jola&tina Posted September 27, 2015 Share Posted September 27, 2015 jolantina,co do posiadlosci,to pytania raczej do zalozycielek,bo ja sie nie orientuje. co do weta,pisalam tylko o tych 24/7 przy nocnych przypadkach,gdzie nie ma innego wyjscia. ;) Dobrze byłoby, gdyby ktoś z założycieli przyszedł na wątek. Przecież to ma być wątek na lata :) a Ty na wiele pytań nie będziesz znała odpowiedzi. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wtatara Posted September 27, 2015 Share Posted September 27, 2015 przeczytałam, trzymam kciuki aby się udało Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kłapoucha Posted October 11, 2015 Author Share Posted October 11, 2015 14 padziernika rusza pierwszy Przystaniowy bazarek :) Jeśli ktoś z Was chciałby podarować jakieś fanty,zapraszam do kontaktu :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mar.gajko Posted October 11, 2015 Share Posted October 11, 2015 14 padziernika rusza pierwszy Przystaniowy bazarek :) Jeśli ktoś z Was chciałby podarować jakieś fanty,zapraszam do kontaktu :) Przedstaw na zwierzątka, na które będziecie zbierać. Bo bazarki robi się na zwierzęta :) nie na Przystań :) jako taką. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kłapoucha Posted October 12, 2015 Author Share Posted October 12, 2015 Narazie na sterylkę dwoch kotek i kastracje psa- zwierzeta przejete wraz z nieruchomoscia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mar.gajko Posted October 13, 2015 Share Posted October 13, 2015 Nie za bardzo poprawiliście warunki temu psu. Jakoś. Dalej stoi na łańcuchu? Jaki charakter? Do adopcji będzie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jola&tina Posted October 13, 2015 Share Posted October 13, 2015 A gdzie zwierzaki są teraz? Bo to chyba stare zdjęcia. Bazarek będzie na Dogo czy na fb? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kłapoucha Posted October 21, 2015 Author Share Posted October 21, 2015 Przepraszam,ze tak pozno... Barry oczywiscie jest odkuty z lancucha,to stare foto. Ma swoje poslanko w domu ;) Jak bede miec foto,to wrzuce.Czekamy az zrobia nam ogrodzenie,bo skubany wypuszcza sie po wsi. Jesli chodzi o Jego charakter- jest bardzo mily,szybko przywiazuje sie do czlowieka,pod warunkiem,ze jest plci zenskiej, facetow sie boi i moze chapnac. Jesli znajdzie sie dobry dom,to pewnie bedzie mogl isc ;) Ogolnie posesja nie jest w dobrym stanie,czeka nas generalny remont,ale mamy juz dwa upatrzone psiaki: Hyzia z bydgoskiego schronu: i Morisa z Pily ( w schronie od 14 lat) Zapraszamy tez na bazarek: https://www.facebook.com/events/1698354110382681/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mar.gajko Posted October 21, 2015 Share Posted October 21, 2015 Ale szukacie domu temu psu? Ogłaszacie? Bo stwierdzenie:"Jeśli znajdzie sie dobry dom,to pewnie bedzie mogl isc" ;) Sam się nie znajdzie, raczej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kłapoucha Posted October 22, 2015 Author Share Posted October 22, 2015 Cisnienia nie ma,moze u nas zostac,stad takie stwierdzenie. A czasem dom moze znalezc sie sam,na przyklad wsrod wolontariuszy odwiedzajajacych ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kłapoucha Posted October 24, 2015 Author Share Posted October 24, 2015 Zapraszam na drugi bazar: https://www.facebook.com/events/1636290223310016/ Tamten zniknal :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mar.gajko Posted October 24, 2015 Share Posted October 24, 2015 Cisnienia nie ma,moze u nas zostac,stad takie stwierdzenie. A czasem dom moze znalezc sie sam,na przyklad wsrod wolontariuszy odwiedzajajacych ;) Czyli nie jest waszym priorytetem znajdowanie domów? Tylko gromadzenie w jednym miejscu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perełka1 Posted October 24, 2015 Share Posted October 24, 2015 "... bo skubany wypuszcza sie po wsi" sam, bez nadzoru? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kłapoucha Posted October 25, 2015 Author Share Posted October 25, 2015 [b]mar.gajko[/b] to psie hospicjum,naszym piorytetem jest przede wszystkim zapewnienie godnej opieki do konca dni psim staruszkom,ktore maja marne szanse na dom. oczywiscie,jesli takowy sie znajdzie i okaze sie naprawde super ( a po tylu latach szukania domow dla bydgoskich bezdomniakow wiem,ze nawet super wizyta przedadopcyjna nie jest zadna gwarancja) psiak bedzie mogl isc. [b]Perełka1[/b] czekamy na wymiane ogrodzenia,bo w tym sa dziury. Poki co, Barry jest ze mna w tym domu,ale jak wychodze chocby do wiejskiego sklepu (do ktorego mam 20 minut) to za mna ucieka,a w domu sam bez nadzoru nie moze zostac- robi armagedon... