Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hej, obiecalam 20 zl deklaracji stalej. Moge wplacic 120 zl czyli za pol roku z gory?Jesli piesek znajdzie domek wczesniej to na jego miejsce wskoczy pewnie kolejny biedak. Czy jest mozliwosc wplacenia pieniedzy przez paypala?

Tak ,możesz wpłacić z góry ale musze zapytać o paypala .

Posted

Jutro  jadę do Czarnego/Muńka zawiozę mu witaminki i kropelki ,kliknę parę zdjęć.Przed chwilą rozmawiałam z DT i przekazuję ,że psiak jest pojętny kontaktowy ,jego pasją są podkopy i trzeba go pilnować zeby na spacerek sobie nie poszedł.Ogólnie fajny psiak ,trochę go ogarniemy i wykastrujemy ale jak się upały skończą .Potem nic tylko ogłaszać ,mam nadzieję że żadnych niespodzianek zdrowotnych nie będzie.

Aniu wygłaszcz chłopaka ode mnie. Nowe foteczki mile widziane

Posted

o rany jaki on był cudniasty te kilka lat temu...ale teraz tez straszny z niego słodziak

bardzo sie ciesze ze juz poza kratami i poznaje na nowo domowe życie...

moze przeoczyłam, ale czy miał jakies badania/? jakies problemy zdrowotne/?

deklaruje 10 złotych miesięcznie na Munieczka

Posted

o rany jaki on był cudniasty te kilka lat temu...ale teraz tez straszny z niego słodziak

bardzo sie ciesze ze juz poza kratami i poznaje na nowo domowe życie...

moze przeoczyłam, ale czy miał jakies badania/? jakies problemy zdrowotne/?

deklaruje 10 złotych miesięcznie na Munieczka

Dzięki zozola77 :D

Byłam u Muńka ,zawiozłam kropelki do oczu i tabletki/witaminki takie ogólne na kondycję i sierść.Siedzi sobie w cieniu ,pod drzewkiem wykopał dołek i jest mu chłodniej to chodzi tam sobie poleżeć.Jest kontaktowy ,bardzo mu przysmaczki smakowały które przywiozłam.Zdjęcia poślę jak zwykle Joli i poproszę o wstawienie tak że będą wieczorkiem.

Posted

Niestety Muniek się rozkręca i ma ciągotki do ucieczek mimo ,że ma duży ogród.Kombinuje jak się wydostać za płot .Chyba będzie nadawał się do mieszkania w bloku ze względu na tendencje do ucieczek.

Posted

Kurczę, jakiś mam problem z tym określeniem "Czarnuszek"
No nie mogę... :D To pewnie USA tak na mnie wpływa.

A teraz na poważnie: jaki jest stan psiaka? Myślicie, że niedługo będzie go można ogłaszać?

Przypomniało mi się...do jednej z klinik w W-wie przyszedł pan z czarnym kudłatkiem.Kiedy lekarz zadawał pytanie o imię - pan jakoś dziwnie się...kręcił.Wreszcie lekarz zniecierpliwiony warknął :) -"no,panie jak mu na imię??A może to nie pana pies?"Gość spuścił głowę i wyszeptał prawie: "Murzyn".I tu wybuchła salwa śmiechu... Wet był czarnoskóry i miał poczucie humoru.(jest swietnym dermatologiem) :)
  • Upvote 3
Posted

Przypomniało mi się...do jednej z klinik w W-wie przyszedł pan z czarnym kudłatkiem.Kiedy lekarz zadawał pytanie o imię - pan jakoś dziwnie się...kręcił.Wreszcie lekarz zniecierpliwiony warknął :) -"no,panie jak mu na imię??A może to nie pana pies?"Gość spuścił głowę i wyszeptał prawie: "Murzyn".I tu wybuchła salwa śmiechu... Wet był czarnoskóry i miał poczucie humoru.(jest swietnym dermatologiem) :)

Sytuacyjnie mam podobną historyjkę: na wakacjach następuje przywitanie z gospodarzami, wyciągam rękę,

przedstawiam się, ale widzę że pani coś nie tego .... w końcu nieśmiało wydusiła: "Ruda jestem"

"hhihihihihihi, ja też! " - wtedy łeb miałam jak rozświetlona lampka nocna ;)

Mizianki dla Czarnego od prawie czarnej ciotki ;)

Posted

W Polsce jest z tym problem. Kiedyś negatywne było określenie "czarnuch". (stąd "Czarny" nie wzbudziło moich skojarzeń, "Czarnuszek" tak :)Teraz czarny to nic złego, przez kopię z angielskiego. Ale na zasadzie tej samej kopii niektórzy maja problem ze słowem "murzyn". IMO niepotrzebnie. Język jest językiem. To, ze w inny języku coś jest nie halo nie powinno odwracać wartościowania w polskim. 

Ale to drobiazg. 

Kiedyś, już w USA  upiekłam ciasto wg typowego w Polsce przepisu. No i teraz  wyobraźcie sobie kiedy spytali jak się nazywa po polsku... Uhm... Murzynek... Upiekłam murzynka!

• Upvote 1
Posted

puściłam dzisiaj moją stałą dla psiaka od sierpnia do grudnia na konto fundacji czyli 50 zeta

zebys wiedziała Nilsson jak to rozpisac jak dotrą ;)

ok,dzięki :-)

Posted

dobry wieczór śliczny chłopaku :)

W środę postaram się podjechać do niego zrobić nowe zdjęcia i ruszymy z ogłoszeniami.Upały chyba mijają to można powoli umawiać kastrację .

• Upvote 1