywiście.A jakżeby inaczej????
A pieniążki na transport do nowego domku są czy Ci nowi państwo tym się zajmą?
Czyli te comiesięczne wpłaty nie będą już konieczne?

Posted

Już mówię.
Potrzebne jest 100 zł na paliwko żeby niektóre osoby mogły tam dojechac i pomóc w łapaniu koni. Transportem zajmie się już nowy własciciel.

Pytam Was o zgodę na forum bon nie chcę aby ktoś posądził mnie o defraudację.
O kazdy grosz będę pytała tu i informowała na co poszło.
Może tak być?

Czy wpłaty będą potrzebne na Babinkę -jeszcze nie wiem-mam nadzieję ze nie :D

Posted

wiec jutro jedziemy na wizyte-trzymajcie kciuki! zrobimy wszystko jak nalezy i postaramy sie zrobic to jak najlepiej

ksenka-nie bede juz dzwonic dzisiaj; tu moj telefon-606 825 497-mozesz dzwnic do 17.15, a potem od 21, jesli bedziesz chciala, ale i tak jutro opisze tu wszystko i moge do Ciebie zadzwonic na stacjonarny, jesli wolisz, tez

Posted

Nie mogę się doczekać wyników wizyty! :razz:
Tak bym chciała, żeby ta biedna staruszka miała dobry, bezpieczny dom u schyłku swojego życia...

Przy okazji pragnę podziękować osobą, które pozwoliły na przesunięcie funduszy z babinkowego konta na ogiery z tego wątku: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=86141

Całe szczęście, że dzięki temu ksenka dojechała, bo bez niej to nie wiem, czy którykolwiek z 5 odłowionych ogierów znajdowałby się u mnie... :roll:
Zostały jeszcze 3 sztuki do złapania i przewiezienia.

Posted

Nie wiem czy mają czystą słomę ponieważ przebywały na pastwisku.W wakacje jedzą głównie trawę, pan twierdzi,że mają dużo trawy i jej całej nie są w stanie przejeść, mówi również ,że zostało kupione 3 tony paszy na zimę. Dostęp do wody mają na bieżaco. Pastwisko jest ogrodzone palami i powieszonym na tym pastuchem(chyba w każdym razie pod prądem) pastwisko ma coś koło hektara pan podawał jak duże to pastwisko jest ale nie zapamiętałem, w każdym razie konie mają możliwośc przejścia z mniejszej części pastwiska na większą gdzie biegają sobie bez problemowo. W przyszlości na tym terenie gdzie jest teraz pastwisko ma stanąć dom i stajnia, ale pastwisko pozostanie tyle,że mniejsze. Konie na pastwisku spędzają cały dzień w wakacje nie wiem co sie z nimi dzieje w nocy. Państwo mają jeszcze inne zwierzęta ale wszystkie są również zadbane i widać,ze są szczęśliwe.Konie zostały odebrane jakieś kobiecie z agroturystki w stanie bardzo złym na dzień dzisiejszy mają się dobrze , są pod opieką weterynarza, mają robione wszystkie potrzebne zabiegi typu odrobaczanie.Państwo bardzo mili, widać,że im zależy na dobrym domu dla Babinki i chyba Babinka taki dom właśnie znalazła :)

Posted

no wiec bylismy i zmarzlismy:lol::

1. ludzie fajni; posiadaja dzialke, na ktorej trzymaja 3 psy (dwa ze schronu) i 2 kobylki-jedna stara i mlodsza, ktore sa ze soba bardzo zzyte
2. konie wygladaja na zadbane, czyste, nakarmione i widac, ze sa zsocjalizowane z tymi ludzmi-obydwie wziete z gospodarstwa agroturystycznego, gdzie chciano sie ich pozbyc
3. jest spory wybieg dla koni, maja mozliwosc przejscia z jednej czesci do drugiej
4. niestety, jedna rzecz, ktorej sie nie dopatrzylam to stajnia, na razie nie ma, maja ja budowac, a za stajnie ma posluzyc mala stajenka-szopka, gdzie trzeba posprzatac aby konie mogly tam przebywac, na razie sa tam skladowane rozne rzeczy
5. na pewno tam kobylki nie przebywaja, wiec wyglada na to, ze na razie sa caly czas na dworze (mam nadzieje, ze dobrze zrozumialam)
6. stajenka ma pomiescic 3 konie, jest niewielka, wiec nie mialyby duzo miejsca, a poza tym, nie wiem, czy te dwie zzyte ze soba kobylki zaakceptowalyby Babinke, wiec Pan powiedzial, ze musialyby tam przebywac na zmiane (ale w nocy w zime np.?)mysle, ze brak wystarczajacej powierzchni to moze nie jest katastrofa, ale zdecydowanie lepiej to jeszcze wyjasnic z tymi ludzmi, bo moze cos zle zrozumielismy

ludzie widac, ze sa dobrzy, ale kwestia stajni jeszcze do wyjasnienia, pytalam dwukrotnie i otzrymywalam podobna odpowiedz sugerujaca, ze bedzie miejsce w malej stajence i ze konie przebywaja na zewntarz; znowu, jesli zle zrozumilama, to przepraszam

Posted

Widzę ze Patch i Rafał już wszystko napisali, wiec wstawie jeszcze tylko zdjecia które dostałam od Rafała.

Tu powstaną boksy

Pastwisko

Konie obecnie tam przebywające

Dzwoniłam już do Pani Ewy, ma porozmawiać jeszcze z Panem D.

Sandra wyślij mi umowy