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bou Posted October 25, 2015 Share Posted October 25, 2015 Psie hospicjum...wielka sprawa.Zapewnienie dobrej,lekarskiej opieki jednemu - smiertelnie choremu,lub wiekowemu staruszkowi,to majątek! - skąd weźmiecie na to fundusze?Bo rozumiem,że Waszej zgody na cierpienie nie łagodzone lekami - nie będzie!A eutanazja - to też spory koszt...Czy tak?Więc - skąd kasa?Bo to co innego niz najsłabszy nawet hotelik,w którym kojec,micha i spacer to juz (podobno) luksus w porownaniu ze schronem.Hosp[icjum rządzi się zupełnie innymi prawami.Mam jednak nadzieję,że to wiesz,a ja jestem po prostu upierdliwa z tymi pytaniami...Oby! :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perełka1 Posted October 25, 2015 Share Posted October 25, 2015 Kłapoucha - co to znaczy, że za Tobą ucieka? Mam pod swoją opieką 10 psów, chorych, starych, z różnymi problemami. Dlatego nie przekonuje mnie Wasza inicjatywa z dwoma psami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kłapoucha Posted October 26, 2015 Author Share Posted October 26, 2015 bou spokojnie,kasa jest, później bazary, chce też poruszyć temat skarbonek u wetow,w klubokawiarniach, groomerow etc.,ulotki,stoisko na wystawie psow... Wszystko z czasem,mam nadzieje,ze damy rade,choć paru psom dać szanse na odejśćie w lepszych warunkach niż za kratami. [b]Perełka1[/b],ucieka,bo sie do mnie w krotkim czasie przyzwyczail,ale nad tym pracujemy. A psy sa tylko dwa jak narazie,bo jest remont i to generalny (z wyburzaniem ścian etc.) o czym pisalam pare razy wcześniej,wystarczy uważniej poczytać. ;) Głupotą byłoby ściągnąć w tak stresujące warunki staruszki,które często gęsto nie ogarniają rzeczywistości.Jeśli Cię to nie przekonuje,to już nie wiem,co Cię przekona :P Jutro jedziemy do Medoru i prawdopodobnie będziemy już zabierać Turbinka wyciągniętego z Kotlisk.Chyba nie ma tutaj wątku,ale na fejsie jest wydarzenie https://www.facebook.com/events/966877243369177/permalink/967307489992819/ Trzymajcie kciuki! Dam znać,co i jak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kłapoucha Posted October 28, 2015 Author Share Posted October 28, 2015 Turbinek już u nas: I dostał nowe imie: Truman.Truman to psiak uratowany z Kotlisk. Ma zapadnięte oko zwane zespołem Hornera, być może ropiejące oczko trzeba będzie usunąć - narazie walka trwa - dostaliśmy krople od schroniska Oprócz tego widoczne są też zaburzenia neurologiczne, jednak najgorszym problemem u niego jest postępujący szczękościsk. Truman je tylko półpłynne pokarmy i jest strasznie chudy oraz odwodniony.Obecnie jest wzmacniany witaminami, dostaje lek na poprawę ukrwienia mózgu, a także steryd. Po wzmocnieniu chcemy wziąć się za szczegółową diagnostykę naszego Trumanka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MALWA Posted November 22, 2015 Share Posted November 22, 2015 Zapisze sobie wątek....... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madie Posted February 19, 2016 Share Posted February 19, 2016 I jak idzie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jola&tina Posted February 20, 2016 Share Posted February 20, 2016 Znalazłam wątek i pytam: co słychać? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ewanka Posted June 24, 2016 Share Posted June 24, 2016 Ciekawy wątek, ale chyba umiera, bo cisza tu straszna, a akcja z hospicjum wydawała się bardzo pożądana. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andegawenka Posted June 24, 2016 Share Posted June 24, 2016 Wcale się nie dziwię. Zamiast pomóc to zasypano pytaniami. Na prośbę czy ktoś ma jakieś zbędne materiały? cisza. Czy ktoś ma rzeczy na bazarek? cisza........ 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jola&tina Posted June 24, 2016 Share Posted June 24, 2016 1 godzinę temu, andegawenka napisał: Wcale się nie dziwię. Zamiast pomóc to zasypano pytaniami. Na prośbę czy ktoś ma jakieś zbędne materiały? cisza. Czy ktoś ma rzeczy na bazarek? cisza........ Żeby pomagać, trzeba coś wiedzieć! Nasze pytania nie wynikały z chęci "dokopania" komuś, tylko właśnie z chęci pomocy. Kłapoucha wzbudziła moje zaufanie a sam projekt zainteresowanie - i dlatego tutaj byłam. Mam nadzieję, że Przystań ma się dobrze i tylko zniknęła z Dogo. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
beataczl Posted February 2, 2018 Share Posted February 2, 2018 tak,znalazlam Przystan na fejsie,sa zdjecia,biezace wpisy-dzialaja :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts