Jump to content
Dogomania

Chrupka - sunia bez żuchwy w Plaskatym Azylu :(

Recommended Posts

Guest Olimpijka
Posted

Dostaliśmy dramatyczną informację o trzech błąkających się po wsi w województwie świętokrzyskim pekińczykach. Trzy wyrzucone nagle pekińczyki... Niestety bardzo bały się ludzi. Udało złapać się tylko jednego, prawdopodobnie najbardziej chorego, bez żuchwy.

Jest to suczka - Chrupka. 

Nie ma żuchwy ale jest uroczą, uśmiechniętą często i spragnioną głasków dziewuszką! Macha ogonkiem i cieszy się kontaktem z człowiekiem! Niestety na ciele ma mnóstwo guzów, na kikucie żuchwy rośnie ząb.

Chrupka jest już po weterynarzu! Jej żuchwa jest niesamowitym kikutem, w dodatku na wiszącym kawałku są dwa zęby.. Prawdopodobnie to pourazowe - ktoś mógł ją kopnąć :( Będziemy rozważali zadrutowanie - ale to za jakiś czas i po szerszych konsultacjach. Guzów nie ma, uszy w fatalnym stanie... Oczka niezłe, choć stare blizny po owrzodzeniach. No i cieczka, do pełni szczęścia.

Malutka możliwe, że ma mniej niż 5 lat, za to potwornie jest wymęczona. Od tych paru dni u nas tylko odsypia, wstaje na siusiu, jedzenie i wraca - zmieniając jedynie posłanka. Czekamy więc aż się wyśpi i wtedy będziemy dalej działać. Kciuki dla Chrupki!

s1lvkx.jpg

14azc79.jpg

Guest Olimpijka
Posted

Ta żuchwa, to moze genetyczna wada?... W każdym razie mam taką nadzieję :(
A te dwa bidaki, nadal się błąkają?

Nie, został kikut żuchwy. Jest to ewidentnie po urazie :( Dwa pozostałe gdzieś uciekły i nie udało się ich przechwycić.

Guest Olimpijka
Posted

Chrupeczka niestety zakołtuniona i na razie ciężko jej pomóc, bo płacze :(

Tak biega po Azylu

bje2k9.jpg

Guest Olimpijka
Posted

Radzi sobie dobrze, a jutro jedzie do chirurga sprawdzić, czy da się coś zrobić z tym kikutem żuchwy.

Guest Olimpijka
Posted

Żuchwa da się naprawić :) Będziemy operować.

• Upvote 1
Guest Olimpijka
Posted

Podobno razem ze sterylką około 500zł., więc nie jest źle.

Guest Olimpijka
Posted

Teraz jestem w szpitalu to troche utrudnia mi sytuacje panowania nad wszystkom. Na pewno biega radosna po Azylu :) Czekamy na operacje i sterylke.

Guest Olimpijka
Posted

Teraz jestem w szpitalu to troche utrudnia mi sytuacje panowania nad wszystkom. Na pewno biega radosna po Azylu :) Czekamuy na operacje i sterylke.