ksenka1 Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 Naszukalismy się, nadzwoniliśmy, szczególnie bardzo pomaga nam Agnieszka z Ostródy (koniara) w poszukiwaniu odpowiedniego domu, ale nic nie znaleźlismy. Zaraz biorę się za allegro dla Babinki, choc nie jest to moja mocna strona. Wstawię link Quote
Greven Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 Trudno coś znaleźć dla TAKIEGO konia... Jest po prostu za stara, ludzie boją się wieku. Boją się, ża padnie po kilku dniach, co jest wcale nie wykluczone, gdy wyrwiemy ją ze środowiska, które zna od 30 lat :shake: Jeśli będzie żyła jeszcze kilka miesięcy, a nawet lat - zawsze będzie koniem specjalnej troski i uwagi. Stoimy w punkcie wyjścia. Quote
ksenka1 Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=250557794 Proszę tu zgłaszać uwagi i sugestie :) Quote
Greven Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 Popraw: trzebabyło Bardzo, bardzo fajny tekst! Rzeczowy, informacyjny, sympatyczny ;) Quote
Dorkaa Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 Może tam gdzie jest ,,Proszę nie licytować - koń nie jest na sprzedaż. Kazda oferta zostanie usunięta" to napisać lepiej że jest po prostu do oddania za darmo Quote
ksenka1 Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 W tytule jest napisane ze klacz jest do oddania :) Myślę ze to wystarczy Quote
Dorkaa Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 A, no to wybaczcie, nie dostrzegłam ;-) Quote
Ulaa Posted September 30, 2007 Posted September 30, 2007 Jakie urocze jest to zdanie "będzie doskonałym koniem do towarzystwa" :loveu: Nie wierzę, że nikt na Mazurach jej nie chce!! Powieście ogłoszenia na uczelni w Olsztynie (UWM). Na wydziale Bioinżynierii Zwierząt jest kierunek Zootechnika ze specjalnością Hodowla Koni - dużo osób stamtąd ma własne stajnie i są to wspaniali kochani ludzie!!! Studiowałam tam przez pewien (krótki :-() okres i naprawdę ludzi o wielkich sercach jest mnóstwo! Może na wykładzie jakiś profesor zgodzi się wspomnieć o klaczce (spytajcie o faceta od Propedeutyki zootechnicznej, taki wysoki, szpakowaty, niestety nie pamiętam nazwiska, ale gość byl naprawdę super i interesował się losem zwierząt). Albo chociaż te ogłoszenia... Quote
lidka_park Posted September 30, 2007 Posted September 30, 2007 Ulaa napisał(a):Jakie urocze jest to zdanie "będzie doskonałym koniem do towarzystwa" :loveu: Nie wierzę, że nikt na Mazurach jej nie chce!! Powieście ogłoszenia na uczelni w Olsztynie (UWM). Na wydziale Bioinżynierii Zwierząt jest kierunek Zootechnika ze specjalnością Hodowla Koni - dużo osób stamtąd ma własne stajnie i są to wspaniali kochani ludzie!!! Studiowałam tam przez pewien (krótki :-() okres i naprawdę ludzi o wielkich sercach jest mnóstwo! Może na wykładzie jakiś profesor zgodzi się wspomnieć o klaczce (spytajcie o faceta od Propedeutyki zootechnicznej, taki wysoki, szpakowaty, niestety nie pamiętam nazwiska, ale gość byl naprawdę super i interesował się losem zwierząt). Albo chociaż te ogłoszenia... świetny pomysł, trzeba tylko zrobić plakacik to porozwieszam na wydziale Quote
Ulaa Posted September 30, 2007 Posted September 30, 2007 Mogę zrobić taki plakacik, jeśli chcecie :p Quote
