Guest Olimpijka Posted April 25, 2015 Posted April 25, 2015 Dostaliśmy dramatyczną informację o trzech błąkających się po wsi w województwie świętokrzyskim pekińczykach. Trzy wyrzucone nagle pekińczyki... Niestety bardzo bały się ludzi. Udało złapać się tylko jednego, prawdopodobnie najbardziej chorego, bez żuchwy. Jest to suczka - Chrupka. Nie ma żuchwy ale jest uroczą, uśmiechniętą często i spragnioną głasków dziewuszką! Macha ogonkiem i cieszy się kontaktem z człowiekiem! Niestety na ciele ma mnóstwo guzów, na kikucie żuchwy rośnie ząb. Chrupka jest już po weterynarzu! Jej żuchwa jest niesamowitym kikutem, w dodatku na wiszącym kawałku są dwa zęby.. Prawdopodobnie to pourazowe - ktoś mógł ją kopnąć :( Będziemy rozważali zadrutowanie - ale to za jakiś czas i po szerszych konsultacjach. Guzów nie ma, uszy w fatalnym stanie... Oczka niezłe, choć stare blizny po owrzodzeniach. No i cieczka, do pełni szczęścia. Malutka możliwe, że ma mniej niż 5 lat, za to potwornie jest wymęczona. Od tych paru dni u nas tylko odsypia, wstaje na siusiu, jedzenie i wraca - zmieniając jedynie posłanka. Czekamy więc aż się wyśpi i wtedy będziemy dalej działać. Kciuki dla Chrupki! Quote
Bgra Posted April 25, 2015 Posted April 25, 2015 Witaj Chrupeczko :) młodziutka jest dziewczyneczka,pysiolek przesłodki,biedna mała kruszynka ludzie to potwory... Quote
marmosia Posted April 26, 2015 Posted April 26, 2015 Czasami wstyd mi, że jestem człowiekiem... Malutka do schrupania :) Quote
malagos Posted April 26, 2015 Posted April 26, 2015 Ta żuchwa, to moze genetyczna wada?... W każdym razie mam taką nadzieję :( A te dwa bidaki, nadal się błąkają? Quote
Bella1 Posted April 26, 2015 Posted April 26, 2015 Też zaglądam do malutkiej , nie miała łatwego życia oj nie Quote
Guest Olimpijka Posted April 26, 2015 Posted April 26, 2015 Ta żuchwa, to moze genetyczna wada?... W każdym razie mam taką nadzieję :( A te dwa bidaki, nadal się błąkają? Nie, został kikut żuchwy. Jest to ewidentnie po urazie :( Dwa pozostałe gdzieś uciekły i nie udało się ich przechwycić. Quote
Guest Olimpijka Posted April 27, 2015 Posted April 27, 2015 Chrupeczka niestety zakołtuniona i na razie ciężko jej pomóc, bo płacze :( Tak biega po Azylu Quote
Anula Posted April 28, 2015 Posted April 28, 2015 A jak bidulka daje sobie radę z jedzeniem? Wciąż myślę o tych jeszcze dwóch pekinkach,może uda się je złapać jednak. Quote
Guest Olimpijka Posted April 28, 2015 Posted April 28, 2015 Radzi sobie dobrze, a jutro jedzie do chirurga sprawdzić, czy da się coś zrobić z tym kikutem żuchwy. Quote
Guest Olimpijka Posted April 29, 2015 Posted April 29, 2015 Żuchwa da się naprawić :) Będziemy operować. 1 Quote
Lux Posted April 29, 2015 Posted April 29, 2015 Żuchwa da się naprawić :) Będziemy operować. wspaniale, dziewczyna śliczna:) Quote
elficzkowa Posted April 29, 2015 Posted April 29, 2015 Zdrówka dla maleńkiej, cudownej Chrupeczki :) Quote
marmosia Posted April 30, 2015 Posted April 30, 2015 Żuchwa da się naprawić :) Będziemy operować. Super! A koszt? Quote
Guest Olimpijka Posted April 30, 2015 Posted April 30, 2015 Podobno razem ze sterylką około 500zł., więc nie jest źle. Quote
malagos Posted May 1, 2015 Posted May 1, 2015 Ciekawe, jak taka mordkę da się naprawić, jakoś dosztukować?... Quote
Bgra Posted May 5, 2015 Posted May 5, 2015 Zaglądam do maniuniej Chrupci :)jakieś nowości Olimpijo ? :) Quote
Guest Olimpijka Posted May 8, 2015 Posted May 8, 2015 Teraz jestem w szpitalu to troche utrudnia mi sytuacje panowania nad wszystkom. Na pewno biega radosna po Azylu :) Czekamy na operacje i sterylke. Quote
Guest Olimpijka Posted May 8, 2015 Posted May 8, 2015 Teraz jestem w szpitalu to troche utrudnia mi sytuacje panowania nad wszystkom. Na pewno biega radosna po Azylu :) Czekamuy na operacje i sterylke. Quote
Recommended Posts