Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 232
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

przepraszam, że zapytam, bo dziś trafiłam na wątek o Aresiku - skoro on nie chciał spać w budzie to czy w tym nowym domu będzie jednak mu w niej dobrze?
rozumiem, że jakoś w kontakcie będziecie ewentualnie z tym panem jak się Aresikowi wiedzie?

Posted

Niewiasta_21 napisał(a):
O to jest pytanie,bo ten pies do budy nie wchodzi. Ja uwazam ze on nie wejdzie i bedzie spał na dworzu. Znam takie przypadki psów ze nie wejdą i koniec.

no więc właśnie :-(

to coś chyba pies niedobrany do domku jest? no bo jak on będzie cały czas na glebie siedział?
(przepraszam, że się wcinam, ale najważniejszy jest pies, więc po prostu pytam póki czas i póki jeszcze można się zastanowić solidnie...)

Posted

Dostałam pw.

Jeśli będą jakiekolwiek przesłanki co do tego, że pies żle się czuje w nowym domu (dla mnie jak narazie takich przesłanek nie ma) to pies wróci do nas.
Aniu, jeżeli uważasz, że domki które wybieramy są nieodpowiednie, znajdź lepsze. Wizyta adopcyjna wypadła bardzo dobrze. Ten pies absolutnie nie nadaje się do domu. Jest naprawdę bardzo duży i rozpiera go energia. Nie potrafi chodzić na smyczy i panicznie boi się schodów. Na pewno życie na podwórku nie jest mu obce. Ale tak jak pisałam, jeśli Ares nie będzie dobrze czuł się w nowym miejscu, wróci do nas.

Posted

A mnie się wydaje, że jeśli zacznie marznąć, to do budy wejdzie. Nie znacie tego psa zbyt długo i nie możecie się zarzekać, że nie wejdzie do budy. Pies nie jest głupi, na pewno nie będzie chciał marznąć. A jeśli rzeczywiście ma jakieś może zle skojarzenia, lęki, to wróci do hotelu i już.

Posted

on była u mnie w domu tylko ciiiii i wchodził po schodach i cała noc ładnie lezał na posłaniu :) a nasza buda była dl aniego za mała ,wejscie miała za nisko ulokowane, mysle ze jak bedzie miał odpowiednią bude to jak mu dupa zmarznie to sam wejdzie, tak działaja psy

Posted

Jedna z kolezanek ma takiego psa w kojcu z budą i ten pies w deszczu i w nocy lezy obok budy,nie wchodzi wogóle. Teraz było lato,ciakwe co psiak zrobi w zime,czy wejdzie?
Moze macie racje,czas pokaze jak to bedzie. Ja wierze ze Ares to mądry pies i wie co dla niego dobre :-)

Posted

Moriaaa napisał(a):

Jeśli będą jakiekolwiek przesłanki co do tego, że pies żle się czuje w nowym domu (dla mnie jak narazie takich przesłanek nie ma) to pies wróci do nas.
(...) Ale tak jak pisałam, jeśli Ares nie będzie dobrze czuł się w nowym miejscu, wróci do nas.

Wierzę, że wiecie co robicie. Trzymam kciuki za pomyślność dla Aresika.
I proszę o pisanie, jak mu się wiedzie.

Posted

Ares pojechał.
Mam mieszane uczucia..powiem tak...2/3 domku jest oki (ojciec, syn). Natomiast mama...hmmmm...kobieta bardzo prosta, mająca poglądy, że psów się nie głaszcze, że psy to tylko chleb z wodą mogą jeść....syn (ma ok. 30-stki) natomiast bardzo konkretny , sympatyczny facet. Bardzo czekał na Aresa, buda faktycznie okazała, podwórko czyste, zadbane, pies zadbany, grubaśny tulony przez ojca i syna. Syn bardzo oddany sprawie, faktycznie wrażliwy na bezdomność zwierząt.

Nie mniej jednak bardzo prosiłabym za ok. dwa tygodnie jeśli będzie taka możliwość o przeprowadzenie wizyty poadopcyjnej. Trzeba będzie sprawdzić czy facet wywiązuje się z umowy adopcyjnej i jak czuje się tam Ares. Książeczki na razie nie odsyłam, poczekam na kontrole poadopcyjną.

Wrócilismy o 02.30 :/ Koszmar:/

Posted

No to już wiadomo :)

"Aresik ma sie dobrze. Całą noc spedza w budzie. Mysle że powoli sie aklimatyzuje. W środe było małe starci miedzy Aresem a Burkiem ale naszczęcie bez krwi:), teraz Burek trochę szacunku nabrał do Aresa. Jak są sami w podwórzu to jest wszystko ok. Ares naprawdę jest spokojnym psem, a jesli chodzi o głaskanie to terrorysta emocjonalny z niego. Niepozwoli od siebie odejsc. Ale najsmiesznej wygląda przy Babci (była jak przywieżliscie mi Aresa), gdy ją oprowadza trzymając za rękaw. Babcia malutka kobietka on prawie jej pod pachę sięga. Smieszny to widok. Naprawdę wesoły psiak."

A ta mama o której pisała Moriaaa, to właśnie babcia.