Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jutro wielki dzień - z samego rana wyruszamy po Lusię do Ostrołęki, i wracając jedziemy przez Warszawę i odstawiamy Lusesitę do DS - domek już przygotowany, zakupione posłanko, smycz, szelki, miseczki, karma i puszki - państwo wypytywali jaką karmę je teraz i kupili taką samą  - zakupiony też został zestaw gryzaków - w hoteliku Lusia nie wszystkie gryzaki jadła no ale nie zmarnują się :-)

Ja już w stresie oczywiście nie wiem jak Ziutka ale zawsze to są dla mnie ogromne emocje zwłaszcza że dla mnie wydawanie psów do domów jeszcze nie jest rutyną bo działam od niedawna :) no i pierwsze dni będą ciężkie - wieści, czy się szybko zaklimatyzuje, czy wszystko będzie dobrze - ale sama myśl że kolejny pies uratowany daje kopa do dalszego działania :-)

zatem trzymajcie kciuki

ps. Ziutka nasz nowy sprzęt do przewozu zwierząt długo nowy nie czekał - jutro dziewicza jazda :D i to od razu do DS :D

Posted

Gratulacje! A co to za nowy sprzęt macie, Dziewczyny? Autko?

nieeee :)

kupiłyśmy spacjalny transporter do przewozu zwierząt :) postaram się wstawić wieczorem zdjęcie jak laptop ożyje :)

Posted

Będę trzymać jeden kciuk jutro, ale za to bardzo mocno! Kierownicę jednak jakoś muszę bezpiecznie trzymać ;) A Lusinda to się pewnikiem na kolanka wpakuje i sprzęt nie będzie potrzebny :)

Posted

Lusesitka już w domku :)

KEJCIA dopisz do rozliczeń koszty paliwa i zapłata za hotel uregulowana.

Proszę kciuki trzymać żeby ładnie się spisała w domeczku :)

Posted

Będzie napiszę wieczorkiem - miałam bardzo intensywny weekend Ziutka też - cała sobota i pół niedzieli psiej - mamy już nawet pierwsze zdjęcie :) Pierwsza noc za nimi - Lusia wystraszona troszkę - boi się smyczy Flexi i ogólnie miasta - narazie jest OK - wieczorkiem opiszę wszystko dokładnie :)

Dziękujemy za kciuki

Posted

Ten weekend był fenomentalny! Oby jak najwięcej takich, choć nasze inne sprawy leżą wtedy odłogiem ;)

Lusinko, szczęścia i jak najszybszego przełamania strachu przed stolicą :)

Posted

Mam już necik więc napiszę kilka słów :)

Lusia w podróży była bardzo grzeczna - w sumie nie koniecznie musiałyśmy ją wieźć w transporterku bo ona zachowuje się jakby jej nie było :)

Przed domkiem powitał nas komitet czyli głowa rodziny Pan, pani Dorota i dwójka z trójki dzieci

Państwo mają mały ogródek przed klatką schodową, ogrodzony - i tam zdecydowałyśmy się wyciągnąć Lusię z transporterka na pierwsze zwiedzanie terenu oczywiście na smyczy. Była troszkę zdezorientowana - odgłosy ulicy, samochodów i miejskiego życia.

Do domu po schodach weszła sama chociaż bardzo niepewnie. Mieszkania nie zwiedzała - oprócz pomieszczenia ( pokoju ) w którym byliśmy wszyscy. Przywitała się z każdym i do nas też wielokrotnie podchodziła.

Jak wychodziłyśmy chciała iść z nami a nam prawie pękło serce.

Dzieci zachwycone, całowały ją, głaskały a ona też do nich lgnęła.

To będzie dobry dom dla niej.

Pierwsza noc minęła spokojnie, troszkę ziajała ale to pewnie ze stresu. Spała na przygotowanym dla siebie legowisku.

Mam 3 zdjęcia z niedzieli - pierwszy poranny spacerek na ogrodzonym terenie przed klatką - prosiłyśmy Państwa aby kilka dni nie wychodzili z nią poza ogrodzenie. Zdjęcia z mms więc malutkie. No i obiecane kolejne. Narazie wszystko ok i oby tak dalej

4fd9a412822c0d34med.jpg

b671e85058ad66aamed.jpg

d5fc32e867dcb3b1med.jpg

Posted

Oby! Oby! Psiaczki swój rozumek mają - jeśli ludzie są dobrzy, nic złego się nie dzieje, jeść dają, przytulają i całują, to się pies cieszy i nigdzie indziej się nie wybiera :)

Fajnie, że jest ten ogródeczek, gdzie na spokojnie Lusiak się może przyzwyczaić do bycia Warszawianką :D

Posted

Tak wieści są - dzisiaj smsowałam z p. Lusi Powoli się przyzwyczaja - ale na spacerach jednak woli normalną smycz niż flexi - jechała też już komunikacją ( autobus ) nie chciała wejść ale jak ją wniesiono jechała jak dama :) i wysiadła sama :) więc pierwsze koty za płoty no i zdjęcie z dzisiejszego wieczornego spacerku 5d3ecf49da37ae6cmed.jpg

• 2 weeks later...