agnethka Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 fakt to pokolenie jest niesamowicie silne - ja z moimi dolegliwościami zdrowotnymi czasami się zastanawiam czy dożyję do tego wieku i w jakim stanie będę :roll: chciałabym jak mój dziadek [*] 80 lat i na rowerze do sklepu pomykał... Quote
AngelsDream Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 Ja się cholernie boję chorowitej, niesamodzielnej starości... A co do zawiści - u wilczaków jest wesoło. Ta hodowla tej nienawidzi, jak nie daj niebiosa się odezwiesz, to zdrada stanu. Każdy pies jest krzywy, brzydki, agresywny, owczarkowaty - tylko nie twój. A jak ktoś umie już spojrzeć trzeźwym okiem na psa, to przegina często w drugą stronę. I chyba dlatego nie martwi mnie, że nam wystawy odpadły. Quote
bonsai_88 Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 Wy tu o starości, a ze mnie już pokraka jest :evil_lol:... Wczoraj nie dość, że dostałam od amstaffki w prezencie 2 dziury w ręce, to jeszcze później Birma przechodząc mnie nadepnęła i... wiecie, że na stopie idzie jakiś nerw? Bo ja wiem i nawet teraz, na 2 dzień, trochę boli jak stopą ruszam :diabloti: Quote
AlKil Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 Jestem tu..:diabloti: Wróciłam.:diabloti: Będę Cię nawiedzać...:diabloti: Quote
Vectra Posted August 25, 2008 Author Posted August 25, 2008 [quote name='AngelsDream']Ja się cholernie boję chorowitej, niesamodzielnej starości... A co do zawiści - u wilczaków jest wesoło. Ta hodowla tej nienawidzi, jak nie daj niebiosa się odezwiesz, to zdrada stanu. Każdy pies jest krzywy, brzydki, agresywny, owczarkowaty - tylko nie twój. A jak ktoś umie już spojrzeć trzeźwym okiem na psa, to przegina często w drugą stronę. I chyba dlatego nie martwi mnie, że nam wystawy odpadły.[/quote] czyli wszędzie to samo :evil_lol: miło , słodko i uroczo :loveu: :loveu: [quote name='bonsai_88']Wy tu o starości, a ze mnie już pokraka jest :evil_lol:... Wczoraj nie dość, że dostałam od amstaffki w prezencie 2 dziury w ręce, to jeszcze później Birma przechodząc mnie nadepnęła i... wiecie, że na stopie idzie jakiś nerw? Bo ja wiem i nawet teraz, na 2 dzień, trochę boli jak stopą ruszam :diabloti:[/quote] było nie atakować amstaffki :evilbat: [quote name='AlKil']Jestem tu..:diabloti: Wróciłam.:diabloti: Będę Cię nawiedzać...:diabloti:[/quote] wzruszyłam się normalnie :loveu: :loveu: Ewusiu , Ewulku , Eweczko :loveu: :diabloti: Quote
bonsai_88 Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 A czy ja ją atakowałam? Nie, atakowała Birma :angryy:... i zgadnijcie, czy ona jest chociaż zadrapana :razz::mad: Quote
rufusowa Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 dzień dobry! :multi: gratulejszyn dla Frania :loveu: i dla Ciebie :multi: za to ze sie nie puszycie i że zdrowego, normalnego piesa wystawiacie :multi: :evil_lol: Franio dla mnie - laika jest wzorem rasy :loveu: i jak ktos na osiedlu mi mowi ze ma staffika, to ja tylko patrze z politowaniem :evil_lol: przeciez to to ma wyglądac jak Franio :multi: Quote
Alicja Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 [FONT=Arial][COLOR=Red][B]Oj marudy marudy ... w dużej mierze tak macie jak sobie same na to pozwolicie ... najważniejsze nie poddawać się ;).... a szczególnie fizycznie Córcia jutro bedzie szkiełko :p właśnie kurier spakował się i jedzie :multi::multi::multi:[/B][/COLOR][/FONT] Quote
Rinuś Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 [B][I]Gdzie więcej psów danej rasy to większe ploty i brabianie dupska :diabloti:[/I][/B] [B][I]Labrador- rasa gdzie połowa ludzi rąbie sobie tyłki...jeden na drugiego...na pw na forum na wystawach....[/I][/B] [B][I]Aż boję się wejść w świat wystaw :evil_lol:[/I][/B] Quote
kaskaSz Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 nie tylko u Was tak jest. Ja nie wystawiam i nie mam nic wspólnego z wystawami i zauważyłam dziwne podchody, obsrywanie doopy, docinki, podteksty /w westach oczywiście/. Tak jest chyba wszędzie. Nie daj Boże lepszy pies, to już obgadywanie, że on jest fu i ble i trzeba zryć mu opinię... żałosne... Quote
agnethka Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 [quote name='Rinuś'][B][I]Gdzie więcej psów danej rasy to większe ploty i brabianie dupska :diabloti:[/I][/B] [B][I]Labrador- rasa gdzie połowa ludzi rąbie sobie tyłki...jeden na drugiego...na pw na forum na wystawach....[/I][/B] [B][I]Aż boję się wejść w świat wystaw :evil_lol:[/I][/B][/quote] heh...to chyba już taka cecha rozpoznawcza....kiedyś na molosowym forum, ktoś wrzucił foty swoich szczeniąt DDB - ależ go zjechali, a to że uszy złe, a to że kufa krzywa :roll: aż żal mi jako laikowi było to czytać i przyznam szczerze, że nie mam pojęcia czy te szczenięta faktycznie miały za długie uszy bądź złą kufę - nie znam się na tej rasie...i w tym momencie jako powiedzmy przyszły kupujący bym "zzieleniała"...:roll: Quote
Unbelievable Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 W jackach jeszcze czegoś takiego nie zauważyłam, ba, nawet wady czyjegoś psa są przekazywane wprost ''do rąk'' właściciela... Quote
SZPiLKA23 Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 No ale przeciez wiele zalezy od "linji" z jakiej pochodzi pies i to wazy na jego wygladzie i kazdy kupuje takiego psa jaki mu sie spodoba i sedziowie na wystawach tez maja swoje ulubione typy i tam sam pies dostaje u jednego sedziego ocene doskonała a u drugiego dobra... A teraz zagadka co to jest ? [URL]http://allegro.pl/item416996156_oddam_psa_bardzo_przyjazny_mlody.html[/URL] Quote
Rinuś Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 [quote name='agnethka']heh...to chyba już taka cecha rozpoznawcza....kiedyś na molosowym forum, ktoś wrzucił foty swoich szczeniąt DDB - ależ go zjechali, a to że uszy złe, a to że kufa krzywa :roll: aż żal mi jako laikowi było to czytać i przyznam szczerze, że nie mam pojęcia czy te szczenięta faktycznie miały za długie uszy bądź złą kufę - nie znam się na tej rasie...i w tym momencie jako powiedzmy przyszły kupujący bym "zzieleniała"...:roll:[/quote] [B][I]O Molosach się nie wypowiem...tam każdy na każdego jedzie :evil_lol:[/I][/B] [quote name='SZPiLKA23']No ale przeciez wiele zalezy od "linji" z jakiej pochodzi pies i to wazy na jego wygladzie i kazdy kupuje takiego psa jaki mu sie spodoba i sedziowie na wystawach tez maja swoje ulubione typy i tam sam pies dostaje u jednego sedziego ocene doskonała a u drugiego dobra... A teraz zagadka co to jest ? [URL]http://allegro.pl/item416996156_oddam_psa_bardzo_przyjazny_mlody.html[/URL][/quote] [B][I]Rottka to raczej nie przypomina...szczerze..to boję się o psychę tego psa...nie sprawdził się w roli stróża...czyli był szkolony na stróża?ma" pojęcie" o agresji...[/I][/B] [B][I]Nie wzięłabym takiego psa do domu z dzieckiem...[/I][/B] Quote
