ksenka1 Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 Do góry Babinko, zbieramy pieniążki dla Ciebie na kowala, weta i przedewszystkim na hotelik. Trzymaj się mała :) Quote
ksenka1 Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 BasiaD- wpłynęło 50 zł. Dzięki :laugh2_2: Mamy.......... 190 zł !!! :laola: Quote
ksenka1 Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 W czwartek lub piatek do Babinki jedzie weterynarz, potem kowal. Po konsultacjach będziemy myśleć co dalej. Quote
Monia70 Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 Witaj babciuniu :loveu: Parę dni temu wysłałam maila(bo prv nie dochodzą) do Lupe o banerek dla babci ale nie dostałam ani odpowiedzi ani nie ma banerka:shake:. A ja nie umiem robić banerków :-( Quote
ksenka1 Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 Ja pisałam do Plonej. Też nic. Pewnie dziewczyny zajęte. Quote
ksenka1 Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 Wczoraj u Babiniki był wet. Jej stan określił jako bardzo dobry. Niestety hotel na który mieliśmy nadzieję-nie chce jej przyjąć :( Szukamy wiec jakiejś niedrogiej stajenki w okolicy Ostródy, Morąga, Olsztynka, Olsztyna. Quote
Monia70 Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 Ojej :shake: A dlaczego ten hotelik jej nie chce???????? Za stara????????? Bo ze zdrówkiem ok, tak? Quote
ksenka1 Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 Ze zdrówkiem doskonale :multi: jak na jej wiek. Hotel pewnie boi się przyjmować tak starego konia :( Postanowilismy poprosić właścicielkę zeby klacz mogła u niej zostać a my będziemy płacić na jej utrzymanie (jej poprostu nie stać na tego konia)- to to samo co hotel, a klacz po 30 latach mieszkania w jednym miejscu zostałaby. W końcu "starych drzew się nie przesadza" Wieczorkiem zadzwonię i dam Wam znać co dalej, oby się udało. Quote
ksenka1 Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 Dzwoniłam, dzwoniłam :) Zaproponowałam Pani takie rozwiązanie: Koń zostaje u niej a my jej dajemy miesięcznie 200 zł plus pokrywamy koszta kowala i weta lub załatwiamy i opłacamy wszystko-siano, słomę witaminki i trochę owsa... Mam zadzwonić w niedzielę i wszystko wtedy będzie wiadomo :) Oby zachcieli ją mieć nadal :loveu: Quote
Aga_Mazury Posted September 21, 2007 Author Posted September 21, 2007 Mam nadzieję, że się zgodzi.... Jak jej proponowałam to na początku jak się do nas zgłosiła to odmówiła....że psychicznie nie daje rady.... Quote
Monia70 Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 A czy oprócz tych wszystkich :darowizn" będziecie babinkę jeszcze doglądali??????????????? No i czy nawet jak pani bedzie miała pieniązki czy siano to konik bedzie miał tam dobrze?Czy jak dostanie pieniążki do ręki spozytkuje je na klaczkę????? Quote
ksenka1 Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 Puchatek Dziękuję !!! Bannerek wypasiony:loveu: Quote
ksenka1 Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 Monia70 napisał(a):A czy oprócz tych wszystkich :darowizn" będziecie babinkę jeszcze doglądali??????????????? No i czy nawet jak pani bedzie miała pieniązki czy siano to konik bedzie miał tam dobrze?Czy jak dostanie pieniążki do ręki spozytkuje je na klaczkę????? Jeśli się tylko zgodzi to do Babinki będą wpadały nasze koniary, które już i tak wiele zrobiły dla tego konia (wet, kowal, artykuł w gazecie). My z uzbieranych pieniązków jeszcze grosza nie wydaliśmy :) Konik tam miał naptawdę dobrze. Nie często spotyka się konia w takim wieku i jednocześnie w takiej kondycji. Oby się udało. Jesli jednak nie to szukamy hotelu w okolicach Ostródy i Morąga. Nadal mamy 190 zł Quote
Monia70 Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 Puchatku-nie mogłam sie juz doczekac na ten banerek. DZIĘKUJĘ!. Jest przesliczny :loveu: Trzymamy kciuki za Babinke kochaną:loveu: Quote
Greven Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 Puchatek, wg mnie to jeden z Twoich najlepszych jak do tej pory bannerków! Super, dzięki! Quote
diana79 Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 chciałabym wpłacić 50zł dla Balbinki proszę o podanie konta na PW :lol: i bardzo prosze o potwierdzenie wpłaty na wątku ponieważ to są pieniązki uzbierane dla psiaków p. Uli z Katowic a one obecnie już ich tak bardzo nie potrzebują i dlatego dzielą się z innymi biedami :lol: Quote
ksenka1 Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 Pieniążki doszły. Bardzo, bardzo dziękuję Dianko79 !!!:loveu: Mamy 240 zł!!!! Sprawa ma się tak. Własciciele konia chcą ją jednak oddac, nie mają już tyle czasu co wcześniej żeby jej poświecić. Dzwoniłam do stajni "Źrebaczówka" w tej chwili nie mają miejsca dla Babinki, ewentualnie musieliby ogrodzić dla niej jakiś padkoczek. W zasadzie proponują pomoc, która ma polegać na szukaniu dobrego domku w okolicach. Czyli nadal szukamy hoteliku.... Quote
Monia70 Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 Kurczę, czyli klooops :shake:. A do kiedy Babinka ma czas?????? Quote
ksenka1 Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 Pocieszeniem jest że nie ma wyznaczonego czasu. Właścicielom zależy na tym żeby Babinka dobrze trafiła, ale nie możemy tego wykorzystywać i naużywać. Moze zrobić allegro dla niej? Może ktoś zechce ją przygarnąć? Co o tym myslicie? Quote
Monia70 Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 Z allegro jak najbardziej ale ja nie umiem :shake::cool1: Quote
Monia70 Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 Nie ma chętnych do allegro :shake::cool1: Tutaj mozna zagłosowac, Tesco pomaga zwierzetomhttp://www.tesco.pl/oferta/schroniska/ Quote
Recommended Posts