Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
Posted

POMOCY!

Potrzebujemy NOWYCH OPON (195/65 R15) *

Wiedzieliśmy już jakiś czas, że będziemy ich potrzebować. Ostatnio stało się - No i stało się. jedna poszła, pozostałe w kiepskim stanie, bieżniki łyse. Inspektorzy dziennie jeżdżą nawet kilkaset km... na łysych oponach...froWczoraj podczas dnia pracy w naszym aucie poszła jedna z opon... Emotikon frown

Komplet nowych opon zimowych to koszt 1000-1500 złotych, których nie mamy - miesięcznie na samo LECZENIE odebranych zwierząt wydajemy parę TYSIĘCY złotych. Inne, "mniej ważne" sprawy zawsze się odkłada, ale one w końcu wracają i wtedy już nie można ich zepchnąć na drugi plan.

Bardzo prosimy o pomoc finansową zakupie NOWYCH OPON!.
Ale może ktoś z Was, na przykład w ramach swojej działalności, mógłby nam podarować komplet opon zimowych?

Wymiary to 195/65 R15

Bardzo, bardzo prosimy o wsparcie, szukamy kontaktu, wsparcia, może faktycznie ktoś może podarowac i się zareklamować?

Posted

Film o fermach futrzarskich i niemożności ich zakazania. O wływie na srodowisko, o pracy ludzi tam zatrudnionych, o wszystkim, co trzeba wiedzieć, zwłaszcza, jak się planuje kupienie futra. Przykrych obrazów trochę jest, ale film nie epatuje okrucieństwem. Epatuje prawdą o czlowieku....

Praca nad filmem trwała rok. I teraz możemy was zaprosić na premierę!

W najbliższą środę w kinie Praha, bilety kosztują 15 zł, a salę wynajmujemy dla wygody widzó i dzięki kupionym przez was biletom:
https://pomagam.pl/premiera1 (trzeba się zarejestrować i wybrać nagrodę-bilet za 15zł)

lub ewentualnie: http://allegro.pl/bilety-na-pokaz-jutro-bedzie-futro-warsza…

Premiery w innych miastach niedługo: W Łodzi, Zawierciu, Lesznie, Kielcach, Katowicach, Stargardzie, Gdańsku i Szczecinie! Tu informacje:
https://www.facebook.com/events/735198123251499/

W filmie wystąpili między innymi:
Monika Bukowska z Fundacji Viva! i Schroniska w Korabiewicach,

Łukasz Musiał z BASTA Inicjatywa na rzecz Zwierząt

Cezary Wyszyński z Fundacji Viva!

Julia Dauksza, Alicja Skrzypińska, Małgorzata Szadkowska i Dobrosława Gogłoza ze stowarzyszenia Otwarte Klatki

Xavier Bayle

Dariusz Gzyra

Andrzej Elżanowski

Adam Wajrak
\Paweł Drak Grzegorczyk z zespołu Hunter

Maja Ostaszewska

Szymon Hołownia

Dorota Sumińska

rzecznik prasowa NIK, mieszkańcy Żórawiny, aktywiści śledzczy Fundacji Viva!

i wielu innych...

Zapraszamy  -jesteście naszy wsparciem w dziele doprowadzenia do zakazu hodowania zwierząt na futro!

Posted

Dziś miałam bardzo miłą, aczkolwiek za szybką wizytę - wpadła Tunia z rodziną i przynieśli 4 torby książek i torbę drobiazgów na bazarki. Także będe mieć zajęcie ;-).

----------------

Tymczasem Interwencje znów miały nieprzyjemność pobytu na odbywającym się co tydzień targu koni w Bodzentynie. Inspektorzy Vivy od poniedziałkowego świtu rejestrowali przypadki przekraczania prawa. Widzieli bicie, kopanie, brutalne załadunki na oczach dzieci i przedstawicieli służb.

Konie, pomimo bardzo niskich temperatur, stały na mrozie bez dostępu do wody, bez źdźbła przewidzianej dla nich w rozporządzeniu UE ściółki, na której mogłyby się położyć. Zwierzęta były ładowane w sposób brutalny i przy użyciu siły, nawet na oczach dzieci.

-------------

A dziś - bardzo pilnie poszukujemy dt dla skrajnie wygłodzonych maluteńkich psów! trzy psiaki odebrane ze względu na niebezpieczeństwo śmierci podczas interwencji pod garwolinem!

Zupełnie nie wiemy gdzie i za co je umieścimy i wyleczymy, ale nie mogliśmy ich zostawić, bo albo ZAMARZŁYBY albo UMARŁY Z GŁODU.

Błagamy o pomoc oraz DOMY TYMCZASOWE!
Pokrywamy 100% kosztów leczenia i utrzymania!
Psy są MALEŃKIE!

kontakt: 504 563 306 / [email protected]

Posted

to info świeże.
wiem na razie, ze:

psy ok 4 kg, jeden większy, pod 8kg.

teraz są w elwecie i czekają na wyniki krwi, ale na pierwszy rzut oka: sunia potrzebuje operacji - przepuklina (operacja po kwalifikacji do sedacji no i zostaje w lecznicy), pozostałe - innych chorób nie wykryto na razie. jedne jedzie zaraz do korabiewic, bo nie ma miejsca dla niego. drugi do korabiewic jedzie jutro, bo nie może dłużej niż przez noc zostać w lecznicy.

najmniejszy jest czekoladowy, jest jeszcze ten dropiaty, nie ma na zdjęciu czarnego, lekko podpalanego. suka i dwa samce chyba, ale mogę się mylić. 3-4 lata. na oko.

