Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Narazie jest KLUSEK ale myślimy nad jakims bardziej przyszłościowym imieniem:) Ale Klusek pasuje bo to żarłok jest okropny!!! wpałaszował swoja porcje kurczaka( a raczej pochłonął że aż sie cały przy tym trząsł) to potem chciał jajecznice jeść i tak piszczał jak mu nie dałam, że ja juz nie wiem czy ja go nie głodze!! moze za mało mu daje:/ sama nie wiem....

• Replies 156
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mam problem, a raczej mały ma, nioe może zrobic kupki, kreci sie, piszczy i nie moze:( Chyba go to troche boli bo strasznie piszczy:/ mozna mu jakos pomóc? Masowałam mu brzuszek ale nic nie dało.

Posted

Może masz czopki parafinowe? Trzeba taki czopek przekroić na 4 cęści, bo szczeniaczek ma malutką doopkę :oops: i wlożyc pod ogonek głęboko.
A jak nie masz czopka, weź termometr, posmaruj grubo wazeliną (albo zwykłym masłem) i włóż końcówke do odbytu, tak na 2-3 cm. Czasem takie podrażnienie zwieracza i poslizg z tłuszczu pomaga. Jeśli sobie z tym nie poradzisz, idź do lekarza, nie ma wyjścia...

Posted

A robaków nie widac przypadkiem w kupie?bo u niego nie widac, do veta ide w piatek na 10 do Kujawskiego na Piłsudskiego( może znasz) , a co do kupy to może przez to że dostawal ryż z kurczakiem, a ryz taki zatykający jest, rano zrobił 2 kupy i to całkiem spore!

Posted

A jeszcze jedno pytaniko, tak z ciekawości, przecież te wszystkie psy co żyja na wsi na łańcuchach( biedaki:shake: ) i bezdomne itd, to jak one sobie z tymi robakami radzą? tak cierpia całe zycie i one cały czas w nich żeruja? :crazyeye:

Posted

a tak mi zalezy żeby do niego iść, bo mam nieprzyjemne doświadczenia z vetami( 2 zwierzaki o malo mi sie przeszły na tamten świat przez róznych kretynów co stawiali złe diagnozy)a on pare razy juz moim pociechom zycie uratował. A chce wiedzieć na 100% czy mały jest zdrowy itd.

Posted

On juz jest pełnoprawnym członkiem rodziny!!! I nigdzie sie nie wybiera z tąd:p Dzis miał pierwsze zapoznamie z moją fretka:) troche sie pokotlowali, fretka chciała mu dac do zrozumienia kto tu rzadzi:evil_lol: , choc Klusek wział to za świetną zabawe i niezbyt sie przejął intencjami fretki, ta go troche podgryzła ale ze Klucha ma grube futerko to nie zrobiło to na nim wielkiego wrażenia:diabloti: I fretka zrezygnowała i poszła spac. :p

Posted

a teraz wklejam zdjecie jak moje małe kochanie śpi, podklreslam, że ma swoje legiwisko, może spać ze mna w łózku,nikt mu nic złego nie robi,moja matka wręcz zajmuje sie jak dzidziusiem,więc nie jest to ze strachu czy że sie czuje zaniedbany, odrzucony czy cokolwiek innego! ogólnie nieba bym mu przychyliła a oto co on wybiera-

jest to zdjęcie z góry, wcisniety w róg, lezacy na rzeczach do prania( ten zielony słup to drabina) i wyglądający jak siedem nieszczęść:/

Posted

Własnie wrócilismy od veta!! no wiec Klucha jest zdrowy:) dostał odrobaczanie i szcepienia, za tydziń juz możemy wychodzic!:p pozatym powiedział ze Klucha bedzie wazył tak 30kg, czyli bedzie sporym pieseczkiem:loveu: aha i powiedział, ze to piszceznie to choroba sieroca:-( BIEDACZEK!! i ze z tego wyrosnie, ale ja nie wiem czy to tak łatwo przejdzie! No w każdym razie wszystko jst z jego zdrowiem ok! kupiłam mu pare zabaweczek, jakies gryzaczki i inne pierdoły żeby sie chłopak nie nudził:)

Posted

Aha, teraz pytanie, czy możecie polecic mi jakas ksiazke o sczeniakach? żeby tam było jak go wychowywac itd, ja od tygodnia siedze w domu bo boje się moje maleństwo samo zpostawic zeby " nie płakałao" ale musze zaczac wracac do rzeczywistości:/ i niestety zostawic go zcasem samego! a ze on jak ma taki "atak" piszceznia jak ja jestem i uspokajanie nic nie daje, to co dopiero bedzie jak ja wyjde! wiec, czy ktos ma jakas rade? Bo sasiedzi juz sie na mnie zaczynaja patrzyc jakbym meczyła tego zwierzaka! ( zreszta nie dziwie sie, ja mieszkam na parterze i słychac strasznie jak on tak piszczy! a wrecz on skomle jakbym go ze skóry obdzierała!!!) wiec jestem tym przerazona troche! :Help_2: