Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

fakt to pokolenie jest niesamowicie silne - ja z moimi dolegliwościami zdrowotnymi czasami się zastanawiam czy dożyję do tego wieku i w jakim stanie będę :roll: chciałabym jak mój dziadek
[*] 80 lat i na rowerze do sklepu pomykał...

Posted

Ja się cholernie boję chorowitej, niesamodzielnej starości...

A co do zawiści - u wilczaków jest wesoło. Ta hodowla tej nienawidzi, jak nie daj niebiosa się odezwiesz, to zdrada stanu. Każdy pies jest krzywy, brzydki, agresywny, owczarkowaty - tylko nie twój. A jak ktoś umie już spojrzeć trzeźwym okiem na psa, to przegina często w drugą stronę. I chyba dlatego nie martwi mnie, że nam wystawy odpadły.

Posted

Wy tu o starości, a ze mnie już pokraka jest :evil_lol:... Wczoraj nie dość, że dostałam od amstaffki w prezencie 2 dziury w ręce, to jeszcze później Birma przechodząc mnie nadepnęła i... wiecie, że na stopie idzie jakiś nerw? Bo ja wiem i nawet teraz, na 2 dzień, trochę boli jak stopą ruszam :diabloti:

Posted

[quote name='AngelsDream']Ja się cholernie boję chorowitej, niesamodzielnej starości...

A co do zawiści - u wilczaków jest wesoło. Ta hodowla tej nienawidzi, jak nie daj niebiosa się odezwiesz, to zdrada stanu. Każdy pies jest krzywy, brzydki, agresywny, owczarkowaty - tylko nie twój. A jak ktoś umie już spojrzeć trzeźwym okiem na psa, to przegina często w drugą stronę. I chyba dlatego nie martwi mnie, że nam wystawy odpadły.[/quote]
czyli wszędzie to samo :evil_lol: miło , słodko i uroczo :loveu: :loveu:

[quote name='bonsai_88']Wy tu o starości, a ze mnie już pokraka jest :evil_lol:... Wczoraj nie dość, że dostałam od amstaffki w prezencie 2 dziury w ręce, to jeszcze później Birma przechodząc mnie nadepnęła i... wiecie, że na stopie idzie jakiś nerw? Bo ja wiem i nawet teraz, na 2 dzień, trochę boli jak stopą ruszam :diabloti:[/quote]
było nie atakować amstaffki :evilbat:

[quote name='AlKil']Jestem tu..:diabloti: Wróciłam.:diabloti: Będę Cię nawiedzać...:diabloti:[/quote]
wzruszyłam się normalnie :loveu: :loveu: Ewusiu , Ewulku , Eweczko :loveu:

:diabloti:

Posted

dzień dobry! :multi:

gratulejszyn dla Frania :loveu: i dla Ciebie :multi: za to ze sie nie puszycie i że zdrowego, normalnego piesa wystawiacie :multi: :evil_lol:

Franio dla mnie - laika jest wzorem rasy :loveu: i jak ktos na osiedlu mi mowi ze ma staffika, to ja tylko patrze z politowaniem :evil_lol: przeciez to to ma wyglądac jak Franio :multi:

Posted

[FONT=Arial][COLOR=Red][B]Oj marudy marudy ... w dużej mierze tak macie jak sobie same na to pozwolicie ... najważniejsze nie poddawać się ;).... a szczególnie fizycznie

Córcia jutro bedzie szkiełko :p właśnie kurier spakował się i jedzie :multi::multi::multi:[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

[B][I]Gdzie więcej psów danej rasy to większe ploty i brabianie dupska :diabloti:[/I][/B]
[B][I]Labrador- rasa gdzie połowa ludzi rąbie sobie tyłki...jeden na drugiego...na pw na forum na wystawach....[/I][/B]

[B][I]Aż boję się wejść w świat wystaw :evil_lol:[/I][/B]

Posted

nie tylko u Was tak jest. Ja nie wystawiam i nie mam nic wspólnego z wystawami i zauważyłam dziwne podchody, obsrywanie doopy, docinki, podteksty /w westach oczywiście/. Tak jest chyba wszędzie. Nie daj Boże lepszy pies, to już obgadywanie, że on jest fu i ble i trzeba zryć mu opinię... żałosne...

