Jump to content
Dogomania

około 30 letnia kobyła do rzeźni? :(NIE!!! MA SWÓJ DOM:))) DZIĘKUJEMY:))))))))

Recommended Posts

• Replies 265
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witaj babciuniu :loveu:
Parę dni temu wysłałam maila(bo prv nie dochodzą) do Lupe o banerek dla babci ale nie dostałam ani odpowiedzi ani nie ma banerka:shake:.
A ja nie umiem robić banerków :-(

Posted

Wczoraj u Babiniki był wet. Jej stan określił jako bardzo dobry.
Niestety hotel na który mieliśmy nadzieję-nie chce jej przyjąć :(
Szukamy wiec jakiejś niedrogiej stajenki w okolicy Ostródy, Morąga, Olsztynka, Olsztyna.

Posted

Ze zdrówkiem doskonale :multi: jak na jej wiek.
Hotel pewnie boi się przyjmować tak starego konia :(

Postanowilismy poprosić właścicielkę zeby klacz mogła u niej zostać a my będziemy płacić na jej utrzymanie (jej poprostu nie stać na tego konia)- to to samo co hotel, a klacz po 30 latach mieszkania w jednym miejscu zostałaby. W końcu "starych drzew się nie przesadza"

Wieczorkiem zadzwonię i dam Wam znać co dalej, oby się udało.

Posted

Dzwoniłam, dzwoniłam :)
Zaproponowałam Pani takie rozwiązanie:
Koń zostaje u niej a my jej dajemy miesięcznie 200 zł plus pokrywamy koszta kowala i weta
lub załatwiamy i opłacamy wszystko-siano, słomę witaminki i trochę owsa...
Mam zadzwonić w niedzielę i wszystko wtedy będzie wiadomo :)
Oby zachcieli ją mieć nadal :loveu:

Posted

A czy oprócz tych wszystkich :darowizn" będziecie babinkę jeszcze doglądali???????????????
No i czy nawet jak pani bedzie miała pieniązki czy siano to konik bedzie miał tam dobrze?Czy jak dostanie pieniążki do ręki spozytkuje je na klaczkę?????

Posted

Monia70 napisał(a):
A czy oprócz tych wszystkich :darowizn" będziecie babinkę jeszcze doglądali???????????????
No i czy nawet jak pani bedzie miała pieniązki czy siano to konik bedzie miał tam dobrze?Czy jak dostanie pieniążki do ręki spozytkuje je na klaczkę?????

Jeśli się tylko zgodzi to do Babinki będą wpadały nasze koniary, które już i tak wiele zrobiły dla tego konia (wet, kowal, artykuł w gazecie). My z uzbieranych pieniązków jeszcze grosza nie wydaliśmy :)
Konik tam miał naptawdę dobrze. Nie często spotyka się konia w takim wieku i jednocześnie w takiej kondycji.
Oby się udało.
Jesli jednak nie to szukamy hotelu w okolicach Ostródy i Morąga.

Nadal mamy 190 zł

Posted

chciałabym wpłacić 50zł dla Balbinki proszę o podanie konta na PW :lol:
i bardzo prosze o potwierdzenie wpłaty na wątku ponieważ to są pieniązki uzbierane dla psiaków p. Uli z Katowic a one obecnie już ich tak bardzo nie potrzebują i dlatego dzielą się z innymi biedami :lol:

Posted

Pieniążki doszły. Bardzo, bardzo dziękuję Dianko79 !!!:loveu:

Mamy 240 zł!!!!

Sprawa ma się tak.
Własciciele konia chcą ją jednak oddac, nie mają już tyle czasu co wcześniej żeby jej poświecić.

Dzwoniłam do stajni "Źrebaczówka" w tej chwili nie mają miejsca dla Babinki, ewentualnie musieliby ogrodzić dla niej jakiś padkoczek.
W zasadzie proponują pomoc, która ma polegać na szukaniu dobrego domku w okolicach.

Czyli nadal szukamy hoteliku....

Posted

Pocieszeniem jest że nie ma wyznaczonego czasu.
Właścicielom zależy na tym żeby Babinka dobrze trafiła, ale nie możemy tego wykorzystywać i naużywać.
Moze zrobić allegro dla niej? Może ktoś zechce ją przygarnąć?
Co o tym myslicie?