Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 232
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ta... "dobra duszyczka", która mu to wszystko sprawiła, powinna być z siebie dumna... nie ma co...
ciągle jeszcze nie potrafię pojąć, jak ludzie moga być tak głupi i myśleć, że w schronisku tym psom będzie lepiej. zaścianek i zwykła ciemnota...

Posted

jeśli chodzi o dresiarzy, meliniarzy i innych pijanych chamów to jakos nie ma chętnych do interwencji i powiadamiania władz za bezbronne psy to sie biorą ,oczywiście spychają obowiązek "opieki" na innych co za **** brak słów

Posted

Właściwie nie wiadomo co lepsze. Przypominacie sobie mojego Kaprysa?
Nie wiem co się z nim stało, gdzie trafił, czy żyje. Gdybym zawiozała go do schroniska, mogłabym mieć nad nim pieczę i z czasem znależć mu dom, a tak ...?

Posted

A co będzie jak po kwarantannie zostanie zagryziony? Matko, jak ja się tego boje.
Luka, mogłabyś mieć nad Kaprysem pieczę w dzień,a w nocy? A poza tym schron schronowi nierówny.
To młody psiak, w głowie mu były zabawy, mizianie, a tu????????? Matko, te jego oczy. Nic dziwnego, ze nie mogłam spać.
Czy będzie się w stanie dogadać z innymi psinami czy stanie sie ofiarą. Pytania,bez odpowiedzi.

Posted

Foteczki mam,ale tylko z zabawy Iwony z Aresem. Psiak wogóle niechciał wyjsc ze schronu,był smutny i poprostu nie ten pies.Jak tylko wyciagnęłysmy go poza schronisko to psiak odżył. Kita poszła w ruch i usmiechnięty pysio.
Zdięcia u Natalki:
" class="ipsImage" alt="">

Posted

Ares ma chore oczy i rozwolnienie ,czegos takiego jeszcze nei widziałam woda sie leje strumieniem ,ale jest radosny,skory do zabawy ,obszczekuje kota samochód, wczoraj na spacerze był z tesciowa, dzisiaj rano ze mną
pije z kałuży i nie ufa innym psom

Posted

Biegunka może być oznaką reakcji na dany pokarm ale skoro się z niego, jak czytam, leje może to być oznaka początku jakiejś choroby! Boję się zapytać, czy w związku z biegunką zrobiono mu jakieś badania, podano leki na zatrzymanie tego wodotrysku (to przecież grozi odwodnieniem i wypłukaniem flory bakteryjnej). Z leków ludzkich można podać psu poza zwykłym węglem, receptowy nifuroksazyd ( w ulotce, o ile pamiętam jest przelicznik wagowy),smectę i lakcid- dla przywrócenia flory bakteryjnej. Może "coś" go wcześniej, nim trafił do schronu podtruło (nie sugeruję,że celowo) i siedzi na żołądku. Psu można podać również bezreceptowe, ludzkie neopancreatinum (dla przetrawienia tego, co zalega).

Posted

tak tak dostał rózności , leki które brała na podobna dolegliwośc moja Miśka
wszystko skonsultowane z naszym wetrynarzem
przed 16 dostał 1/4 1.8 kg kurczaka z ryżem i marchewką
po 18 na spacerze wszystko zwymiotował
kupka była mała ale troche bardziej zwarta

na poczatku dostawał mokra karme chappie ito mu zostawiłam w misce na wypadek gdyby był głodny w nocy

biedak nie śpi w budzie, nie bardzo tez widzi mu się spanie w nocy na posłaniu które mu wystawiłam
teraz lezy na trawie koło tarasu,na tarasie ma miski z woda i jedzeniem oraz to posłanie (jest osłoniete przed deszczem)

Posted

a było tak

w Dt
Iwona prosiła Aresa by pokazał jak mu smakuje jedzonko :))

Iwona ma juz całą mase psów(w tym kilka w DT) ,ale się zastanawiała czy by go nei wziąć ;)

świetna minka Ares goni osy

Posted

chłopak ma w planach kastracje ,jest umówiony na jutro u Buni na 13
zostaje u mnie do środy, chyba ze będa jakies komplikacje tfu tfu,to myślę ze tesciowie nie każa mi go oddać do hoteliku,tylko ostanie az dojdzie do siebie