12552574_982050341833944_160933469495445

Posted

Ja mam kiepskie warunki :) małe mieszkanie, pracuję, mam wrednego psa i koty. Jak będzie problem z moimi to, jak wychodzę, musiałabym zamykać w łazience.

No i jestem w Krakowie. Ale jak to nie przeszkody, to moge wziąć jedno małe brązowe na DT. Łacznie z kosztami utrzymania do rozsądnych granic :) czyli żarcie i opieka wet. moja, tak no, do 1000 zł.

• Upvote 1
Posted

ludwa, przypomnę ci zaraz.

mar.gajko - dzięki. napisałam do magdy w tej sprawie, zobaczymy - zreszta będę się z nią widzieć przez chwile. logistycznie czy to do zrobienia no i - nie znamy tych psów jeszcze. ale może się okazac, ze sens jest. możesz mi przysłać tel do soebie na pw na wszelki?

Aha, kilka nowych fotek:

05.jpg.89127a54862f9bbad20d27c58af5db13.06.jpg.7f53c8cb18a760a15353a70a8ef435af.07.jpg.a5e240d5c30ba3be435686732fe5cfb4.08.jpg.e6a023a79dafc51f683dc540398fd13f.

Posted

sunia Mamba waży około 6 kg (nie była ważona)

czekoladowy Pawik 5,5 - jest nieco wyższy i strasznie chudy

a biały Czesio niecałe 7 kg.

Psychicznie wszystkie psiaki są zagubione, ale miłe i tulą się do ludzi :) potrzebują dobrej ręki i paru dni w normalnych warunkach aby poczuć, co to dom i dobry człowiek.

Posted

dopiero wlazłam. mamba po operacji, czuje się dobrze i jest w dt. jeden z chłopakow też w dt, a wczoraj miało się wyjasnić dt dla osttaniego. Oby.

Natomiast szukamy też dt dla suni z wczesniejszej interwencji, z wypadniętą pochwą przez guza. też rozmawiamy  zjednym dt, ale na razie nic pewnego.

Posted
O 20.01.2016o22:15, mar.gajko napisał:

Ja mam kiepskie warunki :) małe mieszkanie, pracuję, mam wrednego psa i koty. Jak będzie problem z moimi to, jak wychodzę, musiałabym zamykać w łazience.

No i jestem w Krakowie. Ale jak to nie przeszkody, to moge wziąć jedno małe brązowe na DT. Łacznie z kosztami utrzymania do rozsądnych granic :) czyli żarcie i opieka wet. moja, tak no, do 1000 zł.

Mar.gajko, Złota Kobieto :)

Posted

Hej wam, mam dość nowego dogo! nie widzę, ze mam nowe posty, bo mi układa chronologicznie data rozpoczęcia wątku! i tak od piatku cisza z mojej strony :-(.

Psiaki szkieleciki w dt, szukają ds.

Opony - no cóż, już mogę zdradzić  -  mama jednego z forumowiczów przekazała nam kuuupę kasy na  opony :-) :-). Wywiedziała sie, ile kosztują i tyle kaski przelała. I teraz jest klęska urodzaju, tzn deliberacje z mechanikiem, w co lepiej zainwestować, zeby dłużej i pewniej służyło. Być może już podjęli decyzję, bo nie pytałam od czwartku. Jestesmy mega wdzięczni, takie wsparcie od prywatnej osoby, to wielka niespodzianka i cóż - wielki zaszczyt.

Słuchajcie - pracujemy nad zachęcaniem do 1%. Będzie spot - robimy go właśnie. Mamy też darmowe zakładki do książek - śliczności, grafika została stworzona specjalnie dla nas, baardzo nam przypadła do gustu:

Clipboard01.jpg.d9c3ec4a5d9cc0c2be19c6aa

Jeśli chcecie większą ilość, bo może wyłozyć gdzieś dla ludzi - w księgarni, salonie prasowym, chętnie rozdawalibyście jako gratisy (np z bloga), to my jeszcz chętniej przekażemy Wam. Są różne rodzaje do wyboru, do koloru.

Aha, na pierwszej stronie zaktualizowałam info o naszych podopiecznych (dt, ds, śmierci....) i dodałam nowe zwierzaki.

Posted

od dzisiejszego świtu nasi inspektorzy byli na targu zwierząt w skaryszewie. monitorowali stan przestrzegania prawa dotyczącego targów. prawa oczywiscie nagminnie łamanego - których to przypadków urzędnicy inspekcji weterynaryjnej zdają się nagminnie nie dostrzegac. taki jest juz polski chłop. żywemu nie przepuści.

i zeby nie było - nie chodzi o wonne aksamitne poduchy na ostatnią droge do rzeźni, chodzi o podstawowe wymogi bezpieczeństwa, komfortu dla danego gatunku i nie powodowanie cierpienia, nie znęcanie się. do czego trzeba czasem bardzo mało wysiłku, ale brakuje  - empatii.

----------------

tymczasem przedstawiam wam premierę naszego spota 1%. nakręciliśmy i zmontowaliśmy sami, telefonem :-). występują nasi podopieczni, a towarzyszą im inspektorzy interwencji :-).

Dajemy z siebie 100% - przekaż nam swój 1%
KRS: 0000135274 / cel szczegółowy: INTERWENCJE

OBEJRZYJ SPOT I PODAJ DALEJ: https://pl-pl.facebook.com/Viva.Interwencje/videos/995457647159880/

Clipboard01.jpg.8f21de4280bc1a4d107cd346

muza do spotu: Dziady Kazimierskie  https://www.facebook.com/DZIADYKAZIMIERSKIE/

a konkretnie:

http://www.stafaband.co/mp3/download/dziady_kazimierskie_palindromy_pana_johna.html

• Upvote 1