Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 156
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mam pytanko! poniewaz Klusek ma nadmiar energi jak to szczeniak to macie jakies pomysły jak sie z nim bawic na spacerach? bo rzucianie piłeczki czy innych zabawek niezbyt lubi, chyba ze ktos za nim goni, bo jak mu cos rzucam to przynosi ale widac ze nie jest to jego ulubione zajecie! ćwiczymy tez na spacerach komendy, ale to nie męcvzy go zbytnio:/ w mojej okolicy sa miejsca gdzie moge go spuszczac ale on bez innych psów nie che biegac a mi jakos sie nie zbyt chce z nim albo za nim biegac! staram sie jak najczesciej zabierac go w miejsca gdzie sa inne psy, niestety nie jest to mozliwe codziennie. mieszkam w okolicy gdzie mieszkaja prawie sami starzy ludzie albo z małymi dziecmi, wiec malo tu psów, a zwłascza młodych! wiec klusek nie ma sie z kim tu bawic:(

Posted

ehh ja nie mam tego problemu u nas potyka sie nawet po 30psow wieczoram i jakie tam sa szlenstwa...a o 21zawsze schodza sie husky i biegaja stadem po 10pso i wiecej super:)
moja Demi nie lubila za bardzo aportow, ale za to uwielbia 'przeciaganie' wiec ma specjany sznur i kolko...i odkrylam ze duzo frajdy sprawia jej tropienie- najpierw zaczelismy od prostego szukaj a teraz po calej polanie lata i znajduje przedmioty np zakopane:) i to ja meczy bo musi sie skupic i polatac...mozna tez pomyslec o jakims sporcia- czy cus;) albo sprawic sobie 2giego psa;) heheh

Posted

Natalia - najlepsze oczywiście zabawy z psami.
Ale z braku to spróbuj właśnie tak jak pisze KaLolina - przeciąganie sznurkiem, może jakieś inne zabawki. Np. moja Dirki nie lubi twardych zabawek ale uwielbia właśnie sznury albo takie pluszowe piłki na sznurze albo i bez ;) Do tego sesje szkoleniowe - musi się choć troszkę zmęczyć ;)
W jakiej okolicy mieszkacie?

Posted

Jasne, tylko zeby pogoda była taka dosc, bo narazie to beznadzijnie jest na zewnatrz:/ Ja na błonia staram sie jezdzic pare razy w tygodniu, ale niestety codziennie nie daje rady, dzis Klusek był w kryspinowie na spacerze i lezy niezywy od paru godzin juz:)