SZPiLKA23 Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 Szkolony moze nie był, wiekszosc ludzi kupujac okreslony typ psa oczekuje ze pies zachowa sie okreslony sposob a jak pies tego nie robi to poprostu stwierdzaja ze jest głupi albo ma taki charakter Quote
Bullila.nl Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 [quote name='SZPiLKA23']No ale przeciez wiele zalezy od "linji" z jakiej pochodzi pies i to wazy na jego wygladzie i kazdy kupuje takiego psa jaki mu sie spodoba i sedziowie na wystawach tez maja swoje ulubione typy i tam sam pies dostaje u jednego sedziego ocene doskonała a u drugiego dobra... A teraz zagadka co to jest ? [URL]http://allegro.pl/item416996156_oddam_psa_bardzo_przyjazny_mlody.html[/URL][/quote] mie to wyglada na mieszanke Asta z czyms...po mordeczce tez staffika widac:cool3: ale kolo Rottka to On nawet nie stal:evil_lol: Quote
Alicja Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 [quote name='SZPiLKA23']No ale przeciez wiele zalezy od "linji" z jakiej pochodzi pies i to wazy na jego wygladzie i kazdy kupuje takiego psa jaki mu sie spodoba i sedziowie na wystawach tez maja swoje ulubione typy i tam sam pies dostaje u jednego sedziego ocene doskonała a u drugiego dobra... A teraz zagadka co to jest ? [URL]http://allegro.pl/item416996156_oddam_psa_bardzo_przyjazny_mlody.html[/URL][/quote] [FONT=Arial][COLOR=Red][B]po mojemu szybki mix ASTa :razz::razz: ale boorak z faceta [/B][/COLOR][/FONT] Quote
Vectra Posted August 25, 2008 Author Posted August 25, 2008 a ja Wam powiem co powoduje to pierniczenie bzdur :evilbat: zazdrość , zazdrość , zazdrość , zazdrość i strach , że ktoś będzie lepszy :diabloti: dlatego próbują zdeptać , zniszczyć , wgnieść w ziemie , zmieszać z błotem .. by tym sposobem zniszczyć konkurencję :) Frania zgłosiłam na wystawę we stolicy łoooooo a ten z allegro , to pozwolicie ,że nie skomentuje , bo dopiero się obudziłam i mam nie najlepszy humor :evilbat: mamuśka cieszkam się :multi: pisałam Cia , że łone szybko działają i wysyłają ;) Quote
agnethka Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 ooo...będziecie Stolyce podbijać :cool3: Quote
Vectra Posted August 25, 2008 Author Posted August 25, 2008 miałam nie zgłaszać , ale blisko , to co mi tam :diabloti: Quote
malawaszka Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 przynajmniej będą mieli o czym rozmawiać - życzliwi :evil_lol: Quote
infers Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 [quote name='Vectra']miałam nie zgłaszać , ale blisko , to co mi tam :diabloti:[/quote] Właśnie co Ci tam, TZ też się ucieszy:p. Quote
agnethka Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 [quote name='malawaszka']przynajmniej będą mieli o czym rozmawiać - życzliwi :evil_lol:[/quote] o życzliwych trzeba dbać :diabloti: :evil_lol: Quote
lupak Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 Franiowi gratulacje, panienkom ukłony :lol: A światek wystawców - kiedy towarzystwo się zorientowało, że mi koło d... lata co kto komu powiedział o moich najcudowniejszych, najmądrzejszych itd itp piesach (takie są-bo moje, jedyne), a w dodatku słowa ode mnie nie wydusi na temat czyj pies pasztet- mam święty spokój, duże grono normalnych ludzi z którymi z przyjemnością spotykam się na wystawach - wręcz czekamy- jest wesoło, imprezowo i....takie spotkanie daje więcej niż 2 tyg urlopu w ciepłych krajach :evil_lol:.Z innymi się nie kolegujemy :P . A Frania to pokazywałabym na każdej wystawie, bo jest cudo a nie pies. Quote
Recommended Posts