Posted

[quote name='Rinuś'][B][I]Gdzie więcej psów danej rasy to większe ploty i brabianie dupska :diabloti:[/I][/B]
[B][I]Labrador- rasa gdzie połowa ludzi rąbie sobie tyłki...jeden na drugiego...na pw na forum na wystawach....[/I][/B]

[B][I]Aż boję się wejść w świat wystaw :evil_lol:[/I][/B][/quote]

heh...to chyba już taka cecha rozpoznawcza....kiedyś na molosowym forum, ktoś wrzucił foty swoich szczeniąt DDB - ależ go zjechali, a to że uszy złe, a to że kufa krzywa :roll: aż żal mi jako laikowi było to czytać i przyznam szczerze, że nie mam pojęcia czy te szczenięta faktycznie miały za długie uszy bądź złą kufę - nie znam się na tej rasie...i w tym momencie jako powiedzmy przyszły kupujący bym "zzieleniała"...:roll:

Posted

No ale przeciez wiele zalezy od "linji" z jakiej pochodzi pies i to wazy na jego wygladzie i kazdy kupuje takiego psa jaki mu sie spodoba i sedziowie na wystawach tez maja swoje ulubione typy i tam sam pies dostaje u jednego sedziego ocene doskonała a u drugiego dobra...

A teraz zagadka co to jest ?

[URL]http://allegro.pl/item416996156_oddam_psa_bardzo_przyjazny_mlody.html[/URL]

Posted

[quote name='agnethka']heh...to chyba już taka cecha rozpoznawcza....kiedyś na molosowym forum, ktoś wrzucił foty swoich szczeniąt DDB - ależ go zjechali, a to że uszy złe, a to że kufa krzywa :roll: aż żal mi jako laikowi było to czytać i przyznam szczerze, że nie mam pojęcia czy te szczenięta faktycznie miały za długie uszy bądź złą kufę - nie znam się na tej rasie...i w tym momencie jako powiedzmy przyszły kupujący bym "zzieleniała"...:roll:[/quote]
[B][I]O Molosach się nie wypowiem...tam każdy na każdego jedzie :evil_lol:[/I][/B]
[quote name='SZPiLKA23']No ale przeciez wiele zalezy od "linji" z jakiej pochodzi pies i to wazy na jego wygladzie i kazdy kupuje takiego psa jaki mu sie spodoba i sedziowie na wystawach tez maja swoje ulubione typy i tam sam pies dostaje u jednego sedziego ocene doskonała a u drugiego dobra...

[URL]http://allegro.pl/item416996156_oddam_psa_bardzo_przyjazny_mlody.html[/URL][/quote]
[B][I]Rottka to raczej nie przypomina...szczerze..to boję się o psychę tego psa...nie sprawdził się w roli stróża...czyli był szkolony na stróża?ma" pojęcie" o agresji...[/I][/B]
[B][I]Nie wzięłabym takiego psa do domu z dzieckiem...[/I][/B]

Posted

Szkolony moze nie był, wiekszosc ludzi kupujac okreslony typ psa oczekuje ze pies zachowa sie okreslony sposob a jak pies tego nie robi to poprostu stwierdzaja ze jest głupi albo ma taki charakter

Posted

[quote name='SZPiLKA23']No ale przeciez wiele zalezy od "linji" z jakiej pochodzi pies i to wazy na jego wygladzie i kazdy kupuje takiego psa jaki mu sie spodoba i sedziowie na wystawach tez maja swoje ulubione typy i tam sam pies dostaje u jednego sedziego ocene doskonała a u drugiego dobra...

[URL]http://allegro.pl/item416996156_oddam_psa_bardzo_przyjazny_mlody.html[/URL][/quote]

mie to wyglada na mieszanke Asta z czyms...po mordeczce tez staffika widac:cool3:
ale kolo Rottka to On nawet nie stal:evil_lol:

Posted

[FONT=Arial][COLOR=Red][B]po mojemu szybki mix ASTa :razz::razz:

ale boorak z faceta [/B][/COLOR][/FONT]

Posted

a ja Wam powiem co powoduje to pierniczenie bzdur :evilbat:
zazdrość , zazdrość , zazdrość , zazdrość i strach , że ktoś będzie lepszy :diabloti:
dlatego próbują zdeptać , zniszczyć , wgnieść w ziemie , zmieszać z błotem .. by tym sposobem zniszczyć konkurencję :)

Frania zgłosiłam na wystawę we stolicy łoooooo

a ten z allegro , to pozwolicie ,że nie skomentuje , bo dopiero się obudziłam i mam nie najlepszy humor :evilbat:

mamuśka cieszkam się :multi: pisałam Cia , że łone szybko działają i wysyłają ;)

Posted

Franiowi gratulacje, panienkom ukłony :lol:
A światek wystawców - kiedy towarzystwo się zorientowało, że mi koło d... lata co kto komu powiedział o moich najcudowniejszych, najmądrzejszych itd itp piesach (takie są-bo moje, jedyne), a w dodatku słowa ode mnie nie wydusi na temat czyj pies pasztet- mam święty spokój, duże grono normalnych ludzi z którymi z przyjemnością spotykam się na wystawach - wręcz czekamy- jest wesoło, imprezowo i....takie spotkanie daje więcej niż 2 tyg urlopu w ciepłych krajach :evil_lol:.Z innymi się nie kolegujemy :P . A Frania to pokazywałabym na każdej wystawie, bo jest cudo a nie pies.