Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 758
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

caroolcia napisał(a):
ojej!!!! to trzeba się szybko umówić na zabiegi, czipa, a jak to wyglada z paszportem?
Jeśli są szczepienia i jest chip, to paszport jest czystą formalnością ;)

Posted

W przyszły piątek kontrola u okulisty.Gałka jest powiększona z nadciśnieniem. Okulista dał leki na JASKRĘ. Wszyskie te wymogi jesteśmy w stanie bez problemu spełnić./Szczepienia i Czip.

Posted

Donvitow napisał(a):
W przyszły piątek kontrola u okulisty.Gałka jest powiększona z nadciśnieniem. Okulista dał leki na JASKRĘ. Wszyskie te wymogi jesteśmy w stanie bez problemu spełnić./Szczepienia i Czip.
Czy jego to boli? Nie powinien dostać leków na nadciśnienie?

Posted

GoniaP napisał(a):
Hectorek czeka w kolejce do adopcji do Niemiec :multi:
Warunki do spełnienia: kastracja, zaszycie pustego oczodołu, wszystkie szczepienia, paszport i czip. Trochę dużo, ale jeśli ma mu to zapewnić raj?? Co myślicie??

W świetle tych słów, jak i z pózniejszych wyjaśnień domniemywam, że Hectorek znalazł domek w Niemczech i pojedzie tam po spełnieniu cytowanych warunków (jeśli jest inaczej, proszę o tym napisać).

>Oktawia6, co w takim razie mają oznaczać twoje ostatnie wpisy? Czy masz na myśli pomoc w spełnieniu wspomnianych warunków (kastracja itp.), wiesz więcej niż zawiera wątek, czy nie doczytałaś tej ważnej informacji?
Takie apele w połączeniu z nieaktualnym tytułem rodzą niepotrzebne emocje i wprowadzają w błąd kolejnych dogomaniaków (zakładam, ze adopcja psiaka jest nadal aktualna).

Posted

[quote name='gallegro']
Oktawia6, co w takim razie mają oznaczać twoje ostatnie wpisy? Czy masz na myśli pomoc w spełnieniu wspomnianych warunków (kastracja itp.), wiesz więcej niż zawiera wątek, czy nie doczytałaś tej ważnej informacji?
Takie apele w połączeniu z nieaktualnym tytułem rodzą niepotrzebne emocje i wprowadzają w błąd kolejnych dogomaniaków

człowieku o co masz do mnie retensje?:crazyeye:miej pretensje do założycielki wątku nie do mnie!!!
co najmniej nalot na mnie jakbym go chciała na chiński targ wywieźc-trochę spokojniej dobrze?

Posted

oktawia6 napisał(a):
człowieku o co masz do mnie retensje?:crazyeye:miej pretensje do założycielki wątku nie do mnie!!!
co najmniej nalot na mnie jakbym go chciała na chiński targ wywieźc-trochę spokojniej dobrze?

Błąd, nadinterpretacja i zupełnie niepotrzebne nerwy :razz: .
Nie napisałem, ze tytuł wątku to Twoja "wina"...
Jeśli miałaś świadomość, że psiak bedzie miał domek (przynajmniej na to się zanosi), to po co te nieadekwatne posty z mylącymi emotkami.
We wcześniejszych wpisach pełna euforia, a tu raptem... ehhh.

Posted

Załozycielka wątku była przez weeekend nie obecna - hektorejk w tej chwili przebywa w DT u donvitow, najprawdopodobniej za tygdzien zostanie w trakcie jednego zabiegu zachipowany, wykastrowany i zostanie zaszyte oczko.
Z tego co ja wiem domek w Nimeczech zaplepany, ale na pewno dzisiaj Gonia sie odezwie i bezposrednio da znać

Posted

gallegro napisał(a):
W świetle tych słów, jak i z pózniejszych wyjaśnień domniemywam, że Hectorek znalazł domek w Niemczech i pojedzie tam po spełnieniu cytowanych warunków (jeśli jest inaczej, proszę o tym napisać).
Gallegro, skąd ten ton??
Po spełnieniu warunków, Hectorek wyjedzie do Niemiec, do rodziny zastępczej, jeśli nie znajdzie się w międzyczasie dom stały. Donvitow ma ustalić harmonogram zabiegow weterynaryjnych. Ponieważ Hectorek miał być uśpiony i tylko dzięki Dogsmog i Donvitow żyje, nikt nie kwapil sie w schronisku by go zaszczepić....
W tym tygodniu odrobaczenie, w przyszłym szczepienia, potem kastracja i zabieg kosmetyczny zszycia powieki, w międzyczasie kontrole u okulisty. Zdjęcia i opis Hectorka znajdą się wkrótce na niemieckiej stronie adopcyjnej, więc machina ruszyła i zmierza do szczęśliwego końca.

Posted

Poza tym apel o dt jest nadal aktualny. Z tego co sie orientuję, Hectorek może zostać u Donvitow jeszcze przez 3 tygodnie, ale potem może być problem...Nikt chyba by nie chciał, by Hectorek zaznawszy dobrego życia, musiał być odwieziony do schronika i tam czekać na październikowy transport do Niemiec, hmm??