ksenka1 Posted September 30, 2007 Posted September 30, 2007 Pomysł doskonały! Tylko czy jest tu osoba która tam studiuje, ew. mieszka blisko??? Plakacik jak najbardziej:loveu: Poproszę. Wywiesiłabym go jeszcze na weterynarii i.... No właśnie gdzie meszcze można??? Czy w Olsztynie lub okolicach jest jakiś sklep jeździecki? Moze tam??? Tylko musimy działać naprawdę szybko. To ciągnie się już zbyt długo, a jesteśmy ciągle w punkcie wyjścia :/ Quote
lidka_park Posted September 30, 2007 Posted September 30, 2007 ksenka1 napisał(a):Pomysł doskonały! Tylko czy jest tu osoba która tam studiuje, ew. mieszka blisko??? Plakacik jak najbardziej:loveu: Poproszę. Wywiesiłabym go jeszcze na weterynarii i.... No właśnie gdzie meszcze można??? Czy w Olsztynie lub okolicach jest jakiś sklep jeździecki? Moze tam??? Tylko musimy działać naprawdę szybko. To ciągnie się już zbyt długo, a jesteśmy ciągle w punkcie wyjścia :/ to własnie ja tam studiuje ;) rozwiesze plakaty na weterynari i u mnie na wydziale... zapytam jeszcze, czy przy staninie na kortowie moge i... jeszcze sie zobaczy gdzie :p Quote
ksenka1 Posted September 30, 2007 Posted September 30, 2007 W takim razie nie pozostaje mi nic innego jak tylko bardzo mocno Ci podziękować. :modla::loveu: Quote
Ulaa Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 Wieczorem będzie plakacik, bo teraz jadę zawieźć Batmanka do nowego domku :multi: i już nie zdążę. A ile czasu ma konisia, żeby państwo mogli jeszcze ją przytrzymać? Quote
ksenka1 Posted October 2, 2007 Posted October 2, 2007 Kochani spieszę z News'ami :loveu: Otóż jest dla Babinki domek adopcyjny od zaraz, ale trzeba go sprawdzić. Narazie nikt nie deklarował że tam pojedzie wiec dalej szukam. Stajenka w której zamieszkałaby Babinka mieści się 24 km od Olsztyna w stronę Szczytna. Jest ktoś z okolic??? Quote
lidka_park Posted October 3, 2007 Posted October 3, 2007 [quote name='ksenka1']Kochani spieszę z News'ami :loveu: Otóż jest dla Babinki domek adopcyjny od zaraz, ale trzeba go sprawdzić. Narazie nikt nie deklarował że tam pojedzie wiec dalej szukam. Stajenka w której zamieszkałaby Babinka mieści się 24 km od Olsztyna w stronę Szczytna. Jest ktoś z okolic???[/quote] no to 3mam kciuki, oby sie udalo... to rozumiem, że plakaty juz nie potrzebne ???? ;) Quote
Monia70 Posted October 3, 2007 Posted October 3, 2007 Ojejku, jak cudownie!!!!Babineczko kochana, domek dla Ciebie sie szykuje!!!!! Quote
neverend Posted October 3, 2007 Posted October 3, 2007 [quote name='Monia70']Ojejku, jak cudownie!!!!Babineczko kochana, domek dla Ciebie sie szykuje!!!!![/quote] teraz tylko wizyta przedadopcyjna?? Quote
ksenka1 Posted October 3, 2007 Posted October 3, 2007 [quote name='neverend']teraz tylko wizyta przedadopcyjna??[/quote] Dokładnie :) Nadal szukam kogos z okolicy Olsztyna lub Szczytna, kto przeprowadziłby wizytę. Mamy jedną dziewczynę, ale ona najwczesniej moze w weekend, a i to niepewne. Quote
Greven Posted October 3, 2007 Posted October 3, 2007 Dagmara, a szukałaś przez mapę pomocy dogo? Bo ja kilka mies. temu potrzebowałam osoby do zadatkowania konia i był duży odzew. Ludzie chętni do pomocy, może akurat kogoś utrafisz :razz: Quote
neverend Posted October 4, 2007 Posted October 4, 2007 ja bym z chęcią wielką pojechała, ale mi wypada zjazd w uczelni w ten weekend...:cool1: Quote
ksenka1 Posted October 4, 2007 Posted October 4, 2007 Ja nie wiem co to mapa dogo, ale zaraz poszukam:oops: Quote
Recommended Posts